Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 891
11 245
113
Szlovakia, apr. 21:

2694 teszt, osszes 49.428
26 uj fertozes, osszesen 1199
7 uj gyogyult, osszesen 258
1 uj halott, osszesen 14 (az uj halott ujra a bazini (Pezinok) idosotthonbol van)

Hét személy van az intenzív osztályon, egy embert kell mesterségesen lélegeztetni.

Szlovakia, apr. 22:

3468 teszt (uj rekord), osszes 52.649
45 uj fertozes, osszesen 1244
26 uj gyogyult, osszesen 284
0 uj halott, osszesen 14
 
  • Tetszik
Reactions: laiki and zeal

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 348
46 150
113
Nos, zeal felelt neked valójában. De azért:
- van röntgenjük,
- van laborjuk,
- a CT-t nem tudom.

No és akkor egy kérdés, hisz te tudod: mennyi idő egy CT telepítése? (igen, van rá hely)
Ó zeal marhaságai már nagyon régen ignore-on vannak. :D
A röntgenhez személyzetet kell vezényelni, mert nincs 24 órás akut ellátás. Laborjuk nincs. A mintákat máshova viszik. CT sincs.
Egy CT nem annyi, hogy betolod a gépet.
Ahhoz olyan helységet kell biztosítani, ami árnyékolt, és erre engedélyeztetni kell.
Ki kell építeni a szükséges energiaellátást. Telepíteni kell, és hidd el ez nem olyan, hogy molnárkocsin betolod a rámpán. Betanult személyzetet kell hozzá biztosítani. Kalibrálni.
Ez hetek, hónapok.
Nem lett volna ésszerűbb, ha egy akut ellátó központot neveznek ki kompletten járványkórháznak? Ahol mindezek különben is rendelkezésre állnak. Akkor csak 1 kórházat kellett volna kiüríteni teljesen. A még bent lévő betegeket szétszórni más intézményekbe, vagy hazaküldeni. Ha meg megtelik, akkor lehet a következőt kiüríteni. Ütemesen, igény szerint. Így mindenki a saját helyén dolgozik. Ha vezényelni kell, akkor nem körbe-körbe, hanem csak akkor ha szükség van rá.
Ehelyett mindenhol 60% kiment ukázba. Majd meg 50%, amikor rájöttek az irrealitásra. PFFFF...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 886
82 409
113
Kész a magyar vérplazmaszérum a koronavírus ellen
"... már ezen a héten beadhatják súlyos állapotú magyar koronavírusos betegeknek az első vérplazmaszérumot, amelyet gyógyult koronavírusos betegek véréből nyertek"
(...)
"Ha kell, az Operatív Törzs szállítja a vérplazmadonorokat. Egy gyógyult adományozó két beteg életét mentheti meg: olyanokat keresnek, akik már átestek a koronavírus-fertőzésen. Minél több ilyen beteg jelentkezik, annál több súlyos beteget lehet megmenteni. Néhány nap alatt már harmincan jelentkeztek, de további donorokat várnak, minél többet, az ország minden pontjáról, hogy minél több embernek segíthessenek."
(...)
"A szérum megelőzi a gyilkos citokinvihart
A kutatók már eddig is kiemelten foglalkoztak az úgynevezett „citokin-viharral”, ami most a koronavírusos halálesetek nagy részét okozza. A citokin egy jelzőmolekula. Amikor a szervezet túl aktívan reagál a vírusra, egyre nagyobb mennyiségben keletkezik citokin, és ez súlyos gyulladásokhoz vezet a szervezetben. A korábbi vizsgálatok kimutatták, hogy egészséges szérum hozzáadásával a gyulladást okozó citokinek termelődését gátolni lehet, vagyis megállítható a súlyos gyulladáshoz vezető folyamat.

