[BIZTPOL] NATO - North Atlantic Treaty Organization

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 911
65 884
113
A régi szélsőséges kommancsok egyek és ugyanazok az új szélsőséges kommancsokkal. Könnyű felismerni őket, mert pontosan ugyanazt mondják, beakadt náluk a lemez.

Régi szélsőséges kommancs: "Hanyatló nyugat, gonosz EU, gonosz NATO, kapitalisták, imperialisták!"
Új szélsőséges kommancs: "Hanyatló nyugat, gonosz EU, gonosz NATO, kapitalisták, imperialisták!"
Régi szélsőséges kommancs: "Bezzeg Kína, bezzeg Oroszország, bezzeg a kommunista diktatúrák!"
Új szélsőséges kommancs: "Bezzeg Kína, bezzeg Oroszország, bezzeg a kommunista diktatúrák!"

Nincs új kommancs a nap alatt, csak a régi ex munkásőrök és házmesterek, akik már nem változnak.
Gyere itt van neked egy kotelezo olvasmany, eleg hosszu es lebilincselo remelem nem vagy rest es elolvasod. Hogyan es mibol, miert lesz az eu-s cserebogar. Csupan egy ember, egy vezeto partfunkci lanya, egy vezeto bolgar partfunkci felesege aki maga is vezeto partfunkci lett sok sok cegekben betoltott vezeto pozicio mellett, akinek a veje magyar miniszterelnok, a lanya pedig a jelenleg a magyar eu orientalt liberalis elet vezetoje. Az o az egyik peldaja annak hogyan is alakithattak a magyar tortenelmet erdekeik szerint ezek a kommancsok.
image008.jpg


http://tdyweb.wbteam.com/AproPiroska.htm
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 539
45 044
113
Tévedtek a régi kommancsok, tévednek az újak is. A régiek is meg voltak győződve, hogy nekik volt igazuk és az újak is. Ebben sem különböznek. Semmiben sem mivel ők ugyanazok. Ahogy előttem is elmondták, ha tényleg így gondoljátok, akkor ne csak dicsőítsétek a bezzegországaitokat, hanem próbáljátok is ki őket. Na arra már egyikőtök se hajlandó, csak kínálgatjátok őket. A legnagyobb vicc az amikor valaki Írországból vagy az USA-ból szidja a hanyatló nyugatot és dicsőíti Kínát meg Oroszországot.
Én nagyon jól érzem magam itthon. Ide születtem. Úgy nevelem a gyerekeim hogy itt szeressenek élni ők is. Elmenni el lehet, sőt ha lehetőség van rá, el is kell menni sok felé a világba, tapasztalatot szerezni. Nem az én bezzegországaim ezek, hanem tények. Éppen Kína lett most már kimondva is a NumeroUnó elég sok nyugati médium által, és az USA-ban állnak km-es sorban emberek ingyen kajáért. Veled ellentétben én csak annyit bátorkodtam megjegyezni, mikor idehánytad hogy mennek a Steak-ért, hogy nem hiszem én azt! Értem én hogy hurrá optimistának kell lenni néhány embernek hivatalból, de ez hosszabb távon hidd el, kontraproduktív!
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 539
45 044
113
"De csak van oka annak, hogyha itthonról valaki a jobb élet reményében külföldre indul, Bécs és nem Kurszk felé veszi az irányt"

https://www.google.com/amp/s/mandiner.blog.hu/2014/03/06/a_nyugat_vs_oroszorszag_ki_a_kiraly?layout=5
Bécs még bár sokat romlott a közbiztonság az elmúlt 30 évben, a világ egyik legjobb, legélhetőbb helye.
Ugyan ezt mondjuk nem lehet már elmondani pl. Párizsról, Münchenről, Berlinről, Malmö-ról etc. Ezeket pl. pont láttam.

A sógorok is vagy marha hamar megtalálják az eszüket, vagy mennek szépen Párizs után lefelé a lejtőn.

