Visszajelzések és javaslatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.
M

molnibalage

Guest
Kapcsolódnak a HT-hez? :D Ja persze!! Linkelek egy képet a cikkből alul. Tessék!! Ha ez kapcsolódik a HT-hez akkor nem értem miért sírsz mert nincs HT komment sok regisztrálónál. Ha szerinted ez kapcsolódik a HT-hez, ami lássuk be vicces ugyan de igaz, akkor bizony a biztpolba kommentelők 99%-a te "elvárásaidnak" is meg kell feleljen, mert valami halvány megjegyzést a témához már mindegyikük hozzátett az elmúlt években.

03-SWOTL-3D-terep-kabin.png


Egyébként tök egyszerű a dolog, amint kitiltják az összes topikot ami nem szigorúan HT, beleértve a történelmit, biztpolt, járványt, játékokat, filmeket akkor lehet beszélni, hogy ki minek jár ide beböfögni egy HT-s threadbe politikai tartalmú vagy kifejezetten troll írást. De akkor is fölösleges lesz, mert akkor meg elég lenne a modinak jelezni aki akkor törli a nem odavaló kommentet és tiltja a felhasználót. Amíg van százféle téma addig csak magadat járatod/járatjátok le ezzel a lenéző arroganciával a nem szakavatott kommentelők felé.

De megfordítom. Ha van egy fórum aminek nagy része a sütés, főzés körül mozog, és a lelkes amatőrök akik egy rántottát se tudnak megcsinálni de érdekli őket elkezdenek írogatni a filmek, játékok topikba, nem lenne szánalmas és megmosolyogtató ha a helyi faszagyerek aki ugyan nem szakács csak ért a főzéshez, mindenkit elküldene a picsába, mert hát ő az istencsászár aki mellett Gordon Ramsay is elbújhat? De..
Úgy látom nem ment át az üzenet.
Akkor lefordítom. Kurvára nem azért járok ide, hogy NER propagandát vagy más propit olvassak. Mégis, kb. ezt kezd lenni a tempó egyes topikokban.
 
  • Tetszik
Reactions: Azzurro

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Hali! Úgy tűnik nem ment át a mondandóm. Ha valaki elvakult az egyik politikai irányba az engem nem érdekel. Vannak akik éjjel nappal fideszes linkeket tolnak igen, vannak akik védik még a védhetetlen álláspontokat is meggyőződésből. Ami a mondandóm lényege ladánál maradva, hogy azt nem tudom, hogy tényleg olyan hülye-e mint amilyennek látszik vagy csak színjáték és egyszerűen ezt a stílussal együtt építette fel pedig egyébként lehet, hogy tök intelligens, a lényeg, hogy ő nem neres, vagy dk-s vagy tedd ide ami neked tetszik, linkeket jön osztogatni, hanem trollkodni. Az emberek szándékos heccelésén kívül semmilyen célja nincs. Ez egyértelműen lejön a kommentjeiből. Uli ugyanezt csinálta az elején, most már "csak" az ideje 90%-ban, csak akkor kezdett tartalmat is megosztani amikor ez másoknak is feltűnt és szóvá tették. Azóta alibiből berak néhány hírt is, és lám lehet rá hivatkozni, hogy ő konstruktívan beszállt egy topicba. lol

Ha a politikai vonal miatt lenne bajom a kommentelőkkel akkor azt írtam volna, hogy tegyenek ki téged is, mert általában veled se szoktam egyetérteni ha politikai témában megnyilvánulsz. De miért tenném? A beszélgetéssel, vitával semmi bajom, a politikai témák miatt még a veszekedések is érthetőek mert azok általában azt szülnek. De különbséget kéne tenni azok között akik beszélgetni jönnek ide, legyenek azok DK-sok, neresek vagy fasztudja kik, meg azok között akik csak rombolni jönnek.. és az utóbbiakat banolni mondjuk örökre..



