Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 492
113
Békeidőben egyszer használatos. Jó okkal, hiszen a munkaadónak olcsóbb újat venni, mint a fertőtlenítéssel babrálni, és munkaügyi pereket sem fognak a nyakukba kapni az esetleges visszafertőzések miatt.
Ha viszont egy járvány idején az opciók az arc elé tartott kendő vagy egy nem 100%-osan steril maszk, akkor én még mindig a maszkot választanám.

Az UV meg a Mikrohullám is előbb roncsolja a maszk anyagát minthogy fertőtlenítené. Úgy már semmit sem ér az 1x használatos nem véletlen lett az. Van ami sterilezhető, de arra rá van írva hogy kell, és otthoni körülmények között nem tudod megtenni. Kell hozzá kamra, vagy teljesen zárt tér és pontosan beállított paraméterek, esetenként olyan anyagok amik nincsenek közforgalomban.
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 061
1 653
113
Nálunk a faluban (Fejér megye) olyan csend van mint még soha, de az orvos, gyógyszertár, bolt tele van emberrel.
-Valaki írta a halálozási arányt. Óvatosan vele mert ezt mindig utólag tudják pontosan megmondani. Mellette pedig ott van még az influenza is, vannak kétségeim mennyire lesznek pontosak majd az adatok.
- Valami cikk volt arról, hogy Amerikában már tesztelik a vakcinát. Az ellenanyag mellett azért azt látjátok ti is, hogy akinek hamarabb fogadják el, az jót fog keresni rajta. Persze úgy, hogy azt se feledjétek, hogy lényegében az elvárt tesztek a mellékhatások miatt nagyjából vannak/lesznek csak meg.
- Mint sajnos Allesmor is írta, a hagyományos orvosi ellátás erősen akadozik, amit nem tudom mennyire tulajdonítsak a vírusnak és mennyire az amúgy sem jó passzban lévő egészségügynek. Remélem sikerrel vészelitek át ezt az egészet.
- Hozzá se teszem, hogy a vendéglátó vállalkozások meg úgy a turizmusra erősen építő vállalkozók meg sorban bocsájtják el az embereket, de hozzájuk kapcsolódóan a beszállítói részről is hallottam már csődközeli helyzetbe került emberről. Ahogy írtátok, a gazdasági hatások később fognak fájni majd, de akkor nagyon.
- A szép az egészben, hogy ha végül bebizonyosodik, hogy kicsit túl lett fújva az egész, majd azzal magyarázzák meg, hogy mindezt azzal érték el, hogy karanténozták az embereket. Különben sokkal több halott lenne.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 398
27 573
113
Az összes európai ország közöl területi adatokat a koronavírusos betegekről, kivéve Magyarországot

Településre, de legalább megyére lebontva naponta frissítik az adatokat a koronavírusos esetekről az összes EU-s országban, de jellemzően azon kívül is, például Albániában. Magyarország egyedülálló a kontinensen - az egészen apró területű államokat nem számítva - abban, hogy nem árulják el az állami szervek, hogy mely településeken éltek a betegek.

Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján Müller Cecília ezt azzal indokolta, hogy tiszteletben tartják a betegek személyiségi jogait, és nem lenne helyes, ha egy beteg lekövethető lenne az adatai alapján.
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 771
3 199
113
Az összes európai ország közöl területi adatokat a koronavírusos betegekről, kivéve Magyarországot

Településre, de legalább megyére lebontva naponta frissítik az adatokat a koronavírusos esetekről az összes EU-s országban, de jellemzően azon kívül is, például Albániában. Magyarország egyedülálló a kontinensen - az egészen apró területű államokat nem számítva - abban, hogy nem árulják el az állami szervek, hogy mely településeken éltek a betegek.

Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján Müller Cecília ezt azzal indokolta, hogy tiszteletben tartják a betegek személyiségi jogait, és nem lenne helyes, ha egy beteg lekövethető lenne az adatai alapján.
Amint itt is tömeges méretű lesz, akkor majd jönnek az adatok. Mennyivel vagy előrebb ha tudod, hogy pesten 20-an, szegeden 2-en stb. fertőződtek meg?
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 074
92 147
113
Németországban, ahol egyre szigorúbb óvintézkedéseket vezetnek be, ismeretlenek az éjjel ötvenezer egészségügyi maszkot loptak el egy kórház raktárából
 
  • Tetszik
Reactions: milagro and zsolti

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 036
66 541
113
Vártam a megerősítést!

