[BIZTPOL] Fehérorosz helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.
W

Wilson

Guest
Azt a mindenit te ekkora fehérorosz szagértő lettél, hogy mán ki is jelölöd a Lukashenkó utódját. Oszt honnan veszed te azt, hogy az a pofa jó Moszkvának?

Nem vagyok fehérorosz szakértő de nekem ez a véleményem. Annyit érdemes tudni,hogy Babariko az ország egyik leggazdagabb embere 20 évig vezette a Gazprom belorusz bankját ő volt az ellenzék legesélyesebb jelöltje míg Lukasenko be nem börtönözte öt és fiát a választások előtt.És nem melesleg az orosz kormánypárti médiába már bedobták a nevét aki az ideális megoldás lenne a kialakult helyzetre.Ja és magas az elfogadottsága mind a belorusz gazdasági szereplők mind a belorusz társadalom társadalomban.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 377
113
Gazdasági téren nem akarnak szakítani az oroszokkal nyilván hiszen a belarusz termékek 50% -nak az orosz piac a felvevője.
Viszont a többiben igen. Kilépnének az ODKB-ból, államszövetségből, felszámolnák az orosz bázisokat, eltörölnék az orosz nyelv használatát, a többit már linkeltem korábban, illetve a program ugyanaz mint Ukrajna esetében. A programot nem a belaruszok írják.

Még a választások előtt az ellenzék képviselő állandóan azt nyilatkozták, hogy semleges Belaruszt akarnak.
Csak óvatosan az oroszpárti kijelentésekkel. :)

Fehéroroszországot, de Ukrajnát sem lehet "arrébbtenni" a térképen. Amíg világ a világ orosz érdekszféra, befolyási övezet lesz! Meg amíg Oroszország ilyen hatalmas! Ukrajna se lesz belátható időn belül sem EU, sem NATO tag! Ekkora formájában semmiképpen sem! Hiába van erre nyugati törekvés!
..
Az EU-magországaihoz sokkal közelebb lévő Szerbia EU-tagsága is a 2020-as évek vége felé reális csak!
..
Na meg fordul a szél! "Nyugat" hanyatlóban, "Kelet" feljövőben!
Még két ilyen koronavírusos év gazdasági válsággal és nem lesz annyira kívánatos az EU sem! Most, amit összehoztak nagy nehezen mentőcsomagot, már az is arról szólt, az volt a lényegi kérdése, hogy hogyan előzzük meg a mediterrán peremországok végleges leszakadását! Nagy áldozatot kellett hozni!
..
De szerintem itt is gond lesz még! Nem vagyok benne biztos, hogy délről nem esik majd ki valaki. Legalább az €uró-zónából. Mert a "pénz" fontos. Azt nem fogják hagyni a németek beroggyanni!
..
Egyébként mekkora is a különbség a fehérorosz és orosz nyelv között?
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 377
113
Az egy dolog,hogy a programban mit férceltek össze,(hozzáteszem az ellenzéki tanács ezzel a programmal gyakorlatilag szembehelyezkedett)de más a realitás bárhogy is alakul Lukasenko sorsa Beloruszia nem fog kilépni az orosz medve árnyékából,ez nem egy oroszbarát hanem egy reális kijelentés:)

Már az ukrán lakosság jelentős része is rádöbbent, hogy mekkora baromságba hagyták magukat belavírozni. Egy generációra való kilátástalanságot szedtek be.
Ez fél évtizednyi távolságból már tisztán látható! Ez van.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 679
46 698
113
A NATO cáfolta, hogy csapatokat vonultatna fel Fehéroroszország nyugati határa mentén
2020. augusztus 23. 12:45

Megfigyelők úgy vélik, a fehérorosz vezető kijátssza a „katonai kártyát”, hogy elterelje a figyelmet a súlyos belpolitikai válságról.

Alaptalannak nevezte a NATO szóvivője Aljakszandr Lukasenka azon állításait, hogy a katonai szövetség csapatokat vonultat fel Fehéroroszország nyugati határai mentén.

https://mandiner.hu/cikk/20200823_a...na_fel_feheroroszorszag_nyugati_hatara_menten

Csakhát, akkor ez (és a hasonlók) mi:


Ez, koma? Mikoriak is ezek a felvételek? o_O
Ez a Covid miatt, még év elején félbemaradt amerikai, főleg logisztikai gyakorlat. Kapcsolódott hozzá más gyakorlat is, de a lényeg főleg Lengyelországban volt.
A csapatok Hollandiában és Németországban landoltak, és onnan kellett volna eljutniuk a balti országokhoz, azok felmentését szimulálva.
Több mint egy éve meg van tervezve. Az európai csapatok váltására időzítve.
Semmi köze nincsen Lukasenka-hoz.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 679
46 698
113
Nem. Az oroszok, ha jó stratégák, akkor:

1) Zárják a Suwalki-rést.
2) Elfoglalják a 3 Balti államot.
3) Kalinyingrádot "elhasználják" arra, hogy onnan támadják Lengyelo.-ot, majd amikor a NATO válaszként szétlövi Kalinyingrádot, UTÁNA visszaadják a szétlőtt Kalinyingrádot Németországnak, hadd maradkodjon Németo. és Lengyelo. rajta.

4) Ezzel egyidejűleg, a Kaukázus-2020 hadgyakorlat után/közben, bevonulnak Ukrajnába is.
5) Ezzel egyidejűleg Erdogán megtámadja Görögországot a Földközi-tengeren, figyelem-elterelésként.
Aztán szépen beveszed a gyógyszereket, és elmúlik...:p:D
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 573
113
Ez, koma? Mikoriak is ezek a felvételek? o_O
Ez a Covid miatt, még év elején félbemaradt amerikai, főleg logisztikai gyakorlat. Kapcsolódott hozzá más gyakorlat is, de a lényeg főleg Lengyelországban volt.
A csapatok Hollandiában és Németországban landoltak, és onnan kellett volna eljutniuk a balti országokhoz, azok felmentését szimulálva.
Több mint egy éve meg van tervezve. Az európai csapatok váltására időzítve.
Semmi köze nincsen Lukasenka-hoz.

Az egyik tavalyi őszi, a másik idén februári. DE UGYE EZEKET AZÓTA MIND VISSZAVITTÉK, VAGY NEM???!
Másrészt meg, ugye a VOLUMEN!
Meg ugye, ezek nem az egyetlen szállítmányok, amit érkeztek!
Az meg, hogy nem találtam közelebbiről videót, nem jelenti azt, hogy nem voltak újabbak!
És igazad van, nem Lukasenko-hoz van köze, hanem az oroszokhoz!
Az USA-Oroszo. helyzethez viszont kapcsolódik az, ami most Lukasenko-val történik!
Ja, és persze, hogy több mint egy éve meg van tervezve, ez az EGÉSZ, amit most zalik már TÖBB ÉVE is meg van tervezve!
Ezek a folyamatok nem úgy zajlanak, hogy XY felébred az ágyából, hogy kelleme mozgosítani egy kis csapatokat, úgyhogy az az "érv", hogy ezek a csapatmozgások tervezettek, nem kisebbítik annak veszélyességét!
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 573
113
Mellesleg, akkor a NATO mi a fenét tiltakozik a Kaukázus-2020 hadgyakorlat ellen? Miért kéri, hogy Oo. ne tartsa azt meg?
Pedig az is meg van tervezve előre! Na itt már az előre tervezettség nem mentő érv?
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
AKS-74U gépkarabély az a gépfegyver, de a Lukasenko mellett specnazosnak beöltözött langaléta srác, az nem más, mint a kb. 16 éves fia.

