Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Azért pletyka szinten hallottam pár fő COVID-19 érintettről a hivatalosan bejelentetteken túl, és nincsenek központilag kommunikálva. Az adott kórházak több száz km -re vannak Bp -től, de nem ragozom, mert pletyka, de azért terjed hivatalosnak minősülő körökből. Kíváncsi vagyok tényleg igaz-e, vagy csak a túlpörgött pánikreakció babrált ki pár kormánytisztviselővel?!
Ez pontosan az a struccpolitika, amiről a Thaiföldre szakadt hazánkfia mesélt a videojában amit hoztam, hogy ha nincs tesztelés, nincsenek fertőzöttek se, mert nincs rá bizonyíték !!! Itt is ugyan úgy fog nálunk robbanni 1 azaz EGYETLEN NAP ALATT az egész fertőzöttség, hogy SENKI NEM ÁLLÍTHATJA MAJD MEG !!! Ezt én tudom, te is tudod, meg még sok értelmes is tudja, de a vízfej az elcseszte, és ezután is el fogja !!! Na és miért ? Mert azt hiszik, csak sosem fogják bevallani, hogy Isten megvédi magyarországot ! Nem fogja ! Ez csak egy hiú ábránd.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Az viszont nagykeres ismerősön keresztül kb. 99% -ban tutibiztos, hogy a nem élelmiszerben utazó kereskedelem nagykereskedelmi részét már megkeresték egy kb. 2 hétre történő tevékenység felfüggesztés, és munkabeszüntetés lehetőségének felvetésével. Nem, nem tudom mikortól léphet ez hivatalosan életbe, ha meglépik!
Tökmindegy, mert már csak futnak az események után. Elkéstek vele, mert a balfax politikusok akartak "irányítani". Ezek annyira hülyék hogy azt sem fogják fel, a trehányságuk és a felelőtlenségük miatt már csak idő kérdése az olaszországi állapot létrejötte !!! Nincs elég maszk, nincs elég védőfelszerelés (legfontosabb az EÜ dolgozók védelme !!!), NINCS TÖMEGES TESZTELÉS !!!!! (szintén legfontosabb !!!!!), így NINCS ELÉG KORAI KARANTÉN SEM !!!! Az eszkaláció 1 héten beleül meglesz BALFAXSÁGUK MIATT !!! MÁR NEM LEHET VISSZAGYÖMÖSZÖLNI A SZELLEMET A PALACKBA !!!! MÁR TÚL KÉSŐ !!! SAJNOS ...
 
  • Tetszik
Reactions: ladagrant

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Az Egyesült Államok észak-nyugati részén furcsa központja alakult ki a koronavírusos megbetegedéseknek. Washington államban, egy Seattle-től nem messze fekvő kisvárosban találták meg az első amerikai koronavírusos beteget. Mindenki arra számított, hogy a kór így Washington államban terjedhet tovább. De nem ez történt. Az egyetlen beteg megmaradt, mostanra meggyógyult és el is hagyhatta a kórházat. Sokáig nem is fedeztek fel új beteget az egész államban, miközben több másikban sorra kerültek elő a megbetegedések. Aztán hirtelen előkerült egy rakás új koronavírus-fertőzött Seattle környékén. A Seattle-t is magában foglaló King County-ban keddig már 25 ember halt meg a koronavírus miatt. Egyetlen nap alatt 74 új beteget regisztráltak, ami elég robbanásszerű, hiszen így összesen 267 regisztrált koronavírusos esetet tartanak számon az államban, de a legtöbben a valós számot ezer fölé tippelik. Mindez azok után, hogy hetekig csak az az egyetlen beteg volt, akiről elsőként tudtak.
Ez elég furcsán hangzik. A kínaiak becslése szerint a koronavírus jobban fertőz, mint az influenza. Miközben utóbbi esetében egyetlen beteg 1,4 másiknak adhatja át a vírust, a COVID-19-nél ez a szám jóval nagyobb, 2 és majdnem 4 között mozog. Így kizártnak tűnik, hogy nincsenek további, észre nem vett megbetegedések, ha az első beteg ennyivel a többiek előtt elkapta, majd hirtelen egy csomó másik beteget is találtak. A koronavírus ebből a szempontból érdekesen működik. A halálozási aránya jóval magasabb, mint az influenzának, ott csak a betegek 0,1 százaléka hal bele a szövődményekbe, miközben például Olaszországban már hat százalék körüli a koronavírus halálozási rátája. A vírus leginkább akkor fertőz, ha a hordozónak tünetei is vannak, de nem lehet kizárni, hogy a tünetmentes hordozók is fertőzhetnek. És elég sok a tünetmentes hordozó. A koronavírusos betegek nagy része észrevétlenül hordja ki a betegséget, és észrevétlenül, magától gyógyul fel belőle. De minden tizedik esetben a tüdőgyulladáshoz hasonló megbetegedés kezdődik, amelyet adott esetben lélegeztetőgéppel kell kezelni. Különösen az idősebbekre veszélyes a vírus, Olaszországban is elsősorban ők halnak bele a megbetegedésbe.
Washingtonban úgy szűrték a koronavírust, ahogy Magyarországon. Aztán jött a robbanásszerű növekedés