Remélem így lesz, mert erről nem írnak sehol, pedig a mikró alap a családokban. Valami érdekesség lehet, lehet hogy kedveli az energia bevitelt?

Kérhetném tőletek, hogy a micro témakörre keressetek?
Mindannyiunk érdekelhet!
De mi fer abba bele?
 

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 899
4 456
113
Minden budapesti és egyéb "vidéki" városban lakó nyomorultat a vidéki kisebb településekre evett a fene. Mintha nyaralnának. A kisboltokat kifosztják és csoportosan lézengenek a gyerekekkel a játszótereken. A helyi EÜ ellátást teljesen leterhelik, ráadásul problémát okoz, hogy nem az adott körzeti kórházhoz tartoznak, így azok is szarakodnak (teljesen jogosan), ha oda akarják utalni őket.
Jobb lenne, ha mindenki otthon maradna a valagán.

Amúgy egy halom külföldi egyetemistába botlok mindenhol, aminek a közelében sincs egyetem.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
Ha nem volna ez a buzi járvány, most megmenthető lenne.
Nem valószínű, hogy az eü-ben 3 hét múlva jobb lesz a helyzet...
Az elmúlt hetekben minden beteget kiszórtak a kórházakból. Akiknek később sürgős beavatkozásra lesz szüksége, az majd visszakerül a rendszerbe és akkor ellátják. Ha muter olyan rossz állapotban van, hogy már a szállíthatósága is kérdéses, és nem valószínű, hogy 3 hét múlva jobban lesz, akkor ő simán visszaforgatható az ellátásba. Szólni kell a körzetinek, hogy menjen ki és vizsgálja meg. Aztán beszélje meg egy kórházi dokival, hogy fogadja a beteget. Jelenleg erre még van hely és kapacitás is.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Franciaországban 100 ezer rendőrt vezényelnek az utcákra az új koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozások betartatására - jelentette be Christophe Castaner francia belügyminiszter Párizsban hétfő éjjel.
Koronavírus: 100 ezer rendőrt vezényel utcára Franciaország

Több tízmilliárd dolláros, eurós mentőcsomagokat jelentenek be sorra a világ kormányai és központi bankjai a koronavírus letaglózó gazdasági hatásai miatt. Itthon hiteltörlesztési moratóriumot szorgalmaz a jegybank, a miniszterelnök szerint minden ágazat megérzi majd, ami történik, visszajöhet a munkanélküliség is. Az államok és az IMF mozgolódása még nem nyugtatta meg a piacokat, a forint megint gyengült, a tőzsdéken továbbra is óriási a pánik, a légitársaságok jó része májusra becsődölhet, ha nem kap állami pénzt. Közben a turizmustól távol eső reálgazdasági ágak némelyikében is kezdődnek a gondok, európai autógyárak zárnak be ideiglenesen. Így állunk a hét elején a járvány sújtotta gazdaságban.
Akkora állami csomagok kellenek majd, mint a 2008-as válság idején
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 926
13 183
113
Ha már konteózni akarunk, a konteók elsőszámú szabálya, hogy tökmindegy, milyen a bizonyíték, csak az indíték legyen jó erős.
És innen nézve, ha a Covid 19 egy mesterséges, vagy természetes, de szándékosan elszabadított vírus, akkor az elsőszámú gyanúsított nem az USA (akárhogy is ezt sugallják az orosz trollmunkások), hanem maga Kína. Ez egy precízen kontrollált önmerénylet, ami jó időzítéssel végrehajtva a világ fölé katapultálja Kínát. Lássuk az ördögi mestertervet:

