[BIZTPOL] Irán

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 829
31 844
113
Nem hinném, hogy komoly gond lesz belőle, túl van lihegve az egész.
Elég fiatal az iráni társadalom, wiki szerint az életkor szerinti megoszlás: 0–14 éves 23,6%, 15–64 éves 67%, 65 év feletti 5,2% (2015). A fiatalokon meg szinte tünet mentesen átmegy ez a vírus.

A vezetés azért elég öreg, azokat már tizedeli máris.
 
  • Tetszik
Reactions: Bleroka and b4l4g3

Bleroka

Well-Known Member
2019. március 16.
365
1 066
93

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 875
11 153
113
Amire Iránnak azonnal szüksége lenne a vírus ellenes tevékenységhez (a szankciók mellékhatása, hogy azt se tudja megvenni ami nem tilos, mert nem boltolnak vele).
ES6C2fJX0AEf16y

ezzel csak az a gond, hogy erre mindenkinek szuksege van jelenleg, lasd Merkel anyot meg a lefoglalt magyar maszkok esetet...
 
  • Tetszik
Reactions: b4l4g3
B

b4l4g3

Guest
A vezetés azért elég öreg, azokat már tizedeli máris.
Ez igaz. Linkeltem egy rt cikket a virusos topikba amiben konteo szinten feszegetik ezt a témát a kinaiak is, hogy túl sok vezető fertőződött meg arrafelé "véletlenül". Persze tudom... sötét arabok, meg perzsák... meg véletlenek vannak...
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 875
11 153
113
Ez igaz. Linkeltem egy rt cikket a virusos topikba amiben konteo szinten feszegetik ezt a témát a kinaiak is, hogy túl sok vezető fertőződött meg arrafelé "véletlenül". Persze tudom... sötét arabok, meg perzsák... meg véletlenek vannak...

hat nyalogatjak azert egymas utan a "szent racsot" vagy mia francot... a videok alapjan ugy tunik, van ott eleg sotet emberke.
 

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 743
4 487
113
Metil-alkoholt ivott a koronavírus ellen háromszáz iráni, meghaltak

Mindezt úgy, hogy az országban törvény tiltja az alkoholfogyasztást.
Legalább 300-an életüket vesztették, és ezren (gyerekek is) megbetegedtek Iránban, egy erősen mérgező metil-alkohol vegyület miatt. A valós számok azonban még ennél is magasabbak lehetnek, az Associated Pressnek nyilatkozó iráni orvos szerint.
A többi országnak csak egy problémája van, a koronavírus-járvány. Nekünk azonban két fronton kell harcolni, a koronavírus, és az alkohol-mérgezés ellen is”– panaszkodott Hossein Hassanian.

Ráadásul az Iszlám Köztársaságban elvileg törvény tiltja bármiféle alkohol fogyasztását. Az 1979-es forradalom óta az ország alkohol gyára csak orvosi célokra termel alkoholt. Az ok az lehet, hogy az iráni közösségi médiában elterjedt az az állítás, miszerint egy brit tanár és mások is felgyógyultak a koronavírusból whiskyvel és mézzel. Ez keveredett azokkal az üzenetekkel, hogy az alkoholos kézfertőtlenítők is védenek a vírus ellen, amiből sokan azt a következtetést vonták le, hogy ha magas alkoholtartalmú folyadékot isznak, akkor az elpusztítja a koronavírust a szervezetükben. Az iráni kormány egyébként már reagált a hírre, és utasította a metanolgyártókat, hogy színezzék be mesterséges színezékkel a termékeiket annak érdekében,hogy a lakosság meg tudja különböztetni az etanoltól.

Iránban egyébként 32 ezer az igazolt fertőzöttek száma, 2300-an életüket vesztették a vírusban. Bár Irán így is a legsúlyosabb helyzetben lévő közel-keleti ország, szakértők attól tartanak, hogy az iráni vezetés esetleg kevesebb igazolt esetet jelent be,mint amennyi a valós szám.
https://mandiner.hu/cikk/20200327_m..._koronavirus_ellen_haromszaz_irani_meghaltak#
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 515
4 886
113
Egypár haditechnikai érdekesség!
Azt mindig is tudható volt hogy az irániak figyelik az izraeli katonai eszközöket, most a spike rakétát másolták. Használják indítóval és uavon.
Bemutattak több légvédelmi központot a perzsa öbölben , állítólag 150 méter mélyen vannak.
Új drónokat is bemutattak, amik 200 km sebességgel 12000 méteren repülnek. Többször felhasználhatók, hogy miért ilyen magasan az a youtube videókból nem derül ki de az alábbiból igen. ugyan is sikló bombákat hordoznak amik láthatóan elég pontosan célba is érnek.
https://defapress.ir/fa/news/392431
A drónos videókból a fenti vedeó érdekes részei valahogy kimaradtak.