[BIZTPOL] Szíriai helyzet

Erről beszéltem korábban az iraki bevonulásuk kapcsán, hogy azt megúszták veszteségek és halott nélkül, elég jól megúszták az Affrin régió lerohanását, a nyugatról az Eufráteszig terjedő rész lerohanását, jól megúszták az Eufráteszről keletre lévő rész lerohanását, és MOST Erdogány azt hitte, hogy "a bab is hús", erre belefut egy nagy szíriai Idlibi sallerba, senki nem áll mellé a világban, és még líbiában is rogyik alatta minden, meg az azzal összefüggő nemzetközi témában. Nem kapta meg időben a megfelelő "virtuális pofont", pld. az iraki kurd területre bevonuláskor egy hatásos figyelmeztető csapást a páncélos egységeire, és később teljesen elszemtelenedett. Most meg folyik egyszerre a korábbi sok sz@r a is nyakába amit eddig csinált. (nagy arc, nagy pofára-esés, otthon is nagy bukás... és ennyi röviden amit én látok / láttam előre)

Kiegészíteném annyival hogy a terroristákkal eddigi extra nyereséges botolás költségeit is most kell megfizetni.
Putyinnak hazudott és folyamatosan azt teszi.
Érdekes helyzet lesz.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

láttam mit írtál mivel tudok olvasni. de semmi újat nem monttáll.
Figyelj, ez az utolsó postom amiért engem csesztetsz, és nem is volt igazad !!! Szóval attól te struccpolitikát folytatsz, és olyan hivatalos szervezetek tárgyalásait és döntéseit nem akarod tudomásul venni, attól azok még léééteznek, meghozzák őket !!! SŐŐŐT !!! Az ellenérdekű felek lépéseit is TUDNI KELL !!! Akkor is, ha nem teszik amit mondanak / csinálnak, mert azzal is számolni kell az egyenletben, mert befolyásolhatja a végeredményt IS !!!! Ezzel részemről a témát lezártam ! :) (de te játszhatod ettől még azt mind Erdogan az otthoni sajtójában, hogy csak egyoldalúan csak írsz, arról veszel tudomást, ami neked tetszik - ez is egy hozzáállás, csak nem vezet sehova, illetve csak tévútra...:eek::rolleyes::))

mert ez egy szabad ország:)

• Tetszik
Reactions: Leonidas

éjszakai partyra készülnek

Én hiányolom a mostani csetepatéból kormány oldalról a TOS-1 -ket és Terminátorokat.
Vagy azokat még ennél is komolyabb helyzetekre tartogatják?
Megnézném a Törökök képét egy jól irányzott Buratino salvó után...:confused::D

• Tetszik
Reactions: fishbed and Loken
Ha igy alakulnak a dolgok, sajnos hamar kiderülhet, hogy az F-16 ér többet vagy az orosz légvédelem......

Ha lesz bármi, akkor Ivánék olyan légi és földi EW -t fognak arrafelé alkalmazni, hogy légvédelem nélkül is lepotyognak a drónok...! A törökök ellen itt nincs elegendő létszámú orosz egység, de a gazdasági "háború" bizony meglehet, és ha Kardigán keménykedik akkor érhetik meglepetések. Nem csak a szíriai kurdok hirtelenjében kapnak modern ATGM -et. stb.! Az SAA meg hozzájut modernebb fegyverzethez és légvédelemhez, és a megkapott Sz-300 PM/PM1 lérak üteg hirtelenjében az ott lévő orosz "tanácsadók" szerint használhatóvá válik a Törökországból berepülő célpontok ellen. Az Ankara elleni CM szlavó nem játszik, ugye 5. cikkely...!

Mennyire aktív a török légierő Szíriában?
Hát annyira SEMENNYIRE, hogy 3-4 nappal ezelőtt egy saját nyugalmazott tábornokuk panaszkodott Erdoganra, hogy a nullás török légi-fedezet miatt vágóhídra küldi a török katonákat. Az oroszok előre megmondták, és nagyon türelmesek voltak, hogy a legrosszabb forgatókönyv lesz a szír csapatok török megtámadása. Erdogan nem hitte el. Azt hitte úgy lesz mint eddig, és minden megúszik, a súlyos veszteségeket is. Tévedett... :eek::rolleyes: ("nagy arc, nagy pofára esés")

Én hiányolom a mostani csetepatéból kormány oldalról a TOS-1 -ket és Terminátorokat.
Vagy azokat még ennél is komolyabb helyzetekre tartogatják?
Megnézném a Törökök képét egy jól irányzott Buratino salvó után...:confused::D

Az szerintem a Tigriseknél van, aztán viszik magukkal mindig az épp aktuális frontszakaszra.

Az szerintem a Tigriseknél van, aztán viszik magukkal mindig az épp aktuális frontszakaszra.
Én azt hittem Idlib most a leg aktuálisabb frontszakasz és ott bizony mostanában nincs ilyen.
Ha lett volna TOS-1 akkor annak már tutira lenne valami viszhangja a Twitteren.
Szerintem a java még hátra van...