[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Ez nem igaz. Az sem igaz, hogy tagadta volna a hun-magyar rokonságot, főművében 524 alkalommal szerepel a hun ethnonym. Ő csak annyit állitott, hogy az európai hunok és avarok ugor(azaz magyar) nyelvűek voltak. És a mai tudásunk szerint ez nem is kizárható.

Nekem nem ez rajzolódik ki, minimum német gőggel tekintett ránk:
https://magyarmegmaradasert.hu/files/k_aktatar/ke01_02.pdf
(49. oldaltól)
..
https://hu.wikipedia.org/wiki/Hunfalvy_Pál
..
De a lényeg azt gondolom továbbra is az, hogy a jégkorszakot túlélni itt lehetett. Ahova pedig őshazát álmodnak a finnugristáink, ott meg nem.
S ez alatt az idő alatt itt szaporodhatott fel annyira a népesség, hogy aztán az kiáradhatott később!
..
Így, s csakis így magyarázható egyúttal, - egymást nem kizáró módon -, a kelta, etruszk, sumér, türk, finnugor "rokonság"!
A nagy Scythiában a Kárpát-medence egy valódi menedék, túlélőközpont volt.
 
  • Tetszik
Reactions: megazez

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 487
14 276
113
Lépjünk azon túl, hogy van akinek nem tetszik a szólásszabadság és legalább nézzünk már rá arra a nyamvadt wikipédiára, hogy az (Pán)Európai Unió kezdeményezői mit is akartak:

"Európai férfiak, európai nők! Ütött Európa sorsdöntő órája…

…Sem Kelet-Európa, sem Skandinávia, sem a Balkán kis országai, sem a lefegyverzett Németország nem lenne képes az orosz roham kivédésére. A Rajna, az Alpok és az Adria lennének Európa új határai; egészen addig, amíg ezek a határok is le nem omolnának és Európa Oroszország nyugati provinciája lenne. Ezzel a veszéllyel szemben csak egyetlen menekvés létezik: az európai összefogás. Az egységes Európa számára nem létezik orosz veszély. Mivel kétszer annyi lakosa van, mint Oroszországnak és összehasonlíthatatlanul fejlettebb ipara. Így az orosz veszélyre vonatkozó döntés nem Oroszországon, hanem Európán múlik …" – Részlet Richard Coudenhove-Kalergi Páneurópai kiáltványából (1924)


Aztán folytatódik a szócikk:

"A szervezet célja a keresztény Európa egysége, ami mentes a "nihilizmustól, ateizmustól és erkölcstelen konzumizmustól". "A kiemelt nemzeti érzületű emberek konfliktushoz, az háborúhoz, az pedig káoszhoz vezetnek." politikai pártoktól független, de négy alapvető elve (szabad akarat, kereszténység, szociális felelősségvállalás és az európai integráció iránti elkötelezettség) alapján értékel politikusokat, pártokat és intézményeket. Kallergi az első világháborút lezáró békeszerződések után a határok megváltoztatását lehetetlennek gondolta, ezért a jővő Európáját egy olyan föderatív unió létrehozásával javasolta elkerülni, amelyben a határok lényegében eltűnnek és megoldódnak a békeszerződés által létrehozott gazdasági és nemzetiségi problémák." stb.

Aztán más kérdés, hogy mi volt a szavak mögött, vagy, hogy miként valósult meg és működik.

Hagyjuk már ezt a hülyeséget. Kallegri a Praktischer Idealismus (1925) c. írásábanelég egyértelműen leírta mi a célja Európával, és sajnos úgy néz ki felkarolták az ötletét...
 
  • Tetszik
Reactions: phaidros

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Ne nevettesd ki mar magad. Te hivatkoztal erre a forrasra erre beteszel egy egesz felyezetet ami tele van kulonbozo dolgokkal. Legyel mar annyira korrekt egy egy sajat gondolatot leirsz ha mar igy behivatkoztad. Szoval melyik vers versekre gondolsz?

