Járványok, fertőzések (humán)

FEGYVERKEZNEK AZ ÁZSIAIAK AMERIKÁBAN A KORONAVÍRUS MIATT
.
Magyarországon a cukrot viszik, mint a cukrot, az Egyesült Államokban pedig a fegyverekre csaptak le.
.
Justin Anderson, az egyik legnagyobb észak-karolinai fegyverbolt marketingigazgatója szerint a mostani pánik egy újabb fegyverkezési hullámot indított el: az emberek ész nélkül vásárolják a lőszert, a maroklőfegyvereket, a gázolajat és a zseblámpákat, úgy tűnik, hogy egyfajta polgári fegyverkezési verseny indult el, ahol az nyer, aki több félautomata fegyverbe való töltényt vásárol.
https://qubit.hu/2020/03/13/fegyverkeznek-az-azsiaiak-amerikaban-a-koronavirus-miatt

• Tetszik
Reactions: b4l4g3 and Nemerson
Példa. Kiveszed a gyereket a suliból. Nem fertőződik meg. A nagyi jön, vigyáz rá, miközben mi dolgozunk. Munka után hazamegyünk, nagyi hazamegy, majd a sokadik ugyanilyen nap után a nagyi TŐLÜNK, a GYEREK RÉVÉN elkapja.

Másik példa: Kiveszed a gyereket, otthon maradsz te a párod dolgozik. A párod hazahozza, mindannyian elkapjátok. A gyerek jól van, nagyi jön rá vigyázni, és elkapja tőle.

Harmadik. Gyerek otthon, mert nagyobb. Ha itthon marad egyedül, tuti kiszökik, vagy átjön a haver, vagy .... Hazajössz, elkapod, vigyázhatsz a gyerekre karanténban, de azért a nagyi ezelőtt látni akar titeket. Ezután megkapja.

Negyedik: Senki sem megy dolgozni, suliba, nagyi otthon marad, nem jön hozzátok. Kajáért ki kell menni, vagy éhen halsz. Kajáért tehát ki kell menni. Kimész, megbetegszel, gyerek is. Kórházba kell menned, mert a veséd és a tüdőd problémás lesz, jön a nagyi, vigyáz a gyerekre, megkapja ...

De biztos van olyan, hogy senki sem kapja el, csak nem tudom elképzelni, hacsak nem ment már át rajtad, vagy nem vagy immunis a vírusra.

+ van még valami, amit én is bátorkodtam írni már korábban itt!
Iskolában, óvodában nyomonkövethető, transzparens módon van jelen a gyerek, s ha fertőzés van a kontaktnyomozás és az érintett személyek köre gyorsabban felderíthető! Van jelenléti ív, tudható melyik nap melyik gyerek, melyik tanár hol, melyik órán volt stb.
..
Ez előny a kevésbé ellenőrizhető "bizonyos fajta otthontartózkodással" szemben!
Racionális érvek mindkét variáció mellett vannak! Ezért szerintem a vegyes megoldás lenne a legjobb, hogy mindkettő tartózkodási forma előnyeit ki lehessen használni!
..
Ergó, ahol nem borítja fel a szülői munkavégzést a dolog - mert mondjuk az egyik szülő kistestvérrel eleve otthon van - ott legyen a másik gyerek(ek) is otthon,
mert biztosítható, hogy ne az idős nagyszülő vigyázzon rá, vagy ami rosszabb még, hogy bandázni kezdjen haverokkal felügyelet nélkül!
Egy ilyen vegyes megoldás mellett, mivel a fél iskolai osztály, óvoda ki is ürült így, azok szellősebb volta miatt az ottani belső higiéniai követelmények is hatékonyabban érvényre juttathatóak! Ennyi.
Nyilván, akit köteleznek a szülővel való otthonmaradásra, annak ki kell dolgozni, hogy hogyan fog felzárkózni majd.

• Tetszik
Reactions: b4l4g3
+ van még valami, amit én is bátorkodtam írni már korábban itt!
Iskolában, óvodában nyomonkövethető, transzparens módon van jelen a gyerek, s ha fertőzés van a kontaktnyomozás és az érintett személyek köre gyorsabban felderíthető! Van jelenléti ív, tudható melyik nap melyik gyerek, melyik tanár hol, melyik órán volt stb.
..
Ez előny a kevésbé ellenőrizhető "bizonyos fajta otthontartózkodással" szemben!
Racionális érvek mindkét variáció mellett vannak! Ezért szerintem a vegyes megoldás lenne a legjobb, hogy mindkettő tartózkodási forma előnyeit ki lehessen használni!
..
Ergó, ahol nem borítja fel a szülői munkavégzést a dolog - mert mondjuk az egyik szülő kistestvérrel eleve otthon van - ott legyen a másik gyerek(ek) is otthon,
mert biztosítható, hogy ne az idős nagyszülő vigyázzon rá, vagy ami rosszabb még, hogy bandázni kezdjen haverokkal felügyelet nélkül!
Egy ilyen vegyes megoldás mellett, mivel a fél iskolai osztály, óvoda ki is ürült így, azok szellősebb volta miatt az ottani belső higiéniai követelmények is hatékonyabban érvényre juttathatóak! Ennyi.
Nyilván, akit köteleznek a szülővel való otthonmaradásra, annak ki kell dolgozni, hogy hogyan fog felzárkózni majd.
https://888.hu/amerika-london-pariz...n-a-jarvany-megfekezesehez-del-korea-4234530/

• Tetszik
Reactions: Nemerson and zeal
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/v...z-lakokozossegekhez-es-minden-idoseket-fogado
"A koronavírus-járvány cseppfertőzéssel és nagyon gyorsan terjed. Az idősekre a legveszélyesebb. Arra kérjük a társasházakat, lakóközösségeket és minden olyan intézményt, szervezetet, amely idősekkel foglalkozik, hogy segítse az idősek tájékoztatását!
Az idősekhez szóló tájékoztató anyagokat, pl. a csatolt plakátot nyomtassák és helyezzék ki jól látható helyre a lépcsőházaikban, a bejárati kapukon!

Köszönjük együttműködésüket. Vigyázzunk egymásra! Vigyázzunk az idősekre!"

koronavirus_idosek_a4_master.jpg