Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

B

b4l4g3

Guest
Mindeközben:
Újabb momentumos politikusról derült ki, hogy koronavírus-járvány sújtotta területről jött haza, majd vizsgálat nélkül járni kezdte az országot
https://pestisracok.hu/ujabb-moment...jd-vizsgalat-nelkul-jarni-kezdte-az-orszagot/

De miért nem különítik el a diákokat akik kapcsolatba kerültek a fertőzött diákkal és anyjával (úgy, hogy a srác cirka 3 hete nem volt iskolában).
és ezek a Pintéren aggódnak...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 461
80 250
113
Átvették amit egy cseh újság írt, holott 1 telefon a rendőrség/bm illetékes osztályára (gondolom van saját sajtósuk), azok pedig megmondják, hogy hülyeséget firkáltak, ehelyett egyből átvették és ment a hülyeség.

De most komolyan, már reggel is írtam, hogy ezt nem hiszem el.

Ha annyi agya van a firkászoknak, hogy pár percre ki tudják húzni a fejüket Soros seggéből, majd a Safe Spaceükből, akkor 1 telefon, és nem írnak le rémhírterjesztéssel egyetlen mondatot sem. De ahhoz gondolkodni is kellene. Egymás mellé állítani a V4 és Csehország kifejezéseket, és rögtön leesett volna, hogy valami nem stimmel. Direkt csinálták.

És mást is mondok. Tényként fogod hallani az esti retekhíradóban is a kamu hírt.
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 367
7 799
113

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Olaszország egyre jobban ráijeszt a világra:
+6.557 pozitív eset és +793 áldozat!
:(
Ha úgy számolunk, hogy az olasz leállás hatásos volt, akkor még a következő kábé 3-8 napban is emelkedhet a halottak száma (,ami jellemzően a fertőzést követő 14-19. napon tetőzik.)
Számunkra is fontosak ezek az eredmények, mert ha ezek után sem javulnak az olasz adatok, akkor komolyabb karantén kell, egész Európában.
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 367
7 799
113
Nem vagy csak részben. Gondolom kezdenek jönni a déli adatok. A hülyék ha lezárták volna teljesen északot, akkor délen meg is tudták volna fogni. A teljes karanténnak sajnos be kell látni igenis van értelme.
 

Gyurma

Well-Known Member
2019. január 30.
949
1 665
93
Csak az a helyzet, hogy nem kapok maszkot, nekem pedig kéne. mert EÜ-be is mennem kell majd. Be sem fognak engedni !!! Szóltam a körzetinek, ők nem tudnak semmiről, ők nem segíthetnek, náluk nem lehet rendelni. Szóltam a gyószszertárba, ott hüppögtek egy darabig, aztán felírtak valami listába, mert elvileg majd hoznak. És én mit mondjak mikor megyek ??? Azt mondták nekem, "elvileg majd hoznak", és ezzel be fognak engedni ??? Itt van egy hatalmas lyuk, hogy azoknak sincs, akiknek tényleg elkerülhetetlenül be kéne menni. Szóval te ballibezhetsz itt, de ezt elcseszték ! Persze, majd lehet ezen változtatni, de most országos el van cseszve ez a része. Ezzel ne vitatkozz, ez sajnos így van, mert a héten próbáltam egy azaz 1 nyomorék darabot intézni, és nem ment !!! (tökmindegy hogy milyet, a "válogatás" eszembe sem jutott !!! ;))

Szóval ha van elég maszk, akkor ez egyenlőre qrvára el van cseszve, ez itt a lényeg !!! :rolleyes:;)
Én februárban közepén, végén voltam látogatni és a folyosón ki volt téve egy dobozzal a látogatóknak.
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 502
5 630
113
Ez egy hiszti. Mindegy mit okoz, mindegy mennyire szemét a lefolyása, ez egy hiszi valami kapcsán, ami az influenza időszakban így is, úgy is ölne, max. nem ennyire durván, viszont!, közben tönkrevágja a világgazdaságot úgy, hogy megint ki áll nyerésre? Kína, Korea, Ázsia, vagyis ahol már lefolyt.

Abba valaki belegondolt már, hogy a gazdasági válság miatt hány gyerek soha nem fog megszületni? 2008 után évi 10000 fővel csökkent a születések száma. :(
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 461
80 250
113
Meg a pszichológiai hatás...!!!
Érdekes ez a vírus. Nincs ötletem egyelőre erre a különbségre, összevetve a németekkel, de akár a spanyolokkal is...
Influenza járvány van. Legyengít, közben eséllyel elkapod a Koronavírust, azonnal kinyír. Minek írnak be? Koronavírus, pedig már az influenza is kinyírt volna 90%ban.

Olyan ez az egész járvány, mint a kivégzésnél a plusz egy lövés. Öten lőnek rád, ebből már 3 halálos, 1 éri a gerinced, de jön a hadnagy, és fejbe is lő. Viszont, míg influenza kapcsán megvonjuk a vállunkat, addig a Korona kapcsán mindenki megrémül és teljesen önkívületbe kerül a helyzettől. Ez pánikként kihat a lakosságra, jön a Gmédia, ezt tovább táplálja, valakik (médiagecik) ebben a médiájuk kapcsán esélyt látnak, kattintások, és hopp, észre se vettük, át vagyunk verve. Ki nem szenved el gazdasági veszteséget? A média. Neki qurva jól megy, de közben tarhálnak, mert már megszokták. És akkor eljön ez a helyzet, hogy mindenki otthon ül, nézné a Netflixet, de a médiaGik csökkentik a sávszélt. Aztán 1x csak huss, mint az influenza eltűnik az egész a fenébe. Mindenki elkezd vakcinát vásárolni, a gyógyszergyártók koccintanak, tovább mérgezzük magunkat. Ki nem szenved el veszteséget? A gyógyszeripar. Aztán, ha lecsengett a dolog, mindenki megy a saját útjára. A gazdaság helyreáll, Ázsia tovább erősödik, Európa a vízfej miatt továbbra is lemarad, holott nemzetállam szinten sokkal előrébb tartanának.

Az USA még szívhat a Koronavírussal, de ismerve a jenkiket, a médiájuk ha a saját veszteségeikről lesz szó, azt fogják kihozni a dologból, hogy van vakcina, beoltanak mindenkit, és náluk nem lesz gazdasági visszaesés, harcolhatnak tovább Kínával, miközben Európa taccsra tette magát évekre, mint 1939-45 között. Mindenki boldog. A Show folytatódhat. A népek még fáradtabbak lesznek, még befolyásolhatóbbak, és teszik azt, amit a piac akar tőlük.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 461
80 250
113
Abba valaki belegondolt már, hogy a gazdasági válság miatt hány gyerek soha nem fog megszületni? 2008 után évi 10000 fővel csökkent a születések száma. :(
Oké, de most mindenki otthon ül!

fc910904ef16c57dfe60b4d029182d2c.jpg