Megelőzi a nagyobb bajt
Több vizsgálat is azt mutatta, hogy a citokinmintázatok mérésével előre lehet jelezni, melyik betegnél mekkora a kockázat a súlyos szövődményekre: így kiszűrhetők azok, akikre különösen oda kell figyelni. Ha a beteg időben kapja a gyógyult betegek vérplazmájából készülő szérumot, akkor feltehetően elkerülhető a súlyos szövődmény."
https://ripost.hu/politik/insider/m...verplazma-szerum-a-koronavirus-ellen-2384072/

https://pestisracok.hu/engedellyel-...oallitasahoz-keres-gyogyult-donorokat-az-itm/
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Egy április 21-én közzétett amerikai tanulmány szerzői azt állítják, hogy nincs kézzelfogható gyógyhatása a hidroxi-klorokinnak a koronavírusos betegek kezelésében, jelentette az Associated Press hírügynökség. A malária ellen hatásos gyógyszerről már jó ideje folyik a tudományos vita, miután a járvány kezdetén felvetődött, hogy esetleg hatásos lehet a súlyos tüdőgyulladást okozó betegség kezelésében, majd Trump elnök határozottan kiállt a klorokin mellett, javasolva sőt sürgetve annak használatát. A hírek hatására a magyar kormány március végén meg is tiltotta a hidroxi-klorokin-szulfát nevű gyógyszeralapanyag kivitelét az országból a magyar lakosság védelme és gyógyszerellátásának biztosítása érdekében.
Úgy néz ki, inkább árt, mint használ a csodaszernek beharangozott klorokin

Az egész világ visszafojtott lélegzettel várja a hírt, hogy valamelyik kísérleti oltóanyag működőképesnek bizonyul az új koronavírus ellen a teszteken. Csakhogy, ha ez be is következik, talán már idén, talán jövőre, az nem jelenti azt, hogy minden rászoruló – vagyis nagyjából a Föld minden lakosa – azonnal hozzájut. Egyszerűen nem létezik az a gyártókapacitás, amely ilyen léptékben képes lenne oltóanyagot termelni. Vagyis még évekig folyhat a világjárvány azután is, hogy megvan az ellenszere.
Ha meglesz a vakcina, azt le is kéne gyártani

Most éppen ott tart a kínai propaganda, hogy megpróbálja enyhíteni a károkat, amit az Európába szállított, használhatatlan tesztek és felszerelések miatti felháborodás okoz, de nem is olyan sokkal ezelőtt még nagyszerűen haladtak abba az irányba, hogy ők mindent jól csináltak, a többi ország pedig, melyekbe tőlük terjedt el a fertőzés, tulajdonképpen hálás lehet nekik. Sőt, tettek néhány kísérletet arra is, hogy megpróbálják elhitetni a világgal, de legalábbis saját állampolgáraikkal, hogy a koronavírus valójában nem Vuhanból származik, hanem 1. az amerikai hadsereg hurcolta be hozzájuk, 2. Olaszország tehet az egészről. Közben vadul dolgoztak azon is, hogy a kezdeti hatalmas hibákat, amiket elkövettek, megpróbálják feledtetni, vagy az első hetek történéseire és agyonhallgatásaira ráhúzni egy alternatív valóságot. Március legvégén részletesen írtunk arról, hogy miért kell nagyon óvatosan kezelni mindent, amit a vírussal kapcsolatban a kínai vezetés mond, nem sokkal utána pedig meg is jelentek az első hírek arról, hogy az amerikai hírszerzés titkos iratai szerint eltitkolták a járvány méretét. A vádat a kínai kormány természetesen elutasította.
Aztán jött a hír, hogy különböző adminisztrációs hibák folytán mégiscsak hibásak voltak a hivatalos számok, és Kína múlt héten 1300-at hozzáadott a halottak számához. A jelenlegi hivatalos adatok szerint Kínában legalább 4000 ember veszítette életét koronavírus-fertőzés miatt, de a valós számokat megbecsülni is nehéz. Bármennyire is igyekszik a kínai vezetés, azokat, akiket a legsúlyosabban érintett a járvány, nem tudja meggyőzni arról, hogy jól kezelték a helyzetet. A Guardian arról ír, egy kicsi, de annál jelentősebb csoport minimum bocsánatkérést, de van, aki kárpótlást is kér a kormánytól. Eddig nem nagyon lehetett ismerni konkrét eseteket, csak ami átcsusszant a propagandagépezeten, de most több érintett is elmondta, mi történt velük a járvány idején.
Aki majdnem meghalt egy vuhani kórházban, azt a kínai propaganda sem győzi meg arról, hogy a kormány mindent jól csinált
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas and blogen

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 881
22 274
113
7RYPIcbhEK0s1QGwqs.jpeg
Ügyességi feladata lvl 1: juss ki a tünti közepéből úgy, hogy betarod az előirt távolságot a többi résztvevőtől.:D
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
https://index.hu/techtud/2020/04/21/koronavirus_jarvany_virus_mutacio_mutalodik_33_torzs_vakcina/
"Tovább mutálódik az új koronavírus, már 33 törzse ismert
Kínai kutatók a világjárványt okozó új koronavírus több mint harminc különböző törzsét azonosították, ami részben magyarázhatja, hogy a vírus miért bizonyul halálosabbnak a világ bizonyos pontjain, mint máshol – írja a Sky News.
A Csöcsiang Egyetem kutatói szerint közvetlen bizonyítékot találtak arra, hogy a vírus "olyan mutációkat szerzett, amelyek képesek jelentősen befolyásolni a patogenitását"...
...A MINTÁK ELEMZÉSÉVEL A KORONAVÍRUS 33 MUTÁCIÓJÁT AZONOSÍTOTTÁK, AMELYEK KÖZÜL 19 EDDIG ISMERETLEN VOLT.
A kutatás alanyaiban talált leghalálosabb törzseket korábban az európai fertőzöttek szervezetében is azonosították. Az enyhébb lefolyású betegséget okozó változatokkal pedig az Egyesült Államok egyes részein, például Washington államban is lehetett találkozni. Egy olyan mutációt is találtak öt résztvevőben, amelyet korábban csak egyetlen ausztráliai esetnél azonosítottak...
...A legagresszívabb törzsek 270-szer nagyobb mennyiségben voltak megtalálhatók a mintákban, ahol jelen voltak, mint a legenyhébb változatok. Az eredmények alapján a kutatók megállapították azt is, hogy a nagyobb mennyiségű vírusjelenlét nagyobb arányú sejtelhaláshoz vezet.
A kutatók az eredmények alapján úgy gondolják, hogy még mindig jócskán alábecsüljük az új koronavírus törzseinek sokszínűségét, pedig a vakcinák fejlesztése során is figyelembe kellene venni az egyre szaporodó mutációkat..."
Igen, erről beszéltem korábban, és sajnos be is igazolódott feltevésem. Reméljük nem lesz rosszabb a helyzet. Időt kell még mindig nyernünk, ez mindennek a kulcsa, az antivirális szerek és a vakcinák vonatkozásában is. Remélhetően a napsugárzás segít a nyáron a visszaszorításában, miközben sikerül hatásos és alkalmazható szereket letesztelni. Végül-is Ez a durván 2 hónap alatt ennél messzebbre a világ csak igen nagy szerencsével juthatott volna, ha netán egy antivirális szer tökéletesen lefedte volna a SARS-CoV-2 elleni alkalmazhatóságot komoly mellékhatások nélkül, de ez egyenlőre nincs így.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Pont ezért van ilyen egyértelmű vélemény Magyar Györgyről.
Magyar György csak egy ügyvéd.
Ha úgy látja, hogy a jogrendszerben lefektetett szabályok alapján az ügyfél igényének a megalapozottsága jó eséllyel megállapítható, vagy ha az ügyfelet nem érdeklik a rossz esélyek sem és bevállalja a munkadíj előlegezésének a kockázatát, akkor úgy is elvállalja az ügyet. Magyar György semmi olyat nem tud csinálni ami ellentétes lenne a Fidesz által meghozott/módosított jogszabályokkal. Olyan gyerekes ez a prüszkölés itt a fórumon.

Ami pedig a kórházakból hazaküldöttek miatti perelést illeti, a kormánynak kell vállalnia a felelősséget a meghozott intézkedéseinek megalapozottságáért vagy megalapozatlanságáért. Ha az ellátásokat kizárólag kapacitásfelszabadítás miatt halasztották el, és az egészségügyi dolgozók, akik elláthatták volna őket most otthon vagy ügyeletben malmoznak az elrendelt kapacitásfelszabadítások miatt, és ezek az emberek látták volna el azokat, akik az ellátás elhalasztása miatt szenvednek egészségkárosodást, neadjisten le is százalékolják őket, ezért megvan az esélye, hogy valaki felelős lesz. A szabályok megvannak rá, nem ő találta ki, ő csak egy ügyvéd, aki felvilágosítja az embereket az érvényben levő szabályokról, mert ez a dolga az ügyvédeknek.
Ne Magyar Györgyöt útáljátok, hanem a kormány által hozott jogszabályokat, ha bármit el fog majd tudni érni, az annak lesz köszönhető, nem annak, hogy ő olyan ügyes/szép/okos.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson
T

