[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 431
10 129
113
Nigel Farage, akit megvett Oroszország kilóra hogy bomlassza az EU-t, az tényleg mérvadó.
Ha az EU diktatúra lenne egy ilyen beszéd után küldik Szibériába. Vagyis inkább Észak-Svédországba,
Akkor inkább a németek vették meg. (Fel sem merülhet annak a lehetősége hogy önálló véleménye van....)
Mi volt benne Oroszország érdeke hogy kikerültek az unióból? A britek mindig nehezítették a német dominancia kiteljesedését, most meg hogy leléptek Németországé a pálya, de mit nyert Oroszország? Vagy a NATO ból is kiléptek,USA-val is szembe fordultak közben csak nem szóltak róla?
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Akkor inkább a németek vették meg. (Fel sem merülhet annak a lehetősége hogy önálló véleménye van....)
Mi volt benne Oroszország érdeke hogy kikerültek az unióból? A britek mindig nehezítették a német dominancia kiteljesedését, most meg hogy leléptek Németországé a pálya, de mit nyert Oroszország? Vagy a NATO ból is kiléptek,USA-val is szembe fordultak közben csak nem szóltak róla?

"most meg hogy leléptek Németországé a pálya, de mit nyert Oroszország?"

Sokat, mert a német dominanciát nem fogja elviselni sem Európa, sem az Egyesült Államok.
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 892
18 278
113
De ugye azzal is tisztában van mindenki, ha gyurcsi vagy valamely baloldali párt kormányozna, akkor ennek a videónak a terjesztése és egyáltalán, lehozása, megjelentetése kimerítené a rasszizmus és nácizmus fogalmát. A védett növényről csak jót vagy semmit.

Ez a horda amúgy nem az a brancs, amelyik Marian Cozmával is végzett anno ?

Nem tudni, de feltehetően egy tőről fakad a kettő. Passz egyébként. Durva hely lehet Enying.
 

Tiria

Well-Known Member
2020. április 5.
153
267
63
Nem tudni, de feltehetően egy tőről fakad a kettő. Passz egyébként. Durva hely lehet Enying.
A Balatoni maffia székhelye. Ide költöztettek ki Érdről még a 80-as évek elején néhány durva kiscsaládot amikor ott már túl sokan voltak és a Budapesti közbiztonságot veszélyeztették. Jutott belőlük a környező településekre is, kaptak ingyen házakat is, nehogy hiányt szenvedjenek valamiben. Ez a banda felelős Marian Cosma haláláért is. Azóta is ápolják a jó családi kapcsolatot az Érden maradt rokonsággal.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2020/08/01/ukrajna-piros-zonava-minositette-magyarorszagot/
"Az Ukrán Egészségügyi Minisztérium frissítette a koronavírus-fertőzések tekintetében kockázatosnak minősített országok listáját, mely így több mint 120 országot tartalmaz. Piros besorolást kapott Magyarország is – írja a Karpatalja.ma.
A mától hatályba lépő lista értelmében – európai mintára – a piros besorolású országokból hazaérkezőknek karanténba kell vonulniuk, vagy tesztekkel igazolniuk a fertőzés hiányát.
A kockázatos országok közé került Kína, Grúzia, Németország, Csehország, Bulgária, Albánia, Lengyelország, Franciaország és Oroszország is.
Zöld besorolást kapott Svájc, Portugália, Horvátország, Fehéroroszország, Nagy-Britannia, Törökország, Szlovénia, Egyiptom és Olaszország.
Meglepő Ukrajna döntése, ha figyelembe vesszük, hogy Magyarországon az elmúlt nap folyamán összesen 21 új fertőzöttet regisztráltak, míg csak Kárpátalján 64, országosan pedig 1172 új megbetegedés történt."


