Az összes arra képes magyarországi üzemnek jelenleg védőeszközöket kellene gyártania. Ehhez képest Pintér bohóckodik a börtönökben. Kötve hiszem, hogy én lennék a hülye! Nem vagyunk felkészülve persze, de per pillanat miért nem készülünk? Inkább ne válaszolj, mert az az ordító különbség, ami a szükséglet és a kapacitás között most tátong egyszerűen nem megmagyarázható! Tényleg ne válaszolj, mert a te és a családod is semmit se érő elhasznált maszkokkal fog futkosni itt ha eldurvulnak a dolgok és akkor biztos tök jó lesz, hogy itt most mentegetni próbáltad azokat, akik miatt majd meghalnak mondjuk a nagyszüleid! Merthogy most minden demagógia nélkül, konkrétan erről van szó egyelőre. Legalábbis a civilizált területeken, merthogy Borsodban, vagy Baranyában mi lesz és hogy, ha komolyra fordulnak a dolgok, azt elképzelni se merem!
Február elsején, az esti órákban semmi olyasmi nem látszik ami a járvány enyhülésére utalna Kínában vagy arra, hogy bármi másképp lesz nálunk, ahogy most már Kínában van. Ha majd esetleg más tényeink vannak, akkor, de jelenleg csak a sötét jövőkép van. Én próbálkozok lassan egy hete optimista becslésekkel a járvány eddig terjedése alapján, de aztán a konkrét napokon, amikre becsültem egy számot az eddigiek alapján, mindig kiderül, hogy a valóságos szám nagyobb. Sokkal.