[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 001
9 976
113
Ugyanabba a hibába esel, mint líbia, irak, szíria meg ukrajna esetén...azokat a vezetőket is démonizálta a nyugat... azóta meg több százezer ember meghalt ott különféle polgárháborúkban, mert nincs aki rendet tartson, ezek a "kilőtt" emberek viszont rendet tartottak, mégha európai szemmel olyanok is, amilyenek.. "diktátor"-ok.
Azért Ukrajna esetében kellett egy lelkesen bomlasztó, erős szomszéd is azt hiszem.
 
W

Wilson

Guest
Bonyolultabb ez ennél...

Valószínűleg akik ma a tüntetéseket szervezik ott, azaz érdek és ideológiai kör, akik 2006ban itthon kormányon voltak.

Ha sikerül a nyugati felforgatás, semmi jó nem vár a fehéroroszokra... ukrajna a példa... max jó sok imf hitel, buzifelvonulás és jópár profitéhes amcsi oligarcha /biden, soros/ vár rájuk..

+ egy újabb háború Európára, mert az oroszok nem fogják hagyni magukat körbe bástyázni.

Ez viszont már senkinek sem jó, Európának semmiképp.
Az usának lehet...


Mindenki azt gondol amit akar szíve joga,de ez nem nyugati felforgatás ez csak a megreformálhatatlan Lukasenko rendszerének szemünk előtt lejátszódó szétesése amelyet a társadalmi,gazdasági és politikai (Orosz)folyamatok együttes hatása idéz elő.Felesleges mindenféle nyugati összeskuvést sejteni a tüntetések mögött.Elég csak megnézni a választások előtti politikai eseményeket lásd például Pompeo parolázását Lukasenkoval,ezekből világosan látszik,hogy a nyugatnak és az amcsiknak tökéletesen megfelel Lukasenko.
 
  • Tetszik
Reactions: SilvioD

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 905
10 342
113
Európát be keverjük Afrikával, Ázsiával.
A szerbek is jól elvannak Milosevic nélkül. Még Koszovó is az övék lenne, ha előbb váltanak.

Szerbia érdektelen ama érdekcsoport számára egyelőre... vagy nem mernek velük szarakodni, mert tudják mire képesek.
De már ott is próbálták fúrni Vucicot a járványra hivatkozva... de aztán kifulladtak.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 792
113
A második pontra miért nem reagáltál? Az a könyv (címét is megadtam, olvasd el!) konkrétan azt feszegeti, hogy miért kell Oroszországból 2-3 Lengyelo. területű nemzetállamot faragni - erre miért nincs reakció?

És azt hiszed, hogy a Habsburgok, meg az itteni Monarchia 2.0-s követőik meg nemzetközi köreik az semmi? Lehet, hogy Habsburg Ottó csak kimondta, amit az EU tervez és nem egyedül ő akarta.

"de jelenleg komolyan ilyen elhatározást nem látok"

Mit kellene még látnod? Utána vagyunk az ukrán Majdannak, zajlik a belarusz Majdan... mégis milyen elhatározást kellene még látnod megvalósulni, hogy elhidd?
Nem ismerrm a könyvet ezért hagytam ki.
Mondom, nem zárom ki, hogy lehetnek ikyen célok, de ezek most nem látszanak. Ukrajna a pufferzóna Keletre tolásáról szól és éket ver a német - orosz együttműködés közé. Ez amcsi érdek. Végre is hajtották sikeresen.

Belorusszia nem ilyen fontos. Nézd a Milosevic nélküli Szerbia is Putyin kiemelt partnere. Sztem Lukasenko nélkül ott sem lenne más a szitu, csak az emberek élhetnének jobban. Ahogy látom, ezt a ruszkik is tudják.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 792
113
Szerbia érdektelen ama érdekcsoport számára egyelőre... vagy nem mernek velük szarakodni, mert tudják mire képesek.
De már ott is próbálták fúrni Vucicot a járványra hivatkozva... de aztán kifulladtak.
Ilyenek mindig lesznek. De Vucic a Merkel féle Néppárt tagja. Nem szokták reklámozni, de igy van.
 