Ennek nyilvánvalóan politikai/"belbiztonsági" oka van. Ukrajnában egyrészt összeomlik az egészségügy, és már a Goebbelsi propagandára is csak legyintenek a Kárpátaljaiak (is). Ezzel a lezárással elszigetelik a Kárpátaljaiakat és Kárpátalját Magyarországtól.És az Ukrajna számára egyre kínosabb Magyarországi segítségtől, támogatásoktól is (mert Kárpátalja Ukrajna általi támogatása nemhogy gyakorlatilag nulla, hanem inkább negatív)
Kárpátalját egyre jobban elszigetelik , egyre jobban ellenőrzik... és ez most egy "kényelmes" indok a minden eddiginél nagyobb szigorításra, elzárásra, elszigetelésre. Gyakorlatilag a megfélemlítés újabb eszköze is.
Vélhetően egyértelmű üzenet is Magyarországnak a magyar nagykövet sajtónyilatkozata után (https://karpathir.com/2020/07/31/az...evi-magyar-nagykovet-sajtonyilatkozata-miatt/ ), és egyben egy erőteljes nyomásgyakorlási kísérlet is lehet, hogy Orbán Viktor végre hajlandó legyen találkozni Zelenszkijjel (aminek nyilvánvalóan semmi haszna nem lenne Magyarországra nézve, de már a találkozó megléte önmagában nagy győzelem lenne Zelenszkijéknek. )
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 685
13 345
113
https://karpathir.com/2020/08/01/ukrajna-piros-zonava-minositette-magyarorszagot/ "Az Ukrán Egészségügyi Minisztérium frissítette a koronavírus-fertőzések tekintetében kockázatosnak minősített országok listáját, mely így több mint 120 országot tartalmaz. Piros besorolást kapott Magyarország is – írja a Karpatalja.ma. A mától hatályba lépő lista értelmében – európai mintára – a piros besorolású országokból hazaérkezőknek karanténba kell vonulniuk, vagy tesztekkel igazolniuk a fertőzés hiányát. A kockázatos országok közé került Kína, Grúzia, Németország, Csehország, Bulgária, Albánia, Lengyelország, Franciaország és Oroszország is. Zöld besorolást kapott Svájc, Portugália, Horvátország, Fehéroroszország, Nagy-Britannia, Törökország, Szlovénia, Egyiptom és Olaszország. Meglepő Ukrajna döntése, ha figyelembe vesszük, hogy Magyarországon az elmúlt nap folyamán összesen 21 új fertőzöttet regisztráltak, míg csak Kárpátalján 64, országosan pedig 1172 új megbetegedés történt." Ennek nyilvánvalóan politikai/"belbiztonsági" oka van. Ukrajnában egyrészt összeomlik az egészségügy, és már a Goebbelsi propagandára is csak legyintenek a Kárpátaljaiak (is). Ezzel a lezárással elszigetelik a Kárpátaljaiakat és Kárpátalját Magyarországtól.És az Ukrajna számára egyre kínosabb Magyarországi segítségtől, támogatásoktól is (mert Kárpátalja Ukrajna általi támogatása nemhogy gyakorlatilag nulla, hanem inkább negatív) Kárpátalját egyre jobban elszigetelik , egyre jobban ellenőrzik... és ez most egy "kényelmes" indok a minden eddiginél nagyobb szigorításra, elzárásra, elszigetelésre. Gyakorlatilag a megfélemlítés újabb eszköze is. Vélhetően egyértelmű üzenet is Magyarországnak a magyar nagykövet sajtónyilatkozata után (https://karpathir.com/2020/07/31/az...evi-magyar-nagykovet-sajtonyilatkozata-miatt/ ), és egyben egy erőteljes nyomásgyakorlási kísérlet is lehet, hogy Orbán Viktor végre hajlandó legyen találkozni Zelenszkijjel (aminek nyilvánvalóan semmi haszna nem lenne Magyarországra nézve, de már a találkozó megléte önmagában nagy győzelem lenne Zelenszkijéknek. )


Gyakorlatilag diplomácia háborút folytatnak.
Ez -nekem- az ukrán elit kétségbeesett próbálkozásának tűnik. Önigazolási kényszer(helyzet), a klasszikus nemzetiségi kártyával próbálkoznak.