Már két hete tartanak Belaruszban a rendszerellenes tüntetések, és úgy tűnik, hétről hétre egyre nagyobb a tömeg. Vasárnap csak a fővárosban 250 ezren mentek az utcára, és tiltakoznak vidéken is. Előkerült egy olyan felvétel is, amin Lukasenka száll ki egy állami helikopterből, kezében gépfegyverrel.
LUKASENKA MÁR GÉPFEGYVERREL HELIKOPTEREZIK, KÖZBEN SZÁZEZREK TÜNTETNEK ELLENE
 
  • Tetszik
Reactions: Negan

ProPatria

Active Member
2019. június 30.
116
68
28
Szerinted akkor OK, hogy ilyen tetoválás van rajta. Az ugye tudod ilyen szimbólumok viselete törvénybe ütköző.
Az általad profilképként feltöltött szuhojon használt vörös csillag is az, Boki.
Tudom, ez nem éri el a toleranciád ingerküszöbét.

Vladimir-Putin-in-Sevasto-014.jpg

tanks-lasy-years-victory-day-parade-moscow-afp.jpg

IMG_7163-Hram.jpg

S-400+Triumph+Air+Defence+Missile+System,+Russian+SA-21+Growler+S-400++S-300PMU+48N6DM+(48N6E3)+48N6M++250km.40N6++400km++active+radar+homing+intercept+aAWACS,+J-STARS,+EA-6B9M96E+9M96E2e+9M96+120km+EXPORT+CHINA+(1).jpg

d%c3%adszelg%c5%91%202007.jpg


A felemelő pillanat a Szevasztopol felett a szélben táncoló lobogókról, és az előttük tisztelgő orosz katonákról.
1513704845-1761-illyustratsiya.jpg


És akkor vessünk egy pillantást az oroszok által felszabadított Szevasztopolban ünneplő tömegre.
russiasevastopol-may-92015-people-carry-260nw-414338431.jpg

Ne hagyjuk akkor már ki a Donyecket sem.
vday15.jpg
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 755
113
Látom vannak többen, akik nem értik ezt a belarusz nacionalizmus-nácizmus - fehérvörösfehér zászlós dolgot...
118460071_1205169533201864_7549248367153646601_o.jpg

"Ismert értelmiségiekkel folytatott vitáim arról győztek meg: a közvéleményünket formálók egy része felületesen tájékozott, geopolitikai összefüggésekről hallani sem akar, kettős mércével mér, a jogállami elveket csak akkor fogadja el, ha azok az ő nézeteit igazolják. Odáig aztán végképp nem jut el, hogy ilyen kérdéseket tegyen fel: ,,Kik a belorusz tiltakozók múltbeli példaképei? Milyen szimbólumokat használnak, s miért éppen azokat?" Mindenesetre az itteni, a Fehéroroszország náci-német megszállása alatt készült archív képen, a horogkereszt kivételével, azokat a jelképeket látni, melyek alatt mostanság a minszki ellenzéki tüntetők vonulnak. A BEKIÁLTÁS blogban részletezem mindezt, s közben igyekszem áttekintést adni az események nemzetközi hátteréről. "
https://bekialtas.blog.hu/2020/08/2...G1d7QLmrg5lkYMG9OmhfuaszE294w_IM#more16174144
 
