Közlekedés (infrastruktúra, vasút, autó-motor, elektromos járművek, ...)

A mai vagy tegnapi új felvételnél is beírták, hogy a rendőrség igen sokszor jár el a felvételek alapján. Helyes.

Akinek ez eszébe jut emlékeztetnénk, hogy lassan minden autóban lesz fedélzeti kamera és Röpködnek a megindított eljárások, legalábbis mi ezt tapasztaljuk a rendőrséggel való aktív kapcsolattartásunk során. Legutóbb ebben az ügyben indult eljárás fedélzeti kamera felvétel alapján:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Nem túl rég elgondolkoztam azon, hogy veszek kamerát. Bringázás közben olyanokat látok, hogy azért kb. insta jogsi bukta lehetne....
Ha ezt felvettem volna vajon mekkora taslit oszt ki neki a rendszer?
https://forum.htka.hu/threads/autó-motor-elektromos-járművek-közlekedés.1490/page-209#post-620573

Most már nem számít személyiségi jog megsértésének a dashcam?

Ironikus módon csak nálunk nem.
Környező országokban viszont csak kimosott arcú emberekkel adhatod át a felvételt a rendőrségnek vagy teheted közzé legálisan.
Kivéve Ausztriát ahol már azért is büntetnek ha kirakod kikapcsolva...

De hogy bukja el a jogsiját instant a kerékpáros, aki forgalommal szembe sávban hajt párszáz métert, majd felhajt a 11-es útra, és megindul az M0 felé? (2 napja volt szerencsém hozzá)
Veszprém után a négysávos úton a 110-es tábla (na meg a ne menjé fel lóval/biciklivel tábla) mellett csattognak a biciklivel és még ők csodálkoznak mikor szólok, hogy tán nem tetszik tudni olvasni

https://honvedelem.hu/fooldal-kiemelesek/hid-a-kapos-felett/
"Helyére illesztették április 23-án, Pincehelyen az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái azt a hidat, amelyet a régi közúti híd teljes felújításáig használhatnak a helyiek. Az átkelő munkálatainak egyik legfontosabb részét a helyszínen kísérte figyelemmel Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, valamint Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka is."

Veszprém után a négysávos úton a 110-es tábla (na meg a ne menjé fel lóval/biciklivel tábla) mellett csattognak a biciklivel és még ők csodálkoznak mikor szólok, hogy tán nem tetszik tudni olvasni

Én régen a kettesen jártam Vác felé. Egy normálisan megküldött negyedes gumival városban simán tartottam a forgalom tempóját, a hosszabb egyenesekben is inkább az Ifa meg a 280-as tartotta fel a sort. Engem ugye könnyű volt kikerülni, meg mentem is mellé negyvenet.
Aztán telebaszták az egészet bringázást tiltó táblákkal, de olyan kretén módon, hogy pár száz méterenként váltogatja egymást a tiltott és az engedélyezett szakasz.
Ha most fel akarok menni Vác felé, kénytelen vagyok a Duna menti "biciklis" utat használni. Ennek egyik szépsége, hogy irgalmatlan szar minőségű utcácskákra rámondták, hogy biciklis út és ezzel kész is a fejlesztés. Ráadásnak az össze-vissza kanyargások miatt az út is sokkal hosszabb lett, jobb időben a rengeteg bringás miatt haladni sem lehet.
Bírom ezt, hogy ahol sokan bringáznak oda kibaszunk egy tiltó táblát és kész.
A fentebb említett biciklis út része az európai hálózatnak. Dunakeszi és Budapest között 3 kilométeren nincs kiépítve a szakasz. Szóval nem marad más, mint az, hogy tekersz a kettesen, akkor is, ha gyerekkel bringázol vagy túrafelszereléssel jössz egy másik országból. Nyilván aki autóban ül annak bosszantó, de sokszor ez nem a bringás hibája, hanem oda van kényszerítve.
https://www.google.hu/maps/@47.6280...4!1sgQDyWEkwQtGQ5OlXG8u16Q!2e0!7i16384!8i8192

https://www.google.hu/maps/@47.6109...4!1sXA9CsYvdXM-RHQWl0thxqQ!2e0!7i16384!8i8192

Friss tegnap éjszakai:

Pomáz- Szentendre közt látom, hogy van valami van ott (én még településen belül, tompítottal), kóvályog, kacsázik nem szép dolog, de távolságival megnézem: kivilágítatlan cigány biciklin, és maga mellett visz még egy biciklit annak a kormányát fogva. Amikor elmegyek mellette megátkoz, gondolom, mert úgy kiabált valami ordenáré nyelven...

https://honvedelem.hu/fooldal-kiemelesek/hid-a-kapos-felett/
"Helyére illesztették április 23-án, Pincehelyen az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái azt a hidat, amelyet a régi közúti híd teljes felújításáig használhatnak a helyiek. Az átkelő munkálatainak egyik legfontosabb részét a helyszínen kísérte figyelemmel Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, valamint Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka is."
Ez a Kelet-Német ajándék "k" hidak közé tartozik? MErt ha igen akkor nagyon szépen megőrizték, le a kalappal!

Friss tegnap éjszakai:

Pomáz- Szentendre közt látom, hogy van valami van ott (én még településen belül, tompítottal), kóvályog, kacsázik nem szép dolog, de távolságival megnézem: kivilágítatlan cigány biciklin, és maga mellett visz még egy biciklit annak a kormányát fogva. Amikor elmegyek mellette megátkoz, gondolom, mert úgy kiabált valami ordenáré nyelven...

Mondjuk erre baromira rászállhatnának a rendőrök.
Mikor késő este jártam haza munkából, akkor a tőlünk nem messze lévő kocsmából kezdett hazaszivárogni a törzsközönség hasonló megoldásokkal.

• Tetszik
Reactions: blitzkrieg
Jó videó, de azt nem értem hogy a magasabban levő súlypont miért fontos?
A kis autó vs. nagy autó vitából volt egy érdekes videó, Fiat500 (5 csillag) vs Audi terepjáró (4 csillag), az Audiban túlélted volna.

A kis autó vs. nagy autó vitából volt egy érdekes videó, Fiat500 (5 csillag) vs Audi terepjáró (4 csillag), az Audiban túlélted volna.
Az én tippem az, hogy a magasabban levő súlypont miatt maga alá gyűri a kisebb autót. Viszont a bib az, hogy a SUV-ok könnyen felborul, ha csúszik az autó vagy irányíthatatlan lesz.

Egyszerűen nem egy súlycsoport. A sok figyelmetlen vezető a nagy kéttonnás gyilkológépkben... Az ADAC tesztem meg már a 4. csillag és fölötte az elektronikai kütyük, az első 3 a mechanikai szilárdság tudtommal.

Az én tippem az, hogy a magasabban levő súlypont miatt maga alá gyűri a kisebb autót. Viszont a bib az, hogy a SUV-ok könnyen felborul, ha csúszik az autó vagy irányíthatatlan lesz.

Egyszerűen nem egy súlycsoport. A sok figyelmetlen vezető a nagy kéttonnás gyilkológépkben... Az ADAC tesztem meg már a 4. csillag és fölötte az elektronikai kütyük, az első 3 a mechanikai szilárdság tudtommal.

Így van, egyszerűen a kisautót ütközéskor kivégzi egy SUV. Tényleg nem egy súlycsoport. A borulást meg típusa válogatja, vannak eszméletlen stabil SUV-ok.

Én régen a kettesen jártam Vác felé. Egy normálisan megküldött negyedes gumival városban simán tartottam a forgalom tempóját, a hosszabb egyenesekben is inkább az Ifa meg a 280-as tartotta fel a sort. Engem ugye könnyű volt kikerülni, meg mentem is mellé negyvenet.
Aztán telebaszták az egészet bringázást tiltó táblákkal, de olyan kretén módon, hogy pár száz méterenként váltogatja egymást a tiltott és az engedélyezett szakasz.
Ha most fel akarok menni Vác felé, kénytelen vagyok a Duna menti "biciklis" utat használni. Ennek egyik szépsége, hogy irgalmatlan szar minőségű utcácskákra rámondták, hogy biciklis út és ezzel kész is a fejlesztés. Ráadásnak az össze-vissza kanyargások miatt az út is sokkal hosszabb lett, jobb időben a rengeteg bringás miatt haladni sem lehet.
Bírom ezt, hogy ahol sokan bringáznak oda kibaszunk egy tiltó táblát és kész.
A fentebb említett biciklis út része az európai hálózatnak. Dunakeszi és Budapest között 3 kilométeren nincs kiépítve a szakasz. Szóval nem marad más, mint az, hogy tekersz a kettesen, akkor is, ha gyerekkel bringázol vagy túrafelszereléssel jössz egy másik országból. Nyilván aki autóban ül annak bosszantó, de sokszor ez nem a bringás hibája, hanem oda van kényszerítve.
https://www.google.hu/maps/@47.6280...4!1sgQDyWEkwQtGQ5OlXG8u16Q!2e0!7i16384!8i8192

https://www.google.hu/maps/@47.6109...4!1sXA9CsYvdXM-RHQWl0thxqQ!2e0!7i16384!8i8192
Esetemben amióta emlékszek a nyolcasra (mikor még csak kis kétsávos volt) mindig is kinn volt a tiltó tábla csak éppen nem szokták azt figyelni annyira. Az viszont problémásabb, hogy ha valaki mondjuk Márkóra akarna kimenni biciklivel az nem tud (max kerülővel), csak nem épp egy életbiztosítás a román kamionok mellett tekerni. Kedvencem viszont az a biciklis aluljáró amit úgy építettek meg pár éve, hogy mindig telemegy sárral nagyobb esőkor és sicher el kell majd bontani, mikor bővítik az elkerülőt.

Itt lenne az említett útszakasz
https://www.google.hu/maps/@47.1116...4!1slQKpr2tKh22IzUVeu4JRtQ!2e0!7i13312!8i6656