Egy gyors kérdés, szerinted Berlin nyugati oldalán most jobb élni, vagy 40 éve volt jobb?
Szerinted Moszkvában most jobb élni, vagy 40 volt jobb?!

Na erről beszél mindenki, aki velem együtt kongatja a vészharangot!
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 417
4 479
113
Tévedtek a régi kommancsok, tévednek az újak is. A régiek is meg voltak győződve, hogy nekik volt igazuk és az újak is. Ebben sem különböznek. Semmiben sem mivel ők ugyanazok. Ahogy előttem is elmondták, ha tényleg így gondoljátok, akkor ne csak dicsőítsétek a bezzegországaitokat, hanem próbáljátok is ki őket. Na arra már egyikőtök se hajlandó, csak kínálgatjátok őket. A legnagyobb vicc az amikor valaki Írországból vagy az USA-ból szidja a hanyatló nyugatot és dicsőíti Kínát meg Oroszországot.
Az a durva hogy vannak ilyen emberek akiknek nem sul le a keperol a bor, es a nyugati fizuval a hata mogott kopkodi oket. Ugy hazazavarnam oket, hogy Moszkvaig meg se allnanak. Nalam a legalja ez a kategoria.
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 626
9 016
113
"De csak van oka annak, hogyha itthonról valaki a jobb élet reményében külföldre indul, Bécs és nem Kurszk felé veszi az irányt"

https://www.google.com/amp/s/mandiner.blog.hu/2014/03/06/a_nyugat_vs_oroszorszag_ki_a_kiraly?layout=5

A zsolti által leírtakon kívül,például az, hogy nem beszéli a nyelvet, sosem járt ott, fogalma nincs róla, hogy mi van ott ténylegesen.Ahogy rajcsányinak sem. Alapból nehezebb kijutni a vízum miatt, plusz az előbb említett nyelvismeret hiányzik, akkor meg a munkahelyére még oda sem talál. Kivéve ha olyan kapcsolatai vannak, hogy sikerült megcsípjen valami nagyon jól (például havi 1 millió rubel) fizető munkát, és hozzák viszik,akár saját sofőrrel, és hagynak neki időt a nyelv megtanulására.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Sokan sokféle képen látjátok ezt a mi kis hazánk dolgot !

Én valahogy így :

"NEM TUDHATOM...
Nem tudhatom, hogy másnak e tájék mit jelent,
nekem szülőhazám itt e lángoktól ölelt
kis ország, messzeringó gyerekkorom világa.
Belőle nőttem én, mint fatörzsből gyönge ága
s remélem, testem is majd e földbe süpped el.
Itthon vagyok. S ha néha lábamhoz térdepel
egy-egy bokor, nevét is, virágát is tudom,
tudom, hogy merre mennek, kik mennek az uton,
s tudom, hogy mit jelenthet egy nyári alkonyon
a házfalakról csorgó, vöröslő fájdalom.
Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj,
s nem tudja, hol lakott itt Vörösmarty Mihály,
annak mit rejt e térkép? gyárat s vad laktanyát,
de nékem szöcskét, ökröt, tornyot, szelíd tanyát,
az gyárat lát a látcsőn és szántóföldeket,
míg én a dolgozót is, ki dolgáért remeg,
erdőt, füttyös gyümölcsöst, szöllőt és sírokat,
a sírok közt anyókát, ki halkan sírogat,
s mi föntről pusztitandó vasút, vagy gyárüzem,
az bakterház s a bakter előtte áll s üzen,
piros zászló kezében, körötte sok gyerek,
s a gyárak udvarában komondor hempereg;
és ott a park, a régi szerelmek lábnyoma,
a csókok íze számban hol méz, hol áfonya,
s az iskolába menvén, a járda peremén,
hogy ne feleljek aznap, egy kőre léptem én,
ím itt e kő, de föntről e kő se látható,
nincs műszer, mellyel mindez jól megmutatható.
Hisz bűnösök vagyunk mi, akár a többi nép,
s tudjuk miben vétkeztünk, mikor, hol és mikép,
de élnek dolgozók itt, költők is bűntelen,
és csecsszopók, akikben megnő az értelem,
világít bennük, őrzik, sötét pincékbe bújva,
míg jelt nem ír hazánkra újból a béke ujja,
s fojtott szavunkra majdan friss szóval ők felelnek.
Nagy szárnyadat borítsd ránk virrasztó éji felleg.
1944"