A kínai kormány titkolózása miatt két hónapot elvesztegetett a világ az új típusú koronavírus-fertőzés elleni küzdelemben. - jelentette ki Robert O'Brien amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó szerdán a Heritage Foundation konzervatív intézet egyik rendezvényén. A kül- és biztonságpolitikai ügyekben az elnök legfontosabb tanácsadójának számító O'Brien szerint ha Peking azonnal és pontosan tájékoztatott volna a járvány kirobbanására vonatozó adatokról és fejleményekről, akkor a nemzetközi közösség időben megkezdhette volna a felkészülést. Az Egyesült Államokban a koronavírus nem csak járványügyi, de politikai válságot is kavart - többek között a politikusok kitettsége, az elnökválasztási kampány trendjeinek felborítása és a fenyegető gazdasági válság miatt. A koronavírus új lendületet adott a Kína elleni, a republikánus pártból vagy a Fehér Házból érkező kritikus hangoknak. Ahogy azt az Atlantic alapos cikke bemutatja, Trump környezetéből sokan állítják, a járvány bebizonyította, hogy az Egyesült Államok a stratégiailag fontos egészségügyi eszközök, gyógyszeralapanyagok területén is ki van szolgáltatva az ázsiai beszállítóknak, és Kína a koronavírus kezelésénél is bebizonyította, hogy nem lehet rá felelős globális partnerként számítani.
Amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó: Kína miatt két hónapot elvesztegetett a világ
Amerika ugyan olyan balfax mint a többi állam, pld. "ojrópa", de az egész világ így cseszi el !!! Pld. Thaiföldön azért minimális a fertőzött, mert baxnak szűrni és mindent letagadnak... :rolleyes::D:D Aha, így könnyű kevés fertőzöttet jelenteni - "amiről nem tud senki, az nem is létezik..." :rolleyes::eek::D:D Olyan mint a kommunista na meg "egyéb" országok statisztikái, ami xar azt elcsalják, letagadják...:rolleyes::):cool:
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Megnezem Nemet Sandor vidam vasarnapjat vasarnap.
Majd csinálnak "csodát"...;) Koreában is egy katolikus szekta addig imádkozott, hogy a legfertőzőbb gócpont lett... :rolleyes::eek:;) Így fognak járni a Semjénék meg a Német Sándorék is... :rolleyes::D Mondom ezt én, mint katolikus, de nem bolond...:D:D:D;) (ezek nagyon messze állnak a vallástól, a "haszon" oldalán... :eek:;))
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 303
10 589
113
No, Amerikában is kezdődnek a felfüggesztések.
Trump 30 napra letiltotta az Európába való ki és beutazást (kivéve az Egyesült Királyságot, biztos az ottaniak koronavírusát szívesen látják...), felfüggesztették az NBA szezonját (gondolom folytatódik ez majd a többi sportággal), 6 államban vészhelyzetet hirdettek.
A tőzsde szakad, majd a talajon megáll az index.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
..
Ne legyünk naívak, titkosszolgálatoknak, elhárításnak az elejétől fogva (legalább 2019 december) óta van,
kellett, hogy legyen információja, mintája stb.??!
Vagy tényleg el akarjuk hinni, hogy nem? Ne már...
..
Mégsem hoztak intézkedéseket az egyes országok, EU legfőképp, sőt még be is eresztették szándékosan!
NATO sem, pedig egy hét még és lefagyott állapotban lesz az is! NATO felderítés?
(persze nem vagyok vak, 2015-ben világossá vált, hogy a NATO felett is vannak még)
..
Már ne is haragudjál, de te tényleg nem ismered, milyen balfaxok a politikusok ??? A hatalmat görcsösen a kezükben tartva a kezükre égett az egész !!!! Mindenhol a világon !!! Kapise ?? Dereng már valami ?? Ez a válság megmutatta, hogy a világ minden táján a politikusok a hatalom mániákusai, és egyforma tréé szinte az összes !!! Mindenhol bőven késtek !! És miért ?? A saját hatalmukat féltették, görcsösen markolták az "irányítást" !!! Persze olyan hülyék voltak egy EÜ szakmai kérdésben, mint a segg, mint 6 pár rendőrcsizma, ezért jutott ide a világ ! Kapise ?? Nem ártana most már, ha mindenki észrevenné az igazi okot a háttérben ! :eek::rolleyes:;)
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Trump 30 napra letiltotta az Európába való ki és beutazást (kivéve az Egyesült Királyságot, biztos az ottaniak koronavírusát szívesen látják...)
Ezen halálra röhögtem magam ! :D:D:D Egyetlen épeszű gondolatot sem lehet tőlük elvárni... :) (és ezek "irányítottak", na azért tartunk most itt, az egész világ, mert ezek mindenhol egyformák... :rolleyes::D:D)
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 303
10 589
113
Ezen halálra röhögtem magam ! :D:D:D Egyetlen épeszű gondolatot sem lehet tőlük elvárni... :) (és ezek "irányítottak", na azért tartunk most itt, az egész világ, mert ezek mindenhol egyformák... :rolleyes::D:D)