Törölt tag 2822

Guest
Volt egy cikk, azt hiszem a indexen még pár hete, ott azt írták, hogy a vírusok mutálódása csúnyán hangzik egy laikusnak, de természetes folyamat és a legtöbb esetben a vírus veszít veszélyességéből, mert előnytelen irányba változik. Persze ebből az is következik, hogy ennek ellenkezője is igaz lehet, de legalább sokkal kisebb eséllyel.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Kész a magyar vérplazmaszérum a koronavírus ellen
"... már ezen a héten beadhatják súlyos állapotú magyar koronavírusos betegeknek az első vérplazmaszérumot, amelyet gyógyult koronavírusos betegek véréből nyertek"
(...)
"Ha kell, az Operatív Törzs szállítja a vérplazmadonorokat. Egy gyógyult adományozó két beteg életét mentheti meg: olyanokat keresnek, akik már átestek a koronavírus-fertőzésen. Minél több ilyen beteg jelentkezik, annál több súlyos beteget lehet megmenteni. Néhány nap alatt már harmincan jelentkeztek, de további donorokat várnak, minél többet, az ország minden pontjáról, hogy minél több embernek segíthessenek."
(...)
"A szérum megelőzi a gyilkos citokinvihart
A kutatók már eddig is kiemelten foglalkoztak az úgynevezett „citokin-viharral”, ami most a koronavírusos halálesetek nagy részét okozza. A citokin egy jelzőmolekula. Amikor a szervezet túl aktívan reagál a vírusra, egyre nagyobb mennyiségben keletkezik citokin, és ez súlyos gyulladásokhoz vezet a szervezetben. A korábbi vizsgálatok kimutatták, hogy egészséges szérum hozzáadásával a gyulladást okozó citokinek termelődését gátolni lehet, vagyis megállítható a súlyos gyulladáshoz vezető folyamat.

Megelőzi a nagyobb bajt
Több vizsgálat is azt mutatta, hogy a citokinmintázatok mérésével előre lehet jelezni, melyik betegnél mekkora a kockázat a súlyos szövődményekre: így kiszűrhetők azok, akikre különösen oda kell figyelni. Ha a beteg időben kapja a gyógyult betegek vérplazmájából készülő szérumot, akkor feltehetően elkerülhető a súlyos szövődmény."
https://ripost.hu/politik/insider/m...verplazma-szerum-a-koronavirus-ellen-2384072/
Nocsak-nocsak... Ha nem is reflektáltak, azért mégis meghallották amit nagyon nyomatékosan javasoltam ? :) Mivel az egyetlen létező (ráadásul mellékhatás mentes) gyógyszer, mint azt már többször több helyen kifejtettem, a gyógyultak vérében található ellenanyagok, így a súlyos esetek és a halálozások megelőzhetőségében ez az egy jelenleg sikeres út áll rendelkezésre, természetesen csak a legsúlyosabb eseteknél alkalmazható, amíg más hatásos gyógymód nem születik, vagyis az átmeneti időkben. Ha eljátsszák is néha a hülyét, azért mégiscsak azt csinálták amit az okosabb mond... :) Eléggé gyorsan reagáltak, ennek nagyon örülök. Ilyenről nem tudok más országoknál, de szinte biztos, hogy át fogják venni, amíg nincs más lehetőség kivédeni a súlyos szervkárosodásokat és a halálozásokat. :) Hangsúlyoznám újra, hogy ez csak egy nagyon szűk kör, a legsúlyosabb betegeknél áll rendelkezésre (ahogy duruzsoltam is nekik), amit orvoscsoport dönt el. Tehát ez csak egy korlátozott védekezési lehetőség, de érdemes ezt is kihasználni.
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 962
32 246
113
Magyar György csak egy ügyvéd.
Ha úgy látja, hogy a jogrendszerben lefektetett szabályok alapján az ügyfél igényének a megalapozottsága jó eséllyel megállapítható, vagy ha az ügyfelet nem érdeklik a rossz esélyek sem és bevállalja a munkadíj előlegezésének a kockázatát, akkor úgy is elvállalja az ügyet. Magyar György semmi olyat nem tud csinálni ami ellentétes lenne a Fidesz által meghozott/módosított jogszabályokkal. Olyan gyerekes ez a prüszkölés itt a fórumon.