Meg így :

"
SZÓZAT

Hazádnak rendületlenűl
Légy híve, oh magyar;
Bölcsőd az s majdan sírod is,
Mely ápol s eltakar.

A nagy világon e kivűl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze;
Itt élned, halnod kell.

Ez a föld, melyen annyiszor
Apáid vére folyt;
Ez, melyhez minden szent nevet
Egy ezredév csatolt.

Itt küzdtenek honért a hős
Árpádnak hadai;
Itt törtek össze rabigát
Hunyadnak karjai.

Szabadság! itten hordozák
Véres zászlóidat,
S elhulltanak legjobbjaink
A hosszu harc alatt.

És annyi balszerencse közt,
Oly sok viszály után,
Megfogyva bár, de törve nem,
Él nemzet e hazán.

S népek hazája, nagy világ!
Hozzád bátran kiált:
"Egy ezredévi szenvedés
Kér éltet vagy halált!"

Az nem lehet hogy annyi szív
Hiában onta vért,
S keservben annyi hű kebel
Szakadt meg a honért.

Az nem lehet, hogy ész, erő,
És oly szent akarat
Hiába sorvadozzanak
Egy átoksúly alatt.

Még jőni kell, még jőni fog
Egy jobb kor, mely után
Buzgó imádság epedez
Százezrek ajakán.

Vagy jőni fog, ha jőni kell,
A nagyszerű halál,
Hol a temetkezés fölött
Egy ország vérben áll.

S a sírt, hol nemzet sűlyed el,
Népek veszik körűl,
S az ember millióinak
Szemében gyászköny űl.

Légy híve rendületlenűl
Hazádnak, oh magyar:
Ez éltetőd, s ha elbukál,
Hantjával ez takar.

A nagy világon e kivűl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell.

1836"

Aki nem érzi ezeket a dolgokat az könnyen odébb áll pedig "........hitet és hazát nem cserélünk ...." ! Akkor is megtaláltam a helyem amikor nagyon xar volt és most is amikor sokkal jobb mint bármikor az elmúlt 1000 évben ! De vannak akiknek meg soha semmi sem jó , na hát nekik meg az apukájuk fa..át !
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 058
2 767
113
Bécs még bár sokat romlott a közbiztonság az elmúlt 30 évben, a világ egyik legjobb, legélhetőbb helye.
Ugyan ezt mondjuk nem lehet már elmondani pl. Párizsról, Münchenről, Berlinről, Malmö-ról etc. Ezeket pl. pont láttam.

A sógorok is vagy marha hamar megtalálják az eszüket, vagy mennek szépen Párizs után lefelé a lejtőn.

Egy gyors kérdés, szerinted Berlin nyugati oldalán most jobb élni, vagy 40 éve volt jobb?
Szerinted Moszkvában most jobb élni, vagy 40 volt jobb?!

Na erről beszél mindenki, aki velem együtt kongatja a vészharangot!

Egyik helyen sem éltem, de -sajnálatos módon- több ismerősöm dolgozik/tanult nyugaton mint keleten!
Az különösen érdekelne neked vagy bárkinek az oldalon van tapasztalata Párizsban, Malmőben stb. milyen a közbiztonság vagy bemondták a tvben 'oszt biztos úgy van?
 