  • Tetszik
Reactions: vata and Nemerson

ProPatria

Active Member
2019. június 30.
116
68
28
Látom vannak többen, akik nem értik ezt a belarusz nacionalizmus-nácizmus - fehérvörösfehér zászlós dolgot...
"Ismert értelmiségiekkel folytatott vitáim arról győztek meg: a közvéleményünket formálók egy része felületesen tájékozott, geopolitikai összefüggésekről hallani sem akar, kettős mércével mér, a jogállami elveket csak akkor fogadja el, ha azok az ő nézeteit igazolják. Odáig aztán végképp nem jut el, hogy ilyen kérdéseket tegyen fel: ,,Kik a belorusz tiltakozók múltbeli példaképei? Milyen szimbólumokat használnak, s miért éppen azokat?" Mindenesetre az itteni, a Fehéroroszország náci-német megszállása alatt készült archív képen, a horogkereszt kivételével, azokat a jelképeket látni, melyek alatt mostanság a minszki ellenzéki tüntetők vonulnak. A BEKIÁLTÁS blogban részletezem mindezt, s közben igyekszem áttekintést adni az események nemzetközi hátteréről. "
https://bekialtas.blog.hu/2020/08/2...G1d7QLmrg5lkYMG9OmhfuaszE294w_IM#more16174144
Tehát nincs érdemi válaszod arra, amit írtam. Köszönöm, hogy igazoltad a mondandómat.

Megelőlegezem a következő kommentedet: oroszfóbia.
Pardon.
Orosz fóbia, ahogy te írod. Érdekes, hogy oroszul tudsz, de saját(?) nyelveden borzasztó magyartalanul fogalmazol, kusza írásképpel.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 755
113
Tehát nincs érdemi válaszod arra, amit írtam. Köszönöm, hogy igazoltad a mondandómat.

Megelőlegezem a következő kommentedet: oroszfóbia.
Pardon.
Orosz fóbia, ahogy te írod. Érdekes, hogy oroszul tudsz, de saját(?) nyelveden borzasztó magyartalanul fogalmazol, kusza írásképpel.
Te ki vagy? Észre sem vettelek. :)
 

ProPatria

Active Member
2019. június 30.
116
68
28
Te ki vagy? Észre sem vettelek. :)
Koronás kiscímeres magyar nemzeti trikolór, melynek náci jelentését egyértelműen mutatja a mellette fotózott német birodalmi horogkereszt.

06a5b839-0001-0004-0000-000001128015_w1528_r1.314060446780552_fpx38.04_fpy49.98.jpg


A fehérorosz fehér-piros-fehér zászlót 1918-ban tették meg először hivatalossá.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 755
113
A fehérorosz fehér-piros-fehér zászlót 1918-ban tették meg először hivatalossá.

Én nem ismerek el semmilyen a nacionalisták által kikiálltott önálló Belarusz vagy Ukrán államot a bolsevikok okozta forradalomkor-az Orosz Birodalom szétverésekor.

Fölösleges erőlködnöd. Ha te náci szimpatizás vagy az a te dolgod, én utálok minden nácit.
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 310
10 676
113
Én nem ismerek el semmilyen a nacionalisták által kikiálltott önálló Belarusz vagy Ukrán államot a bolsevikok okozta forradalomkor-az Orosz Birodalom szétverésekor.

Fölösleges erőlködnöd. Ha te náci szimpatizás vagy az a te dolgod, én utálok minden nácit.

Anélkül, hogy bele akarnék kötni bárkibe is, egy fogalmi tisztázást kérnék, a tisztán látás végett:
Náci = nacionalista, vagy Náci = nemzetiszocialista?
 

ProPatria

Active Member
2019. június 30.
116
68
28
Én nem ismerek el semmilyen a nacionalisták által kikiálltott önálló Belarusz vagy Ukrán államot a bolsevikok okozta forradalomkor-az Orosz Birodalom szétverésekor.

Fölösleges erőlködnöd. Ha te náci szimpatizás vagy az a te dolgod
Bár próbálod nagyon efelé tolni, és már konkrét - fals - kijelentéseket tulajdonítani nekem, az eredeti fehérorosz zászló annyira náci, mint a magyar kiscímeres lobogó.
A fehérorosz zászló, bár 1918-ban tették meg először hivatalossá, eredete történelmi alapú.
én utálok minden nácit.
De a vörös csillaggal szemben nincsenek ilyen ellenérzésied, lásd a kettővel korábbi kommentemet ezzel kapcsolatban.:)
 
  • Tetszik
Reactions: pöcshuszár
Status
Not open for further replies.