  • Egy minden lakosra rálátó megfigyelőhálózatot építenek ki, amivel szavatolható a kínai társadalom integritása és izolálása
  • Előzetes modellszámításokat követően elengedik a vírust
  • Először hagyják, hogy a vírus terjedjen, ezért eltussolják a járványt
  • Kellő esetszámot elérve megkezdődik a nyilvános harc
  • Ennek keretében átmeneti nyíltságot színlel a hatalom, amivel tesztelik a rendszer integritásának határait, kiugrasztják a potenciális gyenge láncszemeket a bokorból és egyúttal elaltatják a külföld éberségét
  • A másfél milliárdos kínai társadalom letudja a járványt hozzávetőleg párezer halottal és egy valamekkora gazdasági kárral. Viszont a világ termelőkapacitásának nagy része náluk van, így az ő káruk a többieké is
  • Megjelenik a vírus Európában és az USA-ban
  • Az USA 330 milliós nemzete az EU-hoz képest integráltabb, de a gazdaság és különösen a biztosításalapú egészségügy nincs felkészülve egy komolyabb járványra, ahogy a választási évbe jutott politika sem
  • Az indentitásválságát élő EU lakosságszáma megközelíti Kínáét, de “ahány ház, annyi szokás”, nincs közös, központi kontroll, ami nem egy, hanem rengeteg gócpont egyidejű burjánzását idézi elő. Csakúgy, mint a szövetségi szerkezetű USA-ban
  • A hónapokkal később kitörő európai és amerikai járványok idejére Kínában már lecsengőbe fordul a helyzet, Kína nagylelkűen nyújthat segítséget a demokratikus és fogyasztói szerkezeti struktúrát épp feladni kényszerülő potenciális vetélytársainak, melyek alaposan elgyengülve fognak majd kapkodni a mentőövek felé
Az összeesküvés-elméletek szabályai szerint mivel ez a világjárvány, kiegészülve a WHO erősen Kína-rajongóvá vált kommunikációjával, a kínaiakat fogja győztesnek kihozni, ugyanakkor eleve a kínaiaktól indult ki, felveti a tervszerűség lehetőségét. Nem feltétlen laborokban kifejlesztett ez a vírus, csak egy kellő időben a világra rászabadított új, globális “konfigurátor”.

Figyelem! Ez csak spekuláció!

Ez az eszmefuttatás tőled most eléggé meglepett.

Tehát ha jól értem, akkor:
- Kína kifejleszt egy vírust, de nem fejleszti ki rá az oltást?
- Elszabadítják saját maguknál, miközben nem lehetnek benne biztosak, hogy meg tudják állítani?
- Bekaranténozzák saját magukat, amivel a külföld irányába történő terjedést nehezítik, holott a velejéig gonosz végső cél a külföldre terjesztés lenne? Ugye tudjuk, hogy nem Kínával szemben zártak a különböző országok, hanem elsősorban Kína korlátozta mind a belföldi, mind a nemzetközi forgalmat?
- Maguknál átmenetileg megállítják, de külföldön válogatás nélkül terjed? Nem csak a célországokban, hanem mindenhol, ott is, ahol Kínának érdekeltségei vannak? Ha célzottan terjesztenék, akkor például nem Irán lenne az egyik gócpont, viszont Amerikában lenne a legtöbb fertőzött.
- Nem a fő ellenség USA számára okozzák a legnagyobb veszteséget, hanem Európa számára, amely Európával eddig nem volt különösebb bajuk?
- Már az első lépőcsőben is nagyon durva veszteséget okoznak a saját gazdaságuknak és komoly nehézséget a társadalmuknak?
- Előidéznek egy igencsak komoly gazdasági világválságot, holott tudják, hogy az rájuk is igen negatív hatással jár?
- Pont azokat annak a szállításnak, kereskedelemnek tesznek keresztbe az így elért átmeneti elzárkózással, ami szükséges a kínai exporthoz?
- Kivéreztetik a saját piacaikat?
- Nem törődnek vele, hogy csak átmenetileg tudták megfogni a járványt és rövidesen vissza fogják kapni kívülről?
- Nem törődnek vele, hogy a nagy számú eset miatt valószínűleg mutálódni fog a vírus, ami megjósolhatatlan következményekkel járhat Kínára nézve is?
- Nem törődnek vele, hogy a kirobbantott gazdasági és társadalmi válság hatására megjósolhatatlan vezetőcserék következhetnek be és egyre nő egy komoly háború esélye? Pedig Kínának a stabilitás, a szállítás, a kereskedelem, a nyugat fogyasztása lenne az érdeke, nem a háború.

És mindezt valami szörnyű gonoszságból teszik. Valami ködös világuralmi törekvés alapján. Pedig alapszabály, hogy ha valamit elpusztítasz ahhoz, hogy uralni tudd, akkor magaddal is kiszúrsz, hiába nyered meg a harcot. Úgy nincs értelme relatív kiemelkedni, hogy a folyamat, ami ehhez vezet, nem a gyorsabb növekedés, fejlődés,. hanem mindenki összezuhanása, amiben Kína esetleg csak kisebb veszteségeket szenved, mint a többiek. De még erre (mármint hogy Kína a folyamat végén kisebb veszteségekkel kerülne ki) sincs igazából bizonyíték, csak egy alá nem támasztott feltételezés.