T

torsen

Guest
Bécs még bár sokat romlott a közbiztonság az elmúlt 30 évben, a világ egyik legjobb, legélhetőbb helye.
Ugyan ezt mondjuk nem lehet már elmondani pl. Párizsról, Münchenről, Berlinről, Malmö-ról etc. Ezeket pl. pont láttam.

A sógorok is vagy marha hamar megtalálják az eszüket, vagy mennek szépen Párizs után lefelé a lejtőn.

Egy gyors kérdés, szerinted Berlin nyugati oldalán most jobb élni, vagy 40 éve volt jobb?
Szerinted Moszkvában most jobb élni, vagy 40 volt jobb?!

Na erről beszél mindenki, aki velem együtt kongatja a vészharangot!

'85-ben az iskolai KISZ titkár is azt magyarázta, hogy milyen szörnyűek a viszonyok nyugaton... (Nem KISZ taggyűlésen mielőtt meggyanúsít valaki a KISZ tagsággal, hanem matematika órán). Valaki írta: adj vándorbotot aminden magyar kezébe, és nézd meg hányan mennek a szörnyű Berlinbe, és hányan a fényes Mostkvába. Te se mennél szerintem Moszkvába, és nem csak a nyelv miatt (amúgy az orosz nagyon szép és könnyen tanulható)
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 058
2 767
113
A zsolti által leírtakon kívül,például az, hogy nem beszéli a nyelvet, sosem járt ott, fogalma nincs róla, hogy mi van ott ténylegesen.Ahogy rajcsányinak sem. Alapból nehezebb kijutni a vízum miatt, plusz az előbb említett nyelvismeret hiányzik, akkor meg a munkahelyére még oda sem talál. Kivéve ha olyan kapcsolatai vannak, hogy sikerült megcsípjen valami nagyon jól (például havi 1 millió rubel) fizető munkát, és hozzák viszik,akár saját sofőrrel, és hagynak neki időt a nyelv megtanulására.

Valóban kevés embernek van valódi tapasztalata a kinti helyzetről, max azt írta az újság ...
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 539
45 044
113
'85-ben az iskolai KISZ titkár is azt magyarázta, hogy milyen szörnyűek a viszonyok nyugaton... (Nem KISZ taggyűlésen mielőtt meggyanúsít valaki a KISZ tagsággal, hanem matematika órán). Valaki írta: adj vándorbotot aminden magyar kezébe, és nézd meg hányan mennek a szörnyű Berlinbe, és hányan a fényes Mostkvába. Te se mennél szerintem Moszkvába, és nem csak a nyelv miatt (amúgy az orosz nagyon szép és könnyen tanulható)
Figyu, Berlinben voltam.

Semmi pénzért nem költöznék oda családostul, hosszú távra!
 
  • Tetszik
Reactions: fip7
T

Törölt tag 1526

Guest
Én nagyon jól érzem magam itthon. Ide születtem. Úgy nevelem a gyerekeim hogy itt szeressenek élni ők is. Elmenni el lehet, sőt ha lehetőség van rá, el is kell menni sok felé a világba, tapasztalatot szerezni. Nem az én bezzegországaim ezek, hanem tények. Éppen Kína lett most már kimondva is a NumeroUnó elég sok nyugati médium által, és az USA-ban állnak km-es sorban emberek ingyen kajáért. Veled ellentétben én csak annyit bátorkodtam megjegyezni, mikor idehánytad hogy mennek a Steak-ért, hogy nem hiszem én azt! Értem én hogy hurrá optimistának kell lenni néhány embernek hivatalból, de ez hosszabb távon hidd el, kontraproduktív!
Miben NumeroUno Kína? Az egy főre jutó GDP-ben? Vagy a szabadságjogokban? Nyilván van olyan is amiben első de attól még miért kéne hasra esni, környezetszennyezésben és vírusok kibocsátásában is élen járnak de ennek se kell tapsolni.
Az USA km-es kocsisorát meg ahogy ott döngetnek a suburban batárjaikkal mint egy óriási McDriveban én nem hasonlítanám azokhoz a helyekhez ahol tényleg éhínség van. Én nem félteném őket annyira, a 2008-as válságból is az elsők közt jöttek ki, meglátjuk most hogy lesz.
Az egyik mutatóban az egyik az első, a másikban meg a másik, nincs olyan összesített lista ahol beírhatja a NumeroUno a nevét.
 