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 905
10 342
113
Lukasenko más. Ott rend lenne ha engedné a demokráciát, nem úgy, mint az arab államokban.
Sőt jó eséllyel jobban élnének, mint jelenleg.
Őt el kell távolítani, de nem így, erőszakkal.

EU és Oroszo. vezetőinek le kell ülnie vele és kész tények elé állítani, hogy vagy szabad választások lesznek jövőre, vagy csöndben el lesz távolítva, miközben mindenki épp másfele néz.


Nem Lukasenkot védem... ő megy a lecsóba. ez biztos. Ha az oroszok leveszik róla a kezüket, a jóIsten se menti meg. Márpedig úgytűnik, hogy lemondtak róla.
Nem is tudom, hogy gondolta, hogy életképes lehet önálló, független entitásként... egy mesterségesen létrehozott állam.. röhej.
 

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 905
10 342
113
Sztem senkinek nem célja egy második Ukrajna. Ez a dolog most nem a buzifelvonulásról szól, annál alapabb célokért. Nem véletlen, hogy a lengyel kormány is támogatja a változásokat, akik nem a kulturmarxista politikájukról hiresek.

Az oligarcha váltás meg a többséget nem érinti. A felső 10.000 játszótere.

Ami nekem kínos a magyar kormány hallgatása. Minden eltelt nap kinosabb. Nem ez az elso, de nem is az utolsó.

A lengyelek ebben a témában nem beszámíthatóak az oroszfóbiájuk miatt.
Egyébként az ő szemszögükből teljesen érthető.. nem akarnak egy oroszbefolyás alatt levő Belaruszt.. ha lengyel lennék, lehet tapsolnék az eseményeknek.. de mivel magyar vagyok ezért a békének és Európa két felének egymásra találásának szurkolok.

A magyar kormány jól teszi, hogy hallgat.. semmi köze az ottani eseményekhez.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 030
2 707
113
Ne haragudj, ez nagyon demagóg.
Pláne ez a tipikus "van egy ismerősöm" érvelés.. vagy így volt, vagy nem.

A témánk szempontjából nem ad hozzá és nem vesz el.

Egyre jobb, 2006-ban voltak rendőri "túlkapások". Sajnos ezért senkit nem volntak felelősségre. Te meg -ideológiai alapon- relatívizálod/mosdatod az akkori, meg a mostani, törvénytelen brutalitást.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson
W

Wilson

Guest
Ne haragudj, ez nagyon demagóg.
Pláne ez a tipikus "van egy ismerősöm" érvelés.. vagy így volt, vagy nem.

A témánk szempontjából nem ad hozzá és nem vesz el.

Miért mert nem ileszkedik az elképzeléseidbe.Teljesen mindegy,hogy elhiszed vagy sem az attól még tény,hogy 2006-n nálunk is ártatlan embereket vertek meg a rendőrök,ha csak nem csukod be szemedet ugyanezt láthatod a beloruszoknál is csak sokkal durvább kiadásban.De ha már nem hiszel a netre százával feltöltött videóknak akkor ajánlom figyelmedbe az orosz médiát ahol tényként kezelik a fehérorosz rendőri brutalitást és a kínzásokat,de hát biztos ők is csak érzékenyíteni akarnak.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
Olvasva itt jó néhány kommentet páran úgy érzik, hogy itt a jó és a rossz küzd egymással. Persze akik ebben hisznek a nyugatot képzelik a jónak a keletet a rossznak. A nyugat esetében a jólétet emlegetik meg a nagy demokráciát mint értéket.
A nyugat jólétét viszint pont az alapozta meg amikor kemények voltak, sokszor vagy még ma is raboltak. A kultúrát a munkafegyelmet a szigor tartotta fent anno, de a mai nyugati világ döglődik. És kellően vaknak, és vagy cinkosnak kell lenni hogy ne lássuk hogy minden nemzeti érzelmet, kiállást üldöznek, mára sok a keresztényellenes fennhang, és kötelező imádni akit ök mondanak az állandó média túlsúllyal... nem születik fehér gyerek a reprodukcióhoz elég, de a fekete, ázsiait telepítik be, és az adójukból etetik őket... ez egy alattomos lakosságcsere, de minimum a fehér, keresztény Európa szétverése... az eredmény már most egyértelműen látszik.. a hollandok kocsmát nyitnak a templomban, de új mecsetet építeni kell... a legtöbb nyugati országban már nem európai az újszülöttek többsége, és jól láthatóan rend van, nem verik a rendőröket, nem erőszakolják meg a fehér nöket, alig vannak késes támadások, stb... de mindig van egy kötelező LMBTQ vagy hasonló felvonulás... fantasztikus irány! Ez volt a nyugat...