Ami pedig a kórházakból hazaküldöttek miatti perelést illeti, a kormánynak kell vállalnia a felelősséget a meghozott intézkedéseinek megalapozottságáért vagy megalapozatlanságáért. Ha az ellátásokat kizárólag kapacitásfelszabadítás miatt halasztották el, és az egészségügyi dolgozók, akik elláthatták volna őket most otthon vagy ügyeletben malmoznak az elrendelt kapacitásfelszabadítások miatt, és ezek az emberek látták volna el azokat, akik az ellátás elhalasztása miatt szenvednek egészségkárosodást, neadjisten le is százalékolják őket, ezért megvan az esélye, hogy valaki felelős lesz. A szabályok megvannak rá, nem ő találta ki, ő csak egy ügyvéd, aki felvilágosítja az embereket az érvényben levő szabályokról, mert ez a dolga az ügyvédeknek.
Ne Magyar Györgyöt útáljátok, hanem a kormány által hozott jogszabályokat, ha bármit el fog majd tudni érni, az annak lesz köszönhető, nem annak, hogy ő olyan ügyes/szép/okos.

Magyar György nem "csak egy ügyvéd", az elmúlt évekbeli aktív politizálása lehet, hogy elkerülte a figyelmedet.

2010 óta kormányellenes mozgalmak és tüntetések rendszeres szervezője.

2014-ben civilek jelöltjeként, függetlenként indult a budapesti főpolgármesteri címért, ám visszalépett, mivel az általa indítványozott ellenzéki összefogás nem jött létre.

A 2018-as országgyűlési választásokon civil szervezetek és az MSZP-Párbeszéd közös jelöltjeként indult a Siófok központú Somogy megye 4-es számú választókerületében, ám nem választották meg.

2019-ben a budapesti baloldali előválasztást szervező Civil Választási Bizottság (CVB) elnöke. Az önkormányzati választás után, ahol Budapesten a baloldali és liberális pártok nyertek, a Fővárosi Vízművek Zrt. igazgatósági tagja lett.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Az egész világ visszafojtott lélegzettel várja a hírt, hogy valamelyik kísérleti oltóanyag működőképesnek bizonyul az új koronavírus ellen a teszteken. Csakhogy, ha ez be is következik, talán már idén, talán jövőre, az nem jelenti azt, hogy minden rászoruló – vagyis nagyjából a Föld minden lakosa – azonnal hozzájut. Egyszerűen nem létezik az a gyártókapacitás, amely ilyen léptékben képes lenne oltóanyagot termelni. Vagyis még évekig folyhat a világjárvány azután is, hogy megvan az ellenszere.
Ha meglesz a vakcina, azt le is kéne gyártani

Naná hogy le kéne gyártani ! Ezen már most is gőzerővel dolgoznak, mert nincs egyenlőre megfelelő gyártókapacitás akkor sem, ha bejön a háromból az egyik vakcina, amely a III. fázisba lépett. A vírus vakcina ábránál nem akartam ezzel foglalkozni, de más említettem az Oxfordiak esetén, hogy a teszteléssel párhuzamosan már most próbálják nyomni a vakcina gyártás kifejlesztését. Ez a gyorsítás lehetséges, mivel a vakcina az már készen van, csak a humán tesztelés van még vissza. Ha nem is jönne be, más vakcinákhoz is jól jöhet a tömeggyártási eljárás, persze ez vakcina típus függő. (emlékeztető - 6 fő nagyobb csoport vakcina fejlesztési irány képzelhető el)

