Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 888
82 454
113
-A helyzet azért ilyen, mert hogyhogynem pont azok az országok a legfertőzöttebbek, amik tele vannak migrikkel. Nekik eddig se tudtad megmondani, hogy maradjanak egy helyben, most se fogod, sose lesz vége.
-Emellé jön hozzá az, hogy mindenhol ahol probléma van többpárti (min. 3) koalíciós kormány van, és ezek általában ballib kormányok, hatalmas egoval és hittel, hogy a médiájuk majd megvédi őket.
-A mediterrán népek ráadásul sehol sem bírnak fegyelmezettek lenni, olyanok, mint az arabok a harcban.
-1945 óta nem volt Európa olyan helyzetben, amilyenben most.
-A koronavírusban erősen érintett országok emellett későn kezdtek el intézkedéseket hozni, és azok se elégségesek, mire rájönnek, szétesik az ellátórendszerük
-A német média olyan szinten zárt össze a pánik elkerülése és a gazdasági összeomlás lelassítása okán, mintha egy kínai államilag irányított média lenne, de lassan kilóg majd a lóláb, és cseszhetik ők is.
-A nagyok továbbra sem képesek felfogni, hogy egy hónap zárás kell, csak a létfenntartáshoz szükséges munkahelyek maradnának aktívak, minden más bezár, az embereknek kötelezővé kell tenni, hogy otthon maradjanak, kerül amibe kerül, mert ha nem, mindennek vége Európában és most az USA se fog tudni segíteni, ők most qurják szét az országot a fegyelmezetlen, erősen bevándorló hátterű lakosságukkal.
-Ahogy a Zombiland c. filmben is volt, kell, hogy legyenek olyan pontok, amelyek a túlélést szolgálják, mely közül az egyik legfontosabb, hogy ha valaki segíteni akar, NE UTASÍTSD vissza. Jelenleg mindenki önerőből próbálja megoldani, ez nem fog menni. Egyesek picsognak, hogy Putyin, Kuba és Kína őket ne segítse. Oké, bár a digók már nem válogatnak.
-A halálozások sem a koronavírus miatt ennyire magasak, hanem az egészségügyi rendszerek túltelítettsége okán. A kapacitás hiánya miatt nem tudják az összes beteget ellátni, így olyan betegek, akik egyébként vsz meghaltak volna, csak nem ennyire gyorsan, tovább növelik az áldozatok számát, erősítve a hangulatot, hogy nem sikerül visszaszorítani ezt a vírust. És ez a vírussal a legnagyobb probléma, Olaszországban a migrik és a buta intézkedések okán minden el van qurva, Spanyolországban dettó. A németek a médiájuk összezárása okán még kitartanak, de ott is robbanás lesz, a briteknél Boris egy tehetségtelen populista, aki vsz egy villanykörtét képtelen kicserélni, és most csak a populizmus miatt kizárt hogy megoldják, plusz ott is migrik százezerszámra. A svéd, svájci és norvég butákat már nem is mondom. Ahol migirik vannak, ott a vírust is cipelik tovább és tovább. Reménytelen. Az USA is ezért lesz reménytelen ...
-A legfontosabb pedig itt Európában, hogy az Európai Unió, mint akinek igazából össze kellene hangolnia a védekezést nem más, mint egy poltikiai vízfej, ami - mint látjuk - a legfontosabb pillanatban csődöt mondott.
-Magyarországon a média felfuttatott valamit, aminek a mindmeghalunkvásároljatok részét az a bizonyos "1/3" fogta és magáévá tette úgy, hogy volt időszak, hétvégén sütni sem tudtál semmit, annyira ki voltak rabolva a boltok, viszont, azt a részt, hogy takarodjatok el az utcákról, és mindenki maradjon otthon, főleg a nyugdíjasok, azt senki nem eléggé forszírozta, mondom ezt úgy, hogy bár a média egy-egy reklámblokk után bemondja, hogy maradjatok otthon, kb. zéró a hatása.
-Itthon be kellene áldozni a gazdaságot, mindegy milyen áron, és 3 max. 4 hét alatt kijönnénk belőle. Utána már csak az intézkedéseket kellene fenntartani a szérumig (szeptemberre mondják legkorábban), és kész. A migránsnélküli V4ek utána tényleg Európa motorjai lennének, egy év alatt a munkahelyek is rendbe jönnének. Ehhez itthon van döntési hajlandóság, de ameddig olyanokra IS figyelünk, olyanok is hatással vannak egyes polgártásainkra, mint a vírust országosan szétcipelő fegyelmezetlen Momentumosok, 20 maszkot adományozó Gyurcsány(né)ok, Jákobista Jobbikos megmentők, Tóth féle nímandok, Szél és Hadházy féle állandó zavarkeltők, felelőtlen 444,index,hvg,24, retekklubbok, és Bolgárjaik, Vásárhelyi Máriáik, egyéb Sorosista NGOik, addig elsiklunk a lényeg felett:
ETl-8W0WsAYT2B0.jpg
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Tudom hogy véded a focira költött vagyonokat, megértem az indíttatásod, de ez nincs így rendjén. Több fizetés kellene az egészségügyi dolgozóknak és kevesebb a látványsportolóknak. Egyébként is kamuhír Ronaldo szálloda sztorija.

