[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

Kedveskéim! Az "emberi faj" az egy faj, hiszen benne van a nevében is. Valóban vannak változatai, melyeket nagyrasznak hívnak, de állítólag egy faj vagyunk.
Akkor egy kis fordítási segítség (angol-magyar):

species = faj, például emberi
race = alfaj (nagyrassz) például europid
[racial] type = fajta (alrassz), például mediterrán
[racial] subtype = típus, például pontuszi

Ugyanakkor a faj régiesen nemzetiséget, elkülönülő/különíthető etnokulturális csoportot is jelent. A XX. század eleji használata még ilyen értelmű volt.

Akkor egy kis segítség: https://hu.wikipedia.org/wiki/Nagyrassz
Egyébiránt, ha visszaolvasod, pontosan ezt írtam, arra válaszul, hogy "emberi fajok".
"Amúgy nem kell túlragozni a dolgot:
Minden fajnak, rassznak normál esetben a sajátja a legfontosabb, amellett fog kiállni - mert arra számíthat papírforma szerint:
Legyen az fehér, fekete, sárga, rézbőrű.
Ez ilyen egyszerű."
Ez misinator bejegyzése volt.

Egyébiránt:
Ország: állatok
Rend: főemlősök
Család: emberfélék
Nemzetség: emberek
Faj: homo sapiens
Alfaj: Homo sapiens sapiens
Nagyrassz: europid, a mongolid, a negrid és a veddo-ausztralid.
Ez vagyunk mi.

Részemről a törzskutatást befejeztem.

Egy kép alább a hír (igazából a Kimi Räikkönen -es hír) alól:

f319a291d9339e907950521bfcb5c3c6fc0d42abf859675df54dd6325f946422.jpg

Ebben teljesen biztos vagy? Az usákok sem tudják megállapítani a saját feketéik származási helyét, de te csípőből kivágod.

Teljesen biztosat nehéz mondani...
Nagyjából belőhető, hiszen megvannak a feljegyzések, hogy honnan szedték össze a rabszolgának való embereket, melyik partszakaszról,
illetve ezt genetikai vizsgálatok is alátámasztják. Innen puskáztam:
https://en.wikipedia.org/wiki/African_Americans

• Tetszik
Reactions: b4l4g3
Kedveskéim! Az "emberi faj" az egy faj, hiszen benne van a nevében is. Valóban vannak változatai, melyeket nagyrasznak hívnak, de állítólag egy faj vagyunk.

Ugyanakkor a faj régiesen nemzetiséget, elkülönülő/különíthető etnokulturális csoportot is jelent. A XX. század eleji használata még ilyen értelmű volt.

Majd még ki ne derüljön aztán egy napon, hogy mégsem vagyunk annyira egységesek...
Elgondolkodtatok, hogy miért nem "alakultak ki" négerek Dél-Amerikában ugyanazon a szélességi körön? Vagy mitől van mandulavágású szem? Tényleg a homokvihar az oka?

Majd még ki ne derüljön aztán egy napon, hogy mégsem vagyunk annyira egységesek...
Elgondolkodtatok, hogy miért nem "alakultak ki" négerek Dél-Amerikában ugyanazon a szélességi körön? Vagy mitől van mandulavágású szem? Tényleg a homokvihar az oka?

Ha jól tudom amerika első emberei a Bering szoroson át ázsiából érkeztek. És onnét népesítették be dél felé terjeszkedve a kontinenst, de itt is sok a kérdőjel.

Ha jól tudom amerika első emberei a Bering szoroson át ázsiából érkeztek. És onnét népesítették be dél felé terjeszkedve a kontinenst, de itt is sok a kérdőjel.

Nagyon sok! :)
..
Még a globális piramisépítő civilizációra sincs válaszunk, pedig annak nyomai máig látható turistalátványosságként itt vannak velünk!

Tiszta bohócot csinálnak ebből az általam kedvelt sportból ! 1986-óta 5 futamot nem láttam (a mait se , de abból kettőn ott voltam személyesen) élőben tehát régi rajongónak számítok . Mercedes-Benz uber alles és Hamilton a nagy kedvenc ! De ha a fekete gyerek tovább tolja ezt a buziságot kénytelen leszek bozótinak minősíteni és mást kedvelni ! Azért jó látni , hogy vannak még tökös gyerekek akik nem hajolnak meg ! Ez amúgy senki szemét nem szúrja ebben a qrva nagy egyenlőségben de a Slovan meccs White Lives Matter felirata már bűn ! Rothadjon meg minden álszent tetű ! Uff beszéltem(írtam)

Ugyanigy vagyok vele: Hamilton es Mercedesz szurkolo voltam mar hosszu hosszu evek ota, de most a gyomrom is felfordul ha ranezek erre a Fekete majomra (csak hogy a NYT helyesirast is betartsam)

Ugyanigy vagyok vele: Hamilton es Mercedesz szurkolo voltam mar hosszu hosszu evek ota, de most a gyomrom is felfordul ha ranezek erre a Fekete majomra (csak hogy a NYT helyesirast is betartsam)

Fogalma sincs a csávónak, hogy mi zajlik a világban, csak a népszerűségre megy.

Young mom, 24, shot dead ‘after telling Black Lives Matter protesters “all lives matter” during argument about movement’
https://www.thesun.co.uk/news/12102...itaker-shot-dead-black-lives-matter-argument/

• Tetszik
Reactions: zztop
Fogalma sincs a csávónak, hogy mi zajlik a világban, csak a népszerűségre megy.

Young mom, 24, shot dead ‘after telling Black Lives Matter protesters “all lives matter” during argument about movement’
https://www.thesun.co.uk/news/12102...itaker-shot-dead-black-lives-matter-argument/
Értelmetlen halál. Mi a f@sznak megy oda ezekhez a barmokhoz vitatkozni. Idióta gyökerek, úgy sem tudja őket megváltoztatni, semmi értelme nem volt. Tajtékzó csőcselékkel szemben nem érvelünk, azokat hatóságilag szétverjük és eljárás alá vonjuk. Majd novemberben a választáson a szavazófülkében kellett volna a véleményét elmondani. Felesleges volt és sajnos egy normálisan gondolkodóval kevesebb (ami manapság ritka kincs).

• Tetszik
Reactions: zztop and aquarell