[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 571
113
Orosz VM különgépe Minszkben

uNnEiKzqqqQ.jpg
 
W

Wilson

Guest
Lefordítottam egy cikket a Pravdaból
12.08.2020 17:09

Fehéroroszország és Ukrajna: a majdanok hasonlóságai és különbségei


Fehéroroszország és Ukrajna két szomszédos szláv ország, sok közös vonásuk van, bár ennek ellenére jelentős különbségek is vannak köztük. Beleértve a "forradalmak" formáját és tartalmát.

1520239_five.jpeg


Egy kicsit a politikáról

Ha Minszkben Alexander Grigorievich szinte a kizárólagos parancsnok, akkor Kijevben a "washingtoni regionális bizottság" (az elnök útján) és Soros nagyapa (akiknek saját emberei vannak a kormányban) vezetik a show-t. Ugyanakkor Lukasenko megpróbál barátságban maradni Moszkvával, aktívan ellenállva az uniós államba történő mélyülő integrációnak, Zelensky pedig továbbra is támogatja elődje alapvető üzenetét: "Oroszország agresszor és megszálló".

Néhány évvel ezelőtt egy ukrán honlapon végzett felmérés a "Melyik külföldi politikussal ért egyet?" témában, Vlagyimir Putyin elsöprő győzelmét hozta - több mint 80% -a szavazott rá. Természetesen a Porošenko által felfokozott propaganda éveiben ez a helyzet megváltozott, és Lukasenka most egy ilyen szavazást akar megelőzni. Meg tudom magyarázni ezt egy kedves és igazságos cár megsemmisíthetetlen szláv hitével: a saját elnökeikkel szemben fennálló teljes bizalmatlanság és csalódás fényében az ukrán nép valójában azt akarja, hogy egy erős gazdasági erővel rendelkező valaki legalább elemi rendet hozzon az országba.

Szovjet örökség

A modern minszki kerületek és az ország regionális központjai széles útjaikkal és utcáikkal kellemesek a szemnek -tágasak ,levegősek, ez az ami annyira hiányzik az ukrán városokból, ahol szinte minden megfelelő (és nem annyira)megfelelő ingyenes földterületet megpróbálnak beépíteni. A városok központi részeit azonban szovjektől kezdve szinte mindenhol érintetlenül megőrizték - retro filmeket lehet készíteni ebben a környezetben (például néhány gomeli vagy vitebski üzletben). Számos kávézó és üzlet bezár 19-20 órakor, ami teljesen szokatlan az ukrán lakosok számára, ahol legalább két éjjel-nappal működő kiskereskedelmi lánc és számos azonos nyitva tartású vendéglátó-ipari vállalkozás van.


Az Ukrajna és Fehéroroszország határán gyakran látom, hogy a beloruszok könnyedén belépnek Ukrajnába, majd az ellenkező irányba távoznak, tele élelmiszerekkel és különféle fogyasztási cikkekkel. Ez érthető: az árak az ukrán üzletekben és piacokon sokkal alacsonyabbak. És a beloruszok számára előnyös, ha Ukrajnában vásárolnak.

Bérek és árak

Átlagos nyugdíj: Ukrajna - 105 euró, Fehéroroszország - 162 (a továbbiakban minden euróban jelenik meg).

Átlagos fizetés : Ukrajna - 356, Fehéroroszország - 431. Meg kell jegyezni, hogy az állami szektorban magasabbak a bérek Fehéroroszországban, a magánszektorban viszont Ukrajnában. Az ok egyszerű: Minszkben kevesebb lakos él, mint Kijevben, tehát a tényleges kereslet alacsonyabb. Például egy fehérorosz tanár 414-et, egy ukrán tanár pedig minden támogatással - legfeljebb 246-t kap.

Egyszobás apartman bérlése jó helyen, nem messze a metrótól: Kijev - 277, Minsk - 172.

Kommunális számlák egy kétszobás apartman számára a fűtési időszakban: Kijev - 77, Minszk - 38.

Élelmiszerárak: hajdina - 1 (K) és 0,75 (M); egy tucat tojás - 0,5 (K) és 0,7 (M); liter tej - 0,9 (K) és 0,5 (M); sertés hús (1 kg) - 4,9 (K) és 4,7 (M).