Talán azért mert érdekli őket, de süketek a témában? Le lehetne szállni a magas lóról, mert jelenleg az oldalon több topik van amiknek vagy egyáltalán nem vagy csak érintőlegesen van köze a HT-hez. A járványok topikban, a villamosenergia gaz. topikban is rengeteg hasznos információ volt eddig is. Filmek, játékokba kb kéthetente látok valamit, de általában számomra az is érdekes. A htka.hu nyitóoldalán pedig éppen számítógépes játékokról szóló cikk van legfelül.
Valóban eléggé megindultak a nem haditech témák, ez már nem az egykori szűk, szakmai közönség. Megértem, ha valakinek ez már sok, és tényleg elszaladt a ló a lelkes kormánypárti olvtársak alatt is. Én szeretem biztpolt is, meg a többi nem haditech témát, de simán tudomásul venném, ha a modik kipurgálnák egyszer a fenébe az egészet, és visszahúznák a fókuszt az eredeti témára. Biztos rengeteg fölösleges munkát, vitát és csesződést úsznának meg vele. Akkor én is újra csak olvasnék, mint anno. :)
 
  • Tetszik
Reactions: pöcshuszár

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
Valóban eléggé megindultak a nem haditech témák, ez már nem az egykori szűk, szakmai közönség. Megértem, ha valakinek ez már sok, és tényleg elszaladt a ló a lelkes kormánypárti olvtársak alatt is. Én szeretem biztpolt is, meg a többi nem haditech témát, de simán tudomásul venném, ha a modik kipurgálnák egyszer a fenébe az egészet, és visszahúznák a fókuszt az eredeti témára. Biztos rengeteg fölösleges munkát, vitát és csesződést úsznának meg vele. Akkor én is újra csak olvasnék, mint anno. :)

Eleve a biztpol témák megnyomorítása a fórumban amikor volt (elrejteni valami felületről, azóta is alig találom meg amikor valami érdekel), az is hogy megnövelte a szakmai tartalmat! Ja, nem. Lehet a fórumot még irányítottabbá és tematikusabbá tenni, de igaziból akkor pár fős anyázó-felszopó klub lesz az egész, ahol műkedvelő amatőrök egymással elvannak. A mai amúgy szintén szűk közönséget tovább fogja szűkíteni.

Te lehet, hogy onnantól csak olvasnál, én viszont nem, mert nem lenne mit. Nincs tartalom rég az oldalon, kb. a fórum az egyetlen ami még él belőle.

Ebben a formában szerintem ezzel csak a sorvadást lehetne tovább gyorsítani. Több értelme lenne teljesen más formában csinálni az oldalt szerintem, látva, hogy OC nem készül, max számítógépes játékok történetéről. Egy link aggregáció a hírekről, és azok alatt azokhoz kapcsolódó ("véges élettartamú") fórum talán működhetne. Bár a sok angolul nem tudó miatt nem biztos, hogy működne egy link-aggregátor például. A tematikus fórumok, örök élettel, de összevissza mergelve szerintem alig használhatóak, mivel a téma határok rosszul vannak meghatározva, nem lehet tudni, hogy egy "cikk" alatt a kommentek mikorról honnan vannak, milyen hírhez tartoztak. Nem lehet tudni mihez illeszkedik egy komment. Az, hogy szálak sincsenek tovább rontja az olvashatóságot, az olyan kommentek is, hogy tudhatnád, hisz 53 oldallal ezelőtt volt egy link egy kommentemben. Mindenkinek mindenkorra visszamenőleg tudnia kellene a korábbi kommentárokat egyes kommentelő főrumlakók szerint, stb... Más irányból rossz kultúrát szül, mint a fennen kifogásolt "belpolbűnözés", és az a helyzet, hogy ez egy hasonló módon desktruktív légkört teremt, aminek az oka jelentős részben technikai eredetű.
 