Ha a "kintiek" elég kitartóak, lassan megérik a helyzet ;)
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
4 992
13 300
113
Ennek fényében csak azt nem értem. hogy a cseh fórumon miért irod rendszeresen, hogy magyarországon diktatúra van. o_O
Egyszeruen Orbán szavaira hivatkozva, aki nyiltan bejelentette, hogy eltorolte a (a társadalom által konszezuálisan elfogadot) liberális demokráciát - onkényesen egy olyan illiberális (magyarul "szabadságtalan") rendszerrel helyetesítette, amely kizárolag saját pártja hatalmonmaradásan fugg, mert más magyar politikai ero nem ismeri el. És mivel a demokrácia a "nép uralmát" jelenti, egy lényegében állampárti renszer alapjában nem lehet demokratikus, mind ahogan a komunista "népi demokrácia" se volt az. Még a keresztény demokráciát védo ervelést is a komunistáktól koppintotta, csan néhány szót cserelt (amitol még az egész érvrendzer ugyanolyan hazug maradot mind a komcsiké). :D

Amúgy, nem értem a hozzászólásod értelmét, amikor pont a MO-n hatalmon levo szubkultúra folytat "kulturharcot" és borít fel amit csak tudd.
 
T

Törölt tag 2577

Guest
Egyszeruen Orbán szavaira hivatkozva, aki nyiltan bejelentette, hogy eltorolte a (a társadalom által konszezuálisan elfogadot) liberális demokráciát - onkényesen egy olyan illiberális (magyarul "szabadságtalan") rendszerrel helyetesítette, amely kizárolag saját pártja hatalmonmaradásan fugg, mert más magyar politikai ero nem ismeri el. És mivel a demokrácia a "nép uralmát" jelenti, egy lényegében állampárti renszer alapjában nem lehet demokratikus, mind ahogan a komunista "népi demokrácia" se volt az. Még a keresztény demokráciát védo ervelést is a komunistáktól koppintotta, csan néhány szót cserelt (amitol még az egész érvrendzer ugyanolyan hazug maradot mind a komcsiké). :D

Amúgy, nem értem a hozzászólásod értelmét, amikor pont a MO-n hatalmon levo szubkultúra folytat "kulturharcot" és borít fel amit csak tudd.

Nem borít fel semmit, csak helyreállít. Van amit drasztikusabban, van amit finomabban. Hogy jó-e ez az irány? Majd 100 év múlva meglátjuk.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 847
18 961
113
Egyszeruen Orbán szavaira hivatkozva, aki nyiltan bejelentette, hogy eltorolte a (a társadalom által konszezuálisan elfogadot) liberális demokráciát - onkényesen egy olyan illiberális (magyarul "szabadságtalan") rendszerrel helyetesítette, amely kizárolag saját pártja hatalmonmaradásan fugg, mert más magyar politikai ero nem ismeri el. És mivel a demokrácia a "nép uralmát" jelenti, egy lényegében állampárti renszer alapjában nem lehet demokratikus, mind ahogan a komunista "népi demokrácia" se volt az. Még a keresztény demokráciát védo ervelést is a komunistáktól koppintotta, csan néhány szót cserelt (amitol még az egész érvrendzer ugyanolyan hazug maradot mind a komcsiké). :D

Amúgy, nem értem a hozzászólásod értelmét, amikor pont a MO-n hatalmon levo szubkultúra folytat "kulturharcot" és borít fel amit csak tudd.
Milyen konszenzussal fogadták el az emberek a liberális demokráciát?
 

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Tanulságos volt egyben olvasni a demokrácia vs. diktatúra vitát. Az én szavazatom egy alkotmányos monarchia lenne, ahol a felsőházi képviselőket szigorú cenzus mentén választhatják meg a polgárok, és a politikai osztály teljes büntetőjogi felelősséget vállal a döntéseiért. Az ország nem a király, hanem a korona birtoka. Persze, tudom hogy ez nonsense, hiszen ehhez annak az elfogadása is kellene, hogy Isten a világ legfőbb ura, és minden földi hatalom ennek a hierarchiának alsóbb része. Ez meg aztán a végképp ufó gondolat, pedig egy ilyen rendszer képes felemelni a méltóakat, segíteni az elesetteket és távlati célokat kitűzni és megvalósítani -- nem a progresszió, hanem a felelősség alapjain.