Szerintem rengeteg önálló gondolatot írtam már. Sok formabontót is.
Köztük ezt a mozitermes szimbólumot utóbb, amivel Jézus Krisztus "lényegét" próbáltam (magam számára is egyúttal) megfogalmazni!
..
Úgyhogy János evangéliumát végigolvasva - ő valódi kortársa volt ugye -, bármely részeket kigyűjtheted, amelyek arra utalnak, hogy nem volt zsidó.
És természetesen gyűjtsd ki azokat a részeket is, amelyek meg arra utalnak, hogy az volt!
..
És ha újra belegondolsz ezután a mozis szimbólumba, ami bár lehet esetlen, de arra talán jó, hogy meglássuk az Emberfiát.
Jobban mondva,
"az Emberfiát" lássuk meg!
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Elkezdtem utánanézni, mi ez a hirtelen nagy terelés a fórumokon.

Ugye Trump bejelentette hogy ki fognak lépni a nyitott égboltból.
Hír lett. hogy az USA majdnem kísérleti atomrobbantást hajtott végre - persze csakis Kína és Oroszország miatt.
Ott van a Biden ügy Ukrajnával- na ez már érdekesebb. Nem azért mert ez olyan nagy meglepetés lenne azok számára, akik végigkövették az elmúlt 7 évet, hanem azért amiket ez elindított.

Az Ukrán elnök Zelenszkij belföldi megítélése már régen esik, csakhogy éppen most követett el egy hatalmas szarvashibát. Elsősorban bel, de vélhetőleg külpolitikai okokból is bejelentette, hogy nem lesz különleges státusza Lugansnak és Donyecknek, ugyanakkor az Ukránok azt is kinyilvánították, hogy augusztusra meg uralni akarják az Orosz- DNR/LNR határt, és év végére meg akarják tartani a választásokat. Miután kimentek az oroszok és lefegyverezték a terroristákat/felkelőket/lázadókat.

Ezt nyilván úgy értelmezték DNR/LNR-ben, hogy Ukrajna egyoldalúan kilépett a Minszki megállapodásokból.
Ugyanakkor DNR/LNR területeit folyamatosan egyre erősebb tűz alatt tartják az Ukránok, Támadják az elektromos hálózatokat, a vízellátó berendezéseket, létesítményeket... Ennek következtében a frontvonal mentén több város áram és víz nélkül van megint, (a szakik állítása szerint, van amelyik már két hete)

Az az igazság, hogy ez évek óta rendszeresen előfordul, eddig mégis szigorúan tiltva volt DNR és LNR katonáinak a viszont tűz (amit időnként valahogy azért mégis csak megejtettek) Mégis, éppen most háborodott fel DNR és LNR vezetése, hogy az Ukránok lövik a városokat, a civil lakosságot, az infrastruktúrát.
Amit egyébként Zelenszkij nagy ártatlan arccal felháborodottan cáfolt. Mármint hogy az Ukránok lőnék a civil lakosságot.

Viszont Pusilin és Plecsinszkij teljes harckészültséget rendelt el, DNR és LNR összes kórháza egészségügyi intézménye orvosi és egészségügyi személyzete készültségbe került, a frontvonalaktól kiépítették a sebesült szállítási útvonalak biztosítását, mentőket... és előretolt elsődleges sebesült ellátó egységeket-táborokat ... telepítettek. A fórumok szerint behívták a tartalékosokat, területi milíciákat... A tartalékosokból új egységeket kezdenek felállítani, összeszoktatni (ami több mint valószínűleg azt is jelenti, hogy előveszik a tárolt technikákat, kiosztják a fegyvereket) Az Ukránok szerint több vonat lőszer szállítmány, technikák és ellátmányok érkeztek be Oroszországból DNR/LNR-be.

Ugyanakkor pár hete egy Ukrán cikkben azt írták, hogy Donyeck és Luganszk régióban mintegy 40 ezer Ukrán katona van jelenleg (vélhetően ebbe a számba nem számolták bele az Ukrán Nemzeti Gárdát, az önkéntes zászlóaljakat/belügyi csapatokat és az SBU egységeit..., és a rendőrségi egységeket - tehát a valós Ukrán fegyveres szám ennél azért magasabb lehet)

Mindenképpen látni kell azt, hogy az Ukrán /DNR/LNR front hadtápvonalai és a hátország távolsága/közelsége elsöprő mértékben DNR/LNR-nek kezdvez. Tehát ha egy tényleges nagymértékű összecsapás bekövetkezik, akkor az Ukránonak csak az van ami ott van a frontvonal közelében, nagyobb erősítések csak napk elteltével érkezhetnének be. Márpedig Pushilinék bejelentették, ha az Ukránok nem tartják be a tűzszünetet, akkor a lakosság védelme miatt eltolják az Ukrán erőket a jelenlegi frontvonaltól