  • Tetszik
Reactions: phaidros

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Eleve a biztpol témák megnyomorítása a fórumban amikor volt (elrejteni valami felületről, azóta is alig találom meg amikor valami érdekel), az is hogy megnövelte a szakmai tartalmat! Ja, nem. Lehet a fórumot még irányítottabbá és tematikusabbá tenni, de igaziból akkor pár fős anyázó-felszopó klub lesz az egész, ahol műkedvelő amatőrök egymással elvannak. A mai amúgy szintén szűk közönséget tovább fogja szűkíteni.

Te lehet, hogy onnantól csak olvasnál, én viszont nem, mert nem lenne mit. Nincs tartalom rég az oldalon, kb. a fórum az egyetlen ami még él belőle.

Ebben a formában szerintem ezzel csak a sorvadást lehetne tovább gyorsítani. Több értelme lenne teljesen más formában csinálni az oldalt szerintem, látva, hogy OC nem készül, max számítógépes játékok történetéről. Egy link aggregáció a hírekről, és azok alatt azokhoz kapcsolódó ("véges élettartamú") fórum talán működhetne. Bár a sok angolul nem tudó miatt nem biztos, hogy működne egy link-aggregátor például. A tematikus fórumok, örök élettel, de összevissza mergelve szerintem alig használhatóak, mivel a téma határok rosszul vannak meghatározva, nem lehet tudni, hogy egy "cikk" alatt a kommentek mikorról honnan vannak, milyen hírhez tartoztak. Nem lehet tudni mihez illeszkedik egy komment. Az, hogy szálak sincsenek tovább rontja az olvashatóságot, az olyan kommentek is, hogy tudhatnád, hisz 53 oldallal ezelőtt volt egy link egy kommentemben. Mindenkinek mindenkorra visszamenőleg tudnia kellene a korábbi kommentárokat egyes kommentelő főrumlakók szerint, stb... Más irányból rossz kultúrát szül, mint a fennen kifogásolt "belpolbűnözés", és az a helyzet, hogy ez egy hasonló módon desktruktív légkört teremt, aminek az oka jelentős részben technikai eredetű.
Mindez oké, igazad van -- de nem biztos, hogy a htka alapító-gazdái is ebbe az irányba akarnak lépni. Sok munka egy nagyon látogatott, pörgős, korszerű fórumot felépíteni és üzemeltetni. Én örömmel veszem ezt is, mert látom, hogy nem üzlet, hanem hobbi, és a ráfordítható hobbiidőből ennyit lehet kihozni.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
Mindez oké, igazad van -- de nem biztos, hogy a htka alapító-gazdái is ebbe az irányba akarnak lépni. Sok munka egy nagyon látogatott, pörgős, korszerű fórumot felépíteni és üzemeltetni. Én örömmel veszem ezt is, mert látom, hogy nem üzlet, hanem hobbi, és a ráfordítható hobbiidőből ennyit lehet kihozni.
Azt csinálnak amit akarnak, azt gondolom, hogy ennyi bele kéne férjen a visszajelzések és javaslatokba.
Amúgy nem olyan sok munka üzemeltetni,vag ha aaz is, ezen a fórumon nem látszik a ráfordított munka. Tetszhalott az egész oldal, ez a projekt már parkolópályán van, haldokló üzletból kifacsart utolsó fillér üzemmód ez meglátásom szerint.

Szerintem törölni kéne a f@..ba minden nem haditech topikot. A biztpolt mindenestül.
Meg az autósat, az urbanisztikát, meg számítógépes játékokat, meg visszajelzéseket (az se haditech), az űrkutatást (az sem haditech), a Humort, a Csajokat, a Filmek és sorozatokat, stb... Korábban is kontraproduktívnak éreztem az állandó Biztpol ellenességet, és igazából az oldal kevés valóban élő részének egyike. Azon kívül ez az oldal már rég halott, négyen lájkolgatnátok körbe a molni írásait, és annyi lenne az egész.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 536
113
3 féle látogató van az oldalon:
1. Csak a biztpolt olvassa
2. Csak a haditechnikát olvassa
3. Mendkettőt olvassa

