[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2020/03/03/benyujtotta-lemondasat-az-ukran-miniszterelnok/
"Benyújtotta lemondását a parlamentnek Olekszij
Honcsaruk ukrán miniszterelnök – jelentette be az
Ukrajinszka Pravda értesülése szerint Dmitro
Razumkov házelnök a Volodimir Zelenszkij elnök
mögött álló Nép Szolgája párt kedd esti frakcióülésén.
A miniszterelnök lemondási szándékának hírét egy
parlamenti képviselő, Olekszandr Kacsura is
megerősítette újságíróknak, ugyanakkor Honcsaruk erre
vonatkozó kérelme még nem található a parlament
honlapján – mutatott rá az UNIAN ukrán hírügynökség.
A Nép Szolgája frakcióülésén maga Zelenszkij is jelen
van. Az elnök a kiszivárgott értesülések szerint Denisz
Smihal területfejlesztésért felelős miniszterelnök-
helyettest javasolta Honcsaruk helyett kormányfőnek."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2020/03/04/az-illetekes-ukran-bizottsag-a-kormanyfo-meneszteset-javasolta/
"Az ukrán parlament állam- és közigazgatási bizottsága szerdai ülésén nagy többséggel úgy határozott, hogy javasolja a törvényhozásnak Olekszij Honcsaruk menesztését a miniszterelnöki posztról.
Az Ukrajinszka Pravda hírportál szerint a testület még várja Volodimir Zelenszkij elnök javaslatát az új miniszterelnök személyére. Amennyiben megérkezik az előterjesztés a délutánra összehívott plenáris ülésig, a bizottság szavaz arról is, hogy javasolja-e a parlamentnek a jelölt kinevezésének jóváhagyását.
A kiszivárgott értesülések szerint a Zelenszkij mögött álló, a parlamentben többséget alkotó Nép Szolgája párt kedd esti frakcióülésén az államfő Denisz Smihal területfejlesztésért felelős miniszterelnök-helyettest javasolta kormányfőnek.
Honcsaruk hivatalos lemondási kérelmét még nem erősítették meg hivatalosan. Azonban két parlamenti képviselő, Aljona Skrum, az állam- és közigazgatási bizottság tagja és Olekszandr Kacsura is közzétette Honcsaruk kézzel írt, keddi dátumú lemondólevelének fotóját a közösségi portálokon.
A miniszterelnököt a kinevezését követő egy éven belül csak akkor válthatja le a parlament, ha maga nyújtja be lemondását. Honcsaruk kormányfői kinevezését tavaly augusztus 29-én hagyta jóvá a törvényhozás.
A múlt héten a házelnök Zelenszkij kérésére szerdára rendkívüli plenáris ülést hívott össze. A sajtóban már akkor kiszivárgott, hogy szó lehet a kormányfő leváltásáról. Az ukrán jogszabályok szerint a miniszterelnök menesztésével együtt az egész kormány távozik, így több miniszteri poszton várható váltás."

https://karpathir.com/2020/03/04/benyujtja-lemondasat-az-ukran-oktatasi-miniszter/

"Benyújtja lemondását Hanna Novoszad oktatási és tudományos miniszter – jelentette az Ukrajinszka Pravda-ra hivatkozva a Kárpátalja hetilap.
Az ukrán portál úgy tudja, a miniszter nem akar az alakulóban lévő új kormányban dolgozni, ezért tervezi, hogy távozik hivatalából.
Az Ukrajinszka Pravda megkereste az értesülés kapcsán magát Novoszadot is, ám ő nem kívánta kommentálni a hírt.
Az Ukrajinszka Pravda forrása úgy tudja, hogy egyelőre nincs új jelölt az oktatási tárca élére, ezért előfordulhat, hogy megbízott vezetőt neveznek ki a minisztériumba.
Sajtóinformációk szerint ma, azaz szerdán délután rendkívüli ülést tart a Legfelső Tanács, amelyen a kormány átalakítása is szóba kerülhet."
 