Más: vannak politikusok akikre fel lehet nézni és lehet alapozni rájuk a következő kormányban:
https://index.hu/belfold/2020/03/22/momentum_cseh_katalin_orvos_onkentes_koronavirus/
Ilyet nem találni a "fiatal" "demokraták" soraiban.

Már ha megéli... a túlmunka, kimerültség miatt legyengül az immunrendszer és az, akinek a szervezete amúgy bírná is elmegy benne, ld olasz példák. Sajnos.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
"Kizárólag a létfontosságú termékek előállítását és szolgáltatások nyújtását fogják biztosítani ezentúl Olaszországban, minden másfajta termelési tevékenység leáll. Nyitva maradnak az élelmiszerüzletek és a gyógyszertárak, de az összes hivatalt bezárják - jelentette be az új típusú koronavírus-fertőzés (Covid-19) miatti óvintézkedések újabb szigorítását Giuseppe Conte olasz kormányfő szombat éjszaka."
..
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...t-szombat-este-az-olasz-miniszterelnok-421128
 

vendeg2

Well-Known Member
2015. február 6.
513
471
63
Tudom hogy véded a focira költött vagyonokat, megértem az indíttatásod, de ez nincs így rendjén. Több fizetés kellene az egészségügyi dolgozóknak és kevesebb a látványsportolóknak. Egyébként is kamuhír Ronaldo szálloda sztorija.

Más: vannak politikusok akikre fel lehet nézni és lehet alapozni rájuk a következő kormányban:
https://index.hu/belfold/2020/03/22/momentum_cseh_katalin_orvos_onkentes_koronavirus/
Ilyet nem találni a "fiatal" "demokraták" soraiban.
Inkább maradjon otthon ez a féreg! Botmixer Katára nincs szükség !
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 888
82 454
113
Ez jó. Ha Ő így viselkedik, akkor mit várjunk a nem túl okosoktól? Felelősség? Azért remélem fals infó.
Az ellenzék is beállt a BuTapesti olimpia mögé, még kampányolt is mellette, majd politikai okokból szépen kicsinálta. Ennyit a politikai kampányokról.

Megjegyzem, ez hír lesz, minden Gmédiában, miközben a MomentumOSOK felelőtlenségei MEG SE JELENTEK sem a 444, sem a 24.hu, sem a többi szarban.
 