Érthető, hogy az oldal tuladonosa nem fogja törölni a biztpolt mert csökkene az oldal látogatónak-olvasóinak a száma.Sokan járnak olvasni biztpolt főleg amikor valamilyen konfliktus zajlik vagy van kilátásban. Ilyen volt az ukrán helyzet, szír helyzet...legutóbb pedig a járványos helyzet.Szóval sok minden sok mindennel összefügg. :)
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
3 féle látogató van az oldalon:
1. Csak a biztpolt olvassa
2. Csak a haditechnikát olvassa
3. Mendkettőt olvassa

Érthető, hogy az oldal tuladonosa nem fogja törölni a biztpolt mert csökkene az oldal látogatónak-olvasóinak a száma.Sokan járnak olvasni biztpolt főleg amikor valamilyen konfliktus zajlik vagy van kilátásban. Ilyen volt az ukrán helyzet, szír helyzet...legutóbb pedig a járványos helyzet.Szóval sok minden sok mindennel összefügg. :)

És hiányzik a negyedik féle látogató: aki tartalmat csinál. (Akad kivétel, de az inkább erősíti a szabályt, és az a tartalom is egy fórumszál 1234-1254. oldalai közt van elszőrva, találd meg, ha tudod...). Ha a haditechnika-puritánok maradnak, akkor mi lesz a tartalom? Már a heti kisszínes összefoglaló sem készül. 101x is megbeszélik a T-72 páncélzatot a néphadsereges veteránok és a foteltábornokok?

Ezért gondolom, hogy a koncepciót kéne átgondolni, nem pedig a maradék közönséget elkergetni.

Amúgy a biztpol témák jobban kapcsolódnak még mindig a haditechnikához, mint az azt fikázók egyéb aktív fórumtémái, ha nagyon a mélyére nézünk a dolognak, de ez is lerágott csont.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 536
113
És hiányzik a negyedik féle látogató: aki tartalmat csinál. (Akad kivétel, de az inkább erősíti a szabályt, és az a tartalom is egy fórumszál 1234-1254. oldalai közt van elszőrva, találd meg, ha tudod...). Ha a haditechnika-puritánok maradnak, akkor mi lesz a tartalom? Már a heti kisszínes összefoglaló sem készül. 101x is megbeszélik a T-72 páncélzatot a néphadsereges veteránok és a foteltábornokok?

Ezért gondolom, hogy a koncepciót kéne átgondolni, nem pedig a maradék közönséget elkergetni.
Igen, az egy külön kategória...
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 687
90 781
113
3 féle látogató van az oldalon:
1. Csak a biztpolt olvassa
2. Csak a haditechnikát olvassa
3. Mendkettőt olvassa

Érthető, hogy az oldal tuladonosa nem fogja törölni a biztpolt mert csökkene az oldal látogatónak-olvasóinak a száma.Sokan járnak olvasni biztpolt főleg amikor valamilyen konfliktus zajlik vagy van kilátásban. Ilyen volt az ukrán helyzet, szír helyzet...legutóbb pedig a járványos helyzet.Szóval sok minden sok mindennel összefügg. :)
Sztem ez a fórum elég korrekt, mind hangnemében, mind tartalmában. Lehet, hogy zavaró a sok biztol. egy csak haditechnika iránt érdeklődő számára, de ez a kettő azért szorosan összefügg. Ignore és akkor csökken a nem kívánt tartalom.

Igen, néha elszabadulnak az indulatok, de ezek gyakorisága azért más fórumokhoz képest, ahol konstans hiszti van, elenyésző.
Sőt néha elnézést is kérnék egymástól az emberek, amivel máshol még nem is talalkoztam. Nem véletlen csak ide írok.