Az üzemanyagárak abszolút minden belorusz benzinkútnál azonosak. Egy liter AI-95 és gázolaj költsége Fehéroroszországban 0,62, Ukrajnában ezek az árak átlagosan 0,70-0,77. Utazás Minszkben - 0,24, Kijevben - 0,25.

Tehát a beloruszok, akik elégedetlenek az életszínvonalukkal, továbbra is megtudják majd tapasztalni az élet minden élvezetét a Maidan után?

Szakértői vélemények

A fehéroroszországi eseményeket úgy kell értékelni, mint egy folyamatot, amely a peresztrojka óta, (az 1980-as évek közepe óta), a Szovjetunió egész területén zajlik - ez a színes forradalom folyamata, amelyet az Egyesült Államok indított a szovjet projekt és örököseinek teljes lebontására - mondta Valerij Pesetsky , az Ukrán Szociális Elemzési Központ igazgatóhelyettese .

"És azt kell mondanom, hogy ebben a folyamatban mindössze a Szovjetunió két volt volt köztársasága, Fehéroroszország és Oroszország állt ellen ennek a folyamatnak. Ma megdöntik az elsőt, holnap a másodikat indítják. Mindkettő megfog maradni? Csak a folyamat töredékei látszanak a felszínen, de mélyebbre kell nézni. A belarusz tiltakozás során először fiatal és erős emberek százezreit vitték utcára - tíz évvel ezelőtt csak százak voltak kint. ...

Egy másik újítás a köztársaság legnagyobb vállalkozásainak sztrájkja. Mindezek a tényezők azt jelzik, hogy 10 évig a színes forradalom technológiája volt sikeres, nem pedig Lukasenko intézkedései annak visszatartására. Ezt a "sikert" nem szabad alábecsülni. Alekszandr Grigorjevics politikai sorsa van benne és hatékonysága. És úgy tűnik nem tud megbirkózni ezzel a mély folyamattal. A színes forradalmak szervezőinek vereségéről akkor lehet beszélni, amikor a tömegek beilleszkedésének szintje visszatér a tíz évvel ezelőtti szintre. Eddig nem látok okot ezzel kapcsolatban optimizmusra. Attól tartok, hogy a jelenlegi helyzetben Lukasenko sokáig nem marad az elnök. Hacsak nem indítja el Minszk integrálódását az Orosz Föderációba.

Ebben az összefüggésben az a fontos a belorusz vezető számára, hogy helyreállítsa az ország rendjét, megmutatva Moszkvának, hogy nincs szüksége a nő segítségére. És ebből a pozícióból kezdje el gyorsan országának valódi integrációját az uniós államba. Ha ezt nem tudja bebizonyítani, akkor mindenképpen "fel kell adnia" - különben egyszerűen eltávolítják. És sorsa nem fog különbözni Janukovicsétól (és ez a legjobb eshetőség). Ukrajnát illetően a kijevi kapcsolatok végül a Minszk Moszkvával szembeni viselkedésének stratégiájától függően kerülnek meghatározásra. Nos, az Egyesült Államokat nem érdekli, ki válik a fehéroroszországi tiltakozás vezetőjévé - még egy majom is lehet az a helyi állatkertből. Végül is ők szabályozzák a folyamatot, és határozzák meg a játék szabályait. És a "hősök" neve teljesen véletlenszerű dolog. véli Pesetsky.

Ilya Kusa nemzetközi elemző nem tartja Majdannak a Minszkben zajló eseményeket, tehát nem hasonlíthatók össze a 2013-2014-es kijevi eseményekkel. Egy egyszerű konfrontáció áll fenn a biztonsági erők és a társadalom egy része között.

"Nem látom okát Majdannak hívni -. A Tikhanovskaya távozásának az országból semmi köze sincs a mitikus" washingtoni regionális bizottsághoz ", amely állítólag kinevez valakit elnöknek. szerk.), egyszerűen nem akart felelősséget vállalni az országban jelenleg zajló eseményekért. Az a tény, hogy politikailag gyenge alkat, a kezdetektől fogva látható volt, így távozása nem volt meglepő.