Aztán a kezem belelógott a bilibe, és felébredtem...
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
4 992
13 300
113
Milyen konszenzussal fogadták el az emberek a liberális demokráciát?
Volt tán ki ellenezte a demokrácia bevezetését? Még a Fidesz-Kisgazda kormány is simán a liberális demokrácián belul kormányzot, mert a liberális demokrácia egy konzervatív éerték, nem szabad keverni a liberalizmussal. Akkor még nem volt gond, csak azután változot Orbán véleménye, amikor a polgárok kitessékelték kétszer egymás után a hatalomból.
Az elso Orbán nyiltan demokráciaellenes kijelentésére ugy kb. 2011/12 táján figyeltem fel, amikor kerek perec azt mondta, hogy ha a demokrácia "neagy Isten" szembe megy a nemzet érdekeivel, akkor más renszerrel kel helyettesíteni. Aztán sokáig nyiltan nem bolygatta a témát, csak lassan elkezde szidalmazni a liberalizmus és asztán azt ráhuzta a liberális demokráciára.
 

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 904
10 338
113
Egyszeruen Orbán szavaira hivatkozva, aki nyiltan bejelentette, hogy eltorolte a (a társadalom által konszezuálisan elfogadot) liberális demokráciát - onkényesen egy olyan illiberális (magyarul "szabadságtalan") rendszerrel helyetesítette, amely kizárolag saját pártja hatalmonmaradásan fugg, mert más magyar politikai ero nem ismeri el. És mivel a demokrácia a "nép uralmát" jelenti, egy lényegében állampárti renszer alapjában nem lehet demokratikus, mind ahogan a komunista "népi demokrácia" se volt az. Még a keresztény demokráciát védo ervelést is a komunistáktól koppintotta, csan néhány szót cserelt (amitol még az egész érvrendzer ugyanolyan hazug maradot mind a komcsiké). :D

Amúgy, nem értem a hozzászólásod értelmét, amikor pont a MO-n hatalmon levo szubkultúra folytat "kulturharcot" és borít fel amit csak tudd.


Na, vesézzük ezt ki.

"egy olyan illiberális (magyarul "szabadságtalan")"

Uhh :D... ennél demagógabban nem is nyithattál volna. Erős kezdés, sejteti a további színvonalat.
Ezzel azt akarod írni, hogy ma Magyarországon nincs szabadság ??? :D:D:D


És ha már 0rbán szavaira hivatkozol, nézzük 0V álláspontját az illiberális demokráciáról:

"„Ne az legyen a magyar társadalom szervezőelve, hogy mindent szabad, ami más szabadságát nem sérti, hanem legyen az, hogy amit nem akarsz, hogy veled cselekedjenek, te se tedd azt másokkal.…
…A liberális demokrácia nem volt képes arra, hogy nyíltan kimondja és kötelezze – akár alkotmányos erővel – a mindenkori kormányokat arra, hogy munkájukkal a nemzeti érdekeket szolgálja. … Nem védte meg a liberális demokrácia, a liberális magyar állam nem védte meg a közösségi vagyont. … Aztán a liberális magyar állam nem védte meg az országot az eladósodástól. … Nem védte meg a családokat az adósrabszolgaságtól sem.…
…Ami Magyarországon ma történik, értelmezhető úgy, hogy a mindenkori politikai vezetés arra tesz kísérletet, hogy az emberek személyes munkája és érdeke, amelyet el kell ismerni, az a közösség, a nemzet életével szoros összefüggésben álljon, a kapcsolat megmaradjon, ez a kapcsolat erősödjön. Vagyis a magyar nemzet nem egyének puszta halmaza, hanem egy közösség, amelyet szervezni, erősíteni és építeni kell. Ilyen értelemben tehát az az új állam, amit Magyarországon építünk, illiberális állam, nem liberális állam. Nem tagadja a liberalizmus alapvető értékeit, mint a szabadság, de nem teszi ezt az ideológiát az államszerveződés központi elemévé, hanem egy attól eltérő, sajátos nemzeti megközelítést alkalmaz.”"