Ahol deficit van és most nem csak erre az oldalra gondolok, hanem általában a magyar haditechnika, biztpol. oldalakra általában, az aktualis témákról szóló hirek, elemzések. Napi 2-3 poszttal. Nem napi elemzesekre gondolok, de 1-2 hir kiegeszitése háttérinfóval heti, kétheti 1 átfogóbb elemzés.
Sokkal aktualisabb, élőbb oldalak vannak cseh, lengyel, de még román és szlovák oldalakon is.

Ennek az oldalnak főleg a fórumok információtartalma adja az aktualitását.
 

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
3 féle látogató van az oldalon:
1. Csak a biztpolt olvassa
2. Csak a haditechnikát olvassa
3. Mendkettőt olvassa

Érthető, hogy az oldal tuladonosa nem fogja törölni a biztpolt mert csökkene az oldal látogatónak-olvasóinak a száma.Sokan járnak olvasni biztpolt főleg amikor valamilyen konfliktus zajlik vagy van kilátásban. Ilyen volt az ukrán helyzet, szír helyzet...legutóbb pedig a járványos helyzet.Szóval sok minden sok mindennel összefügg. :)
Ó, ha csak olvasnák, na de írják is. :D
 

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 067
9 178
113
Hijnye, mi van itten ma :) Pár dologra röviden, ha valami kimaradt, sorry:

Én szeretem biztpolt is, meg a többi nem haditech témát, de simán tudomásul venném, ha a modik kipurgálnák egyszer a fenébe az egészet, és visszahúznák a fókuszt az eredeti témára.

Lehet a fórumot még irányítottabbá és tematikusabbá tenni, de igaziból akkor pár fős anyázó-felszopó klub lesz az egész, ahol műkedvelő amatőrök egymással elvannak. A mai amúgy szintén szűk közönséget tovább fogja szűkíteni.

Igazából a fórum kezdete óta létezik a kantin részleg. Tudatosan nem volt soha sem kizárólag HT vonalra szorítva a dolog, mert az túl tömény lenne még egy HT fókuszú oldalon is. Ez már alsó hangon jó 10 éve így van, így is marad.

Tetszhalott az egész oldal, ez a projekt már parkolópályán van, haldokló üzletból kifacsart utolsó fillér üzemmód ez meglátásom szerint.

Igen, lassan becsorog az az utolsó pár fillér is, ami ahhoz kell, hogy dobbanthassak a Karib-térségbe, azt utána beszántom az egészet, kell a fenének :D:D

Sose volt üzlet a project. Hobbi volt az egész mindig is, ahogy FilcTroll írta. És ez így pont jó is. A fórum köszöni jó olvasottságú és azt hiszem összességében a vállalható kategóriában mozog tartalmilag. Sötétebb bugyrok előfordulnak persze :) (Itt nem feltétlenül a biztpoltra gondolok, mielőtt rámsütitek!)

Eleve a biztpol témák megnyomorítása a fórumban amikor volt (elrejteni valami felületről, azóta is alig találom meg amikor valami érdekel), az is hogy megnövelte a szakmai tartalmat! Ja, nem.

Menj ki a htka.hu nyitólapjára, ott látszik :p
A júniusban valamikor megtörténő fórum frissítéskor lehet visszakerül az "Aktív témák" listába a biztpol vonal egyébként. Még alszom rá.

Érthető, hogy az oldal tuladonosa nem fogja törölni a biztpolt mert csökkene az oldal látogatónak-olvasóinak a száma.Sokan járnak olvasni biztpolt főleg amikor valamilyen konfliktus zajlik vagy van kilátásban.

Persze, nyilván kevésbé lenne jó a megcsappant olvasottsági statisztikákat nézegetni, de alapvetően tényleg nem az olvasottság miatt :)
Inkább a 2. mondat miatt. Ha már úgy alakult, hogy lett egy ennyire felfutott biztpol vonal is, mégse legyen már beszántva. Igen, tudom hogy nem kéretlenül lett, mi indítottuk a Mali konfliktus idején... :p (Ettől még az ukrán és szír konfliktus korai időszakában összehozott fórumrészleg mélyrepüléskor tényleg erősen rezgett a léc.)