A legfontosabb az, hogy a tüntetőknél hiányzik a politikai vezetés illetve a vezetők,nincsen egyértelmű napirend és hiányzik az igények listája is . Ennek hiányában a tüntetések kudarcra vannak ítélve. Bár a közösségi média megpróbálja irányítani őket nincs egyetlen fókuszpont sem - az ilyen tiltakozásokat könnyű elnyomni és szétszórni. Ezen felül nincsen legitimitásuk a külföldön,nincsenek olyan külföldi szereplők, akik készek teljes mértékben támogatni őket. A nyugati országok most el vannak foglalva saját problémáikkal, és nincs idejük Belaruszra.

Úgy gondolom, hogy a tüntetések nem tarthatnak tovább, néhány hétnél. Tehát nem látom őket közvetlenül veszélyesnek a jelenlegi kormányra és annak legitimitására. Nyilvánvaló, hogy ez már Lukasenka számára az utolsó ciklus, és ő folytatja a régóta tervezett hatalomátadást valakinek, miközben ellenőrzését is megtartja. Ez nagyjából úgy néz ki, mint Vlagyimir Putyin alkotmányos módosítása.

A tiltakozási hullám lényege, (amelyet a külső szereplők amelyek közül a legaktívabbnak, Oroszországot, Lengyelországot és Litvániát nevezném közelről figyelnek), Lukasenka hatalmának gyengülésére utal,és ez rákényszerítheti hogy segítséget kérjen a belső problémák megoldásához. Ebben látom az orosz érdekeket. A másik két szomszédnak taktikai természetű, hétköznapi érdekei vannak, alig akarnák megdönteni Lukasenkát - nincs rá szükségük, és ez nem is jövedelmező számukra. Ami a kijevi és a minszki kapcsolatokat illeti, nem látok jeleket arra, hogy azokban kardinális változások következzenek be. A belarusz eseményekről hallott nyilatkozatoknak nincs sok értelme és jelentősége, mivel politikailag gyenge kijelentésekből állnak "- foglalja össze Kusa .

Tikhanovskaya nélkül a tiltakozás zavargássá alakul - és ez nem legitimálja az elnökjelölt, És a lázadást könnyebb elnyomni, mint a tiltakozást - azok ellen keményebben léphetnek fel
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Nagyon is kell nekik.
Már a Keleti Partnerség program célja az volt, hogy fokozatosan leválasszák Oroszországról a volt szovjet tagköztársaságokat. Még 2014-ben leírtam, hogy a következő Belorusszia lesz. Belorusszia után jönnek az örmények.

Tulajdonképpen kell is Nekik, meg nem is. Ott inkább a valamilyen szintű "leválasztás" lehet a cél, de a "nyugati világba való beolvasztás" már nem igazán. Egyfelől nézzük meg az EU Balkán politikáját vagy kicsit még távolabban a Törökországgal (Ők ugye hivatalosan a 'csatlakozásra váró ország' státuszban van az EU -nál már elég régóta és ez azért elméletileg komolyabb) való viszonyát. Azt láthatjuk, hogy ezekre a területekre az EU már nemigazán akar mindenáron "kiterjedni". Ennek nemcsak gazdasági okai vannak vagy kultúrkülönbözőségi, hanem egyebek is. Most csak példaként Törökországgal az EU -ban a "nagyok" (pláne UK kilépésével) súlya már szabad szemmel láthatóan csökkenne. Nyilván a kis Balkáni államoknál "kicsit" más a helyzet, de mindenesetre borítékolható, hogy jópáran arrafelé nem mostanában lesznek EU tagok például ... Úgy egyébként friss hír, hogy az eddig is elég parázs francia-török viszony mérgesedni látszik még jobban. Ez mai hír - elnézést a kicsi off -ért:


Valami hasonló a helyzet Ukrajnával is és Fehéroroszországgal is - meg úgy cakli-pakli mind a 6 a Keleti Partnerség programban érintett országgal. Mi is ez a Keleti Partnerség program (https://www.consilium.europa.eu/hu/policies/eastern-partnership/)?