A hírek kibogozását nem segíti, hogy nem csak az Ukránok cenzúráznak, hanem már évek óta- és különösen Pushilin hatalomátvétele óta - a szakik is. Nem egyértelmű az sem, hogy DNR/LNR éppen miért most akar lépni

Viszont Oroszországnak fel van adva a labda, Zelenszkijék gyakorlatilag tényleg bejelentették (hivatalosan természetesen nem) hogy soha nem fogják végrehajtani a Minszki megállapodásokat - illetve dehogynem, mármint azt a részét, hogy visszaveszik az orosz határig DNR/LNR területeit. Nem lesz különleges státusz- tehát nem lesz többé kvázi független DNR/LNR terület. Ez pedig nagyon kínos kell hogy legyen Putyinnak. Rengeteg ok miatt...

Az csak egy dolog, hogy az orosz és Ukrán oligarchák miről egyeztetnek (lényegében tényleg mindegy, mert az Ukrán állam folyamatosan lezár minden kapcsolatot Oroszországgal, így amit az oligarchák megbeszélnek egymás között, azért azokat egyre nehezebb meg is tartani) Ukrán belpolitikai és Belorusz bel és külpolitikai okokból (az oroszok lényegében elzárják a könnyű pénzhez való pénzcsapokat Belorusszia elől) már a "kerülő utak" meg a csempészet sem a régi.

Mindezek következtében az orosz oligarchák is kezdhetik úgy érezni, hogy nem tudnak "kereskedni" Márpedig ugye van egy világjárvány, ami miatt még a normál külkereskedelmi csatornák is nagyrészt állnak. De emellett természetesen még a belföldi kereskedelem is pang, ami meg a gazdaságnak természetesen nagyon nem tesz jót. Amit meg ugye nagyrészt az oligarchák birtokolnak.

Tehát Putyin most szembenéz az egyre nagyobb arányú Koronavírus járvánnyal, egy karantén helyzettel, lassuló gazdasággal (de az orosz költségvetésnek hatalmas tartalékai vannak, tehát még ilyen helyzet és bevételek mellett sem fognak évekig kiürülni a tartalékok- tehát nem omlik össze az orosz gazdaság), és azzal is, hogy az orosz sajtó felkapja azt , hogy Zelenszkijék lényegében bejelentették (hivatalosan nem, de a különböző nyilatkozataikkal lényegében igen) hogy egyoldalúan kilépnek a Minszki megállapodásokból. Amit Zelenszkijék természetesen nem ismernek el, de ez a mostani helyzetben már nem sokakat érdekel.

Igen érdekes lenne azt tudni, hogy a helyi USA "képviseletek" minderről a helyzetről mit tudnak, mit tesznek, milyen készültségben vannak...


Ha DNR/LNR hirtelen megindulna, és 10-30- 40 kmet visszavetné az Ukrán csapatokat, és aztán megállna... azt ki hogyan kommunikálná, reagálná...
 

fenntartható fejlövés

Well-Known Member
2019. május 31.
305
648
93
Miert mi van a Janos evangeliumaban ami ezt tamasztja ala?
Kerlek idezd ha mar hivatkozol ra.
A zsidók nem fogadták el Jézus dávidi származását, mert ilyeneket
mondanak: „Az írás szerint Dávid családjából s Betlehem városából
kell a Messiásnak jönnie.” (Jn 7,42) „Róla tudjuk honnét
származik, a Messiásról azonban, ha eljön, senki sem fogja tudni, honnan való." (Jn 7,27) „Mi Ábrahám fiai vagyunk, (…) nem
házasságtörésből születtünk.” (Vö.: Jn 8,33; 41)
Tehát Jézus nem Ábrahám leszármazottja! Mellesleg a Talmud sem Máriát, sem
Józsefet, sem Jézust nem tartja zsidónak, sőt Jézust kifejezetten és
többször is Nimród fiának nevezi. Máriát pedig hercegnőnek mondja.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 822
31 810
113
A zsidók nem fogadták el Jézus dávidi származását, mert ilyeneket
mondanak: „Az írás szerint Dávid családjából s Betlehem városából
kell a Messiásnak jönnie.” (Jn 7,42) „Róla tudjuk honnét
származik, a Messiásról azonban, ha eljön, senki sem fogja tudni, honnan való." (Jn 7,27) „Mi Ábrahám fiai vagyunk, (…) nem
házasságtörésből születtünk.” (Vö.: Jn 8,33; 41)
Tehát Jézus nem Ábrahám leszármazottja! Mellesleg a Talmud sem Máriát, sem
Józsefet, sem Jézust nem tartja zsidónak, sőt Jézust kifejezetten és
többször is Nimród fiának nevezi. Máriát pedig hercegnőnek mondja.

