[HUN] Légvédelmi eszközök beszerzése

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 670
75 494
113
1950 Korea.Izrael az arabokat 67-ben,amit az arabok viszonoztak 73ban.Irak Iránt 80ban.Sikerült meglepni a megtámadottat úgy,hogy közben háborús feszültség is volt előtte.....

Ha valakit meglepnek úgy,hogy van eszkalációs időszak az az ő baja...Pont arról szól az eszkalaciós időszak,hogy készülsz mert háború is lehet.
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and megazez

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 871
8 035
113
A települési helyek kijelölése, változtatása NATO szintű probléma. A komoly légierők támaszpontjai messze a szövetség belsejében vannak (Németország, Franciaország, USA) ahol támadás kevéssé fenyegeti őket, de csapásméréshez is sok utántöltéssel, illetve idővel kell számolni. Ráadásul nem védi meg a "frontországok" területeit. Ez a szárazföldi bázisoknál is így van. Ugyanakkor a bázisok, támaszpontok munkát adnak a környékbeli lakosság részére és komoly fogysztást is generálnak a területen, tehát a helyi vezetés foggal-körömmel ragaszkodik hozzá. Voltak olyan elképzelések, hogy pld. az USAFE egységeit elköltöztetik a Fahterlandból keletebbre.. Meg hát Hodges tábornok vázolta még fel, hogy a katonai mozgások szövetségen belül legyenek olyanok, mint COVID elötti szabad járás a polgároknak az Eu-ban. A probléma csak az, hogy ezek a mozgások amcsi csapatmozgás lenne, és nem biztos, hogy a tagországok védelme érdekében, hanem az USA geopolitikai céljai miatt (pld. fenyegeti ilyen-olyan országokat elsősorban az Oroszokat..A légierő tekintetében meg volt némi getlamenn agrement a szovjet kivonuláskor, hogy a keleti országok reptereit (a mieinket is) nem fogja a NATO előretolt csapásmérő repülőtérnek használni békeidőben, tehát ott QRA és elsősorban az adott nemzet légiereje tevékenykedik... Néha az amcsik tágítják a határokat a rotációval, a bilaterális egyezményekkel, a rakétavédelmi létesítményekkel stb..
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and Loken

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 656
30 348
113
69039309_1848460788589554_922071277349371904_o.jpg

A következő képet csak azért teszem mögé,hogy szemlétessem,a rendszerhez igény estén bővithetik a rakétaválasztékot.A Stunner pedig egy igen hasznos képességekkel rendelkező rakéta.
images
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and kamm

Centurio

Well-Known Member
2018. december 10.
438
1 133
93
Az USA-ból vesz légvédelmi rakétarendszert a Magyar Honvédség

Az Egyesült Államoktól vesz légvédelmi rakétarendszert a Magyar Honvédség – a mintegy egymilliárd dolláros beszerzésről szóló szándéknyilatkozatot Benkő Tibor honvédelmi miniszter és David Cornstein, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete írta alá szerdán Budapesten.

A dokumentum értelmében a Magyar Honvédség elfogadja az Egyesült Államok ajánlatát, és a továbbfejlesztett föld-levegő rakéta rendszer (National Advance Surface-to-Air System – NASAMS) szükséges komponenseit az amerikai Foreign Military Sales programon keresztül szerzi be, legkésőbb 2020. szeptember 30-ig.

..

https://www.vg.hu/kozelet/kozeleti-...i-raketarendszert-a-magyar-honvedseg-2762201/
Csakhogy meglegyen
 
  • Tetszik
Reactions: alfa74 and Blitz97

mindenen kívül

Well-Known Member
2019. szeptember 18.
6 471
18 370
113
Kar, hogy meg nincs beszerzes, csak a huszadik szandeknyilatkozat. :)

Cornsteinnek szerintem igencsak kinos lehetett, amikor kiszivargott, hogy nagyban targyalnak a nemetekkel a HM-ben a legvedelem upgradejerol, azert hozta ezt gyorsan ossze.

Ettől függetlenül a miniszter írta alá. A gentlemen agreement szerint ezt azért nem illik felrúgni.
Hacsak....... nem történik valami durva dolog az ősszel.
Mondjuk egy elnöki bukás a birodalomban..... :eek:
.... vagy nem elnöki,
(...a birodalomban) .....:cool:
Valaki mindenképp jól jár .....
Legrosszabb esetben lesz egy NASAMS-unk.:rolleyes:
 
  • Tetszik
Reactions: SilvioD
K

kamm

Guest
Ettől függetlenül a miniszter írta alá. A gentlemen agreement szerint ezt azért nem illik felrúgni.
Hacsak....... nem történik valami durva dolog az ősszel.
Mondjuk egy elnöki bukás a birodalomban..... :eek:
.... vagy nem elnöki,
(...a birodalomban) .....:cool:
Valaki mindenképp jól jár .....
Legrosszabb esetben lesz egy NASAMS-unk.:rolleyes:

Nekem nincs nagy bajom vele, ha majd lesz melle ABM is.
 
T

Törölt tag 1586

Guest
Békéscsabán van valamilyen radar állomás.
Nem ment át a message...
Arra céloztam hogy az Alföld elég sík és csak nagyon kevès (kb 0) megfelelő magaslati pont van.
A radarhorizont makacs dolog és egy pár m magasan lévő radar horizontja egy alacsonyan közeledő cél esetén nem több mint 40-45 km.
 
  • Tetszik
Reactions: Bálint