Lord Gazember

Well-Known Member
2015. március 18.
1 345
2 349
113
Vazze!
https://nepszava.hu/3069215_istenre...vatkozik-putyin-tervezett-alkotmanymodositasa


Megszavaztatja Vova az istenadta népet, hogy akarnak e szu 2.0-át,a foderáció mostani teruletén.
Az istenhitre és Oroszországra, mint a Szovjetunió jogutódjára is hivatkozik Vlagyimir Putyin orosz elnök alkotmánymódosítási indítványaiban - közölte Vjacseszlav Vologyin az orosz parlement alsóházának elnöke hétfőn.
Ebből, hogyan szűrted le a SZU 2.0-át?
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 142
12 107
113
Az istenhitre és Oroszországra, mint a Szovjetunió jogutódjára is hivatkozik Vlagyimir Putyin orosz elnök alkotmánymódosítási indítványaiban - közölte Vjacseszlav Vologyin az orosz parlement alsóházának elnöke hétfőn.
Ebből, hogyan szűrted le a SZU 2.0-át?
sok sok bagoly huhogást hallgatott
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2020/03/04/megszavazta-a-parlament-az-ukran-miniszterelnok-meneszteset/
"Jóváhagyta szerdán a parlament Olekszij Honcsaruk
ukrán miniszterelnök távozását posztjáról...
...A miniszterelnök menesztésével együtt távozik
az egész kormány, emiatt több miniszteri
poszton váltás lesz...
...Zelenszkij javasolta
a parlamentnek, hogy támogassa Denisz Smihal eddigi
miniszterelnök-helyettes kormányfővé történő
kinevezését."
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 542
46 526
113
Vazze!
https://nepszava.hu/3069215_istenre...vatkozik-putyin-tervezett-alkotmanymodositasa


Megszavaztatja Vova az istenadta népet, hogy akarnak e szu 2.0-át,a foderáció mostani teruletén.
Nem lesz új Szu! Kár is erről beszélni.(mondjuk én nem is beszéltem róla soha)
Amiket te belinkeltél, azok is csak kiragadott mondatokról szóltak. Sehol nem mondta Putyin azt, hogy a Szovjeúniót és a KGST-t, valamint a Varsó Szerződést szeretné visszaállítani. Sehol!
Persze te és még páran itt, a látens orosz gyűlöletetektől vezérelve próbáltok mindent úgy látni. Kár, mert egy modern XXI. századi gondolkodással rendelkező ember nem gyűlölhet egy népet zsigerből. Te és még páran ezt előszeretettel teszitek meg itt. Angelsoul barátodat már bannolták is párszor a nyíltan oroszgyűlölő hozzászólásai miatt.
Szerintem próbáld elfogadni, hogy Oo.-ban is emberek élnek, akik rendelkeznek azzal az intelligencia szinttel, hogy eldöntsék, hogyan szeretnének élni a saját országukban. Ahogy mi magyarok is szeretnénk magunk eldönteni, hogy hogyan élünk itt Mo.területén, hogy kitől veszünk gázt, kinek adjuk el az almánkat, kit engedünk be az országba, stb. Ne utáld őket azért, mert nem kell nekik annyi McDonalds vagy iphone.
Most figyeljetek! Jön Barbatrükk...:p:D
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 542
46 526
113
Az istenhitre és Oroszországra, mint a Szovjetunió jogutódjára is hivatkozik Vlagyimir Putyin orosz elnök alkotmánymódosítási indítványaiban - közölte Vjacseszlav Vologyin az orosz parlement alsóházának elnöke hétfőn.
Ebből, hogyan szűrted le a SZU 2.0-át?
De várjunk! Itt a topicban az a kánon, hogy Oroszországnak semmi köze a SZU-hoz. Mostmeg hirtelen jogutód lett? Eddig el "voltunk" határolódva a SZU-tól!
Csak szólok, hogy a NATO-t a SZU ellen hozták létre.
Ha jogutód, akkor saját magát határozza meg ellenségnek.
De mostanra ugye már Magyarország is része a NATO-nak!
Ha jogutód, akkor jogot formál a SZU teljes területére.
Innentől kezdve az összes utódállam ellen jogos Casus Bellivel rendelkezik. És mindezt az Oroszország alkotmányába tervezik belevenni.
Na ki fogad velem, hogy bele is kerül?!?
Az utódállamok meg majd pislognak, ha úgy járnak az ecccceri kulák a TSz-esítés idején.
Putyin meg annyira szervezi az utódlását, hogy majd bele gebed! :D:D:D
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 872
9 848
113
Most figyeljetek! Jön Barbatrükk...:p:D