A Talmud Máriát "Miriam a fodrász"-nak mondja, Jézus apjának pedig Panterát, a római katonát... (Brian életében is utalnak erre)
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 495
113
Elkezdtem utánanézni, mi ez a hirtelen nagy terelés a fórumokon.

Ugye Trump bejelentette hogy ki fognak lépni a nyitott égboltból.
Hír lett. hogy az USA majdnem kísérleti atomrobbantást hajtott végre - persze csakis Kína és Oroszország miatt.
Ott van a Biden ügy Ukrajnával- na ez már érdekesebb. Nem azért mert ez olyan nagy meglepetés lenne azok számára, akik végigkövették az elmúlt 7 évet, hanem azért amiket ez elindított.

Az Ukrán elnök Zelenszkij belföldi megítélése már régen esik, csakhogy éppen most követett el egy hatalmas szarvashibát. Elsősorban bel, de vélhetőleg külpolitikai okokból is bejelentette, hogy nem lesz különleges státusza Lugansnak és Donyecknek, ugyanakkor az Ukránok azt is kinyilvánították, hogy augusztusra meg uralni akarják az Orosz- DNR/LNR határt, és év végére meg akarják tartani a választásokat. Miután kimentek az oroszok és lefegyverezték a terroristákat/felkelőket/lázadókat.

Ezt nyilván úgy értelmezték DNR/LNR-ben, hogy Ukrajna egyoldalúan kilépett a Minszki megállapodásokból.
Ugyanakkor DNR/LNR területeit folyamatosan egyre erősebb tűz alatt tartják az Ukránok, Támadják az elektromos hálózatokat, a vízellátó berendezéseket, létesítményeket... Ennek következtében a frontvonal mentén több város áram és víz nélkül van megint, (a szakik állítása szerint, van amelyik már két hete)

Az az igazság, hogy ez évek óta rendszeresen előfordul, eddig mégis szigorúan tiltva volt DNR és LNR katonáinak a viszont tűz (amit időnként valahogy azért mégis csak megejtettek) Mégis, éppen most háborodott fel DNR és LNR vezetése, hogy az Ukránok lövik a városokat, a civil lakosságot, az infrastruktúrát.
Amit egyébként Zelenszkij nagy ártatlan arccal felháborodottan cáfolt. Mármint hogy az Ukránok lőnék a civil lakosságot.

Viszont Pusilin és Plecsinszkij teljes harckészültséget rendelt el, DNR és LNR összes kórháza egészségügyi intézménye orvosi és egészségügyi személyzete készültségbe került, a frontvonalaktól kiépítették a sebesült szállítási útvonalak biztosítását, mentőket... és előretolt elsődleges sebesült ellátó egységeket-táborokat ... telepítettek. A fórumok szerint behívták a tartalékosokat, területi milíciákat... A tartalékosokból új egységeket kezdenek felállítani, összeszoktatni (ami több mint valószínűleg azt is jelenti, hogy előveszik a tárolt technikákat, kiosztják a fegyvereket) Az Ukránok szerint több vonat lőszer szállítmány, technikák és ellátmányok érkeztek be Oroszországból DNR/LNR-be.