-----

Észrevételek pro/kontra csak nyugodtan bárkitől, ahogy szokás.
 

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 067
9 178
113
  • Tetszik
Reactions: FilcTroll

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 658
12 347
113
Szerintem törölni kéne a f@..ba minden nem haditech topikot. A biztpolt mindenestül.
Nagyon okos meglátás. Akkor végre elöntené a szarnak az a része a hadtech topicokat, amit a biztpol jelenleg úgy ahogy helyben tart.
Mellesleg ha valakinek van elég türelme és gyomra ott alámerülni, talál hasznos infót is.

Fürdővizzel a gyereket tipikus esete.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
Igen, lassan becsorog az az utolsó pár fillér is, ami ahhoz kell, hogy dobbanthassak a Karib-térségbe, azt utána beszántom az egészet, kell a fenének
Nézd, látom, amit látok. Médiaajánlat van, szemléző van, gondolom (remélem) legalább a hosting költséget fedezi, meg még egy kis aprót. Annyit már nem, hogy legyen honorárium/motiváció cikkeket írni/íratni, főleg, hogy kisebb honoráriumot kifizetni, lepapírozni egy rémálom, többe kerül a hús mint a leves. Láttam ezt már sok helyen, a palánk mindkét oldaláról. Ez is üzlet, ha nem is jó/nagy. Azért fizetni a hostingot, hogy mások anyázzanak, majd még a tartalomért felelned is kelljen (már nem olyan gáz mint a korábbi szabályozással volt), nem nagy buli. A Legtöbb ekkora forgalmú oldal nullszaldó körül szokott tengődni, főleg, ha nincs a profil miatt számottevő hirdetési/termékelhelyezési potenciál. (Használt T-72 nemdohányzó orvos hölgytulajdonostól...)

A júniusban valamikor megtörténő fórum frissítéskor lehet visszakerül az "Aktív témák" listába a biztpol vonal egyébként. Még alszom rá.
Én továbbra is úgy vélem, hogy alternatív formákkal is érdemes lenne megpróbálkozni. Több algoritmus, több felhasználók által szállított anyag. Hírböngésző/kommentelő. Egy lassan mozgó link-aggregátor-fórum kombót simán elvinne ez a téma és ez a közösség. HackerNews-szerű működés, csak HT/biztpol témákkal. Van engine ami tageket, és tag alapú szűrést is enged, amivel szerintem teljesen működőképes lenne a dolog. Különösen a biztpol illetve a beszerzési apró híres témákhoz lenne jó, a megritkult nagy írásoknak nem jó platform egy olyan. A hosszan élő témás beszélgetésekre sem, de a fórum tartalmának jelentős része inkább egy-egy újdonság körül kialakuló pillanatnyi diskurzus, csak ez végtelenítve egymás mögé fűzve, 90-es évek stílusában.

Egy példa oldal (nyílt forrású engine-el): https://lobste.rs/
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 686
13 351
113
Sok korábbi hozzászólás és téma zavaros, nehezen érthető már, mert a hivatkozott -régi- oldalak megszűntek. Vannak tükörszerveres, egyéb... megoldások amik lehetővé teszik a hivatkozások tárolását is.
Az ilyen fórumok kiemelkednek a többi közül! A költség nem jelentős a felmutatható presztízs, használhatóság...:)

A videa.hu nem volt benne a média csoportban. Sok klip, videó csak itt van meg jobb minőségben.
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 591
113
Szeretnék egy javaslattal élni:

A topikokban egymás mellett futó eszmecserék követéséhez célszerű lenne bevezetni egy, a 4chan-hez hasonló rendszert, amely mutatja (hivatkozással) az adott kommentnél, hogy mely hozzászólások érkeztek erre válaszul.
 
Status
Not open for further replies.