És az egyformák között Trump a király :) De amúgy tényleg érdekelne, mi volt a motivációja annak, hogy az ángilusokkal kivételt tettek :)
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Nézd, én alapvetően ebben nem akarok állást foglalni, de szakemberek, orvosok javaslatára hozatott meg ez a (szerintem egyébként nem túl hosszú életű) döntés!
..
De! Azt el tudom képzelni, hogy ha ne adj'Isten előfordul is az általad vázolt eset, akkor a cselekvés és a kontakt személyek felderítése nagyságrendekkel gyorsabb lehet óvodai/iskolai környezet pontos ismerete alapján, annál mint ha csak arra lehetne hagyatkozni, hogy a gyerkőc melyik nap kikkel találkoz(hat)ott a játszón mondjuk - és ebből mire emlékszik!
(és még lehet egy pár oka)
..
Nyugodjunk le szerintem és maradjunk higgadtak!
Nem segít, ha magunkat (esetleg) másokat hergeljük.

"hogy a gyerkőc melyik nap kikkel találkoz(hat)ott a játszón"

hogyan? hol? a játszón? ezek szerint nem világos, hogy nincs játszótér sem, addig amíg el nem múlt a veszély?
 
  • Tetszik
Reactions: silurusglanis

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
A háziorvosok vállalkozók, akik saját maguk szerzik be az eszközöket. Ezért fizet nekik az állam. Aki valamiért eddig nem szerzett be ilyen eszközöket, annak segít az állam.

A jelenlegi protokoll szerint a gyanús betegeknek csak fel kell hívnia a háziorvost, aki kikérdezi a részletekről, és ha kell, akkor intézkedik a mentőknél a szállításról. Nem kell benyelni minden dékás ijesztgetést.

...

"Aki valamiért eddig nem szerzett be ilyen eszközöket, annak segít az állam."