Mi a keleti partnerség?
A keleti partnerség arra irányul, hogy megerősítse a következő hat kelet-európai és dél-kaukázusi partnerország politikai társulását és gazdasági integrációját:

  • Örményország
  • Azerbajdzsán
  • Belarusz
  • Grúzia
  • a Moldovai Köztársaság
  • Ukrajna
A keleti partnerség nem terjed ki Oroszországra és Törökországra, mivel mindkét ország eltérő státusszal rendelkezik az EU-val kialakított kapcsolataiban:
  • Törökország – csatlakozásra váró ország
  • Oroszország – stratégiai partnerségi ország
A keleti partnerség az európai szomszédságpolitika (ENP) külön a keleti országokra vonatkozó dimenziója. Az Unió az európai szomszédságpolitika (ENP) keretében déli és keleti szomszédaival együttműködik annak érdekében, hogy a lehető legszorosabb politikai társulás és a lehető legnagyobb fokú gazdasági integráció valósuljon meg.

Egy kicsit jobban "megkapargatva" Fehéroroszországgal kapcsolatban kicsit részletesebben:

Az EU és Belarusz közötti kapcsolatok előmozdítása
Az EU gondosan kimért lépésekben, körültekintően viszi tovább a Belarusz tekintetében képviselt kritikus politikáját, törekedve az országgal való kapcsolatainak elmélyítésére. Ennek részeként a felek:

  • szakmai párbeszédet folytatnak meghatározott témákban
  • együttműködnek a keleti partnerség multilaterális dimenziójának keretében
  • az EU támogatást nyújt a belarusz civil társadalomnak és az elnyomás áldozatainak
  • 2014 januárjában megkezdték a tárgyalásokat a vízumkönnyítési és visszafogadási megállapodásról, 2015-ben pedig a mobilitási partnerségről
  • párbeszédet folytatnak a Belarusz modernizálásához szükséges reformokról, valamint kapcsolataik fejlesztési lehetőségeiről (ezen belül az esetleges uniós pénzügyi támogatásokról)
Első körben a "gazdasági kapcsolatok elmélyítése" tekintetében a fentebbieken felül pont a mai napon tervezik az EU külügyminiszterek megvitatni, hogy milyen gazdasági szankciókat érvényesítsenek Fehéroroszország irányában ... :) (kéretik a smiley -t komolyan venni - ez természetesen ebben a kontextusban nem teljesen komoly)

Azaz lényegében: támogatások a civil szervezeteknek (ez külön érdekes ...), de ezt leszámítva "ilyen párbeszéd" no meg "olyan párbeszéd" stb. stb. Ehhez képest mit lát egy "átlag" vagy éppen a magasabb hozzáadott értékkel rendelkező iparágban dolgozó fehérorosz? Egyfelől vámunió Oroszországgal, import és export 50% -a Oroszországgal (a többi nagyja sem EU -val igazából), közös védelmi doktrína az oroszokkal és egy "raklap" egyéb megállapodás. Most az ilyen "olcsó olaj" és egyebeket hagyjuk. A másik oldalról meg láthatják a szomszédban pl. Ukrajnát, ahol ez a dolog igen sikeresen "szárbaszökkent". Itt nem csak arról van szó, hogy ugrik a "10 évente új autó" meg az "évi 2 nyaralás", hanem puccs-puccs hátán (ide vehetjük a másik partner állam Grúziát is pl.), polgárháborús állapotok és/vagy nyílt katonai konfliktus temérdek civil- és katonai halottal/sérülttel, rommá lőtt városokkal és üzemekkel. Továbbá ne felejtsük, hogy a cége ami eddig az oroszokkal kereskedett kb. lehúzhatja a rolót, mert az EU nyomni fogja a szokásos "nem veszünk semmit" (mármint terméket illetve szolgáltatást) mantrát ...