  • Tetszik
Reactions: b4l4g3 and zeal

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Majd még valami elemi csapás ne jöjjön a koronavírusra!
..
Nem közvetlenül ide való, de ez nem hiányzott még:
..
"Zágráb közelében a Richter-skála szerinti 5,3-as erősségű földrengés volt vasárnap reggel fél 7 előtt pár perccel, majd 5-ös erősségű utórengés 7 óra körül, amelyeket még a Dunántúl nyugati részén is sok településen érezni lehetett. Jelentős károk keletkeztek a horvát fővárosban, itthoni károkról egyelőre nem érkezett jelentés. Egy harmadik utórengés is volt, amely 3-as erősségű volt, a horvát elnököt evakuálták a lakásából."
..
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...l-hogy-a-dunantulon-is-erezni-lehetett-421134
..
https://www.idokep.hu/hirek/eros-foldrenges-volt-zagrabban
..
zagrab-foldrenges-epicentrum-358124.png
 

Inno

Well-Known Member
2018. február 27.
189
727
93
Tudom hogy véded a focira költött vagyonokat, megértem az indíttatásod, de ez nincs így rendjén. Több fizetés kellene az egészségügyi dolgozóknak és kevesebb a látványsportolóknak. Egyébként is kamuhír Ronaldo szálloda sztorija.

Más: vannak politikusok akikre fel lehet nézni és lehet alapozni rájuk a következő kormányban:
https://index.hu/belfold/2020/03/22/momentum_cseh_katalin_orvos_onkentes_koronavirus/
Ilyet nem találni a "fiatal" "demokraták" soraiban.
Kezdem érteni.... Bocs, de épeszű ember nem tekint példaként erre a némberre (politikai meggyőződéstől függetlenül, csak a józan ész mentén). Szerintem keress tovább példaképet...
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Milyen árat fizetünk amikor elhisszük a hazugságokat? Magyarul, angol felirattal.



Szombat éjjel Facebook-oldalán mondott beszédet Giuseppe Conte, melyben bejelentette, hogy szinte leáll az ország gazdasága. Olaszország miniszterelnöke bejelentette, legalább április 3-áig leáll minden termelés az országban, ami nem nélkülözhetetlen a koronavírus elleni védekezéshez. "A második világháború óta nem kellett ilyen krízissel szembenéznünk" - mondta Conte. "Minden egyes nap újra szembe kell néznünk azzal, hogy honfitársaink halnak meg."
Olaszország miniszterelnöke: A második világháború óta nem kellett ilyen krízissel szembenéznünk

Alex Tabarrok, a virginai George Mason Egyetem világhírű közgazdaságtan-professzora arról írt bejegyzést blogjára, a Marginal Revolutionra, hogy az Egyesült Államok miként térhetne vissza a normális gazdasági működéshez a járvány után. Ahhoz, hogy minél rövidebb idő alatt normalizálódhasson az élet, az embereknek legalább egy része visszatérhessen dolgozni, és újrainduljon a gazdaság, minél többször és minél szélesebb körben tesztelni kell a lakosságot koronavírusra – írja a közgazdász. Dél-Korea járványkezelési példáját ajánlja tehát az Államoknak: földeríteni minél több fertőzést, a terjedést nyomon követni, a fertőzötteket elkülöníteni. Az egészségügyi dolgozókat minden nap tesztelni. Tabarrok szerint az amerikai egészségügyi hatóságok óriási hibát követtek el, amikor késlekedtek az intézkedésekkel, és napokig még a tesztelést sem látták fontosnak. Most ugyan rákapcsolt az amerikai egészségügy, és már nyolcvanezer tesztet végeztek, de ez még mindig nagyon kevés. A fertőzöttséget kimutató vírusteszten kívül egy másik fajtára is nagy szükség van: az antitesttesztre, amely kimutatja az alanyról, hogy korábban már átesett a fertőzésen, és a szervezete ellenanyagot termelt. A SARS-Cov-2 vírusnál alkalmazható antitestteszteket most fejlesztették ki, illetve jelentették be, Tabarrok szerint létfontosságú minél gyorsabban, minél szélesebb körben alkalmazni. A fertőzésen már átesett, rész- vagy teljes immunitást szerzett embereket azért is fontos lenne megtalálni, mert a vérük a betegek kezeléséhez is kell, az egészségügy folyamatosan keresi az ilyen véradókat. Az új koronavírus-fertőzés egyik lényeges tulajdonsága, hogy erős immunrendszerű, egészséges emberek akár úgy is áteshetnek a fertőzésen, hogy szinte észre sem veszik, illetve enyhe megfázásra jellemző tüneteket mutatnak csak.
Tesztelni, tesztelni, tesztelni és még tesztelni!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 888
82 454
113
A DK-t miért hagytad ki? Vagy politikai korrupció érintettje vagy?:)
Ez a faszi a rektor, ő vezeti a bizottságot, attól még lehet hülye. Ahogy az agyatlan Momentumos képződmények akik PAKSon az atomerőműbe mentek be, majd elmentek az önkormányzat ülésére, majd még részt vettek valami országos Momentumos rendezvényen is. Mindkettő szégyenteljes. Az Operatív Törzs sajton MINDEN GMédia erre fog rámenni úgy, hogy közben a Momentumosokról hallgattak. Sőt, egy PS kérdés érkezett jobbról a felelőtlen Momentumosok okán, azt is lesöpörte a sajttájon a nyilatkozó. Mivel mindegyik Gmédiás erre fog rákérdezni még a neten is, ezt nem lehet majd egy mondattal lezárni, hogy ne politizáljanak. Ez a magyar valóság.
 