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
833
4 229
93
Egyik helyen sem éltem, de -sajnálatos módon- több ismerősöm dolgozik/tanult nyugaton mint keleten!
Az különösen érdekelne neked vagy bárkinek az oldalon van tapasztalata Párizsban, Malmőben stb. milyen a közbiztonság vagy bemondták a tvben 'oszt biztos úgy van?
Párizsban jártam, az én személyes véleményem, hogy a belváros kb 3 km-es átmérőjű történelmi része úgy néz ki ,ahogy Pestnek kellene kinéznie. Felújitott, rendberakott épületek, tisztaság, biztonság, nyüzsgő élet, stb. A külső kerületek, amiken átmentünk, meg kb getto. Nem vagyunk beszariak, de volt úgy, mikor vizet kellett volna vennünk, 5en ültünk a kocsiban, ebből 3 rendőr, 1 katona és 1 civil, és inkább nem álltunk meg és nem szálltunk ki, hanem mentünk még inkább vagy 20 percet. Basszus, amikor nem látsz egy európai utcán fehér embert, csak igazi rossz arcú arabokat és négereket a lepukkant utcákon, azért az jelent valamit.

OK, nem laktam Párizsban, csak épp nem túrista kirándulás kapcsán kerültem oda. Azért azt jelzem, hogy Budapestnek igazából egy olyan utcája sincs, ahol nappal 5 felnőtt, józan férfi ne lenne tökéletes biztonságban. Lehet itt Hős iutcát mondani, vagy akármelyik helyet, Pesten napközben, ha józan az ember, és mondjuk nincs egyedül, nagy bajba nem kerülhet, csak valami 10 évente egyszer előforduló extrém helyzetben.
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Az a durva hogy vannak ilyen emberek akiknek nem sul le a keperol a bor, es a nyugati fizuval a hata mogott kopkodi oket. Ugy hazazavarnam oket, hogy Moszkvaig meg se allnanak. Nalam a legalja ez a kategoria.

Nálam az a legalja, amit Ulival ketten propagandaként leműveltek és fenemód nagy a bőr az arcotokon, amivel büszkén hirdetitek az igét bér-trollként.
Amit leírsz az a példája annak, hogy a pénzért bárhova bedugod a nyelved és még tapsolsz is neki.

A nyugati országok abból pörögnek, hogy a kelet-európai melós megtermeli nekik a GDP-t, miközben a saját hazája meg lepusztul vagy éppen lélegeztetőgépen van amit EU-s támogatásként ismerünk hétköznapi nevén.Igaz, támogatásnak nehezen nevezhető olyankor, amikor többet ad a támogatott, mint amennyi maga a támogatás, de ne akadjunk fenn ilyeneken. Mint amikor az indiaiak örömtáncot jártak, hogy milyen rendesek az angolok, hiszen utakat építenek náluk meg gyárakat. Csak nem az indiaiak két szép szeméért, hanem azért, hogy hatékonyabban rabolják le őket, és ez a nyugat-európai országok elmúlt pár száz éves történelme.Ennek tapsikolsz.Hogy nem sül le a bőr a képedről....

Az meg már végképp a legalja, hogy csak "nyugat vs. kelet"-ben tudtok gondolkodni és olyan beképzeltség társul ehhez, hogy arra szavak nincsenek.
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 626
9 016
113
'85-ben az iskolai KISZ titkár is azt magyarázta, hogy milyen szörnyűek a viszonyok nyugaton... (Nem KISZ taggyűlésen mielőtt meggyanúsít valaki a KISZ tagsággal, hanem matematika órán). Valaki írta: adj vándorbotot aminden magyar kezébe, és nézd meg hányan mennek a szörnyű Berlinbe, és hányan a fényes Mostkvába. Te se mennél szerintem Moszkvába, és nem csak a nyelv miatt (amúgy az orosz nagyon szép és könnyen tanulható)

85 óta eltelt 35 év. 85-ben még meg sem születtem. Moszkvában a MAKSZ miatt tavaly jártam utoljára. Ha mindenképp menni kéne, akkor inkább oda mennék. Rendkívül tiszta és szép város. Igazi világváros. Berlin. Először németül tanultam,az általános iskolában az volt a kötelező nyelv. Meg középiskolában is volt német, ott mondjuk sikerült megutáltatni velem azt a nyelvet. Egy szó mint száz, tíz év német tanulás után, bemutatkozni, talán be tudnék, de azt már nem biztos, hogy el tudnám mondani,hogy mennyi idős vagyok. A német után tanultam az angolt és az oroszt is. Mindkettőből elgagyogok valamennyire, a papírok szerint középfokon, komplexen. A nyelvismeret hiánya miatt egyéb okokból sem mennék Berlinbe: aki volt kint ismerős dolgozni, mind arról számolt be, hogy lenéző, lekezelő, bunkó stílusban kommunikálnak velük a németek. Plusz azért sem mennék oda, mert ott egy arabnak lassan több joga van mint a sokadgenerációs echte berlininek. Én pedig magyar vagyok, nem arab. Ez a jelen helyzet. Ha a 90-es évek Moszkvájába kéne kimennem, akkor egyértelműen nem oda mennék, mert akkor egy rohadt veszélyes, koszos város volt,ahol a közbiztonság egy nem létező fogalom volt.Rengeteg rémtörténetet hallottam olyan ismerősöktől akik abban az időben voltak kint.Szerencsére 2000 után rengeteget fejlődött a város. Különösen Szobjanyin polgármester irányítása alatt. Másodunokatestvér családostól ment ki,igaz nem Berlinbe, csak Lipcsébe. Mondván,hogy ide Magyarországra vissza soha többet. Aztán elkezdtek rendezkedni az "újnémetek", az egyik afférnak egy szomszédja is kárvallottja volt. A rendőrség igazán nem tudott keményen fellépni, annyira keményen,hogy a kedves jövevények kedvét elvegye a további törvényszegésektől. 5 év kinti élet után átköltöztek Bécsbe 2018-ban. A fizetés lényegesen jobb mindkét helyen, mint Magyarországon, ez vitán felüli. Ám Lipcsében a vége felé már féltek. Ha az osztrák rendőröknek is meg van kötve a kezük, akkor lehet,hogy 2023-ra ott lesznek, ahonnan indultak : a "sohatöbbet" Magyarország fővárosában.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 539
45 044
113
85 óta eltelt 35 év. 85-ben még meg sem születtem. Moszkvában a MAKSZ miatt tavaly jártam utoljára. Ha mindenképp menni kéne, akkor inkább oda mennék. Rendkívül tiszta és szép város. Igazi világváros. Berlin. Először németül tanultam,az általános iskolában az volt a kötelező nyelv. Meg középiskolában is volt német, ott mondjuk sikerült megutáltatni velem azt a nyelvet. Egy szó mint száz, tíz év német tanulás után, bemutatkozni, talán be tudnék, de azt már nem biztos, hogy el tudnám mondani,hogy mennyi idős vagyok. A német után tanultam az angolt és az oroszt is. Mindkettőből elgagyogok valamennyire, a papírok szerint középfokon, komplexen. A nyelvismeret hiánya miatt egyéb okokból sem mennék Berlinbe: aki volt kint ismerős dolgozni, mind arról számolt be, hogy lenéző, lekezelő, bunkó stílusban kommunikálnak velük a németek. Plusz azért sem mennék oda, mert ott egy arabnak lassan több joga van mint a sokadgenerációs echte berlininek. Én pedig magyar vagyok, nem arab. Ez a jelen helyzet. Ha a 90-es évek Moszkvájába kéne kimennem, akkor egyértelműen nem oda mennék, mert akkor egy rohadt veszélyes, koszos város volt,ahol a közbiztonság egy nem létező fogalom volt.Rengeteg rémtörténetet hallottam olyan ismerősöktől akik abban az időben voltak kint.Szerencsére 2000 után rengeteget fejlődött a város. Különösen Szobjanyin polgármester irányítása alatt. Másodunokatestvér családostól ment ki,igaz nem Berlinbe, csak Lipcsébe. Mondván,hogy ide Magyarországra vissza soha többet. Aztán elkezdtek rendezkedni az "újnémetek", az egyik afférnak egy szomszédja is kárvallottja volt. A rendőrség igazán nem tudott keményen fellépni, annyira keményen,hogy a kedves jövevények kedvét elvegye a további törvényszegésektől. 5 év kinti élet után átköltöztek Bécsbe 2018-ban. A fizetés lényegesen jobb mindkét helyen, mint Magyarországon, ez vitán felüli. Ám Lipcsében a vége felé már féltek. Ha az osztrák rendőröknek is meg van kötve a kezük, akkor lehet,hogy 2023-ra ott lesznek, ahonnan indultak : a "sohatöbbet" Magyarország fővárosában.
Bécs és úgy általában Ausztria még mindig a világ egyik legjobb helye.
Nos, Németország, Franciaország meg nem!
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Nálam az a legalja, amit Ulival ketten propagandaként leműveltek és fenemód nagy a bőr az arcotokon, amivel büszkén hirdetitek az igét bér-trollként.
Amit leírsz az a példája annak, hogy a pénzért bárhova bedugod a nyelved és még tapsolsz is neki.

A nyugati országok abból pörögnek, hogy a kelet-európai melós megtermeli nekik a GDP-t, miközben a saját hazája meg lepusztul vagy éppen lélegeztetőgépen van amit EU-s támogatásként ismerünk hétköznapi nevén.Igaz, támogatásnak nehezen nevezhető olyankor, amikor többet ad a támogatott, mint amennyi maga a támogatás, de ne akadjunk fenn ilyeneken. Mint amikor az indiaiak örömtáncot jártak, hogy milyen rendesek az angolok, hiszen utakat építenek náluk meg gyárakat. Csak nem az indiaiak két szép szeméért, hanem azért, hogy hatékonyabban rabolják le őket, és ez a nyugat-európai országok elmúlt pár száz éves történelme.Ennek tapsikolsz.Hogy nem sül le a bőr a képedről....

Az meg már végképp a legalja, hogy csak "nyugat vs. kelet"-ben tudtok gondolkodni és olyan beképzeltség társul ehhez, hogy arra szavak nincsenek.


Be ne dőljél már te ennek az EU segít dumának !

Matek a GDP-k 2010-2019 27 300 mrd Ft- 42 600 mrd Ft-ra nőt a 2014-2020 Eu támogatás 8800 mrd Ft- volt ebből "tagdíjként " befizettünk 4500mrd Ft-t . Különbség 4300mrd Ft / 6év= 717 mrd Ft/év felkerekítve tehát ha veszem 2010 és 2019 átlagát GDP-ben 34 950 mrd Ft ennek a 717 mrd Ft pont az 1,79% . Bazzeg akkor ez mekkora segítség volt valójában ? Elgondolkozott már ezen valaki ?
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 340
13 786
113
Egyik helyen sem éltem, de -sajnálatos módon- több ismerősöm dolgozik/tanult nyugaton mint keleten!
Az különösen érdekelne neked vagy bárkinek az oldalon van tapasztalata Párizsban, Malmőben stb. milyen a közbiztonság vagy bemondták a tvben 'oszt biztos úgy van?

Párizs egy undorító pöcegödör. Mi a Le Bourget melleti szimulátorba járunk, így azt a környéket ismerem elég jól - amolyan afrikai gettó a köbön. Annó egy elit hely volt a reptér környéke, manapság egy patkányluk. Este fehér embert nem látsz, a gazdagabbak és a fehérek elkerített lakóköreletkebn élnek, a niggerek/arabok meg a szokásos lelakott szarokban. Én kimentem sokszor sétálni, nem mondom, hogy nem forgattam a fejem, de igazából egymással törődnek.
Párizs elveszett, ahogy ezek szaporodnak, úgy lesz Párizs egyre nagyobb része ilyen, mígnem elérik a kritikus tömeget és a dolog összeomlik majd - onnantól meg majd jön, hogy a fehérek megpróbálnak szeparálódni, majd így a "náci" dumával a fel/leszámolásuk, legalábbis én így látom.
Ez eddig tiszta sor, UK ugyan ez, ott éltem jó darabig. Veszett ahogy van.

Na most ami nekem bassza a csőröm, hogy ezt akik a legjobban hangoztatják (amúgy tökigazuk van), azok szemérmesen elkendőzik a sokkal nagyobb bajt - hogy Magyarország pontosan ugyan ide tart. Az egyetlen eltérés a kelet és nyugat között, hogy itt az ómigránosk szaporodnak, és nem a városokba koncentrálódnak, hanem vidékre. Lásd zsákfalvak. Így nincsenek annyira szem előtt - de elmondhatom, hogy a helyzet pont ugyan olyan szörnyű.

Ez nem kelet és nyugat kérdés ugyanis, hanem fehér és nem fehér ember közötti inkompatibilitás (+ távol-keletiek, ők velünk szimpatizálnak, nyíltan gyűlölik a színeseket). Egyszerűen ezek nem képesek azt az értékrendet és intellektuáli szintet (nagy általánosságban) hozni, ami egy civilizációhoz kell. Csak leechelnek rajta, a hülye rendszer meg megvédi ezeket - ha meg beszélni mersz ellene náci vagy. Én is.

Szóval tessék elfogadni, hogy Magyarország semmivel sincs jobb helyzetben, mint a nyugat - csak itt az új demográfia máshonnan terjed szét, amit meg a mindkét fél médiája kendőz, egyik ezért, másik azért. De nem jobb.
Szóval legyünk már korrektek, pártszimpatizációtól függetlenül.
 

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 872
9 850
113
"De csak van oka annak, hogyha itthonról valaki a jobb élet reményében külföldre indul, Bécs és nem Kurszk felé veszi az irányt"

Bizony, hogy van.
  • Hol könnyebb a magyaroknak munkát vállalni? A szintén EU tag Ausztriában vagy a nem EU tag Oroszországban?
  • Melyik város van közelebb? Bécs vagy Moszkva? (Kurszk-ot picit pofátlanság volt írni)
  • Hova kell vízum? Bécsbe vagy Moszkvába?
  • Ki számíthat vegzálásra később a nyugati határokon? Aki Bécsben vagy aki Moszkvában dolgozott?
Hírtelen csak ennyi jutott eszembe.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 539
45 044
113
Egyik helyen sem éltem, de -sajnálatos módon- több ismerősöm dolgozik/tanult nyugaton mint keleten!
Az különösen érdekelne neked vagy bárkinek az oldalon van tapasztalata Párizsban, Malmőben stb. milyen a közbiztonság vagy bemondták a tvben 'oszt biztos úgy van?
Voltam ezeken a helyeken amiket írtam. Túléltem hisz itt írok, de őszintèn mondom hogy jobb itt mint pl. Párizsban! Ott akkora részek kajak gettók, a nem tréfa fajtából valóak, mint egész Budapest! Marseille még veszélyesebb!
 
  • Tetszik
Reactions: fip7
Status
Not open for further replies.