Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

sata

Well-Known Member
2014. július 20.
432
548
93
(Leáll a Suzuki is, 600fővel szerződést bontottak.
Munkaerő kölcsönző cégen keresztül voltak foglalkoztatva. Kelet magyarországi és ukrán munkavállalók az érintettek)
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 074
92 152
113
1918. Viseljen maszkot vagy menjen börtönbe. A spanyolnátha-járvány időszakában készült fotó
1918_viseljen_maszkot_vagy_menjen_bortonbe_usa_cr.jpg

https://ritkanlathatotortenelem.blog.hu/2020/03/22/napi_erdekes_450
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 312
84 445
113
Haláloki statisztika attól is függ mi a szabály (és ez nem feltétlenül csalás).

Hivatalos utasítás Prof dr. Kásler Miklóstól (2020.03.21):

"Tisztelt halottvizsgálatot végző orvos kollégák!
Az ismerten COVID-19 fertőzésben szenvedő elhunyt halottvizsgálatának vonatkozásában a következőket rendelem el.
A halál okának megállapítása során a következőképpen járjanak el. Amennyiben az elhunyt kórtörténetében olyan krónikus betegség vagy állapot szerepel, mely önmagában is halálhoz vezethetett volna, akkor kérjük a Halottvizsgálati Bizonyítvány 25. I. pontjában az ismert krónikus betegségeket és azok akut szövődményeit feltüntetni, és a COVID-19 fertőzés tényét a 25. II., „Kísérő betegségek vagy állapotok, melyek az alapbetegségtől függetlenek, de hozzájárulhattak a halálhoz" című pontban feltüntetni.
Amennyiben az elhunyt kórtörténetében nincsen olyan betegség, vagy állapot, amely a halálozást magyarázhatta volna, úgy kérjük a COVID-19 fertőzés tényét alapbetegségként feltüntetni."

Tehát mostantól nálunk csak akkor COVID-19 a halál oka ha egyéb súlyos betegsége volt.
BalFax provokátor.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 312
84 445
113
Úgy nézem egyeseknek az iráni elit által képviselt "agyhalott' mentalitás az iránymutató, vagy maguktól ekkora hülyék...:

Szombaton derült ki, hogy Rovó Lászlónak, a Szegedi Tudományegyetem rektorának pozitív lett a koronavírustesztje, miután a betegség tüneteit produkálta, és ezért vizsgálatnak vetették alá. Rovó, aki az egyetemi koronavírusügyi operatív bizottságot is vezeti, ausztriai síszabadságáról visszatérve úgy döntött, hogy nem vonul karanténba, hanem munkába áll. Az elmúlt napokban műtétet is végzett a szegedi fül-orr-gégészeti klinikán az RTL Híradó és a Magyar Hang információja szerint. A klinika dolgozóit berendelték, hogy rajtuk is elvégezzék a tesztet, a Rektori Hivatal munkatársainak pedig karanténba kell vonulniuk. A rektor azonban nem csak az egyetemi munkatársaival találkozott az elmúlt napokban.
A Fidesz parlamenti képviselője és Trócsányi László is együtt koszorúzott a koronavírusos szegedi rektorral
Egyébként a tüdeje kapcsán meghaltak 97%-a dohányos volt ...
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 377
113
Fideszes orvos meg műtött is, fideszes belügyér meg koronavírusos marokkóit hordott körbe az országban.

Nem tudták, hogy az! Csak utólag! Szerencsére talán nem adta át:
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...n-lesz-kijarasi-tilalom-magyarorszagon-421170
..
Már a második körös laborvizsgálatokat végezték el azoknál a magyar személyeknél, akik korábban találkoztak a marokkói miniszterrel, akiről később bebizonyosodott, hogy koronavírusos. Megnyugtatott mindenkit: minden hazai kontaktszemély laborvizsgálata negatívnak minősült.
 
  • Tetszik
Reactions: b4l4g3

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 405
27 596
113
Baltával, vasvillával támadtak a borsodi rendőrökre, az egyik gyanúsított azt mondta, koronavírusos

Csütörtök délután két encsi rendőr jelent meg egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen, mivel a bejelentés szerint egy fiatal férfi késsel másokra támadt. A debreceni törvényszék közleménye szerint, amikor a járőrök kiszálltak a házához, a 21 éves férfi szidalmazni és fenyegetni kezdte őket.

