Mesterlövész fegyverek, távcsöves puskák, romboló puskák

Csak tippelek, de a cső lehet eredetileg egy 30 mm gépágyúé volt és azért martak bele, hogy azzal is csökkentsék a tömegét.

A bordázott csövet a stabilitás miatt alakították ki lehet , hogy súlyt is megtakarítanak meg hőt is jobban vezet el de a fő cél a stabilitás !

Úgy gondolod,hogy lőnek ezzel majd annyit,hogy szétmenjen a távcső?

A legjobb távcsövek se bírnak ki mindent . A PMII. S&B vagy Night Force csövek felső határa a 14,5mm kaliberek reakció ereje azon felül még ezeknek is sérül a finom mechanikája és optikai rendszere . Egy középkategóriás vadásztávcsőnek nem kell többet bírnia mint kb 7-8000J torkolati energia (3006 kb 4000J ). Az említett spéci céloptikák kibírnak vagy 15000 J terhelést de egy 30mm-es jóval 20 000J felett kel , hogy legyen .

A legjobb távcsövek se bírnak ki mindent . A PMII. S&B vagy Night Force csövek felső határa a 14,5mm kaliberek reakció ereje azon felül még ezeknek is sérül a finom mechanikája és optikai rendszere . Egy középkategóriás vadásztávcsőnek nem kell többet bírnia mint kb 7-8000J torkolati energia (3006 kb 4000J ). Az említett spéci céloptikák kibírnak vagy 15000 J terhelést de egy 30mm-es jóval 20 000J felett kel , hogy legyen .

Mondom,szerinted ez ott számít?

.
...és hát nem valószínű, hogy Ahmed vett (esetleg "talált") ilyen spéci optikát.
...és szerintem minden lövés után új lőszer, új lövész, mert a váll sérülés/kulcs-csont törés "benne van". ???

• Tetszik
Reactions: Miskolci Ogre
Hát biztos nem de akkor meg ugye csak dísz azon a tákolmányon , még egy fix nyílt irányzék is jobb mint egy hibás céltávcső !

Mennyire lőhetnek vele?1000 méter vagy még annyi sem.Egy 30-as fegyvernek az nem távolság,szerintem oldalállító dobot meg sem mozdítják rajta.

Mennyire lőhetnek vele?1000 méter vagy még annyi sem.Egy 30-as fegyvernek az nem távolság,szerintem oldalállító dobot meg sem mozdítják rajta.

Már esment kevered a lőtávot és a célzott lövést ! Ok , hogy elhord sok sok km-re és még ott pusztít is de egy emberalakot akár csak pár100m-en is már célzott lövés kell és hiába az erő ha nem ér célba !

"Rövid hátrasiklás" duál (motorkerékpár) csillapítóval :eek: :D

Mindamellett: ha csak 1x is jól működik,"behozza az árát", az anyagi/technikai hátrányt "humán erőforrással" pótolja.
De nevezhetném józan paraszti észnek is. Ha némi technikai szakértelemmel párosul, hozhat jó eredményt, mint ahogy azt szinte rendszeresen olvassuk a hutti oldalról.

"Rövid hátrasiklás" duál (motorkerékpár) csillapítóval :eek: :D

Mindamellett: ha csak 1x is jól működik,"behozza az árát", az anyagi/technikai hátrányt "humán erőforrással" pótolja.
De nevezhetném józan paraszti észnek is. Ha némi technikai szakértelemmel párosul, hozhat jó eredményt, mint ahogy azt szinte rendszeresen olvassuk a hutti oldalról.
Perverzebb gyűjtők szép pénzt adnának érte, csak mit jelenthet itt a működőképes állapot!

Ez valami 23x115-ös lőszernek néz ki. Biztos nem 30mm-es.
Lehetséges. Nem néztem meg figyelmesen, csak a videó leírása alapján mondtam be az űrméretet: "Yemen's Houthi rebels the anti-materiel rifles (DIY) "Zulfiqari 2" 30 mm. Weight 62 kg. and Effective firing range 4,000 m."

Pár évvel ezelőtt szórták ki magukból folyamatosan az irániak az ehhez hasonló nagy kaliberű tolózáras rombolópuskákat és azt hiszem annál 23 milliméteres volt a maximum. A dizájnt elnézve szerintem biztosan kaptak valamilyen segítséget a perzsáktól a húszik.

• Tetszik
Reactions: Pogány
Pár évvel ezelőtt szórták ki magukból folyamatosan az irániak az ehhez hasonló nagy kaliberű tolózáras rombolópuskákat és azt hiszem annál 23 milliméteres volt a maximum. A dizájnt elnézve szerintem biztosan kaptak valamilyen segítséget a perzsáktól a húszik.

...más szerint is. A szaúdi finomítókat "szokták" a huszik támadni (papíron ők), de hogy tőlük/felőlük az biztos.
...hogy ki nyomja meg a gombot, amitől indul az iráni/kínai Scud/robotrepülő azt "nem szok" kiderülni.

• Tetszik
Reactions: Bleroka
Valaki tudja azonosítani a spotter távcsövét?
84557878_131369148370099_2462157828555538432_o.jpg