Mindezt teszik annak ellenére, hogy amúgy az idő nekik dolgozott. A békés fejlődés (a saját gyorsabb fejlődésük), kereskedelem az ő érdekük volt. Vírus, háború, stb... nélkül, gyors ütemben fejlődve és növekedve, felvásárolva a fél világot eleve ők lettek volna a befutók hosszú távon. De ez valamiért nekik nem volt jó, hanem mindenképpen világvégét akarnak. Pedig eddig nem ők voltak akik akár a gazdasági, akár a fegyveres háborúkat, kirobbantották és minden áron egyre mélyítették, hanem ez a hobbi az óceán túloldalát jellemezte. De most előtört belőlük a patás ördög.

Hát persze. Csakis így lehet....

Ez a felvetés olyan hollywoodi filmes jellegű volt, ahol alapszabály, hogy az USA éppen aktuális ellenségei a gonoszok és erre a gonoszságukra nem szükséges semmilyen észerű magyarázat? Általában irracionálisan viselkednek, puszta gonoszságból és a legtöbbször el akarják pusztítani a világot, amit az amerikai hősöknek kell állandóan megmenteni.

Eddig nem ilyen hozzászólásokat írtál.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Számos helyen nemhogy délután háromig, de egyáltalán nem nyitnak ki azok a boltok, amik nem az alapvető igényeket szolgálják. Ezután a kijárási tilalom a következő lépés.
Milyen korlátozásokra számíthatunk még a környékbeli országok intézkedései alapján?

Az idei első negyedévben 9%-os (!) éves alapú gazdasági visszaesést okoz a koronavírus Kínában a Goldman Sachs szerint, eddig 2,5%-os növekedést vártak és bár a második negyedévtől kezd majd helyreállni majd az élet az ázsiai óriásgazdaságban, de az éves átlagos növekedés is csak 3%-os lesz az eddig várt 5,5% helyett. Közben Kínában egyre nagyobb bajt okoz a hazatérő emberek által behozott koronavírus, a 21-ból 20 új fertőzési esetszám mögött ez húzódik meg. Franciaországban 100 ezer katonát vezényelnek az utcára, a németországi Kölnben pedig 50 ezer egészségügyi maszkot loptak el egy raktárból.
Gigantikus kínai recessziót okoz a koronavírus, rengeteg maszkot loptak Kölnben
 
  • Tetszik
Reactions: blogen

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 106
32 693
113
Ez az eszmefuttatás tőled most eléggé meglepett.

Tehát ha jól értem, akkor:
- Kína kifejleszt egy vírust, de nem fejleszti ki rá az oltást?
- Elszabadítják saját maguknál, miközben nem lehetnek benne biztosak, hogy meg tudják állítani?
- Bekaranténozzák saját magukat, amivel a külföld irányába történő terjedést nehezítik, holott a velejéig gonosz végső cél a külföldre terjesztés lenne? Ugye tudjuk, hogy nem Kínával szemben zártak a különböző országok, hanem elsősorban Kína korlátozta mind a belföldi, mind a nemzetközi forgalmat?
- Maguknál átmenetileg megállítják, de külföldön válogatás nélkül terjed? Nem csak a célországokban, hanem mindenhol, ott is, ahol Kínának érdekeltségei vannak? Ha célzottan terjesztenék, akkor például nem Irán lenne az egyik gócpont, viszont Amerikában lenne a legtöbb fertőzött.
- Nem a fő ellenség USA számára okozzák a legnagyobb veszteséget, hanem Európa számára, amely Európával eddig nem volt különösebb bajuk?
- Már az első lépőcsőben is nagyon durva veszteséget okoznak a saját gazdaságuknak és komoly nehézséget a társadalmuknak?
- Előidéznek egy igencsak komoly gazdasági világválságot, holott tudják, hogy az rájuk is igen negatív hatással jár?
- Pont azokat annak a szállításnak, kereskedelemnek tesznek keresztbe az így elért átmeneti elzárkózással, ami szükséges a kínai exporthoz?
- Kivéreztetik a saját piacaikat?
- Nem törődnek vele, hogy csak átmenetileg tudták megfogni a járványt és rövidesen vissza fogják kapni kívülről?
- Nem törődnek vele, hogy a nagy számú eset miatt valószínűleg mutálódni fog a vírus, ami megjósolhatatlan következményekkel járhat Kínára nézve is?
- Nem törődnek vele, hogy a kirobbantott gazdasági és társadalmi válság hatására megjósolhatatlan vezetőcserék következhetnek be és egyre nő egy komoly háború esélye? Pedig Kínának a stabilitás, a szállítás, a kereskedelem, a nyugat fogyasztása lenne az érdeke, nem a háború.

