Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 794
113
Mit, hogy Szocsiban le kellet szálniuk tankolni a kerülés miatt?
A lengyelek hivatalisan cáfolták, hogy nem engednék át a ruszkikat.

"Lengyelország külügyminiszter-helyettese a Twitter segítségével megerősítette, hogy Varsó nem blokkolta egyetlen repülőgép repülését sem Olaszországba, és hozzátette, hogy a lengyel légtér továbbra is nyitott az átutazáshoz. A tweet válaszul az orosz törvényhozó, Aleksey Puškkov nyilatkozatára utal, miszerint az olaszországra kötött orosz légi járműveknek, amelyek a koronavírus elleni küzdelemhez segítséget kaptak, körvonalat kellene készíteniük, miután az ország hatóságai megtagadták a belépést a lengyel légtérbe."
https://sputniknews.com/world/20200...rom-using-poland-airspace---russian-lawmaker/
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
Ezzekkel a hülyeséggel azért sikerült egy elég kiválló látleletet felállítani magadról! :eek::D
Jellemző, hogy milagro lelkesen belikeolta! :p:D
Hogy gyártsál még pár ilyet:
Melyik az az ország, amelyik viszonylag korán megkapta a vírust, de a legfelkészültebben érte?
Jelenleg is csak 500 környéki fertőzöttjük van, és kirívóan alacsony a mortalitás? (eddig 1 fő)
Melyik az az ország, amelyik a világ megmentőjeként segítő kezet nyújt mindenkinek, de főleg nem-baráti országoknak a megítélés javítása céljából?
Melyik az az ország, amelyik 4!!! nappal ezelőtt bejelentette, hogy kísérleti VAKCINÁT kezd tesztelni, miközben minden eddigi megszólalt szakember az első vakcina tesztelés elindulását jó fél évre tette.
Melyik az amelyik minden fakenews csatornáján az amerikaiak felelőségét terjeszti úgy, hogy ezt a kínai kormány - ez pont kapóra jön neki - is átveszi, miközben az USA-ban napi 14000!-rel nőt az igazolt fertőzöttek száma, miközben a nyilvánvalóan nincsenek felkészülve egy ilyen jellegű pandemiára.
Melyik az, amelyik 5 év alatt 40 Mrd dollár értékbent vásárolt aranyat a világpiacon, miközben a világgazdaság folyamatos konjunktúrában volt. A velük baráti viszonyban lévő országok persze megkapták ugyan ezt a fülest.
Jó kombinálást! :cool:

1. Adtam egy közepes lájkot neked is, mert máris felépítettél egy hipotézist (az oroszok a hunyók). Ezt én sem vetem el eleve egyből, bár most nem így látom.
2. Jürgenbauert is belájkoltam, de hogy megnyugodj, őt is csak közepesen lelkesen, mivel nem mindent úgy gondolok, mint ő. Van amit igen, mást meg nem.
..
(Ha figyeltél, én inkább arra teszem most a zsetonjaimat, hogy ha szándékosság van emögött az egész mögött, azt akkor valamilyen "nemzetközi háttér csoportosulás gyárthatta le", s nem annyira a látható politikai kormányzatok nyakába varrnám. Persze nem zárom ki, hogy később, új információ birtokában ezt majd másképp lássam. Sőt, lehet, hogy meggyőz majd valami arról, hogy ezt mégsem generálta senki, s ami anomáliákat meg tapasztalunk, azok meg csupán ügyetlen lobbiérdekek bekapcsolódási próbálkozásai!)
..
Viszont értékelem, ha valaki gondolkodik és azt megosztja! Ez lenne szerintem egy fórum lényege. Eszmecsere és nagyobb látószög, több irányból!
..
És igen, érezze sarkallva magát bárki, hogy összefüggéseket megkeressen, pláne ahol azokat "elfelejtik" velünk a hírgyártók megosztani,
vagy rosszabb esetben készen kapunk egy hivatalos narratívát az ok okozatról, hogy márpedig azt, és csakis azt kell elfogadni!
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Olaszország 5.200 új beteg, sajnos emelkedés a tegnapi 4.700hoz képest....
Még az sem olyan rossz eredmény a korábbiakhoz képest. Hátha csak azért magasabb, mert sokan kivárták a hétvégét, hogy aztán hétfőn elmenjenek az orvoshoz.
Csak próbálok pozitív lenni, mert a köv 1-2 nap olasz számai fontos tendenciát jelenthetnek számunkra is.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 571
113
A lengyelek hivatalisan cáfolták, hogy nem engednék át a ruszkikat.