Ehhez képest vizsgáljuk meg az Oroszországhoz fűződő viszonyrendszert. A két ország egyesülése irányába történő projektek már a 90 -es években megindultak és tulajdonképpen elég zökkenőmentesen haladtak is. Már Putyin idejében (2002) történt, hogy Lukasenko a két ország egyesülését megtorpedózta, de ezt leszámítva (a konkrét egyesülést) a közeledés majdnem töretlen - az utóbbi időben ismert "zökkenőket" leszámítva. Az alábbi linket érdemes olvasgatni, akit érdekel, hogy hogyan is állnak:

https://kki.hu/assets/upload/Kulugyi_Szemle_2008_02_Katonai_egyettmekedees_Feh.pdf

Ebben nemcsak katonai dolgok vannak pedzegetve, de tény, hogy elsősorban arra koncentrál. Leegyszerűsítve nagyon komoly és szoros biztonágpolitikai együttműködés van a két ország között. Megkockáztatom itt-ott komolyabb, mint a NATO tagországai között. Ez nem egyszerűen egy védelmi szövetség, de a két országnak közös biztonságpolitikai- és katonai doktrínája van (!!). E mellett közös, integrált légvédelmük van, a két hadsereg közös - olykor nem is kicsi - hadgyakorlatai stb. stb.

E mellett nem tudom figyelünk-e a részletekre? Például az alábbi hírre és annak időzítésére?

https://magyarnemzet.hu/kulfold/felkeszult-a-nuklearis-valaszcsapasra-az-orosz-vezerkar-8484642/

Na úgy gondolom ennyit a lengyelek (és esetleg a balti államok) esetleges nyílt katonai intervenciós terveiről (felmerült ebben a topikban most kérdésként) ... Még egyszer - közös orosz-fehérorosz doktrína, mely Oroszországot kötelezi arra, hogy amennyiben Őt vagy szövetségesét ... (a mondatot mindenki fejezze be ízlés szerint)

Azaz leegyszerűsítve nem "zöld békaemberek" jelennének meg egy nyílt katonai támadás esetén, hanem az orosz hadsereg pacekban és a Kreml -ben addig nyomnák a piros gombot, amíg meg nem unnák.

Lengyel (avagy akár balti szemszögből):

- mi lenne a célja a támadásnak?
- hirtelen elfogyna körülöttük a levegő - azaz eltűnnének a szövetségesek hamar, az USA -val az élen,
- a NATO 5. cikkely erre nem vonatkozna ...

Szerintem. Lukasenkónak hamarosan valószínűsíthetően le kell lépnie a politikai színpadról. Ez Moszkvának sem lenne ellenére. Egy aránylag oroszbarát kormányt prognosztizálok. Ne felejtsünk el egy további tényezőt sem. Putyin is öregszik és esetleg gondolkodik néha a politikai örökségén (pl. mi tenné fel a pontot az i -re). Egy "virágesőben, éljenző tömeggel körülvéve valamint boldog és csillogószemű gyerekek tekintetétől övezve" egyszerre kimondani a "boldogító igen" -t ... :)

(és mindenki ellovagol a naplementébe - ki így, ki medveháton :cool:)
 
W

Wilson

Guest
Az üzenet lényegi részének nyers fordítása.

"Az emberek teste, akiknek sikerült kijutniuk a kínzás helyéről,

Sikerült beszélnünk azokkal az orvosokkal, akik az áldozatokat kórházakba viszik. Itt látható egy személy orvosi feljegyzése: , agyrázkódás, többszörös törések. És emellett a végbél traumatikus sérülése , valamint a nemi szervek súlyos sérülése.



 
  • Tetszik
Reactions: fip7
W

Wilson

Guest
Az Uralchem főtulajdonosa, Dmitrij Mazepin felszólította Fehéroroszország elnökét, Alekszandr Lukasenkot, hogy kezdjen tárgyalásokat a tüntetőkkel. Az orosz üzletember javaslatot tett egy "Nemzeti Üdvösségi Bizottság" létrehozására.

Az Orosz-Belarusz Üzleti Tanácsot a Kereskedelmi és Iparkamara hozta létre 2012-ben. Ide tartozik a Rostec, a Sberbank, a VTB, a LUKOIL és más cégek. Dmitry Mazepin, Fehéroroszország szülötte, 2018 óta a Tanács elnöke. Utoljára 2015-ben rangsorolták a leggazdagabb oroszok között. A Forbes ezután 1,3 milliárd dollárra becsülte meg vagyonát (63. hely).