Ezt örömmel hallom hogy az ígéreteknek megfelelően valóban elkezdődik az Oxfordi vakcina III. fázisú tesztelése. Csak drukkolni tudok nekik a sikerhez. Ugye itt is említik a gyártást, ami még nem megoldott. Reméljük használható lesz a tesztelés végeredménye után ez a vakcina. A másik 2 III.-dik tesztfázisos vakcináról egyenlőre nem láttam semmilyen hírt. Egy kb. egy héttel ezelőtti átfogó összefoglaló az van fent az egyik tudományos oldalon, ez a teljes palettával foglalkozik a SARS-CoV-2 vírussal, az új információktól kezdve az antivirális szerek tesztelésein át a jelenleg folyó vakcina fejlesztésekkel is, megpróbálva egy tudományos átfogó képet nyújtani a háború (mert ez az) jelenlegi állásáról a vírussal szemben.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 626
55 110
113
Magyar György csak egy ügyvéd.
Ha úgy látja, hogy a jogrendszerben lefektetett szabályok alapján az ügyfél igényének a megalapozottsága jó eséllyel megállapítható, vagy ha az ügyfelet nem érdeklik a rossz esélyek sem és bevállalja a munkadíj előlegezésének a kockázatát, akkor úgy is elvállalja az ügyet. Magyar György semmi olyat nem tud csinálni ami ellentétes lenne a Fidesz által meghozott/módosított jogszabályokkal. Olyan gyerekes ez a prüszkölés itt a fórumon.

Ami pedig a kórházakból hazaküldöttek miatti perelést illeti, a kormánynak kell vállalnia a felelősséget a meghozott intézkedéseinek megalapozottságáért vagy megalapozatlanságáért. Ha az ellátásokat kizárólag kapacitásfelszabadítás miatt halasztották el, és az egészségügyi dolgozók, akik elláthatták volna őket most otthon vagy ügyeletben malmoznak az elrendelt kapacitásfelszabadítások miatt, és ezek az emberek látták volna el azokat, akik az ellátás elhalasztása miatt szenvednek egészségkárosodást, neadjisten le is százalékolják őket, ezért megvan az esélye, hogy valaki felelős lesz. A szabályok megvannak rá, nem ő találta ki, ő csak egy ügyvéd, aki felvilágosítja az embereket az érvényben levő szabályokról, mert ez a dolga az ügyvédeknek.
Ne Magyar Györgyöt útáljátok, hanem a kormány által hozott jogszabályokat, ha bármit el fog majd tudni érni, az annak lesz köszönhető, nem annak, hogy ő olyan ügyes/szép/okos.
Ebben igazad van.
Èn nem is az ügyvédeket " hibáztatom", hanem a parlamentet a hibásan megfogalmazott törvényekèrt és a birókat a józan èsz nagyfokú hiànyàért. Kiváncsisâgból elolvastam a büntetövègrehajtâsra vonatkozó törvènyt ès csak hüledeztem, pedig ez a törvény csak pár éves, tehât a Fidesz alatt jött lètre. Mellesleg, már règ meg is lehetett volna változtatni....
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 626
55 110
113
Naná hogy le kéne gyártani ! Ezen már most is gőzerővel dolgoznak, mert nincs egyenlőre megfelelő gyártókapacitás akkor sem, ha bejön a háromból az egyik vakcina, amely a III. fázisba lépett. A vírus vakcina ábránál nem akartam ezzel foglalkozni, de más említettem az Oxfordiak esetén, hogy a teszteléssel párhuzamosan már most próbálják nyomni a vakcina gyártás kifejlesztését. Ez a gyorsítás lehetséges, mivel a vakcina az már készen van, csak a humán tesztelés van még vissza. Ha nem is jönne be, más vakcinákhoz is jól jöhet a tömeggyártási eljárás, persze ez vakcina típus függő. (emlékeztető - 6 fő nagyobb csoport vakcina fejlesztési irány képzelhető el)


Ezt örömmel hallom hogy az ígéreteknek megfelelően valóban elkezdődik az Oxfordi vakcina III. fázisú tesztelése. Csak drukkolni tudok nekik a sikerhez. Ugye itt is említik a gyártást, ami még nem megoldott. Reméljük használható lesz a tesztelés végeredménye után ez a vakcina. A másik 2 III.-dik tesztfázisos vakcináról egyenlőre nem láttam semmilyen hírt. Egy kb. egy héttel ezelőtti átfogó összefoglaló az van fent az egyik tudományos oldalon, ez a teljes palettával foglalkozik a SARS-CoV-2 vírussal, az új információktól kezdve az antivirális szerek tesztelésein át a jelenleg folyó vakcina fejlesztésekkel is, megpróbálva egy tudományos átfogó képet nyújtani a háború (mert ez az) jelenlegi állásáról a vírussal szemben.
Majd Kina legyártja.... :(