De várjunk! Itt a topicban az a kánon, hogy Oroszországnak semmi köze a SZU-hoz. Mostmeg hirtelen jogutód lett? Eddig el "voltunk" határolódva a SZU-tól!
Csak szólok, hogy a NATO-t a SZU ellen hozták létre.
Ha jogutód, akkor saját magát határozza meg ellenségnek.
De mostanra ugye már Magyarország is része a NATO-nak!
Ha jogutód, akkor jogot formál a SZU teljes területére.
Innentől kezdve az összes utódállam ellen jogos Casus Bellivel rendelkezik. És mindezt az Oroszország alkotmányába tervezik belevenni.
Na ki fogad velem, hogy bele is kerül?!?
Az utódállamok meg majd pislognak, ha úgy járnak az ecccceri kulák a TSz-esítés idején.
Putyin meg annyira szervezi az utódlását, hogy majd bele gebed! :D:D:D


Nem igazán értem, hogy ebből , hogy sikerült mindezt kikerekítened, de ahogy látom, rendelkezel némi Hóbagolyos képességekkel(is):).
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 872
9 848
113
Pedig nem csak nekem sikerült!
Kérdezd meg erről @papajoe -t is! :)

Ő még nem vezette le, hogy milyen logikai úton jutott el a következtetéséig. :)

A "cikkből" (már ha ezt lehet annak evezni) egyébként nem sok minden derül ki. Max annyi, hogy Putyin és Neidermüller Péter máshogy látják a dolgokat. Nos, ha valamilyen tragikus okból csak kettejük közül választhatnék vezetőt (nagyon remélem, hogy ilyen soha nem fog bekövetkezni!), akkor villámgyorsan vennék egy orosz nyelvkönyvet.;)
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 030
54 094
113
De várjunk! Itt a topicban az a kánon, hogy Oroszországnak semmi köze a SZU-hoz. Mostmeg hirtelen jogutód lett? Eddig el "voltunk" határolódva a SZU-tól!
Csak szólok, hogy a NATO-t a SZU ellen hozták létre.
Ha jogutód, akkor saját magát határozza meg ellenségnek.
De mostanra ugye már Magyarország is része a NATO-nak!
Ha jogutód, akkor jogot formál a SZU teljes területére.
Innentől kezdve az összes utódállam ellen jogos Casus Bellivel rendelkezik. És mindezt az Oroszország alkotmányába tervezik belevenni.
Na ki fogad velem, hogy bele is kerül?!?
Az utódállamok meg majd pislognak, ha úgy járnak az ecccceri kulák a TSz-esítés idején.
Putyin meg annyira szervezi az utódlását, hogy majd bele gebed! :D:D:D



Ne szaladjon a fantáziád,ott van benne,hogy az Orosz föderáció mostani területére vonatkozik.
Már volt róla szó,azért akarják ezt,mert a mostani alkotmányukban van valami,még jelcinnel módosíttatta a cia,és valahogy a dodóhoz vannak kötve,ezen akarnak véltoztatni.
Minek kellene nekik az összes utódállam?Púp a hátukra kb.
Az a logikai út,hogy ha jogutódok akarnak lenni,akkor azok lesznek,ahogy mi ki kiáltottuk a köztársaságot 89-ben,úgy ők is ki kiáltják a szu-t,pl.
Aki akar csatlakozik,aki nem,nem.Még gorbi beszélt erről 5-6 éve,hogy vissza kell állítania a szu-t,de önkéntes csatlakozási lehetőséggel a tagországok számára.
Szerintem a balkán simán csatlakozna,egyből hathatós megoldást találnának a migrációs problémára,pl. :rolleyes::D
Nagyobb összegben fogadnék rá,hogy ez lesz 5-15 éven belül a volt tagállamok számára is az egyetlen megoldás,ha az lmqbt eu nem hagy fel ezzel az öngyilkossággal.
Persze tévedhetek is.
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 872
9 848
113
Ne szaladjon a fantáziád,ott van benne,hogy az Orosz föderáció mostani területére vonatkozik.
Már volt róla szó,azért akarják ezt,mert a mostani alkotmányukban van valami,még jelcinnel módosíttatta a cia,és valahogy a dodóhoz vannak kötve,ezen akarnak véltoztatni.
Minek kellene nekik az összes utódállam?Púp a hátukra kb.
Az a logikai út,hogy ha jogutódok akarnak lenni,akkor azok lesznek,ahogy mi ki kiáltottuk a köztársaságot 89-ben,úgy ők is ki kiáltják a szu-t,pl.
Aki akar csatlakozik,aki nem,nem.Még gorbi beszélt erről 5-6 éve,hogy vissza kell állítania a szu-t,de önkéntes csatlakozási lehetőséggel a tagországok számára.
Szerintem a balkán simán csatlakozna,egyből hathatós megoldást találnának a migrációs problémára,pl. :rolleyes::D
Nagyobb összegben fogadnék rá,hogy ez lesz 5-15 éven belül a volt tagállamok számára is az egyetlen megoldás,ha az lmqbt eu nem hagy fel ezzel az öngyilkossággal.
Persze tévedhetek is.