És mindezt valami szörnyű gonoszságból teszik. Valami ködös világuralmi törekvés alapján. Pedig alapszabály, hogy ha valamit elpusztítasz ahhoz, hogy uralni tudd, akkor magaddal is kiszúrsz, hiába nyered meg a harcot. Úgy nincs értelme relatív kiemelkedni, hogy a folyamat, ami ehhez vezet, nem a gyorsabb növekedés, fejlődés,. hanem mindenki összezuhanása, amiben Kína esetleg csak kisebb veszteségeket szenved, mint a többiek. De még erre (mármint hogy Kína a folyamat végén kisebb veszteségekkel kerülne ki) sincs igazából bizonyíték, csak egy alá nem támasztott feltételezés.

Mindezt teszik annak ellenére, hogy amúgy az idő nekik dolgozott. A békés fejlődés (a saját gyorsabb fejlődésük), kereskedelem az ő érdekük volt. Vírus, háború, stb... nélkül, gyors ütemben fejlődve és növekedve, felvásárolva a fél világot eleve ők lettek volna a befutók hosszú távon. De ez valamiért nekik nem volt jó, hanem mindenképpen világvégét akarnak. Pedig eddig nem ők voltak akik akár a gazdasági, akár a fegyveres háborúkat, kirobbantották és minden áron egyre mélyítették, hanem ez a hobbi az óceán túloldalát jellemezte. De most előtört belőlük a patás ördög.

Hát persze. Csakis így lehet....

Ez a felvetés olyan hollywoodi filmes jellegű volt, ahol alapszabály, hogy az USA éppen aktuális ellenségei a gonoszok és erre a gonoszságukra nem szükséges semmilyen észerű magyarázat? Általában irracionálisan viselkednek, puszta gonoszságból és a legtöbbször el akarják pusztítani a világot, amit az amerikai hősöknek kell állandóan megmenteni.

Eddig nem ilyen hozzászólásokat írtál.

Ha már konteózunk, ehhez mit szólsz: Oroszországról tudott, hogy a szovjet időkben kiterjedt biofegyver-programja volt, és az is, hogy ezt nem számolták fel teljesen. Oroszország magát szorongatott helyzetben érezhette az utóbbi időben, az USA egymás után állította át a befolyási övezetébe tartozó államokat, vagy tett rá kísérletet. Hogy ennek ellenére Kínát támadta meg, és nem az USA-t, az a gyanú elterelését szolgálta. Tisztában voltak vele, hogy Kínából hamar át fog jutni az ellenségeikhez. Mindenesetre kiderül, hogy hogyan tudja kezelni a járványt Oo... El tudják látni magukat energiahordozóval, nyersanyaggal, élelemmel. Az orosz birodalmat aktuálisan vezetőknek sosem volt túl nagy ár akár milliókat feláldozni, vagy csak felrobbantani pár panelházat háborús ürügyként. Oroszországban a nagy távolságok és a kis népsűrűség miatt a járvány terjedése viszonylag könnyebben lassítható, a lakosság országon belüli mozgásának korlátozása is régi hagyomány náluk, akárcsak Kínában, ha meg pl. Moszkva és Pétervár lakosságának ötöde belehal, azt meg kibírják. Úgyis elég sok közöttük a Putyint nem kedvelő nyugatos, liberális elhajló. Sőt, ha ők kotyvasztották, már lehet rá vakcinájuk is, talán már be is adták minden fontos embernek. Tehát az orosz vezető kör addig törte a fejét, amíg arra jutott, hogy a Nyugat olyan egzisztenciális fenyegetés Oo. számára (hiszen már lassan az orosz-ukrán határon áll a NATO, ami tankkal mondjuk fél nap a Vörös tértől, a legközelebb Napóloen és Manstein óta), ami egy ilyen járvány elszabadításával lehet csak megfékezni.
Persze ami a leginkább ellene szól ennek az elméletnek, hogy biztos akadt volna áruló (vagy nyugati szemmel hős), aki erre figyelmezteti a Nyugatot, sőt egy kémcsővel és egy pendrive-val a zsebében átmegy a NATO-hoz. Eleve az orosz szolgálatokat a Szu összeomlása óta alaposan kompromittálta már a CIA és az MI6 - a szovjet időkben is voltak disszidálók, de azóta sem csökkent a számuk, sok meg nyilván csak pénzért adogatja el nekik az infókat.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 036
66 541
113
39 betegre, van 2 gyógyultunk. Érdekes statok. Kevés ilyen van Európában. A hollandoknak 1413ra van 2, a belgáknak 1058ra 1. Mindeközben a hollandoknál 24, a belgáknál 5 halott van.
Egyenlore. Ezek meg a nagyon koran ket hete karantenba kerultek. Sikerult az elejet eleg jol kiszurni, megfogni. Csak az a baj hogy a sok kulfoldon hederelo meg dolgozo akiket hazazavartak, menekultek, kirugtak most szepen ettol joval tobb beteget jelent majd a napokban, szoval xar kerult a palacsintaba. Aztan a kovetkezo adag meg majd az ezek altal lefertozottek lesznek mert gyakorlatilag mindenki xarik a ket hetes karantenra, de meg otthon sem kulonitik el magukat a csaladtagoktol. Viszont szerintem mire a vendegmunkasoknal kibukik a dolog addigra ugyis kijarasi tilalom lesz.
Erdekes hogy az ukran vendegmunkasok nem mentek haza, pedig azt uzentek nekik ugye hogy aki lemarad az kinnmarad.
 