"Lengyelország külügyminiszter-helyettese a Twitter segítségével megerősítette, hogy Varsó nem blokkolta egyetlen repülőgép repülését sem Olaszországba, és hozzátette, hogy a lengyel légtér továbbra is nyitott az átutazáshoz. A tweet válaszul az orosz törvényhozó, Aleksey Puškkov nyilatkozatára utal, miszerint az olaszországra kötött orosz légi járműveknek, amelyek a koronavírus elleni küzdelemhez segítséget kaptak, körvonalat kellene készíteniük, miután az ország hatóságai megtagadták a belépést a lengyel légtérbe."
https://sputniknews.com/world/20200...rom-using-poland-airspace---russian-lawmaker/
A civil gépeket átengedik. Orosz Il-76 -sok a VTA-hoz tartoznak-katonai szállítítógép flotta.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 031
2 711
113
Több tucat kép jelent meg az interneten arról, hogy az Európai Unióban jogosan csalódott olasz polgárok eltávolítják az EU zászlóit a köztereken és a közintézményeknél.

Számos helyen a leszedett EU zászló helyére a kínai vagy az orosz zászlót helyezik, hiszen az alkalmatlan és életképtelen Európai Unió helyett Oroszország, Kína és Kuba nyújt segítséget az olasz népnek a koronavírus elleni küzdelemben.

olasz-kína-zászló-korona.jpg

A kubai zászló helyett meg Che Guevarrás póló?
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 060
1 640
113
Jó hirek.
Még a héten 9 gép jön Kínából több száz tonnányi szajréval. Összeségében meg több tucat gép jön a következő hetekben. Ha tartják a kinaiak a szavuk nem lesz gond a védőeszközök mennyiségével.

Viszont ennek lesz politikai ára, de ez most mind1. Igazából illik is majd viszonozni!!


Politikai ár talán már volt korábban (is). Hirtelen elsőre a Budapest-Belgrád vasútvonal jut eszembe, ami emlékeim szerint miattuk épül, sokat firtatott áron. Mindenesetre ha ez mind igaz és ömlik ide a cucc, talán semmi sem drága. (?)
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 794
113
Lebetegedett a svéd klímaaktivista.

Új posztjában arról ír Greta Thunberg, hogy közép-európai körútja után önkéntes karanténba vonult, és le is betegedett. „Levert voltam, remegtem, fájt a torkom és köhögtem.” A vele együtt utazó édesapjának is ugyanezek a tünetei lettek, de ő be is lázasodott.

„Svédországban nem tesztelheted magadat a COVID-19-re, csak ha sürgős orvosi ellátásra szorulsz. Aki betegnek érzi magát, annak azt mondják, menjen haza és izolálja magát.”

Thunberg szerint rendkívül valószínű, hogy koronavírusa lett, a tünetekből ítélve.

https://mandiner.hu/cikk/20200324_greta_thunberg_lehet_hogy_koronavirusos_vagyok

De már jobban van.
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
994
1 529
93
Jó hirek.
Még a héten 9 gép jön Kínából több száz tonnányi szajréval. Összeségében meg több tucat gép jön a következő hetekben. Ha tartják a kinaiak a szavuk nem lesz gond a védőeszközök mennyiségével.

Viszont ennek lesz politikai ára, de ez most mind1. Igazából illik is majd viszonozni!!


Persze ez egy kissé naív dolog, de sok gesztust tett korábban a kormány a kínaiaknak, Lehet ez egy ellentételezés?
 
  • Tetszik
Reactions: Gyurma and zsolti

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 616
113
Jó hirek.
Még a héten 9 gép jön Kínából több száz tonnányi szajréval. Összeségében meg több tucat gép jön a következő hetekben. Ha tartják a kinaiak a szavuk nem lesz gond a védőeszközök mennyiségével.

Viszont ennek lesz politikai ára, de ez most mind1. Igazából illik is majd viszonozni!!

Szerintem kína nem kér olyan hatalmas politikai árat ezekért (kínai fejlesztési bank stb..), lehet hülyeséget mondok de úgy rémlik talán tavaly vagy azelőtt vétóztunk is valamit ami kínának tett jót.
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 008

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 794
113
Politikai ár talán már volt korábban (is). Hirtelen elsőre a Budapest-Belgrád vasútvonal jut eszembe, ami emlékeim szerint miattuk épül, sokat firtatott áron. Mindenesetre ha ez mind igaz és ömlik ide a cucc, talán semmi sem drága. (?)
Egy gondot látok csak, a kinaiak elkezdték hazahurcolni újra a vírust. Tegnap 39, ma 78 új beteg, amiből 74 külföldről behurcolt. Ha újra elkezd terjedni, tuti leállítják az exportot. Nem buztos, hogy sok időnk lesz feltölteni a készleteket és valahogy rá kellene állni hazai gyártásra!!!