  • Tetszik
Reactions: Nemerson and blogen

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113
Tudom hogy véded a focira költött vagyonokat, megértem az indíttatásod, de ez nincs így rendjén. Több fizetés kellene az egészségügyi dolgozóknak és kevesebb a látványsportolóknak. Egyébként is kamuhír Ronaldo szálloda sztorija.

Más: vannak politikusok akikre fel lehet nézni és lehet alapozni rájuk a következő kormányban:
https://index.hu/belfold/2020/03/22/momentum_cseh_katalin_orvos_onkentes_koronavirus/
Ilyet nem találni a "fiatal" "demokraták" soraiban.
Erre a nőre nézz csak fel te.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 888
82 454
113
-A helyzet azért ilyen, mert hogyhogynem pont azok az országok a legfertőzöttebbek, amik tele vannak migrikkel. Nekik eddig se tudtad megmondani, hogy maradjanak egy helyben, most se fogod, sose lesz vége.
-Emellé jön hozzá az, hogy mindenhol ahol probléma van többpárti (min. 3) koalíciós kormány van, és ezek általában ballib kormányok, hatalmas egoval és hittel, hogy a médiájuk majd megvédi őket.
-A mediterrán népek ráadásul sehol sem bírnak fegyelmezettek lenni, olyanok, mint az arabok a harcban.
-1945 óta nem volt Európa olyan helyzetben, amilyenben most.
-A koronavírusban erősen érintett országok emellett későn kezdtek el intézkedéseket hozni, és azok se elégségesek, mire rájönnek, szétesik az ellátórendszerük
-A német média olyan szinten zárt össze a pánik elkerülése és a gazdasági összeomlás lelassítása okán, mintha egy kínai államilag irányított média lenne, de lassan kilóg majd a lóláb, és cseszhetik ők is.
-A nagyok továbbra sem képesek felfogni, hogy egy hónap zárás kell, csak a létfenntartáshoz szükséges munkahelyek maradnának aktívak, minden más bezár, az embereknek kötelezővé kell tenni, hogy otthon maradjanak, kerül amibe kerül, mert ha nem, mindennek vége Európában és most az USA se fog tudni segíteni, ők most qurják szét az országot a fegyelmezetlen, erősen bevándorló hátterű lakosságukkal.
-Ahogy a Zombiland c. filmben is volt, kell, hogy legyenek olyan pontok, amelyek a túlélést szolgálják, mely közül az egyik legfontosabb, hogy ha valaki segíteni akar, NE UTASÍTSD vissza. Jelenleg mindenki önerőből próbálja megoldani, ez nem fog menni. Egyesek picsognak, hogy Putyin, Kuba és Kína őket ne segítse. Oké, bár a digók már nem válogatnak.
