Én valamiért 130 körüli számra emlékszem(de ez nem jelent semmit)... Aszem vagy 2 éve voltam a Currusnál bemutatósétán(amolyan állásinterjúson) akkor még arról beszéltek hogy at is lesz még alakítva lehet több mint száz A féle verzióra(nem pontosan olyanra) s mindenképp maradnak 2026 ig, s még lehet azután is! Valószínűleg letettek erről a projektről. Akkor nagyon akarták felgyúrni a currust. Lehet nem véletlenül mondtak le róluk![]()
4-5 éve hallottam már olyat a Csepel (ÁTI-Sziget) ügyvezetőjétől, hogy ott lesznek felújítva a BTR-ek és eladják Oroszországnak...
Hanem mert ismét erősödik bennem a gyanú, hogy a Honvédség üzemeltetési kultúrája semmit nem változott. Olyan BTR-80 A harcjárművet is felraktak, amiből kevés van, a gépágyús változat. Biztos hogy azt típust is ki kell dobni, mert üzemképtelen ? Valamennyi lövész zlj-t, azzal a típussal kelett volna rég ellátni, ha már csak BTR van. Ott legalább a gépágyú, emel a harcértéken. A nehézgéppuskás verzió elég komllytalan, már bocsánat. Itt jön az üzemeltetés. Ezek újabb gépek, gondolom, vagy itthon felújítottak, amit ugye elvileg a Currus végzett. Több száz db van BTR-ből. Azonban a nagyobb harcértékű "A ", gépágyús verzióból, kevés. 178 db-ot ír a Wiki, ami megbízhatatlan infó, de tájékozódási pontnak jó. Annyiban, hogy tudjuk, nincs belőle sok. Talán ezekre addig illene vigyázni, hadrafogható állapotban tartani, ameddig nincs új IFV. vagy APC. Szóval ma is sikerült kicsit csalódnom, mielőtt beleélnem magam, hogy változnak az állapotok.