Ugyanakkor pár hete egy Ukrán cikkben azt írták, hogy Donyeck és Luganszk régióban mintegy 40 ezer Ukrán katona van jelenleg (vélhetően ebbe a számba nem számolták bele az Ukrán Nemzeti Gárdát, az önkéntes zászlóaljakat/belügyi csapatokat és az SBU egységeit..., és a rendőrségi egységeket - tehát a valós Ukrán fegyveres szám ennél azért magasabb lehet)

Mindenképpen látni kell azt, hogy az Ukrán /DNR/LNR front hadtápvonalai és a hátország távolsága/közelsége elsöprő mértékben DNR/LNR-nek kezdvez. Tehát ha egy tényleges nagymértékű összecsapás bekövetkezik, akkor az Ukránonak csak az van ami ott van a frontvonal közelében, nagyobb erősítések csak napk elteltével érkezhetnének be. Márpedig Pushilinék bejelentették, ha az Ukránok nem tartják be a tűzszünetet, akkor a lakosság védelme miatt eltolják az Ukrán erőket a jelenlegi frontvonaltól

A hírek kibogozását nem segíti, hogy nem csak az Ukránok cenzúráznak, hanem már évek óta- és különösen Pushilin hatalomátvétele óta - a szakik is. Nem egyértelmű az sem, hogy DNR/LNR éppen miért most akar lépni

Viszont Oroszországnak fel van adva a labda, Zelenszkijék gyakorlatilag tényleg bejelentették (hivatalosan természetesen nem) hogy soha nem fogják végrehajtani a Minszki megállapodásokat - illetve dehogynem, mármint azt a részét, hogy visszaveszik az orosz határig DNR/LNR területeit. Nem lesz különleges státusz- tehát nem lesz többé kvázi független DNR/LNR terület. Ez pedig nagyon kínos kell hogy legyen Putyinnak. Rengeteg ok miatt...

Az csak egy dolog, hogy az orosz és Ukrán oligarchák miről egyeztetnek (lényegében tényleg mindegy, mert az Ukrán állam folyamatosan lezár minden kapcsolatot Oroszországgal, így amit az oligarchák megbeszélnek egymás között, azért azokat egyre nehezebb meg is tartani) Ukrán belpolitikai és Belorusz bel és külpolitikai okokból (az oroszok lényegében elzárják a könnyű pénzhez való pénzcsapokat Belorusszia elől) már a "kerülő utak" meg a csempészet sem a régi.

Mindezek következtében az orosz oligarchák is kezdhetik úgy érezni, hogy nem tudnak "kereskedni" Márpedig ugye van egy világjárvány, ami miatt még a normál külkereskedelmi csatornák is nagyrészt állnak. De emellett természetesen még a belföldi kereskedelem is pang, ami meg a gazdaságnak természetesen nagyon nem tesz jót. Amit meg ugye nagyrészt az oligarchák birtokolnak.

Tehát Putyin most szembenéz az egyre nagyobb arányú Koronavírus járvánnyal, egy karantén helyzettel, lassuló gazdasággal (de az orosz költségvetésnek hatalmas tartalékai vannak, tehát még ilyen helyzet és bevételek mellett sem fognak évekig kiürülni a tartalékok- tehát nem omlik össze az orosz gazdaság), és azzal is, hogy az orosz sajtó felkapja azt , hogy Zelenszkijék lényegében bejelentették (hivatalosan nem, de a különböző nyilatkozataikkal lényegében igen) hogy egyoldalúan kilépnek a Minszki megállapodásokból. Amit Zelenszkijék természetesen nem ismernek el, de ez a mostani helyzetben már nem sokakat érdekel.

Igen érdekes lenne azt tudni, hogy a helyi USA "képviseletek" minderről a helyzetről mit tudnak, mit tesznek, milyen készültségben vannak...


Ha DNR/LNR hirtelen megindulna, és 10-30- 40 kmet visszavetné az Ukrán csapatokat, és aztán megállna... azt ki hogyan kommunikálná, reagálná...