A 888 még márc. 1-én azon gúnyolódott, hogy, idézem:

"Azt mondja Gyurcsány Ferenc mai kongresszusi beszédében: „Ötven darabos szájmaszk két hónapja 800 forintba került, most ugyanaz 28 600 forintba kerül.” Ezzel szemben a valóság: egy szájmaszk 26 forintba kerül, ötven rendelése estén 1300 forintot kell fizetni.

A valóság és a hazug állítás közötti különbség nagysága 22-szeres. 22-szer „tévedett” nagyobbat Fletó, mint amit a tények visszaigazolnak."

https://888.hu/sivalkodjatok/egy-dk-s-hazafi-22-szer-nagyobbat-tevedett-a-valosagnal-4232062/

Aztán belinkelték a pingvinpatika.hu-t, hogy lám ott kapható 26 forintért a maszk darabja.

A gond az, hogy azóta is az van kiírva, hogy "Hamarosan készlet érkezik!". Én magam kb. 4 hét óta ugyanezt a "Hamarosan készlet érkezik!" üzenetet látom ezen a weboldalon.

Tehát egy gond van a 888 26 Ft-os szájmaszkjával: hogy nem kapható.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
"Aki valamiért eddig nem szerzett be ilyen eszközöket, annak segít az állam."

A 888 még márc. 1-én azon gúnyolódott, hogy, idézem:

"Azt mondja Gyurcsány Ferenc mai kongresszusi beszédében: „Ötven darabos szájmaszk két hónapja 800 forintba került, most ugyanaz 28 600 forintba kerül.” Ezzel szemben a valóság: egy szájmaszk 26 forintba kerül, ötven rendelése estén 1300 forintot kell fizetni.

A valóság és a hazug állítás közötti különbség nagysága 22-szeres. 22-szer „tévedett” nagyobbat Fletó, mint amit a tények visszaigazolnak."


Aztán belinkelték a pingvinpatika.hu-t, hogy lám ott kapható 26 forintért a maszk darabja.

A gond az, hogy azóta is az van kiírva, hogy "Hamarosan készlet érkezik!". Én magam kb. 4 hét óta ugyanezt a "Hamarosan készlet érkezik!" üzenetet látom ezen a weboldalon.

Tehát egy gond van a 888 26 Ft-os szájmaszkjával: hogy nem kapható.
Gúnyolódott? Csak Ferenc testvér pánikkeltő hazugságán élcelődött. Teszem hozzá, teljesen jogosan.

Ha nem kapható, akkor nincs mit csinálni, de az nem egyenlő azzal, hogy 22-szeres áron nyerészkedik valaki. Egy darabig most hanyagold a sebészi karriered és dolgozz otthonról. :)
(Egyébként a sajttájon volt szó erről is. Valóban van áremelkedés, mert az üzemek átálltak 3 műszakra, és ennek költségnövelő hatása van.)
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Hát nem tudom, nekem jutott. Igaz, hogy feleségem testvére emailben szólt jó előre, hogy N95 vagy jobb maszkot, kézfertőtlenítőt és folyékony szappant szerezzünk be neki, mi akkor léptünk (jönni akart haza a kínai térségből, majd vissza, de végül úgy döntött inkább marad, mert nem akar karanténba menni). Ha magánemberek képesek voltak belátni, akkor szakemberek miért nem? Csak szólok: folyékony szappan kapható még egyelőre... Kínában és a környező államokban ugyanaz a helyzet vele, mint a maszkokkal és a kézfertőtlenítőkkel.

Nekem továbbra is az a problémám, hogy bár nekem is jutott, mert még január végén szereztem be, de nem merem viselni, mert a többségnek nincs. Mivel a hivatalos kommunikáció az, hogy csak a betegek viseljék, az egészségesek ne, ezért ha felvenném a maszkot, akkor betegnek néznének a villamoson, a metrón.
(Ez pánikhelyzetben akár fizikai testi sértéssel is járhat számomra, ezért inkább nem viselem. Magyarán van, de minek...)
 
  • Tetszik
Reactions: Python

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Gúnyolódott? Csak Ferenc testvér pánikkeltő hazugságán élcelődött. Teszem hozzá, teljesen jogosan.

Ha nem kapható, akkor nincs mit csinálni, de az nem egyenlő azzal, hogy 22-szeres áron nyerészkedik valaki. Egy darabig most hanyagold a sebészi karriered és dolgozz otthonról. :)
(Egyébként a sajttájon volt szó erről is. Valóban van áremelkedés, mert az üzemek átálltak 3 műszakra, és ennek költségnövelő hatása van.)

Bocsi, de több helyen én is 25,000 forintért láttam maszk dobozát (50-es kiszerelés), nem Gyurcsánytól hallottam róla.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
"Aki valamiért eddig nem szerzett be ilyen eszközöket, annak segít az állam."

A 888 még márc. 1-én azon gúnyolódott, hogy, idézem:

"Azt mondja Gyurcsány Ferenc mai kongresszusi beszédében: „Ötven darabos szájmaszk két hónapja 800 forintba került, most ugyanaz 28 600 forintba kerül.” Ezzel szemben a valóság: egy szájmaszk 26 forintba kerül, ötven rendelése estén 1300 forintot kell fizetni.

A valóság és a hazug állítás közötti különbség nagysága 22-szeres. 22-szer „tévedett” nagyobbat Fletó, mint amit a tények visszaigazolnak."

https://888.hu/sivalkodjatok/egy-dk-s-hazafi-22-szer-nagyobbat-tevedett-a-valosagnal-4232062/

Aztán belinkelték a pingvinpatika.hu-t, hogy lám ott kapható 26 forintért a maszk darabja.

A gond az, hogy azóta is az van kiírva, hogy "Hamarosan készlet érkezik!". Én magam kb. 4 hét óta ugyanezt a "Hamarosan készlet érkezik!" üzenetet látom ezen a weboldalon.

Tehát egy gond van a 888 26 Ft-os szájmaszkjával: hogy nem kapható.

Az FFP3 -as kb. január közepe óta beszerezhetetlen kiskereskedelmileg! Gondolom a kínaiak felvásárolták, aztán küldték haza Kínába. Az FFP2 -es (ebből sikerült 60 db -ot betárazni) az kb. február közepe óta akadozik. A nagykerek ugyan még mindig vesznek fel rá rendelést, de kezd készlethiányos lenni. Magyarul rendelhetsz, csak nem biztos, hogy teljesül a rendelésed...! Nekem ezek a gyakorlati tapasztalataim.
 
  • Tetszik
Reactions: haubagoi

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Nekem továbbra is az a problémám, hogy bár nekem is jutott, mert még január végén szereztem be, de nem merem viselni, mert a többségnek nincs. Mivel a hivatalos kommunikáció az, hogy csak a betegek viseljék, az egészségesek ne, ezért ha felvenném a maszkot, akkor betegnek néznének a villamoson, a metrón.
(Ez pánikhelyzetben akár fizikai testi sértéssel is járhat számomra, ezért inkább nem viselem. Magyarán van, de minek...)
Léci próbáld már ki, hogy mit szólnak hozzá az utasok.
(Futócipő legyen rajtad. :D)
 
  • Tetszik
Reactions: luperator

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Léci próbáld már ki, hogy mit szólnak hozzá az utasok.
(Futócipő legyen rajtad. :D)

Egyik nap - amikortól kezdve logikus lett volna a maszk viselése - felvettem amikor elindultam otthonról, aztán kimentem az utcára, de 500m gyaloglás után inkább kivágtam a kukába, mivel láttam, hogy az égvilágon senkin sincs. Mellesleg, nehéz benne lélegezni és gyorsan párásodik. Nem is olyan egyszerű viselni. (Most a sebészi maszkról beszélek.)
Az sem utolsó szempont, hogy Budapesten minenhol kamera van az utcán ill. a járműveken is. Nem hiányzik, hogy rögzítsék a kamerák, hogy jéééééé ott mászkál egy maszkos "beteg", miközben mindenki más "egészséges", hiszen más nem visel maszkot :)