-A halálozások sem a koronavírus miatt ennyire magasak, hanem az egészségügyi rendszerek túltelítettsége okán. A kapacitás hiánya miatt nem tudják az összes beteget ellátni, így olyan betegek, akik egyébként vsz meghaltak volna, csak nem ennyire gyorsan, tovább növelik az áldozatok számát, erősítve a hangulatot, hogy nem sikerül visszaszorítani ezt a vírust. És ez a vírussal a legnagyobb probléma, Olaszországban a migrik és a buta intézkedések okán minden el van qurva, Spanyolországban dettó. A németek a médiájuk összezárása okán még kitartanak, de ott is robbanás lesz, a briteknél Boris egy tehetségtelen populista, aki vsz egy villanykörtét képtelen kicserélni, és most csak a populizmus miatt kizárt hogy megoldják, plusz ott is migrik százezerszámra. A svéd, svájci és norvég butákat már nem is mondom. Ahol migirik vannak, ott a vírust is cipelik tovább és tovább. Reménytelen. Az USA is ezért lesz reménytelen ...
-A legfontosabb pedig itt Európában, hogy az Európai Unió, mint akinek igazából össze kellene hangolnia a védekezést nem más, mint egy poltikiai vízfej, ami - mint látjuk - a legfontosabb pillanatban csődöt mondott.
-Magyarországon a média felfuttatott valamit, aminek a mindmeghalunkvásároljatok részét az a bizonyos "1/3" fogta és magáévá tette úgy, hogy volt időszak, hétvégén sütni sem tudtál semmit, annyira ki voltak rabolva a boltok, viszont, azt a részt, hogy takarodjatok el az utcákról, és mindenki maradjon otthon, főleg a nyugdíjasok, azt senki nem eléggé forszírozta, mondom ezt úgy, hogy bár a média egy-egy reklámblokk után bemondja, hogy maradjatok otthon, kb. zéró a hatása.
-Itthon be kellene áldozni a gazdaságot, mindegy milyen áron, és 3 max. 4 hét alatt kijönnénk belőle. Utána már csak az intézkedéseket kellene fenntartani a szérumig (szeptemberre mondják legkorábban), és kész. A migránsnélküli V4ek utána tényleg Európa motorjai lennének, egy év alatt a munkahelyek is rendbe jönnének. Ehhez itthon van döntési hajlandóság, de ameddig olyanokra IS figyelünk, olyanok is hatással vannak egyes polgártásainkra, mint a vírust országosan szétcipelő fegyelmezetlen Momentumosok, 20 maszkot adományozó Gyurcsány(né)ok, Jákobista Jobbikos megmentők, Tóth féle nímandok, Szél és Hadházy féle állandó zavarkeltők, felelőtlen 444,index,hvg,24, retekklubbok, és Bolgárjaik, Vásárhelyi Máriáik, egyéb Sorosista NGOik, addig elsiklunk a lényeg felett:
ETl-8W0WsAYT2B0.jpg
A francia no-go zónákban megharapják vagy fertőző köpésekkel fenyegetik a rendőröket, ha azok a kijárási tilalomra figyelmeztetnek
https://www.origo.hu/nagyvilag/2020...rendkivul-nehez-a-tilalom-megtartasa-fro.html
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 023
26 556
113
Ez a faszi a rektor, ő vezeti a bizottságot, attól még lehet hülye.
Kivételesen még téged is lájkoltalak, mert a paski mocsadékumosról nem lehet megfeletkezni, minden alkalommal rá kell kérdezni, hogy mi van vele, de a rektor nem lehet hülye, ahogy e védelekezésért felelős szerv vezetője sem, ahogy egy sebész sem, egy főorvos sem. Ő pedig mindez együtt.