Az udvaron lévők közül az egyik gyanúsított kijelentette, hogy a rendőrök senkit nem fognak elvinni, mire azok felszólították, hogy ne akadályozza az intézkedést. Ennek ő nem tett eleget, ehelyett megragadta az egyik rendőr karját, és megpróbálta eltolni a 21 éves fiútól. A rendőrök könnyfakasztó gázt alkalmaztak vele szemben, ami miatt egy másik férfi ágvágóval a kezében számon kérte az egyenruhásokat, akik erősítést kértek a helyszínre, annak kiérkezéséig pedig az utcán várakoztak.

Két gyanúsított folyamatosan szidalmazta a rendőröket, egyikük magához vett egy vasvillát is, amivel a rendőrök irányába szaladt, azt azonban a jelenlévők kicsavarták a kezéből. Egy másik gyanúsított baltát vett a kezébe, és azzal futott a rendőrök irányába, azonban a családtagok azt is elvették tőle, majd egyikük betontömböt dobott a rendőrök irányába.

„Az intézkedés során a 25 éves gyanúsított a rendőröknek azt állította, hogy koronavírussal fertőződött, amivel elmondása szerint azt volt a célja, hogy ennek hatására nem fogják őt előállítani.”

A bíróság a letartóztatásról szóló végzésében rámutatott, hogy a gyanúsítottak tisztában voltak azzal, hogy a kormány az ország területére vészhelyzetet hirdetett ki, és ezen helyzetben különösen fontos, hogy az állampolgárok a hatóságok, így különösen a rendőrség utasításait fegyelmezetten tartsák be, annak tegyenek eleget.

A Debreceni Járásbíróság csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt távmeghallgatás útján március 22-én négy férfinak egy hónapra elrendelte a letartóztatását. A bíróság álláspontja szerint megalapozottan lehet tartani attól, hogy a négy gyanúsított - a büntetés lehetséges nagyságára tekintettel - megszökne, elrejtőzne, továbbá hárman büntetett előéletűek, míg egyikük büntetlen előéletű, azonban más szándékos bűncselekmény miatt büntetőeljárás hatálya alatt áll.

A végzés ellen a gyanúsítottak és a jelen lévő védők fellebbezést jelentettek be, így az nem végleges.
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas and bejczi

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/szimbolumok-7915223/
"...Szóval, itt van egy hír, a szimbólumok világából, sőt, egyenesen a szimbólumok világának kellős közepéből. Így szól: „Kína után Oroszország és Kuba is orvosokat küld Olaszországba”...
...Nos, Brüsszel két nagy mumusa segít Olaszországnak.
S akkor ez még hagyján, de egyszer csak bejelentkezett a világ túlfeléről a kicsike, tényleg ortodox kommunista Kuba is, és „orvosokat küldött a koronavírus-járvány sújtotta Olaszországba – tudatta a kubai egészségügyi minisztérium a Twitteren helyi idő szerint szombaton. A közlemény szerint 52 fős, orvosokból és ápolókból álló csoport indult útnak a járvány gócpontjának számító észak-olaszországi Lombardiába, hogy segítsen megfékezni a koronavírus terjedését.”..."
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 771
3 199
113
Baltával, vasvillával támadtak a borsodi rendőrökre, az egyik gyanúsított azt mondta, koronavírusos

Csütörtök délután két encsi rendőr jelent meg egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen, mivel a bejelentés szerint egy fiatal férfi késsel másokra támadt. A debreceni törvényszék közleménye szerint, amikor a járőrök kiszálltak a házához, a 21 éves férfi szidalmazni és fenyegetni kezdte őket.

Az udvaron lévők közül az egyik gyanúsított kijelentette, hogy a rendőrök senkit nem fognak elvinni, mire azok felszólították, hogy ne akadályozza az intézkedést. Ennek ő nem tett eleget, ehelyett megragadta az egyik rendőr karját, és megpróbálta eltolni a 21 éves fiútól. A rendőrök könnyfakasztó gázt alkalmaztak vele szemben, ami miatt egy másik férfi ágvágóval a kezében számon kérte az egyenruhásokat, akik erősítést kértek a helyszínre, annak kiérkezéséig pedig az utcán várakoztak.

