Én úgy tudom az első detektált francia eset, az egy Kínában az érintett városból január közepén hazatérő francia állampolgár volt.A francia esetekről mit lehet tudni, Kínából hazatérők vagy már Franciaországban sikerült valakinek megfertőzni őket? Nem lepődnék meg utóbbin se.
Ha lesz világméretű járvány arról elsősorban nem Kína tehet majd hanem a többi ország teljesen dilettáns módon viselkedő vezetése. nem azt mondom keltsenek pánikot, de a mosolygás és a mindenre felvágyunk készülve mindenki tudja a dolgát nyilatkozatok azok talán nem elegek.
Még mindig ott tartanak hogy annyi az óvintézkedés hogy a Vuhanból jövőket felvilágosítják, vagy megmérik a lázukat. Látványosan nem elég, szinte már egész Kínában előfordul a fertőzés, de semmi egyéb intézkedés. Na meg a ha nem muszáj ne menjenek Kínába, jönnek mennek aztán hurcolják szét a világban, majd ha eljut bangladesbe meg indiába ott biztos megfogják tudni állítani.
Az egy dolog hogy hányan halnak bele magába a fertőzésbe, de vajon hányan halnak bele az egészségügyi rendszer túlterhelésébe majd ? Lehet hogy többen, a gazdasági kárról meg ne is beszéljünk. És mégis egy lázmérés meg adatfelvétel se fér bele legalább azoktól akik közvetlen onnan jönnek, gyors tesztet vagy vérvételt már meg se említem,( bár lappangási időben lehet értelmetlen) ... Majd utólag meg megy a sipítozás meg a szar kenegetése.