Hát ez elég sz@r.
Trombita srácnak nem jönne rosszul egy kis Orosz agresszió a kampányban,de gondolom tudni fog róla 1 órával azelőtt(minimum) mielőtt a Dnr,Lnr megindul,és kivonják
a tanácsadóikat,megfigyelőiket,mindenkieiket is a frontvonalból.
Nem hinném,hogy a szakik komolyabban támadnának,max szétlövik az ukrán állásokat,akik őket lövik,azt kész.
Ukránoknak mennyi löszer raktáruk eldurrant már,még mindig ennyi cuccuk van?Vagy valahonnan vesznek nekik a yenkik ex szovjet muníciót?
Azhon csodálkozom,14 óta,hogy az orosz szolgálatok miért nem fordítják számukra kedvezőbb irányba a kievi vezetést,ottani cia csatolt részeket?
Sok életet megmenthettek volna,már 10 000 körüli lehet az elesett katonák száma,mármint összesen,a semmire.
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 675
34 557
113
Háború készül a szomszédban. Abban az esetben ha az ukrán "barátaink" megindìtják a csapataikat Donbassz ellen az Orosz Federácio nem fogja tétlenül nézni és az ellencsapás során lehet meg sem állnak Kijev előtt. A Balkán is egy újabb puskaporos hordó a szerbek fegyverkeznek gőzerővel, Koszovó a célpont, ahol mi is jelen vagyunk békefenntartókkal meg Bosznia, aztán meg lehet Horvátország.
Hol van a magyar haderő? Néhány lepusztult T72? D20 as tarackok tüzérségnek, merthogy az új önjárók még sehol sincsenek, mennyi működik belőlük? Még rakétatüzérségünk sincs. Az A7 Leopárdok mikor jönnek 2024-ben?
Néhány A4 jön idén is, de azzal se leszünk nagyon kisegítve.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 683
13 345
113
Háború készül a szomszédban. Abban az esetben ha az ukrán "barátaink" megindìtják a csapataikat Donbassz ellen az Orosz Federácio nem fogja tétlenül nézni és az ellencsapás során lehet meg sem állnak Kijev előtt. A Balkán is egy újabb puskaporos hordó a szerbek fegyverkeznek gőzerővel, Koszovó a célpont, ahol mi is jelen vagyunk békefenntartókkal meg Bosznia, aztán meg lehet Horvátország.
Hol van a magyar haderő? Néhány lepusztult T72? D20 as tarackok tüzérségnek, merthogy az új önjárók még sehol sincsenek, mennyi működik belőlük? Még rakétatüzérségünk sincs. Az A7 Leopárdok mikor jönnek 2024-ben?
Néhány A4 jön idén is, de azzal se leszünk nagyon kisegítve.

Ha "bál" lesz, (nem) kicsit leszünk "alul-öltözöttek" !!! Figyelem!!! (Illetékesek)
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Megannyit hozza kell tennem az igazsag kedveert hogy mi sem vagyunk sokkal kulonbek. Amikor uralkodtunk a szomszedaink felett akkor finoman szolva nem voltak velunk megelegedve. Tanulni kene mar nekunk is a sajat hibainkbol.

Na, akkor tehát a szerbekkel való negatív tapasztalatunk oka is részben ebben keresendő. (És éppen ezen változtattunk most, pár év óta normálisak vagyunk hozzájuk, azóta ők is normálisak velünk.)
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
De olyan birodalom még nem volt amiből ki lehett lépni. Ezért nem fog eltűnni az EU, mert aki akar kiléphet, de akik maradni akarnak azok maradni fognak. És mi maradni akarunk.

:D Azért, ha tehettétek volna, nem engedtétek volna el az Egyesült Királyságot. Nagyon nehezen szabadultak meg tőletek, és ha módotokban állt volna, nem is engedtétek volna őket ki.
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Elkezdtem utánanézni, mi ez a hirtelen nagy terelés a fórumokon.

Ugye Trump bejelentette hogy ki fognak lépni a nyitott égboltból.
Hír lett. hogy az USA majdnem kísérleti atomrobbantást hajtott végre - persze csakis Kína és Oroszország miatt.
Ott van a Biden ügy Ukrajnával- na ez már érdekesebb. Nem azért mert ez olyan nagy meglepetés lenne azok számára, akik végigkövették az elmúlt 7 évet, hanem azért amiket ez elindított.

Az Ukrán elnök Zelenszkij belföldi megítélése már régen esik, csakhogy éppen most követett el egy hatalmas szarvashibát. Elsősorban bel, de vélhetőleg külpolitikai okokból is bejelentette, hogy nem lesz különleges státusza Lugansnak és Donyecknek, ugyanakkor az Ukránok azt is kinyilvánították, hogy augusztusra meg uralni akarják az Orosz- DNR/LNR határt, és év végére meg akarják tartani a választásokat. Miután kimentek az oroszok és lefegyverezték a terroristákat/felkelőket/lázadókat.