Kelet.. igen ott meg a régi beidegződések... egy komcsi diktátor aki foggal körömmel ragaszkodik a székéhez... de ha a magyar szoci világot veszem alapul ahol a gyerekszám rendben volt, volt mindenhol iskola, közbiztonság, munkahely, és nem esett szét így a társadalom, nem voltak ekkora vagyoni különbségek....stb... akkor erösen jobbosként és nem tökéletes rendszerként ott tartok, hogy az jobb volt...

Felforgatók. Azt pedig muszáj látni, hogy az Észak-afrikai ún. arab tavasz, ukrajna, nemrég a szerbek, most a fehéroroszok, vagy épp a lengyeleknél, úgy mint Blm esetében bizony ezek mind szervezett, megtervezett, koordinált és finanszírozott folyamatok. Tehát itt semmi spontanitás nincs, csak látszatként ráülnek egy valós problémára pl. szegénység.. és az mögé bújva próbálnak bábkormányokat beültetni, és valahogy soha nem a munkahelyteremtés az első gondolata ezeknek a bábkormányoknak lásd ukrajna hanem a privatizáció vagy egy lmbtq felvonulás... itt ideológiai és gazdasági terror folyik egy nem túl nagy de annál gazdagabb kör által irányítva...
És hova vezett a váltás pl ukrajnában? Szép nyugodt fejlődő ország lett? és líbiában, és szíriában... jobb lett? nem, sőtt.... egy dolog a végére.. Libanonban felrobbant valami.. amit mondanak egyébként nehezen robban magától...persze paranoia meg minden, de a kormány megbukott, és a nyugat már fel is ajánlotta a segítségét de csak ha reformok lesznek...! Bábkormány újratöltve.

Bocs a hosszú eszmefuttatásért, és egyik oldalt sem találom ideálisnak, de látni kell hogy a világon kavarják a szart direkt, és a fentiek alapján nem biztos hogy az a jó aki elsőre annak tünik. A rendőri erőszak meg ennél fogva lehet jogos is, persze ritkán ütik azt aki rászolgálna, hanem azt akit kitolnak maguk elé de a saját érdekükben!
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 567
113
Lukasenko más. Ott rend lenne ha engedné a demokráciát, nem úgy, mint az arab államokban.
Sőt jó eséllyel jobban élnének, mint jelenleg.
Őt el kell távolítani, de nem így, erőszakkal.

EU és Oroszo. vezetőinek le kell ülnie vele és kész tények elé állítani, hogy vagy szabad választások lesznek jövőre, vagy csöndben el lesz távolítva, miközben mindenki épp másfele néz.
Épp, hogy az 1994-ben hatalomra került Lukasenko rakott fokozatosan rendet az országban. Ez egy államkapitalizmus amit létrehozott. Egy szociális jóléti modell alacsony árakkal. Távozásával ez mind bomlik és az emberek sokkal rosszabbul élnének. Már többször le volt írva. Nem fogom ismételni.

Ha hatalmon marad Lukasenko ez az utolsó ciklusa, ezt ő is tudja és elő fogja készíteni a hatalom átadását.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
17 785
30 563
113
Lét határozza meg a tudatot-Lenin.
Érdekes azon irásokat olvasgatni,amik helyeslik a brutális belügyes erőszakot,ha a nekik kedves authoriter hatalom használja.
2006 nálunk pont az a nemtetszik a választás eredménye tipusú zavargások voltak,aminek itt ezek az emberk kapásbol tüncikézésnek minősitették a mostani belorusz tüntetéseket (még mindig nem vagyok baloldali,soha nem szavaztam az MSZPre).
Beloruszban mindenki szerint durván csalt a hatalom.Mivel az illiberális demokrácia szinjátéka becsődölt,most dobta a jelmezt,és erőszakkal akarja meghosszabbitani a hatalmát.
Fentartom a korábbi véleményem.Azt a "rendőrt",ki felesleges erőszakot alkalmaz,egyáltalán élvezi az erőszak alkalmazását,páros lábbal kéne kirugni.Egy rendőr ne legyen verőlegény.És a rendőr a Törvény embere legyen,ne a hatalomé.
Gond ott van,mikor maga a hatalom hoz törvénytelen törvényeket,jogszabályokat,kitekert joggyakorlatot.(nálunk is ez megy)
Ezért volt jó a Tizparancsolat,mint a mindenkori hatalom által át nem hágható alaptörvény,viszonyitási pont.
"kutya se akarja Oo szétesését"

Ez egyébként konkrétan nem igaz.

1) Habsburg Ottó kifejezett célja volt Oroszország szétszedése, hogy az Urálon inneni területeit be tudják venni az Európai Unióba.

2) Konkrétan olvastam olyan könyvet, amelyiknek az volt az alaptézise, hogy Oroszország birodalmiságát meg kell törni, és az orosz birodalomból 2-3 Lengyelország méretű nemzetállamot kell faragni (a többi területet önállósítani), mert a birodalmi orosz tudat veszélyes. A könyv címe:
Oroszország elrablása
Szilágyi Ákos
Helikon Kiadó, 1999
Mások meg azt hirdetik,hogy Krisztus második eljöveteléig a Pápának kéne irányitania a világot....Senki nem akarja egy atomhatalom káoszba sűllyedését.
 

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 905
10 342
113
Egyre jobb, 2006-ban voltak rendőri "túlkapások". Sajnos ezért senkit nem volntak felelősségre. Te meg -ideológiai alapon- relatívizálod/mosdatod az akkori, meg a mostani, törvénytelen brutalitást.

Nem mosdatok senkit..
"Az őszi események rendőrségi kezelését értékelő belső rendőrségi vizsgálat (ennek eredménye az ún. Papp-jelentés) súlyos szakmai hibákat állapított meg, a megnevezett felelősök egy részét később előléptették."

Megkéne kérdezni Gyf-éket, hogy miért léptették elő a felelősöket... csak nem azért, mert "jól" hajtották végre a parancsot, azaz szétvertek mindenkit. /felsőbb utasításra/. Mert az, hogy kap pár gumibot ütést az rendbe van, de hogy fejmagasságban lövöldöztek gumilövedékkel az tényleg komcsi tempó volt.

Többek között 2006-os események miatt sem akarok soha többé baloldali kormányzást ebben az országban.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 561
7 006
113
Habsburg Ottó meg a céljai... Jó hogy nem engem idézel. :)

Bocs, de ezen most jót röhögtem.

Ettől függetlenül akarhatják szétverni Oroszországot, de jelenleg komolyan ilyen elhatározást nem látok.
Ööó... tehát az oroszok körül lévő országokba telepített Nato bázisok, az összes környező kis ország régi nomenklatúrájánk megbuktatása pl. Grúzia, ukrajna, fehéroroszország, balti államok, és utána nyugati felfegyverzése és az évek óta tartó oroszellenes embargó, olimpikonjaik kitiltása, stb... azok nem utalnak erre? És ez nem oroszpártiság, csak mondod, hogy nincsenek jelek.....
 
  • Tetszik
Reactions: haubagoi

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 567
113
Hóbagoly kihagyott egy igen fontos könyvet, amelyet az erősen ruszofób amerikában élt lengyel zsidó, Zbigniew Brzezinski írt. A címe a Nagy Sakktábla, ebben benne van az amerikai stratégia Oroszország ellen és részletesen taglalja miért akarják a jenkiknek megszerezni Ukrajnát, Belarussziát és tönkretenni Oroszországot.
Ez olyan mint a szorzótábla- ismerni kell, ha valaki foglakozni akar biztonságpolitikával és meg is akarja érteni azt.
 

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 905
10 342
113
Olvasva itt jó néhány kommentet páran úgy érzik, hogy itt a jó és a rossz küzd egymással. Persze akik ebben hisznek a nyugatot képzelik a jónak a keletet a rossznak. A nyugat esetében a jólétet emlegetik meg a nagy demokráciát mint értéket.
A nyugat jólétét viszint pont az alapozta meg amikor kemények voltak, sokszor vagy még ma is raboltak. A kultúrát a munkafegyelmet a szigor tartotta fent anno, de a mai nyugati világ döglődik. És kellően vaknak, és vagy cinkosnak kell lenni hogy ne lássuk hogy minden nemzeti érzelmet, kiállást üldöznek, mára sok a keresztényellenes fennhang, és kötelező imádni akit ök mondanak az állandó média túlsúllyal... nem születik fehér gyerek a reprodukcióhoz elég, de a fekete, ázsiait telepítik be, és az adójukból etetik őket... ez egy alattomos lakosságcsere, de minimum a fehér, keresztény Európa szétverése... az eredmény már most egyértelműen látszik.. a hollandok kocsmát nyitnak a templomban, de új mecsetet építeni kell... a legtöbb nyugati országban már nem európai az újszülöttek többsége, és jól láthatóan rend van, nem verik a rendőröket, nem erőszakolják meg a fehér nöket, alig vannak késes támadások, stb... de mindig van egy kötelező LMBTQ vagy hasonló felvonulás... fantasztikus irány! Ez volt a nyugat...

Kelet.. igen ott meg a régi beidegződések... egy komcsi diktátor aki foggal körömmel ragaszkodik a székéhez... de ha a magyar szoci világot veszem alapul ahol a gyerekszám rendben volt, volt mindenhol iskola, közbiztonság, munkahely, és nem esett szét így a társadalom, nem voltak ekkora vagyoni különbségek....stb... akkor erösen jobbosként és nem tökéletes rendszerként ott tartok, hogy az jobb volt...

Felforgatók. Azt pedig muszáj látni, hogy az Észak-afrikai ún. arab tavasz, ukrajna, nemrég a szerbek, most a fehéroroszok, vagy épp a lengyeleknél, úgy mint Blm esetében bizony ezek mind szervezett, megtervezett, koordinált és finanszírozott folyamatok. Tehát itt semmi spontanitás nincs, csak látszatként ráülnek egy valós problémára pl. szegénység.. és az mögé bújva próbálnak bábkormányokat beültetni, és valahogy soha nem a munkahelyteremtés az első gondolata ezeknek a bábkormányoknak lásd ukrajna hanem a privatizáció vagy egy lmbtq felvonulás... itt ideológiai és gazdasági terror folyik egy nem túl nagy de annál gazdagabb kör által irányítva...
És hova vezett a váltás pl ukrajnában? Szép nyugodt fejlődő ország lett? és líbiában, és szíriában... jobb lett? nem, sőtt.... egy dolog a végére.. Libanonban felrobbant valami.. amit mondanak egyébként nehezen robban magától...persze paranoia meg minden, de a kormány megbukott, és a nyugat már fel is ajánlotta a segítségét de csak ha reformok lesznek...! Bábkormány újratöltve.

Bocs a hosszú eszmefuttatásért, és egyik oldalt sem találom ideálisnak, de látni kell hogy a világon kavarják a szart direkt, és a fentiek alapján nem biztos hogy az a jó aki elsőre annak tünik. A rendőri erőszak meg ennél fogva lehet jogos is, persze ritkán ütik azt aki rászolgálna, hanem azt akit kitolnak maguk elé de a saját érdekükben!

Maximálisan egyetértek!
 
  • Tetszik
Reactions: jimkirk