Szerencsére minket ez nem érint. Mi sosem voltunk a Szovjetúnió tagállama. :)
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2020/03/04/kinevezte-az-ukran-parlament-az-uj-miniszterelnokot/
"Az ukrán parlament szerdán Denisz Smihal eddigi miniszterelnök-helyettest nevezte ki kormányfőnek, miután elfogadta az eddigi miniszterelnök, Olekszij Honcsaruk lemondását, és menesztette őt hivatalából...
...A parlament 277 szavazattal jóváhagyta a Smihal által előterjesztett új összetételű kormány 13 új tagját. Ezután külön szavazott az elnök hatáskörébe tartozó két tárca, a védelmi és a külügyminisztérium új vezetőjének személyéről. A törvényhozás 285 szavazattal támogatta Andrij Taran kinevezését védelmi miniszterré, és 288 szavazattal Dmitro Kuleba kinevezését a külügyi tárca élére. Az új kabinetben Kuleba és az eddigi külügyminiszter, Vadim Prisztajko helyet cseréltek, utóbbit ugyanis az előbbi korábbi posztjára nevezték ki, azaz európai integrációért felelős miniszterelnök-helyettesnek.
A régi kormányból Arszen Avakov megőrizte belügyminiszteri posztját.
Az új kabinetminiszter Oleh Nemcsinov, a pénzügyminiszter Ihor Umanszkij lett.
Négy kormányzati tisztség egyelőre betöltetlen maradt, még nincs meg az új oktatási, energetikai és kulturális miniszter, valamint a gazdaságfejlesztésért felelős miniszterelnök-helyettes..."
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 853
4 140
113
De még lehetünk.;):D


Úgy érted önszántunkból? Hát, arra nem fogadnék nagy összegben... Még az EU-s "belepofázással" is elég sok baja van a polgároknak errefelé. Egy Moszkva által kézivezérelt birodalom egyik kis alárendeltjének szerepéért nem sokan lelkesednek ebben az országban, ha nem tévedek.
Vagy úgy, hogy nem önszántunkból és ezért jogos is lehet az oroszok birodalmi törekvéseitől történő félelem, mert tényleg meg akarják szállni a régi szovjet tagállamokat és a volt varsói szerződés országait, amint eléggé erősnek érzik magukat ehhez?
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 537
45 036
113
Úgy érted önszántunkból? Hát, arra nem fogadnék nagy összegben... Még az EU-s "belepofázással" is elég sok baja van a polgároknak errefelé. Egy Moszkva által kézivezérelt birodalom egyik kis alárendeltjének szerepéért nem sokan lelkesednek ebben az országban, ha nem tévedek.
Vagy úgy, hogy nem önszántunkból és ezért jogos is lehet az oroszok birodalmi törekvéseitől történő félelem, mert tényleg meg akarják szállni a régi szovjet tagállamokat és a volt varsói szerződés országait, amint eléggé erősnek érzik magukat ehhez?
Magyarország maradjon csak amennyire lehet független, de jó partneri viszonyra kell törekedni mindenkivel aki megadja ugyan így viszont a tiszteletet. Az az igazi ellenségünk minden történelmi korszakban, aki nálunk akarja megvívni a saját háborúját, s minket is ráterel(ne) közben a vágóhídra!