Ha ezt más írná, nem 0v, akkor is egyetértenék vele,ismerve a nagy nyugati demokráciák szánalmas lejtmenetét, rothadását, identitás nélküliségét.
Nem járható út ami nyugaton történik, ne kövessük őket a pusztulásba.

(a társadalom által konszezuálisan elfogadot) liberális demokráciát - Ez mi ? Mikor történt ez? Én csak a saját nevemben írok, én nem fogadtam el semmilyen liberális demokráciát... a demokráciát fogadtam el. Él és virul. 4 évente választhatok, hogy kit akarok hatalmon látni.

Magyarországon demokrácia van.. az emberek döntik el, milyen pártokra szavaznak. Ez tény.

Az, hogy 10 éve kétharmaddal nyer a jobboldal az annak köszönhető, hogy a baloldalon kritikán aluli, tökkelütött vagy félkegyelmű emberek vannak jobbik esetben, rosszabb esetben rosszindulatú magyargyűlölők és idegenérdekeket képviselő ügynökök.

Ezért ne a magyar demokráciát és választási rendszert hibáztasd. ;)

"Amúgy, nem értem a hozzászólásod értelmét, amikor pont a MO-n hatalmon levo szubkultúra folytat "kulturharcot" és borít fel amit csak tudd."

Szubkultúra ? :D
Normális emberek kormányoznak ma, Magyarországon... Szubkultúrának nevezed a normális embereket ?
Nyugaton már lehet, hogy mindenki selejtes és aberrált, ott lehet, hogy megállja a helyét, ha le szubkultúrázod a keresztény értékrenden, erkölcsi és társadalmi alapon szerveződő és élő embereket, de ez itt Magyarország, itt még a hagyományos, a normális a "standard", nem az aberrált, haladóságnak és modernségnek hazudott, szivárványszínű, deviáns fertő.

Tehát, szubkultúrának én inkább a svédkormányt nevezném:
https://kuruc.info/r/4/135479/
Az új se jobb..igazi szubkultúra:
https://mandiner.hu/cikk/20190123_rasztalany_lett_a_sved_kulturalis_miniszter

Kultúrharc ? Igen, ez az. Meg kell védeni a klasszikus Európát, az erkölcsöt, az előrevivő, az ember méltóságát megtartó társadalmi normákat az azt rothasztó, megmérgező, a szabadságot szabadosságnak értelmező aberrált ideológiáktól, attól az eszmétől, ami aztmondja: "Nincs Isten.. az ember az Isten." Egy nagy lósz@rt.

Láttuk mi történik, ha az "ember az Isten":

"A kommunizmus fekete könyve becslések és levéltári kutatások alapján körülbelül 100 millióra teszi a kommunizmus áldozatainak számát az egész világon."

"A náci haderők legalább 17 millió civilt, köztük hatmillió zsidót és körülbelül másfél millió cigány gyilkoltak meg."



Az általad szándékosan vagy egyszerűen tudatlanságból védett balliberalizmus sem jobb, mint ez a kettő... csak ennél az ember lelkét igyekszenek megölni, azt, ami megkülönbözteti az állattól.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2020/08/01/ukrajna-piros-zonava-minositette-magyarorszagot/
"Az Ukrán Egészségügyi Minisztérium frissítette a koronavírus-fertőzések tekintetében kockázatosnak minősített országok listáját, mely így több mint 120 országot tartalmaz. Piros besorolást kapott Magyarország is – írja a Karpatalja.ma.
A mától hatályba lépő lista értelmében – európai mintára – a piros besorolású országokból hazaérkezőknek karanténba kell vonulniuk, vagy tesztekkel igazolniuk a fertőzés hiányát.
A kockázatos országok közé került Kína, Grúzia, Németország, Csehország, Bulgária, Albánia, Lengyelország, Franciaország és Oroszország is.
Zöld besorolást kapott Svájc, Portugália, Horvátország, Fehéroroszország, Nagy-Britannia, Törökország, Szlovénia, Egyiptom és Olaszország.
Meglepő Ukrajna döntése, ha figyelembe vesszük, hogy Magyarországon az elmúlt nap folyamán összesen 21 új fertőzöttet regisztráltak, míg csak Kárpátalján 64, országosan pedig 1172 új megbetegedés történt."