Két gyanúsított folyamatosan szidalmazta a rendőröket, egyikük magához vett egy vasvillát is, amivel a rendőrök irányába szaladt, azt azonban a jelenlévők kicsavarták a kezéből. Egy másik gyanúsított baltát vett a kezébe, és azzal futott a rendőrök irányába, azonban a családtagok azt is elvették tőle, majd egyikük betontömböt dobott a rendőrök irányába.

„Az intézkedés során a 25 éves gyanúsított a rendőröknek azt állította, hogy koronavírussal fertőződött, amivel elmondása szerint azt volt a célja, hogy ennek hatására nem fogják őt előállítani.”

A bíróság a letartóztatásról szóló végzésében rámutatott, hogy a gyanúsítottak tisztában voltak azzal, hogy a kormány az ország területére vészhelyzetet hirdetett ki, és ezen helyzetben különösen fontos, hogy az állampolgárok a hatóságok, így különösen a rendőrség utasításait fegyelmezetten tartsák be, annak tegyenek eleget.

A Debreceni Járásbíróság csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt távmeghallgatás útján március 22-én négy férfinak egy hónapra elrendelte a letartóztatását. A bíróság álláspontja szerint megalapozottan lehet tartani attól, hogy a négy gyanúsított - a büntetés lehetséges nagyságára tekintettel - megszökne, elrejtőzne, továbbá hárman büntetett előéletűek, míg egyikük büntetlen előéletű, azonban más szándékos bűncselekmény miatt büntetőeljárás hatálya alatt áll.

A végzés ellen a gyanúsítottak és a jelen lévő védők fellebbezést jelentettek be, így az nem végleges.
A védenceid. Normalis orszagban, ahol a rendőr nem fel a számonkérestől, már lelőttek volna legalabb egy ferget a sok közül.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 802
4 966
113
Az EU pedig most b...ta el a lehetőségét arra, hogy egységes Európai Egyesült Államokká váljon. Ha már az elején a kezébe vette volna Brüsszel az irányítást, most jobb lenne a helyzet összeurópai szinten, hiszen egy ilyen válság kezelése során rengeteg egyéni, nemzeti önállósághoz való jogot függeszthetnek fel "A Nagy Cél" érdekében, de ehhez határozott és döntésképes vezetőségre van szükség. Most már tudják, hogy késő, az EU szét fog hullani, ezért sem foglakoznak érdemben a nagy közössel, mindenki csak a saját portáján kezdett el söprögetni.

Csak ezzel vitatkoznék, merthogy annyi EU/EU jogkör és illetékesség van, amennyit a tagállamok engednek, ld eurozóna, schengen zóna, eu ügyészség, etc, azaz ha valamelyik tagállam "opt out"ol, akkor felette az EUnak nincs hatalma. Azokon a tagországokon tudna segíteni az EU akik erre felhatalmazást adnak, közvetlenül a területükön jogosítványokat és végrehajtási hatalmat egy uniós járványügynek és katasztrófavédelemnek, valamint létező, feltöltött testületet. De hát a frontexre is hányják a keresztet meg füstölőznek itt sokan, mint az ördögtől, és ugyanígy fáznának ezektől is - mellesleg van ok rá, de szerintem továbbra sem az a baj, hogy eu szintű a szerv, a probléma az, ami a működési szabályzatokban/utasításokban van. Az orosz föderáció határőrségét még senki sem szidta hiába szövetségi szerv.
Amúgy én azt látom még problémának, hogy kvázi nem létezik a katasztrófavédelmünk, mert ha létezne, akkor nem a katonákkal kellene járőröztetni... a katonáknak attól tartok lesz még dolga, de ne legyen igazam. Ergo őket még tartalékolni kellene/ kellett volna, illetve pontosabban csak a határra és nem a városokba is vezényelni ahol ők is fertőződhetnek nagyobb valószínűséggel.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/fra...-elso-koronavirussal-fertozott-orvos-7916306/
"Meghalt egy, az új típusú koronavírussal fertőzött orvos Franciaországban – jelentette be vasárnap Olivier Véran egészségügyi miniszter az LCI hírtelevízióban, hozzátéve, hogy ez az első haláleset az egészségügyi dolgozók körében...
...A France3 közszolgálati televízió szerint a Párizstól északra található Oise megye egyik mentőorvosáról van szó. Az információt utóbb megerősítették hivatalos források az AFP francia hírügynökségnek. Oise megye volt a koronavírus-járvány egyik első gócpontja Franciaországban. Az orvos az észak-franciaországi Lille egyetemi kórházában halt meg szombaton.
A meghalt orvos fia vasárnap nyilatkozott a Le Parisien című napilapnak.
„Apám feláldozta magát. Nyugdíjas volt már. Nem kellett volna dolgoznia, de bejárt, mert mindig segíteni akart a túlterhelt kollegáinak. Azért dolgozott, mert szerette, amit csinált, ez volt az élete. Igazságtalan, ami történt. Szomorúak vagyunk és dühösek” – idézte a lap az orvos fiát..."
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 037
66 546
113
Orosz katonai segélyszállítmány indult Olaszországba
Katonaorvosokat és egészségügyi felszelést szállító orosz Il-76-os szállítógépek indultak el vasárnap a Moszkva melletti Cskalovóvól a Rómához közeli Pratica di Mare-i olasz katonai reptérre.

A segítségnyújtásra Vlagyimir Putyin orosz államfő utasította Szergej Sojgu védelmi minisztert, miután szombaton telefonon beszélt Giuseppe Conte olasz kormányfővel a járványhelyzetről. Sojgu ezt követően eszmecserét folytatott Lorenzo Guerinivel, az olasz védelmi tárca vezetőjével.

A cskalovszkiji repülőtéren vasárnapra kilenc Il-76-os repülőgépet vontak össze, amelyek közül nyolc mozgatható katonai ápolóbrigádot, mintegy 100, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező virológiai és járványügyi szakembert, mobil jármű- és tere fertőtlenítést végző eszközöket és orvosi műszereket küldenek Olaszországba.
Ez akkor most egy Oroszorszag-Nato kozos hadgyakorlat? :)
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell

bejczi

Active Member
2020. március 19.
98
164
33
Csak ezzel vitatkoznék, merthogy annyi EU/EU jogkör és illetékesség van, amennyit a tagállamok engednek, ld eurozóna, schengen zóna, eu ügyészség, etc, azaz ha valamelyik tagállam "opt out"ol, akkor felette az EUnak nincs hatalma. Azokon a tagországokon tudna segíteni az EU akik erre felhatalmazást adnak, közvetlenül a területükön jogosítványokat és végrehajtási hatalmat egy uniós járványügynek és katasztrófavédelemnek, valamint létező, feltöltött testületet. De hát a frontexre is hányják a keresztet meg füstölőznek itt sokan, mint az ördögtől, és ugyanígy fáznának ezektől is - mellesleg van ok rá, de szerintem továbbra sem az a baj, hogy eu szintű a szerv, a probléma az, ami a működési szabályzatokban/utasításokban van. Az orosz föderáció határőrségét még senki sem szidta hiába szövetségi szerv.
Amúgy én azt látom még problémának, hogy kvázi nem létezik a katasztrófavédelmünk, mert ha létezne, akkor nem a katonákkal kellene járőröztetni... a katonáknak attól tartok lesz még dolga, de ne legyen igazam. Ergo őket még tartalékolni kellene/ kellett volna, illetve pontosabban csak a határra és nem a városokba is vezényelni ahol ők is fertőződhetnek nagyobb valószínűséggel.

Nos, most már csak elméletben beszélhetünk, hogy mi lett volna, ha... Viszont én azt látom csak, hogy nem tett semmit az EU. Ha egy minden országra vonatkozó egységes kríziskezeléssel (erőforrások elosztása, korlátozási körzetek meghatározása, stb.) álltak volna elő, amit a tagországok kormányai vagy elfogadnak vagy nem, akkor már lenne alapja annak, hogy az egységes EU erős és stabil és megvédi a "pógárait". Ebben az esetben a különutas kormányok azt veszélyeztetik, hogy ha náluk eldurvul a helyzet, akkor bukják a következő választást az EU-hívőkkel szemben.