  • Tetszik
Reactions: Lelkeslaikus

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Exkluzív részleteket tudtunk meg a koronavírus elleni magyarországi gyógyszer fejlesztéséről

https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...magyarorszagi-gyogyszer-fejleszteserol-419859

Idézet a cikkből:

Milyen feltételek kell adottak legyenek a fejlesztés/kutatás elindításához?

A szükséges tudás és műszerkapacitás rendelkezésre áll. Jelenleg a projekt specifikus reagenseinek beszerzése zajlik.

Honnan szerzik be például a vírustörzset? Mennyire lehet feltérképezni a vírus eredetét? Ez miért fontos?

A PTE kutatói a vírustörzset már megrendelték egy európai hálózaton keresztül. Ehhez egy komoly kutatási tervet kellett leadniuk, illetve igazolniuk kellett, hogy a laboratóriumuk maximálisan megfelel az előírt biztonsági szintnek.

A kutatócsoport hamarosan izolálni fogja a hazai betegekben megjelent vírust is.

Nagyon fontos a vírus teljes genom alapú analízise, hiszen ez nagyon sokat elárul a járvány terjedéséről régiós és globális szinten egyaránt. Ezzel azonosítani lehet a kialakult klasztereket, a járvány gócpontjait illetve az ezek közt létrejövő terjedési láncokat.
----------------------------------------------------------------

Ez elég sokáig fog tartani, de akkor is kell !! A PTE is benne van, akinek oszlopos szerepe lesz a kutatásban / fejlesztésben. (a PTE-n dolgozik Kemenesi Gábor virológus is)
 

sata

Well-Known Member
2014. július 20.
432
548
93
Az összes európai ország közöl területi adatokat a koronavírusos betegekről, kivéve Magyarországot

Településre, de legalább megyére lebontva naponta frissítik az adatokat a koronavírusos esetekről az összes EU-s országban, de jellemzően azon kívül is, például Albániában. Magyarország egyedülálló a kontinensen - az egészen apró területű államokat nem számítva - abban, hogy nem árulják el az állami szervek, hogy mely településeken éltek a betegek.

Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján Müller Cecília ezt azzal indokolta, hogy tiszteletben tartják a betegek személyiségi jogait, és nem lenne helyes, ha egy beteg lekövethető lenne az adatai alapján.
Személyszerint azért fenntartásokkal kezelném ezt az oldalt.

http://pandemia.hu/magyarorszag-kor...KdX4rFIYc_7_qU0JKnBbQ06j1VXrWGEL65n_sB_NFnDN8

Másrészt, a regisztrált fertőzöttek,karanténba helyezettek láthatóak.