Ennek nyilvánvalóan politikai/"belbiztonsági" oka van. Ukrajnában egyrészt összeomlik az egészségügy, és már a Goebbelsi propagandára is csak legyintenek a Kárpátaljaiak (is). Ezzel a lezárással elszigetelik a Kárpátaljaiakat és Kárpátalját Magyarországtól.És az Ukrajna számára egyre kínosabb Magyarországi segítségtől, támogatásoktól is (mert Kárpátalja Ukrajna általi támogatása nemhogy gyakorlatilag nulla, hanem inkább negatív)
Kárpátalját egyre jobban elszigetelik , egyre jobban ellenőrzik... és ez most egy "kényelmes" indok a minden eddiginél nagyobb szigorításra, elzárásra, elszigetelésre. Gyakorlatilag a megfélemlítés újabb eszköze is.
Vélhetően egyértelmű üzenet is Magyarországnak a magyar nagykövet sajtónyilatkozata után (https://karpathir.com/2020/07/31/az...evi-magyar-nagykovet-sajtonyilatkozata-miatt/ ), és egyben egy erőteljes nyomásgyakorlási kísérlet is lehet, hogy Orbán Viktor végre hajlandó legyen találkozni Zelenszkijjel (aminek nyilvánvalóan semmi haszna nem lenne Magyarországra nézve, de már a találkozó megléte önmagában nagy győzelem lenne Zelenszkijéknek. )

https://magyarnemzet.hu/belfold/ukrajna-bosszut-all-a-karpataljai-magyarokon-8457216/
"Ukrajna a koronavírussal leginkább sújtott országok közé sorolta Magyarországot. A döntés értelmében a Magyarországról Ukrajnába utazóknak tesztekkel kell igazolniuk, hogy nem fertőzöttek. Ha ilyen igazolással nem rendelkeznek, karanténba kell vonulniuk. A Kárpátalja.ma magyar nyelvű hírportál szerint az intézkedés valós célja az, hogy a kormány vegzálhassa a kárpátaljai magyarokat.
Az ukrán egészségügyi minisztérium nem indokolta meg, hogy az európai összehasonlításban is az egyik legsikeresebb védekezést felmutató Magyarországot miért sorolta a piros zónába. Ezzel szemben pont Ukrajna képtelen megállítani a vírus terjedését: csak szombaton 1200 új fertőzöttet regisztráltak. Az összes fertőzött száma ezzel elérte a 71 ezret, az áldozatoké pedig az 1700-at.
A Kárpátalja.ma internetes oldal szerint a hatóságok valódi célja a kárpátaljai magyar kisebbség vegzálása. A piros besorolású országokból hazaérkezőknek ugyanis tesztekkel kell igazolniuk, hogy nem kapták el a vírust, ennek hiányában karanténba kell vonulniuk."

vlcsnap2020080212h14m38s522focuspoint1240x675.jpg
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
4 992
13 300
113
Ezzel azt akarod írni, hogy ma Magyarországon nincs szabadság
Az októberi baki után a kormánypárti elemzok sorra azt monták, hogy "nem mukodot a centrális erotér rendszere". Ami egyben azt is jelenti, hogy van egy államilag fentartot rendszer, aminek kifejezetten az acélja, hogy ellehetlenítse a magyaroknak, hogy megbuktassák a jelen renszert, és csak akkor érhetnek el rész sikereket, ha ezt a rendsrert kicselezik. Ezek után mit lehet mondani a szabadságról? :D

Ami az OV idézeteit illeti, az csupán érzékekre való játszás és oszemosás. Az Fidesz-Kisgazda kormány is ezek szerint valamiféle liberális uralom volt? ;) Liberális demokrácia keretében simán kományozhat egy nemzeti konzervativ párt is. Például Lengyelországban éppen most a PiS.