Ezt nyilván úgy értelmezték DNR/LNR-ben, hogy Ukrajna egyoldalúan kilépett a Minszki megállapodásokból.
Ugyanakkor DNR/LNR területeit folyamatosan egyre erősebb tűz alatt tartják az Ukránok, Támadják az elektromos hálózatokat, a vízellátó berendezéseket, létesítményeket... Ennek következtében a frontvonal mentén több város áram és víz nélkül van megint, (a szakik állítása szerint, van amelyik már két hete)

Az az igazság, hogy ez évek óta rendszeresen előfordul, eddig mégis szigorúan tiltva volt DNR és LNR katonáinak a viszont tűz (amit időnként valahogy azért mégis csak megejtettek) Mégis, éppen most háborodott fel DNR és LNR vezetése, hogy az Ukránok lövik a városokat, a civil lakosságot, az infrastruktúrát.
Amit egyébként Zelenszkij nagy ártatlan arccal felháborodottan cáfolt. Mármint hogy az Ukránok lőnék a civil lakosságot.

Viszont Pusilin és Plecsinszkij teljes harckészültséget rendelt el, DNR és LNR összes kórháza egészségügyi intézménye orvosi és egészségügyi személyzete készültségbe került, a frontvonalaktól kiépítették a sebesült szállítási útvonalak biztosítását, mentőket... és előretolt elsődleges sebesült ellátó egységeket-táborokat ... telepítettek. A fórumok szerint behívták a tartalékosokat, területi milíciákat... A tartalékosokból új egységeket kezdenek felállítani, összeszoktatni (ami több mint valószínűleg azt is jelenti, hogy előveszik a tárolt technikákat, kiosztják a fegyvereket) Az Ukránok szerint több vonat lőszer szállítmány, technikák és ellátmányok érkeztek be Oroszországból DNR/LNR-be.

Ugyanakkor pár hete egy Ukrán cikkben azt írták, hogy Donyeck és Luganszk régióban mintegy 40 ezer Ukrán katona van jelenleg (vélhetően ebbe a számba nem számolták bele az Ukrán Nemzeti Gárdát, az önkéntes zászlóaljakat/belügyi csapatokat és az SBU egységeit..., és a rendőrségi egységeket - tehát a valós Ukrán fegyveres szám ennél azért magasabb lehet)

Mindenképpen látni kell azt, hogy az Ukrán /DNR/LNR front hadtápvonalai és a hátország távolsága/közelsége elsöprő mértékben DNR/LNR-nek kezdvez. Tehát ha egy tényleges nagymértékű összecsapás bekövetkezik, akkor az Ukránonak csak az van ami ott van a frontvonal közelében, nagyobb erősítések csak napk elteltével érkezhetnének be. Márpedig Pushilinék bejelentették, ha az Ukránok nem tartják be a tűzszünetet, akkor a lakosság védelme miatt eltolják az Ukrán erőket a jelenlegi frontvonaltól

A hírek kibogozását nem segíti, hogy nem csak az Ukránok cenzúráznak, hanem már évek óta- és különösen Pushilin hatalomátvétele óta - a szakik is. Nem egyértelmű az sem, hogy DNR/LNR éppen miért most akar lépni

Viszont Oroszországnak fel van adva a labda, Zelenszkijék gyakorlatilag tényleg bejelentették (hivatalosan természetesen nem) hogy soha nem fogják végrehajtani a Minszki megállapodásokat - illetve dehogynem, mármint azt a részét, hogy visszaveszik az orosz határig DNR/LNR területeit. Nem lesz különleges státusz- tehát nem lesz többé kvázi független DNR/LNR terület. Ez pedig nagyon kínos kell hogy legyen Putyinnak. Rengeteg ok miatt...

Az csak egy dolog, hogy az orosz és Ukrán oligarchák miről egyeztetnek (lényegében tényleg mindegy, mert az Ukrán állam folyamatosan lezár minden kapcsolatot Oroszországgal, így amit az oligarchák megbeszélnek egymás között, azért azokat egyre nehezebb meg is tartani) Ukrán belpolitikai és Belorusz bel és külpolitikai okokból (az oroszok lényegében elzárják a könnyű pénzhez való pénzcsapokat Belorusszia elől) már a "kerülő utak" meg a csempészet sem a régi.

Mindezek következtében az orosz oligarchák is kezdhetik úgy érezni, hogy nem tudnak "kereskedni" Márpedig ugye van egy világjárvány, ami miatt még a normál külkereskedelmi csatornák is nagyrészt állnak. De emellett természetesen még a belföldi kereskedelem is pang, ami meg a gazdaságnak természetesen nagyon nem tesz jót. Amit meg ugye nagyrészt az oligarchák birtokolnak.

