[BIZTPOL] Észak-Korea

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 073
32 570
113
Mindenesetre ha kínai orvosokat hozattak, talán nem agyhalott. Bár lehet, hogy azok csak a balzsamozási szakemberek. :)
 
T

Törölt tag 008

Guest
Akkor mit szarakodnak bejelenteni? Előbb vagy utóbb úgy is kiderül :confused:
Nem ismered koreát. Mit tudsz a Samsung igazgatóról? :) segítek, 2014-ben látták utoljára. Asszem infarktusa volt, de felépült belőle.... Az örökösök szerint. Az egyik örökös 2 éve elszólta magát, hogy ha még az öreg élne. Persze utána javított, hogy úgy értette ha egészséges lenne.

Ha kiderül hogy halott akkor 7 milliárd usd örökösödési adót kell kifizetniük. :)
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 224
20 303
113
A Rodong Sinmun vasárnapi száma.
EWe1FTAVcAMhL1D
 
  • Tetszik
Reactions: laiki

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 922
13 145
113
Birom ezeket a hireket. Kb. 0 infó szivarog ki É-Koreából, de az hogy remegett az orvosnak a keze, az pont kiszivárgott vmelyik pletykalaphoz. :p

Ezeknek a hírnek is vélhetően hasonló lehet a valóságtartama, mint a többi ilyennek. Már nem is számolom, hogy hányszor állították, hogy ezt, vagy azt kivégezték, csak mert egy-két hétre nem tűnt fel az észak-koreai sajtóban. Minden esetben konkrétan tudták, hogy maga Kim Dzsungun végeztette ki az illetőt, családostul, légvédelmi gépágyúval/lángszóróval/piranjákkal/stb.. Azután sorban kiderült, hogy az illető él. Volt akinek már négyszer is megírta a jól értesült nyugati sajtó a kivégzését.

Az egyetlen konkrétum, hogy április 15-én nem jelent meg az ünnepségen. Tehát akkor már biztos halott. Ezzel az erővel magyar kormány minden tagjáról ugyanezt állíthatnák, mert elmaradt a március 15-i ünnepség, ami nálunk van annyira fontos, mint Észak-Koreában Kim Ir Szen születésnapja.
Vagy ha nem is halott, akkor legalább agyhalott. De még azért kínai orvosok utaznak hozzá, hátha fel tudják támasztani. Pontosabban egy kínai delegáció, tisztségviselőkből és esetleg egészségügyi szakemberekből. De azok biztosan álcázott specialisták lehetnek és véletlenül sem a járvány miatt, illetve egyéb ügyek miatt mennek. Mármint a meg nem erősített pletykák szerint.
És ha nem agyhalott, akkor is minimum kritikus állapotban van.
Vagy ha mégsem, akkor súlyos műtétje volt. És legalább 3 orvost lőttek agyon műtét közben, motivációs céllal. A műtét pedig nem sikerült. Vagy igen...
Annyi minden esetre biztos, hogy beteg. Vagy nem...

Lehet hogy csak elrontotta a gyomrát, mert reggelire a szokásosnál több csecsemőt fogyasztott el élve, nyersen. Már a szokásos délelőtti kivégzés megtekintés közben is gyengélkedett és a lángszóró kezelését is átadta másnak. Délután kihagyta a tucatnyi szűzlány megerőszakolását is.

 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 224
20 303
113
Igazad van, de ne legyél ennyire morcos. Az összeesküvés hívőket úgysem tántorítod el.

Úgy hogy a Twitterről ide teszek még egy kommentet: azért szóljatok, ha a kínai küldöttségben vannak a pekingi Mao mauzóleumból is.
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 922
13 145
113
Igazad van, de ne legyél ennyire morcos. Az összeesküvés hívőket úgysem tántorítod el.

Úgy hogy a Twitterről ide teszek még egy kommentet: azért szóljatok, ha a kínai küldöttségben vannak a pekingi Mao mauzóleumból is.

Nem vagyok morcos. Mondhatnám, hogy jól szórakozom a hozzászólások komolyságán, de ez azért nem igaz, mert szomorú, hogy egyesek mi mindent képesek elhinni, vagy kitalálni Észak-Koreával kapcsolatban a "fősodratú" sajtó áldásos démonizáló munkája hatására.

A mauzóleummal kapcsolatban pedig téved a twitterhuszár. Nyilvánvaló, hogy Kim Dzsongun halálhírét azért nem jelentették be idáig hivatalosan, mert orosz balzsamozókat vártak és nem kínaiakat. De azok késnek, mivel Putyin is meghalt és most balzsamozzák, hogy Lenin mellé tehessék a mauzóleumba. Addig is berakták Kimet a frigóba. Csak azzal nem számoltak, hogy a hűtőszekrény sem működik, mert közismert, hogy Észak-Koreában áram sincs. Egyébként is a valódi Kim Dzsongun már rég meghalt. Ezért nem lehet biztosan tudni az életkorát sem. Már nem számolják. Minek? Ez már a harmadik hasonmása volt. De sajnos egyik sem húzza 2 évnél tovább, miután kórosan felhizlalják őket, hogy hitelesebben játszhassák a szerepüket. Köztudomásúlag Észak-Koreában a nép túlnyomó része éhezik, ezért egy-egy hasonmás felhizlalása átlagosan 100 ember éhhalálát idézi elő.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 051
113
A mauzóleummal kapcsolatban pedig téved a twitterhuszár. Nyilvánvaló, hogy Kim Dzsongun halálhírét azért nem jelentették be idáig hivatalosan, mert orosz balzsamozókat vártak és nem kínaiakat. De azok késnek, mivel Putyin is meghalt és most balzsamozzák, hogy Lenin mellé tehessék a mauzóleumba. Addig is berakták Kimet a frigóba. Csak azzal nem számoltak, hogy a hűtőszekrény sem működik, mert közismert, hogy Észak-Koreában áram sincs. Egyébként is a valódi Kim Dzsongun már rég meghalt. Ezért nem lehet biztosan tudni az életkorát sem. Már nem számolják. Minek? Ez már a harmadik hasonmása volt. De sajnos egyik sem húzza 2 évnél tovább, miután kórosan felhizlalják őket, hogy hitelesebben játszhassák a szerepüket. Köztudomásúlag Észak-Koreában a nép túlnyomó része éhezik, ezért egy-egy hasonmás felhizlalása átlagosan 100 ember éhhalálát idézi elő


Neked oszt van képzelő erőd :D:D
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 871
81 514
113
Mondhatnám, hogy jól szórakozom a hozzászólások komolyságán, de ez azért nem igaz, mert szomorú, hogy egyesek mi mindent képesek elhinni, vagy kitalálni Észak-Koreával kapcsolatban a "fősodratú" sajtó áldásos démonizáló munkája hatására.

Kim atomrakétával megtámadja az usát, Európát meg hasonló agymenések mentek az amerikai-észak-kóeai nukleáris feszültség idején is :)
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 788
25 343
113
Nem vagyok morcos. Mondhatnám, hogy jól szórakozom a hozzászólások komolyságán, de ez azért nem igaz, mert szomorú, hogy egyesek mi mindent képesek elhinni, vagy kitalálni Észak-Koreával kapcsolatban a "fősodratú" sajtó áldásos démonizáló munkája hatására.

A mauzóleummal kapcsolatban pedig téved a twitterhuszár. Nyilvánvaló, hogy Kim Dzsongun halálhírét azért nem jelentették be idáig hivatalosan, mert orosz balzsamozókat vártak és nem kínaiakat. De azok késnek, mivel Putyin is meghalt és most balzsamozzák, hogy Lenin mellé tehessék a mauzóleumba. Addig is berakták Kimet a frigóba. Csak azzal nem számoltak, hogy a hűtőszekrény sem működik, mert közismert, hogy Észak-Koreában áram sincs. Egyébként is a valódi Kim Dzsongun már rég meghalt. Ezért nem lehet biztosan tudni az életkorát sem. Már nem számolják. Minek? Ez már a harmadik hasonmása volt. De sajnos egyik sem húzza 2 évnél tovább, miután kórosan felhizlalják őket, hogy hitelesebben játszhassák a szerepüket. Köztudomásúlag Észak-Koreában a nép túlnyomó része éhezik, ezért egy-egy hasonmás felhizlalása átlagosan 100 ember éhhalálát idézi elő.

Nekem pl. az "atompolgárháború fog kitörni"-verzió tetszett eddig a legjobban! :D:D
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Mun Csung In, a dél-koreai kormány biztonsági tanácsadója szerint az észak-koreai vezető haláláról szóló petykák tényleg csak pletykák. Nem igazak a Kim Dzsong Un haláláról szóló sajtóhírek – közölte a dél-koreai kormány egyik magas rangú külpolitikai tanácsadója a CNN hírtelevízióval. Mun Csung In úgy fogalmazott: az észak-koreai vezető kormánya álláspontja szerint "él és virul". Mun Dzse In dél-koreai elnök munkatársa arról is beszélt, hogy Kim Vonszanban, az ország keleti partvidékén fekvő üdülővárosban tartózkodik április 13-a óta. "Gyanús mozgást nem észleltünk arrafelé" – tette hozzá.
Kim Dzsong Un "él és virul" Dél-Korea szerint
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Az elmúlt napokban felreppent a hír, hogy meghalt Kim Dzsongun, Észak-Korea diktátora. A meg nem erősített értesülések szerint a diktátor szívműtéten esett át, amit nem élt túl. Egyes hírek szerint már meg is halt, máshol azt írják, vegetatív állapotban van. Kim Dzsongun, akinek az egészségi állapota állandó téma a sajtóban, egyszer már eltűnt hat hétre, de végül előkerült. Ami tény, hogy április 11. óta nincs róla hivatalos hír, és nem vett részt az állami ünnepségen sem, ahol nagyapja, Kim Ir Szen születésnapjáról emlékeztek meg április 15-én. Vasárnap azonban az űrből kiszúrták, hogy vonata a helyi pártelit ismert nyaralóhelyénél áll. Nem sokkal később a dél-koreai nemzetbiztonsági főtanácsadó közölte, Kim Dzsongun él és virul. Az igazságot persze senki nem tudja, de a világ máris találgatásokba bocsátkozott, hogy mi van, ha tényleg meghalt? És ki lehet az utódja?
Ki ez a nő, akiről azt mondják, Kim Dzsongun helyébe léphet?

Üzenetet küldött egy partvidéki turistaövezet fejlesztési munkálatain dolgozó tisztviselőknek és munkásoknak Kim Dzsongun észak-koreai vezető – adta hírül hétfőn a phenjani állami hírügynökség, de ettől önmagában nem oszlott el a Kim egészségi állapotát burkoló homály. A KCNA jelentése szerint, amely az üzenet időpontját nem jelölte meg, Kim üdvözölte a Vonszan-Kalma partvidéki területen dolgozókat. A cikk úgy tűnik, hogy eloszlatni szándékozik a két hete nyilvánosan meg nem jelent vezető egészségi állapotával kapcsolatos kétségeket.
Kim Dzsongun üzenetet küldött, de továbbra sem mutatkozik
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A hétvégén már az a hír is szárnyra kapott, hogy meghalt Észak-Korea diktátora. De mi igaz Phenjanról szóló tudósításokból? Lehet, hogy Kim Dzsongun tényleg meghalt?
Hogy pontosan mi van most az észak-koreai vezetővel, feltehetőleg még a helyi politikai elit sem tudja. Ezt támasztja alá, hogy a fővárosban, Phenjanban pánikvásárlásba kezdtek a lakosok, felvásárolnak mindent, ami csak kapható a mosószertől kezdve, a rizsen és az elektronikai eszközökön át az alkoholig. A vásárlási láz már napok óta tart, először csak az importtermékek iránt nőtt meg a kereslet, de az elmúlt napokban már olyan a belföldi termékekre is, mint a halkonzerv és a cigaretta. A pánik hátterében nem csupán az ország határainak januári lezárása és a járvány miatt félelem állhat, hanem akár egy komolyabb változásra történő felkészülés is.
De tényleg, mi lehet Kim Dzsongunnal? Meghalt, nyaral vagy egyik sem?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 976
66 184
113
A hétvégén már az a hír is szárnyra kapott, hogy meghalt Észak-Korea diktátora. De mi igaz Phenjanról szóló tudósításokból? Lehet, hogy Kim Dzsongun tényleg meghalt?
Hogy pontosan mi van most az észak-koreai vezetővel, feltehetőleg még a helyi politikai elit sem tudja. Ezt támasztja alá, hogy a fővárosban, Phenjanban pánikvásárlásba kezdtek a lakosok, felvásárolnak mindent, ami csak kapható a mosószertől kezdve, a rizsen és az elektronikai eszközökön át az alkoholig. A vásárlási láz már napok óta tart, először csak az importtermékek iránt nőtt meg a kereslet, de az elmúlt napokban már olyan a belföldi termékekre is, mint a halkonzerv és a cigaretta. A pánik hátterében nem csupán az ország határainak januári lezárása és a járvány miatt félelem állhat, hanem akár egy komolyabb változásra történő felkészülés is.
De tényleg, mi lehet Kim Dzsongunnal? Meghalt, nyaral vagy egyik sem?
No fene, akkor megis lehet kapni mindent az EK boltokban ha mindent felvasarolnak.