„Arra szólítunk fel ..., hogy elismerjük a társadalom tiltakozásának nyilvánvaló tényeit - és időveszteség nélkül a üljünk tárgyalóasztalhoz . Ez az egyetlen lehetőség, tehát nem szabad kihagyni ”- tartalmazza a közlemény. És ezzel együtt felszólított az értelmetlen vérontás és a civilek elleni erőszak beszüntetésére.

Az orosz üzletember úgy véli, hogy a belorusz intelligenciának, üzletembereknek és politikusoknak létre kell hozniuk egy „Nemzeti Üdvösségi Bizottságot”. Feltételezi, hogy "a lakosság nevében képes lesz egyenlőnek beszélni a hatóságokkal".
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Az üzenet lényegi részének nyers fordítása.

"Az emberek teste, akiknek sikerült kijutniuk a kínzás helyéről,

Sikerült beszélnünk azokkal az orvosokkal, akik az áldozatokat kórházakba viszik. Itt látható egy személy orvosi feljegyzése: , agyrázkódás, többszörös törések. És emellett a végbél traumatikus sérülése , valamint a nemi szervek súlyos sérülése.

Nagyon helyes, így kellene eljárni minden hülyegyerekkel aki forradalmárnak képzeli magát, különben sosem fogja érezni a súlyát a tetteinek.
 
  • Tetszik
Reactions: megazez and b4l4g3

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 905
10 345
113
  • Tetszik
Reactions: b4l4g3

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 905
10 345
113
Nagyon helyes, így kellene eljárni minden hülyegyerekkel aki forradalmárnak képzeli magát, különben sosem fogja érezni a súlyát a tetteinek.

Most ezzel elég durván belegázoltál az itteni balos propagandisták lelkébe... nem ezért linkelik orrvérzésig ezeket a videókat... az érzékenyítés a céljuk, nem az, hogy ily szívtelen módon bedurvulj.. :D:D:D
 

Premortem

Well-Known Member
2017. november 9.
442
680
93
Mondjuk, hogy hazugság, és propaganda, mondjuk hogy meghülyített csőcselék, büntessük a törvényszegőket, de maradjon már egy civilizációs minimum.
Vagy most hirtelen balos lettem, hogy nem kínoznám meg a hülyegyerekek végbelét meg nemi szerveit?:D


Most ezzel elég durván belegázoltál az itteni balos propagandisták lelkébe... nem ezért linkelik orrvérzésig ezeket a videókat... az érzékenyítés a céljuk, nem az, hogy ily szívtelen módon bedurvulj.. :D:D:D
 
  • Tetszik
Reactions: SilvioD and Wilson

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 905
10 345
113
Mondjuk, hogy hazugság, és propaganda, mondjuk hogy meghülyített csőcselék, büntessük a törvényszegőket, de maradjon már egy civilizációs minimum.
Vagy most hirtelen balos lettem, hogy nem kínoznám meg a hülyegyerekek végbelét meg nemi szerveit?:D

Fenntartásokkal kezelni ezeket a linkeket, én azt mondom.
Már korábban írták, hogy elég egyoldalú a bemutatása a dolgoknak.. nem fogok állást foglalni, mert nem voltam ott.

Ami körvonalazódni látszik: Ugyanaz a forgatókönyv,mint ukrajnában.

Ez pedig egyértelmű felforgatás, semmi több.

Belorusszia továbbra is orosz érdekszféra, ukrajna is az volt.. A nato nem így gondolta és gondolja... tehát nem az oroszok az agresszorok.

Egyelőre ezt tekintem az igazságnak.
 
W

Wilson

Guest
Most ezzel elég durván belegázoltál az itteni balos propagandisták lelkébe... nem ezért linkelik orrvérzésig ezeket a videókat... az érzékenyítés a céljuk, nem az, hogy ily szívtelen módon bedurvulj.. :D:D:D

Mivel én is linkeltem a videót megszólítva érzem magam,nem az érzékenyítés a célom és balos se vagyok,de hiába próbálnék a kormány oldalról videókat belinkelni sajnos nem lehet onnan maximum termelési riportokat lehetne felrakni,sőt tegnap sorra mondtak fel az állami média munkatársai olyan kijelentésekkel,hogy az állami média meghamisítja és elhalgatja az igazságot.