Tehát Putyin most szembenéz az egyre nagyobb arányú Koronavírus járvánnyal, egy karantén helyzettel, lassuló gazdasággal (de az orosz költségvetésnek hatalmas tartalékai vannak, tehát még ilyen helyzet és bevételek mellett sem fognak évekig kiürülni a tartalékok- tehát nem omlik össze az orosz gazdaság), és azzal is, hogy az orosz sajtó felkapja azt , hogy Zelenszkijék lényegében bejelentették (hivatalosan nem, de a különböző nyilatkozataikkal lényegében igen) hogy egyoldalúan kilépnek a Minszki megállapodásokból. Amit Zelenszkijék természetesen nem ismernek el, de ez a mostani helyzetben már nem sokakat érdekel.

Igen érdekes lenne azt tudni, hogy a helyi USA "képviseletek" minderről a helyzetről mit tudnak, mit tesznek, milyen készültségben vannak...


Ha DNR/LNR hirtelen megindulna, és 10-30- 40 kmet visszavetné az Ukrán csapatokat, és aztán megállna... azt ki hogyan kommunikálná, reagálná...

Köszönet a tartalmas hozzászólásért, végre valami hír.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
De csak azért nem zörögnek uniós tankok London utcáin, mert nincsenek uniós tankok!

Ha megtehetnétek, megtennétek. Csak nem tehetitek meg.
Hát éppen ez az, hogy ilyet csak ti tettetek volna, illetve tettetek is 56-ban és 68-ban. A Szovjetunió az elnyomás, az erőszak és a hazugságok birodalma volt, ezért omlott össze, mert az emberek nem szerették, csak az erőszak tartotta össze, de amint meggyengült a tagok azonnal otthagyták.

Ezzel szemben az Európai Unió a béke, a szabadság és az igazság szövetsége. Soha nem támadná meg egyik tagját sem, ez a lényegéből fakad. Ezért fog fennmaradni, mert nem az erőszak tartja össze hanem a tagok szabad akarata. Ha meggyengülne a tagok csak még jobban összefognának.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Mintha csak az előző kommentem igazolására érkezett volna a hír, az EU-ban a baj idején a tagok csak még jobban összefognak önként a saját akaratukból. :)

A kormány megadta az állami garanciát: Magyarország részéről jöhet az uniós óriáshitel.

Orbán Viktor felhatalmazta Varga Mihály pénzügyminisztert, hogy aláírja a Magyarország számára is ideiglenes támogatást nyújtó közös uniós eszköz létrehozásáról szóló önkéntes garanciavállalási megállapodást.
https://index.hu/gazdasag/2020/05/23/unios_koronavirus_hitel_orban_varga_jovahagyas_garanciak/
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Hát éppen ez az, hogy ilyet csak ti tettetek volna, illetve tettetek is 56-ban és 68-ban. A Szovjetunió az elnyomás, az erőszak és a hazugságok birodalma volt, ezért omlott össze, mert az emberek nem szerették, csak az erőszak tartotta össze, de amint meggyengült a tagok azonnal otthagyták.

Ezzel szemben az Európai Unió a béke, a szabadság és az igazság szövetsége. Soha nem támadná meg egyik tagját sem, ez a lényegéből fakad. Ezért fog fennmaradni, mert nem az erőszak tartja össze hanem a tagok szabad akarata. Ha meggyengülne a tagok csak még jobban összefognának.

Azért ez a válasz elég döcögősre sikerült :)
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Mintha csak az előző kommentem igazolására érkezett volna a hír, az EU-ban a baj idején a tagok csak még jobban összefognak önként a saját akaratukból. :)

A kormány megadta az állami garanciát: Magyarország részéről jöhet az uniós óriáshitel.

Orbán Viktor felhatalmazta Varga Mihály pénzügyminisztert, hogy aláírja a Magyarország számára is ideiglenes támogatást nyújtó közös uniós eszköz létrehozásáról szóló önkéntes garanciavállalási megállapodást.
https://index.hu/gazdasag/2020/05/23/unios_koronavirus_hitel_orban_varga_jovahagyas_garanciak/

Szuper, akkor most már el lehet adósodni egy uniós óriáshitellel. Cool :cool: