[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Napra pontosan 13 évvel ezelőtt veszett nyoma Madeleine McCann angol kislánynak a portugáliai Praia da Luz városából, ahol a család nyaralt.
Emlékszem annak idején egész Nyugat-Európában kiplakátolták és keresték. Eredménytelenül...
..
 
S

Shektor11

Guest
Napra pontosan 13 évvel ezelőtt veszett nyoma Madeleine McCann angol kislánynak a portugáliai Praia da Luz városából, ahol a család nyaralt.
Emlékszem annak idején egész Nyugat-Európában kiplakátolták és keresték. Eredménytelenül...
..

John Podesta neve gyakran előkerül az ilyesmi ügyek körül. Pl: Pizzagate
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 653
55 307
113
Van fogalmad arról, hogy hány gyerek tünik el nyomtalanul?
Normâlis embernek ez elkèpzelhetetlen, mègis megtörténik.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Kötvényeket Európának!
Itt a Soros-terv 2.0! :)

..
Íme hát a megkésett önleleplezés!
Mert, mint tudjuk már az első sem létezett, csak kitalálták a magyarok! :D
Na, de akkor miért nevezi maga az Index másodiknak? :rolleyes:
Ez az igazi apokalipszis gyerekek!
Képernyőképet mentsétek, relikvia lesz!
..
Jobb lenne, ha az EU ebből nem kérne!
(Persze valószínűleg ezt is bekajálják a mi kontónkra, mint ahogy az egyes verzióval tették anno 2015-ben!)
..
index_soros.png

..
https://www.vadhajtasok.hu/2020/04/...o-index-is-megirta-hogy-letezik-a-soros-terv/

https://www.vadhajtasok.hu/2020/05/...ezdett-vadul-versenyezni-soros-tamogatasaert/
https://www.spiegel.de/wirtschaft/s..._ecid=soci_upd_wbMbjhOSvViISjc8RPU89NcCvtlFcJ
..
"A tőzsdespekulánsnak, Soros Györgynek megjelent egy véleménycikke a Németország Szociáldemokrata Pártjához (SPD) közel álló Der Spiegel hetilapban, amelyben Soros megpróbálja meggyőzni az európai közvéleményt az általa javasolt örökhitel szükségességéről, mindezt úgy beállítva, mintha ez létfontosságú vagy legalább hasznos lenne az Európai Unió számára.
..
Ez az írás tulajdonképpen a milliárdos által az örökhitelről a Soros házi lapjának tekinthető Project Syndicate (fia, Alex is rendszeresen ott publikál) hasábjain április 20-án megjelentetett cikke folytatásának tekinthető.
..
A második Soros-tervről szóló újabb reklámcikkre azonnal lecsapott a magyar baloldali propaganda két lapja, a közismerten Soros által pénzelt hvg és az utóbbi időben Soroshoz feltűnően törleszkedő Index is. A két lap versenyt hízeleg Sorosnak, pénzt remélve. Nem véletlen: az Indexnél elbocsátások, a hvg-nél fizetéscsökkentés volt a közelmúltban.
..

A milliárdos spekuláns szavaihoz még véletlenül sem fűztek kritikai megjegyzést, vagy észrevételt, minden forráskritika nélkül vették át Soros véleményét.
Az amerikai milliárdos cikke sok újdonságot nem tartalmaz, lényegében annyi benne az új információ, hogy már akár 2000 milliárd euró hitel felvételét javasolja az Európai Uniónak, mivel nem akar elfeledkezni a klímaváltozásról sem.

..
Majd megismétli a Project Syndicate-ben kifejtett álláspontját arról, hogy a válságot egy háborúk idején alkalmazandó örökjáradék-jellegű kötvénykibocsátással kellene orvosolni, aminek az a lényege, hogy a tőkét nem kell visszafizetni a kamatokat viszont határozatlan futamidőre, magyarán örökre kellene fizetni.
..
Van egy olyan holland vízszabályozással foglalkozó vállalat, a Stichtse Rijnlanden, amely még mindig fizeti az 1634-ben (!) felvett hitele kamatját."
 

Lord Gazember

Well-Known Member
2015. március 18.
1 345
2 349
113

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 020
113

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://www.origo.hu/nagyvilag/20200504-a-muszlimok-betiltanak-az-iszlam-kritikajat.html
"A muszlimok 76 százaléka betiltaná az iszlám kritikáját
Egy friss felmérés megerősíti azt a korábbi tanulmányt, amely szerint az Európában élő iszlám vallású migránsok és migráns hátterűek kétharmada úgy véli, hogy a saría törvény fontosabb, mint annak az országnak a jogrendje, amelyben élnek. De a felmérésből az is kiderült, hogy a muszlimok túlnyomó többsége betiltaná az iszlám bárminemű kritikáját – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
"Nekünk több gyermekünk van, nektek meg egy vagy kettő. Tíz vagy tizenöt év alatt ebben az országban több muzulmán lesz, mint dán. Ötmillió dán van, szinte kihalóban vagytok. Olyanok vagytok, mint az állatok. Sohasem leszek dán, megtartom a mentalitásomat és a hagyományaimat. Leszarom a dán útlevelet, el fogom égetni" - jelentette ki egy Dániában élő muszlim migráns..."
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 048
113
"Nekünk több gyermekünk van, nektek meg egy vagy kettő. Tíz vagy tizenöt év alatt ebben az országban több muzulmán lesz, mint dán.


Lássátok hogy tudják miről van szó! Pedig nem egy diplomás természettudományos ember és megmondja hogy nektek 15 éven belül vége.
A dán kisemberek meg rettegnek a buszon vonaton stb tömegközlekedésen .De sebaj európának kell a "német precizitás" még több merci audi BMW hagy csillogjon vele a kisebbség mint nálunk.És hogy honnan jön nekem mind ez? Már minden szabolcsi megtapasztalta ;)Kiéve a tehetősök akiket apuci anyuci mindennap suliba vitte hozta 20 km az iskolába .
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 014
54 006
113
Lássátok hogy tudják miről van szó! Pedig nem egy diplomás természettudományos ember és megmondja hogy nektek 15 éven belül vége.
A dán kisemberek meg rettegnek a buszon vonaton stb tömegközlekedésen .De sebaj európának kell a "német precizitás" még több merci audi BMW hagy csillogjon vele a kisebbség mint nálunk.És hogy honnan jön nekem mind ez? Már minden szabolcsi megtapasztalta ;)Kiéve a tehetősök akiket apuci anyuci mindennap suliba vitte hozta 20 km az iskolába .



S mindez egy 500 milliós kontinensen, simán pariban vagyunk az usával gazdaságilag, technológiailag, az emberanyag sokkal jobb, egységesebb, csak nincs az egész ep-ben annyi politikus, akit nem más, EU - n kívuli hatalom delegált volna, hogy 2 rendelettel megállítsa a migrációt, 2-vel meg visszavigye a már itt lévo migránsokat.
Éljen a demokrácia!
:mad::hadonaszos: