[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Ha Lukasenko bukik, akkor egy konkrét személyekre szabot szankciócsomag, novelné az EU társadalmi tamogatotságát. Plusz egy EU tagországban van a vélt gyoztes elnokjelolt. Szerintem jó esély van arra, hogy az Oroszok fognak nagyobbat hibázni, mert ugyan rá játszottak, hogy most Lukasenko szorult helyzetbe keruljon, de nem hiszem hogy akarják a bukását. Ha bepánikolnak és valahogy beavatkoznának ...

Nem biztos. Egy külső entitás általi "személyekre szabott szankciócsomag" ugyanúgy lehetne kontraproduktív, hiszen ezzel is csak a belpol -ba történő beavatkozási hajlandóságot mutatná ki az EU (legalábbis az átlag fehérorosz polgárnak ennek tűnne). Másfelől akkor a "felelősök", akik felelős pozícióban vannak kaphatnának egy lökést ilyenformán a másik irányba ... Egyébként inkább országellenes szankciók várhatóak ilyen-olyan formában valószínűleg.

A képlet nem lenne bonyolult. A bevált "répa és bot". Namost bot -ot kaptak már minden irányból - nem mellesleg a "gazdasági bot" -nak meg nem is lenne hatása mivel a Fehéroroszország-EU gazdasági reláció elhanyagolható jelenleg. Másfelől Oo. felé hajtaná az országot. A személyek elleni pedig vagy érdektelen lenne az átlagpolgároknak vagy pedig diszonáns ahogy írtam is.

Akkor maradna a jó öreg "répa". Mint ahogy nálunk is a rendszerváltás meg a csatlakozás előtt. Eladni az "amerikai álmot" meg az "EU álmot" (bár ezeket is egyre nehezebb lesz az idő előrehaladtával) megtámogatva némi gyakorlati pozitív intézkedéssel is.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
.

És egyedül a magyar kormány nem szavazta meg a szankciókat.

Tárgyalás volt még csak. Olyan kompromisszum született, hogy a tüntetők elleni erőszakot és visszaéléseket elkövetőkkel szemben dolgoznak ki szankciókat. Ez olyan van is szankció, de igazából nincs is opció lesz majd. Most kidolgozzák kb. 1 hét alatt, aztán megszavazzák. Jobban érdekel most mindenkit az EU -ban a görög-török csörte.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
.

És egyedül a magyar kormány nem szavazta meg a szankciókat.

Elméletileg itt a külügyminiszterek tanácsa volt - nem (nem a magyar kormány szavazott)? Úgy egyébként ennek a döntésnek a feltétele volt az egyhangúság, ha jól tudom. Akkor valószínűleg mi is megszavaztuk ...

Persze a konkrétumokat majd csak most fogják kidolgozni. Pont az előbbiekben írtam le, hogy miért tartom ezt a szankciózást kontraproduktívnak ... Hát Ők tudják. Mindenesetre Oroszország "likes this" ...
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 685
90 775
113
.

És egyedül a magyar kormány nem szavazta meg a szankciókat.
Ne a Nepszavából tájékozódj. Fakenews!!

Higyj a luxemburgi külügyminiszternek! Ő jó barátunk. :)

"
Josep Borrell az uniós külügyi tanács videókonferencia keretében tartott rendkívüli ülését követően közzétett Twitter-üzenetében kijelentette: az Európai Unió nem fogadja el a vasárnap tartott választás eredményét.

Diplomáciai források szerint a Fehéroroszországot érintő, a felelősök elleni célzott szankciók meghozatalának szükségességével kapcsolatban a miniszterek között egyetértés mutatkozott. A később meghozandó tényleges korlátozó intézkedéseket a tagállamok képviselőinek személyes jelenléttel tartott külügyi tanácsülésen, egyhangúlag jóvá kell hagyniuk - tették hozzá.

Jean Asselborn, Luxemburg külügyminisztere újságíróknak nyilatkozva megerősítette: a tanácskozáson mindenki egyetértett azzal, hogy megbízást adhatnak új szankciós határozatok előkészítésére."
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...valasztas-szankciokat-keszit-elo-az-eu-444974
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
24.hu meg a népszava félretájékoztat. A hvg elegánsan elhallgattja, hogy mi is megszavaztuk.
Oké, ha csak valamilyen jelentéktelen szankciók, akkor nem számít, de remélem nem kezdenek el okoskodni vagy durvulni.
(Az orosz szankciókat is mi szívtuk meg, nem a nyugati országok. Persze teljesen véletlenül alakult így... Elég már ebből a hülyeségből.)
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 685
90 775
113
Oké, ha csak valamilyen jelentéktelen szankciók, akkor nem számít, de remélem nem kezdenek el okoskodni vagy durvulni.
(Az orosz szankciókat is mi szívtuk meg, nem a nyugati országok. Persze teljesen véletlenül alakult így... Elég már ebből a hülyeségből.)
Célzott szankciókat értettem a rendőrterror felelősei ellen.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Jevgenyij Fjodorov a Belarusz helyzettel kapcsolatban azt mondja, hogy minden olyan ország bukni fog, amelynek nincs ideológiája. Belarusz is, és Oroszország is, mert Oroszországnak sincs ideológiája. Ideológia nélkül csak a pénz számít, a csinovnyikok pedig annak dolgoznak épp, aki (többet) fizet. Ha az USA, akkor az USA-nak. És épp ezért Belarusz pusztulni fog. De valószínűleg az Oroszországi Föderáció is, mert ezután már az következik. A megoldás az ideológia.
(Figyeljétek meg a SZU finom felvezetését... Megj. tőlem)
 
  • Tetszik
Reactions: Roni

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Tehát nem, nem ezek a meglévő államok (Belarusz, Oroszországi Föderáció stb.) fogják együtt összeegyesíteni a SZU-t, hanem éppen ellenkezőleg. Ezeknek előbb mind bukniuk kell a SZU visszaállításához, hogy a teljes káoszban a Nemzeti Felszabadítási Mozgalom a hadsereggel együtt egyesíthesse a kormányok nélkül maradt területeket, az 1945-ös határok szerint.
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 917
13 018
113
Janukovics is ráfaragott az Oroszország és a nyugat közti hintapolitikára. Nyugatról kapott ígéreteket. Pénzt azt nem nagyon, hiába kért. Meg persze pénzpiaci támadást, leminősítést, hrivnya elleni és kamatokat feltornászó spekulációt. Majd amikor vissza lendült a hinta, nem írta alá a társulási szerződést az EU-val és orosz hitelt kért, akkor megmajdanozták. Pedig lehetett tapasztalata a nyugat módszereit illetően, hiszen 2004-ben a narancsos forradalomnak is ő volt a vesztese. Mégis hitt egy ideig a nyugatnak.
Lukasenkoval is hasonló a helyzet. 2004-ben Fehéroroszországban is volt próbálkozás színes forradalomra, csak ott nem sikerült. Erre kapott "szankciókat", azaz pénzügyi-gazdasági háborút és megfojtási kísérletet. Meg démonizáló propagandát. Mégis beleült a hintába. Jött Pompeo, meg az EU-s országok. Ígértek. Lukasenko bevágta a durcit Putyinnal szemben. Mit ért el? Most meggy a megbuktatási kísérlet ellene a fényességes nyugat (Ukrajna, Lengyelország, Litvánia és az e 3 ország mögött álló USA) szervezésében. Nagyon furcsa, hogy Lukasenko sem a nyugat vele és Fehéroroszországgal szembeni korábbi viselkedéséből, sem az ukrán példából nem tanult. Pedig azt felérhette volna ésszel, hogy az Ukrajnához képest még sokkal inkább Oroszországtól függő Fehéroroszországban hatalmas katasztrófát idézne elő kelet felé a hidak felégetése és azt is, hogy személy szerint nyugaton őrá csak félre állítandó és megbüntetendő diktátorként tekinthetnek. De Janukovics mellett ott volt még pár másik példa is, hogy személy szerint mire lehet számítania nyugattól. Lásd Milosevics esete. Vagy Szaddám, Kadhafi, Csauseszku halála és a családjuk sorsa. Honecker, Zsivkov vagy Jaruzelski sem járt sokkal jobban. Sevarndze Grúziában még legalább bebörtönzés, vagy megölés nélkül megúszta. Nem igazán értem, hogy mit remélt Bátyuska a hintapolitikától és a nyugattól.

Minden esetre most már talán megtanulta a leckét, ahogy Erdogan is megtanulta, milyen az, amikor a jenkik megpróbálják megpuccsolni és megölni. Ha Lukasenko marad, akkor valószínűleg térdet kell hajtania Putyin előtt és nagyon küszöb alatt közlekedve beállni a sorba. Ha pedig Vova úgy dönt, hogy Lukasenko megbízhatatlanná, vagy alkalmatlanná vált, akkor vagy új választás nélkül lecserélik egy olyan politikai ellenfelére, aki Moszkvához még közelebb áll és megnyugszanak a kedélyek (aki pedig külső ösztönzésre csak nem akar megnyugodni, azt erővel lenyugtatják). Vagy a jónép valószínűleg boldogan szavazza meg ugyanezt a jelöltet egy megismételt választáson, mert:
- Ők mégis csak oroszok. Túlnyomórészt oroszul beszélnek. Orosz a kultúrájuk. Egy ukrán banderista jelegű, vagy egy orosz gyűlölő lengyel, vagy litván báb, USA báb, nyugatról beültetett vezetéstől (akár például személy szerint Szaakasvilitől is) sok jót nem várhatnak.
- Nem szeretnének Ukrajna sorsára jutni gazdaságilag, pénzügyileg, közbiztonság, közszolgáltatások, stb... szempontjából. Látják a példát, hogy milyen "jó" is lenne nekik nyugati függésben.
- Szeretnének békében nyugalomban, balhék nélkül élni. Létbiztonságot, közbiztonságot akarnak és nem felfordulást, meg működésképtelenné tett országot.
- Nem szeretnék azt, ami Észtországban, Lettországban megy, hogy az ott élő oroszok egy jó részének még állampolgári jogai sincsenek.
- Felfogják, hogy az orosz piac elvesztése rendkívül durva összeomlással járna. Mint ahogy az orosz termékekkel való közvetítő kereskedelem kiesése is.
- Szeretnék élvezni továbbra is az olcsó orosz energia és egyéb kedvezmények áldásait.
- Szeretnék megtartani a munkájukat. Azt pedig megtanulhatták egész Közép-Kelet-Európa példájából, hogy e téren milyen következményekkel szokott járni a nyugati privatizáció. Inkább választják a Putyin által féken tartott orosz oligarchákat, mit a nyugat szabad rablását.
- Egy részük szeretne továbbra is Oroszországban dolgozni, más részük szeretné, ha továbbra is nála költenének pénzt az átruccanó oroszok.
- Nem szeretnének ugyanúgy elvándorolni, mit a balti államok lakói.
- Kissé morcosak lehetnek az őket eddig csak szankciókkal és lejárató propagandával "segítő" nyugatra.
- Felfogják, hogy orosz érdekszférában Oroszországgal szembe pisilni csak rossz eredményre vezethet. Ha a maci megharagszik, az nem kellemes.
- Nem szeretnének kötelezően rettegni az oroszoktól és NATO felvonulási területté válni, mint a balti országok. Vagy kiharcolni, hogy atomcélponttá váljanak, mint a lengyelek, vagy a románok. Meg jó drága, kötelező fegyvervásárlásokkal hadiadót fizetni a nyugatnak, amire minden közép-kelet-európai NATO tagot rászorítottak.
- Nem szeretnének odáig sem eljutni, mint Grúzia, hogy nekihajtják őket az oroszoknak.
Alig hiszem, hogy a Fehérorosz nép ennyi nyilvánvaló, és közvetlen szomszédságukban lévő intő példa után komolyan venné az amerikai álmot és az EU álmot. A szabadság és demokrácia ígéretét, miközben látják a szomszédban, hogy milyen ennek a gyakorlati eredménye.

Szóval szerintem a nyugatnak csak egy majdan jellegű puccskísérlettel van esélye. Lukasenko maradásával, vagy egy sima, megszervezett hatalomátadással, vagy megismételt választással csak az Oroszországhoz való kötődés erősödhet a történtek után.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Janukovics is ráfaragott az Oroszország és a nyugat közti hintapolitikára. Nyugatról kapott ígéreteket. Pénzt azt nem nagyon, hiába kért. Meg persze pénzpiaci támadást, leminősítést, hrivnya elleni és kamatokat feltornászó spekulációt. Majd amikor vissza lendült a hinta, nem írta alá a társulási szerződést az EU-val és orosz hitelt kért, akkor megmajdanozták. Pedig lehetett tapasztalata a nyugat módszereit illetően, hiszen 2004-ben a narancsos forradalomnak is ő volt a vesztese. Mégis hitt egy ideig a nyugatnak.
Lukasenkoval is hasonló a helyzet. 2004-ben Fehéroroszországban is volt próbálkozás színes forradalomra, csak ott nem sikerült. Erre kapott "szankciókat", azaz pénzügyi-gazdasági háborút és megfojtási kísérletet. Meg démonizáló propagandát. Mégis beleült a hintába. Jött Pompeo, meg az EU-s országok. Ígértek. Lukasenko bevágta a durcit Putyinnal szemben. Mit ért el? Most meggy a megbuktatási kísérlet ellene a fényességes nyugat (Ukrajna, Lengyelország, Litvánia és az e 3 ország mögött álló USA) szervezésében. Nagyon furcsa, hogy Lukasenko sem a nyugat vele és Fehéroroszországgal szembeni korábbi viselkedéséből, sem az ukrán példából nem tanult. Pedig azt felérhette volna ésszel, hogy az Ukrajnához képest még sokkal inkább Oroszországtól függő Fehéroroszországban hatalmas katasztrófát idézne elő kelet felé a hidak felégetése és azt is, hogy személy szerint nyugaton őrá csak félre állítandó és megbüntetendő diktátorként tekinthetnek. De Janukovics mellett ott volt még pár másik példa is, hogy személy szerint mire lehet számítania nyugattól. Lásd Milosevics esete. Vagy Szaddám, Kadhafi, Csauseszku halála és a családjuk sorsa. Honecker, Zsivkov vagy Jaruzelski sem járt sokkal jobban. Sevarndze Grúziában még legalább bebörtönzés, vagy megölés nélkül megúszta. Nem igazán értem, hogy mit remélt Bátyuska a hintapolitikától és a nyugattól.

Minden esetre most már talán megtanulta a leckét, ahogy Erdogan is megtanulta, milyen az, amikor a jenkik megpróbálják megpuccsolni és megölni. Ha Lukasenko marad, akkor valószínűleg térdet kell hajtania Putyin előtt és nagyon küszöb alatt közlekedve beállni a sorba. Ha pedig Vova úgy dönt, hogy Lukasenko megbízhatatlanná, vagy alkalmatlanná vált, akkor vagy új választás nélkül lecserélik egy olyan politikai ellenfelére, aki Moszkvához még közelebb áll és megnyugszanak a kedélyek (aki pedig külső ösztönzésre csak nem akar megnyugodni, azt erővel lenyugtatják). Vagy a jónép valószínűleg boldogan szavazza meg ugyanezt a jelöltet egy megismételt választáson, mert:
- Ők mégis csak oroszok. Túlnyomórészt oroszul beszélnek. Orosz a kultúrájuk. Egy ukrán banderista jelegű, vagy egy orosz gyűlölő lengyel, vagy litván báb, USA báb, nyugatról beültetett vezetéstől (akár például személy szerint Szaakasvilitől is) sok jót nem várhatnak.
- Nem szeretnének Ukrajna sorsára jutni gazdaságilag, pénzügyileg, közbiztonság, közszolgáltatások, stb... szempontjából. Látják a példát, hogy milyen "jó" is lenne nekik nyugati függésben.
- Szeretnének békében nyugalomban, balhék nélkül élni. Létbiztonságot, közbiztonságot akarnak és nem felfordulást, meg működésképtelenné tett országot.
- Nem szeretnék azt, ami Észtországban, Lettországban megy, hogy az ott élő oroszok egy jó részének még állampolgári jogai sincsenek.
- Felfogják, hogy az orosz piac elvesztése rendkívül durva összeomlással járna. Mint ahogy az orosz termékekkel való közvetítő kereskedelem kiesése is.
- Szeretnék élvezni továbbra is az olcsó orosz energia és egyéb kedvezmények áldásait.
- Szeretnék megtartani a munkájukat. Azt pedig megtanulhatták egész Közép-Kelet-Európa példájából, hogy e téren milyen következményekkel szokott járni a nyugati privatizáció. Inkább választják a Putyin által féken tartott orosz oligarchákat, mit a nyugat szabad rablását.
- Egy részük szeretne továbbra is Oroszországban dolgozni, más részük szeretné, ha továbbra is nála költenének pénzt az átruccanó oroszok.
- Nem szeretnének ugyanúgy elvándorolni, mit a balti államok lakói.
- Kissé morcosak lehetnek az őket eddig csak szankciókkal és lejárató propagandával "segítő" nyugatra.
- Felfogják, hogy orosz érdekszférában Oroszországgal szembe pisilni csak rossz eredményre vezethet. Ha a maci megharagszik, az nem kellemes.
- Nem szeretnének kötelezően rettegni az oroszoktól és NATO felvonulási területté válni, mint a balti országok. Vagy kiharcolni, hogy atomcélponttá váljanak, mint a lengyelek, vagy a románok. Meg jó drága, kötelező fegyvervásárlásokkal hadiadót fizetni a nyugatnak, amire minden közép-kelet-európai NATO tagot rászorítottak.
- Nem szeretnének odáig sem eljutni, mint Grúzia, hogy nekihajtják őket az oroszoknak.
Alig hiszem, hogy a Fehérorosz nép ennyi nyilvánvaló, és közvetlen szomszédságukban lévő intő példa után komolyan venné az amerikai álmot és az EU álmot. A szabadság és demokrácia ígéretét, miközben látják a szomszédban, hogy milyen ennek a gyakorlati eredménye.

Szóval szerintem a nyugatnak csak egy majdan jellegű puccskísérlettel van esélye. Lukasenko maradásával, vagy egy sima, megszervezett hatalomátadással, vagy megismételt választással csak az Oroszországhoz való kötődés erősödhet a történtek után.

Ezek mind csak feltételezések. Wishful thinking.
Nincs Oroszországnak jelöltje, akit indíthatna egy megismételt választásokon.
Ha indítaná, nem szavaznák meg.
Ha mégis megszavaznák, a Nyugat őt sem ismerné el, mint ahogy Lukasenko-t sem.
Nincs a helyzetnek megoldása, káosz lesz.
Erre a helyzetre én egy szót tudok mondani és érezni: SZÉGYEN.
SZÉGYEN.
Ez az egy szó jellemzi legjobban az egész helyzetet. SZÉGYEN.
SZÉGYEN, ahogy a Nyugat viselkedik.
SZÉGYEN, ahogy Lukasenko viselkedik.
SZÉGYEN az is, ahogy Putyin viselkedik.
és igen, SZÉGYEN az is, ahogy a belarusz nép viselkedik.
 
W

Wilson

Guest
Ha Lukasenko marad, akkor valószínűleg térdet kell hajtania Putyin előtt és nagyon küszöb alatt közlekedve beállni a sorba. Ha pedig Vova úgy dönt, hogy Lukasenko megbízhatatlanná, vagy alkalmatlanná vált, akkor vagy új választás nélkül lecserélik egy olyan politikai ellenfelére, aki Moszkvához még közelebb áll és megnyugszanak a kedélyek (aki pedig külső ösztönzésre csak nem akar megnyugodni, azt erővel lenyugtatják). Vagy a jónép valószínűleg boldogan szavazza meg ugyanezt a jelöltet egy megismételt választáson, mert:
- Ők mégis csak oroszok. Túlnyomórészt oroszul beszélnek. Orosz a kultúráju

Szerintem is ez a legvalószínűbb forgatókönyv annyi különbséggel,hogy én kisebb esélyt látok arra,hogy Lukasenko marad mint arra,hogy megy.A beloruszok pedig legalábbis amit én tapasztaltam reálisan látják a helyzetüket nagy többségük nem akar hátat fordítani az oroszoknak csak Lukasenkotól és a rendszerétől akar megszabadulni.
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU
W

Wilson

Guest
Ezek mind csak feltételezések. Wishful thinking.
Nincs Oroszországnak jelöltje, akit indíthatna egy megismételt választásokon.
Ha indítaná, nem szavaznák meg.
Ha mégis megszavaznák, a Nyugat őt sem ismerné el, mint ahogy Lukasenko-t sem.
Nincs a helyzetnek megoldása, káosz lesz.
Erre a helyzetre én egy szót tudok mondani és érezni: SZÉGYEN.
SZÉGYEN.
Ez az egy szó jellemzi legjobban az egész helyzetet. SZÉGYEN.
SZÉGYEN, ahogy a Nyugat viselkedik.
SZÉGYEN, ahogy Lukasenko viselkedik.
SZÉGYEN az is, ahogy Putyin viselkedik.
és igen, SZÉGYEN az is, ahogy a belarusz nép viselkedik.

Dehogyisnem ott csücsül Lukaseno börtönében Viktor Dzmitryjevitsj Babaryka az ország egyik leggazdagabb embere 20 évig a Gazprom belarusz bankjának a Belgazprombank igazgatótanácsának elnöke volt,a választások és a letartóztatása előtt ö volt a legesélyesebb ellenzéki jelölt.Öt simán elfogadná az ellenzék és a lakosság is.Ha Lukasenko eltűnik a színről és tartanak egy szabályos választást akkor Putyinnak nincs más dolga csak beállni mögé simán megválasztanák és ő biztosan nem fordítana hátat az oroszoknak.A nyugat egy szabad és nem elcsalt választáson(nemzetközi megfigyelők jelenléte) megválasztott vezetőt nem teheti meg .hogy nem ismer el.
 
  • Tetszik
Reactions: nyugger
W

Wilson

Guest
és igen, SZÉGYEN az is, ahogy a belarusz nép viselkedik.

Ezt nem értem,hogyan kellene viselkedniük?

Azt azért ne felejtsd el ők komoly kockázatot vállaltak,hogy fellázadtak Lukasenko rendszere ellen,mint a számtalan példa is mutatja,ne értsd félre nem neked szánom általánosan értem azt amikor azt mondom,hogy könnyű egy számítógép mellől ítéletet mondani és megint más a testi épségüket életüket egzisztenciájukat kockára tenni és kimenni az utcára tüntetni,
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 427
18 839
113
Jevgenyij Fjodorov a Belarusz helyzettel kapcsolatban azt mondja, hogy minden olyan ország bukni fog, amelynek nincs ideológiája. Belarusz is, és Oroszország is, mert Oroszországnak sincs ideológiája.
Teljesen érthető ! Amerikában ideoloógia van . Két párt van de mind kettő ugyan azt szolgálja .Tehát a hatalmat több ember testesíti meg .Kínának úgy szintén a kommunista párt .Oroszoknál van egy ember( Putyin) oszt kész , amolyan 1 személyfüggő
 
  • Tetszik
Reactions: haubagoi