[BIZTPOL] Románia

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 223
67 138
113
Igen, de statisztikailag nem az a fő lényegi kérdése, hogy Te vagy én, vagy a többi cigány valakit cigánynak tart-e, hanem az önbevallásnál magát annak tartja e. Illetve annyiban igazad van, hogy lehet olyan olvasata a "ki a cigány" kérdésnek, hogy mondjuk a környezete annak tart-e valakit.

Én azt látom, -és ez szubjektív- hogy egyre több a "láthatatlan", csodát pedig nem kell várni, de úgy látom, a vidékünkön, hogy generációról generációra egyre több a vegyes házasság, egyre több a láthatatlan, a magyar kultúra szempontjából normális, a "kitört"; de nyilván ezek mivel nem a problémás család, ezért nem ez, hanem az a két-három, vagy több családos tömbben, gettókban élők, meg a "maffiózós" családok vannak szem előtt. Legalábbis nagyobb arányban, mint mondjuk azt 15-20 éve prognosztizálták.
A változáshoz az is kell, hogy milyen közeg, milyen arányok vannak, ahogy második részében írtad. Nyilván nem országos tendencia, de úgy látom, hogy van ilyen lehetőség, sőt, egyre nagyobb ez a lehetőség, de ezt nem adják ingyen, ezért dolgozni is kell(ne) a PR-on, de nem úgy, ahogy írod, hanem a cigányság felé. Az alja, a problémás rétegek meg valószínűleg még sokáig velünk lesznek, valahogy őket nem csábítja eléggé a német szociális háló.

Ezzel annyiban szembeszállnék, hogy a magas munkanélküliséggel és szociálisan hátrányos helyzetben levő(ez a népességen is múlik, ahol megszapaorodtak témánk képviselői) megyékben az önazonosság, tehát nemzetiségi bevallás nagy arányban nem tükrözi a valóságot. Tekintve, hogy mondjuk Nógrádban jelentős a szlovák szórvány is, akár egész települések magja tartja magát annak, és ebből fakadóan nemzetiségi önkormányzattal is rendelkezik, többletbevételhez juttathatja a települést kellő mennyiségű nemzetiségi taggal. Ebből fakadóan összetartóbb jellegű kistelepülések halmaiban pusztán azért, hogy az önkormányzat nagyobb összeggel gazdálkodhasson, lebeszélt alapokon lesznek egyes emberek szlovákok, cigányok, hogy megalapozottan tudjanak fenntartani kettős, hármas költségvetésű gazdálkodást.

Az, hogy megnőtt a számaránya a vegyes családoknak és az értelmesebb élet felé törekvőknek, egyrészt maga az elvégzett munka is alapja, ez így igaz, viszont közel sem akkor mint az gondolhatnánk. Legalább ugyanakkora részben egyszerűen a nagy számok törvénye működik. Mivel egyre többen vannak, egyre nagyobb számarányban lesznek ilyenek, viszont a másik oldal képviselőinek a tömege hatványozottan magasabb marad ugyailyen módon.
 
  • Tetszik
Reactions: phaidros

erdifefe1

Active Member
2016. január 13.
246
220
43
E
Az általad lekezelt "kis" rész, kb a teljes Párciumot (Arad, Szatmár, Nagyvárad), Szilágyság (abban Zilah városát) nagy részét, Kalótaszeg vidékét Kolozsvár központtal, székelyföldet Marosvásárhellyel, Csíkszeredával, Udvarhellyel és Sepsiszentgyörgyel és a Bánságot Temesvárral. Azaz "csak" egy Északerdély méretű részecskét jelentett volna ami nálunk marad (kb 40-45%-át az elvett területeknek). Érted te miről beszélsz?
Ennek szerintem nézzél utána hogy már Trianonkor hogy nézett ki a lakosság összetétele.Azt manapság mivan arrol már ne is beszéljünk.Ha etnikai alapon lett volna a határ meghúzva Erdélyt illetően már 100 éve is csak egy kis részét tudtuk volna megtartani...Nézzél utána hogy mivolt akkor,és hogy mivan most.Már akkor csak Hargita,Kovászna Meg Maros megyékben volt magyar többség,iletve egynéhány városban mint pl Kolozsvár,de ezeket a területeket mélyen körülöleli a román többségű területek. Már 100 éve.. Manapság meg..... Nézzél utána nyugodtan... Más kérdés hogy Trianon az csak egy előrehozott végjáték volt.Előbb utóbb úgyis felbomlott volna az ország.És azt a 3 megyét leszámítva ahol még mais többségben van a magyar hát nem sok mindenre tarthattunk volna igényt Erdélyből.
Nagy Magyarország katasztrófája nem Trianon,hanem az elbaszott magyar politika az előtte lévő több évszázadból. SOha nem tekintettek a kisebbségekre egyenrangúként,soha nem képviselhették magukat az országgyűlésben,mindig ellenezték a politikusok bármiféle autonomiát nekik.Nah ezért voltak a saját kissebbségeink mindig ellenünk a történelem folyamán.Ezeket a jogokat megkapták az osztrákoktól,ezért is harcolt a magyar a 48 as forradalomban nemcsak az osztrákok ellen hanem a horvátoktól a tótokon át a szerbekkel meg az erdélyi románokkal minden kisebbséggel ,mert azok kaptak az osztrákoktól autonómiát. Ha ezt mi adtuk volna meg nekik akkor együtt simán leverték volna az osztrákokat,de még az oroszokat is. SZokásos magyar idiotizmus. Mintha mi feljebbvalók lennénk mint bárki más.Azt az a helyzet hogy a magyarnál gusztustalanabb népséget soha nem láttam pedig éltem sok országban. Nah ezért nincs Nagy magyarország és ezért soha nem is lesz többet.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 223
67 138
113
A szerb muszlim szaporodási rátával még elvoltam, a cigány értelmiség autonómia törekvéseivel már picit meginogtam....

Biztosan a Románia topicba vagyunk? :mad:o_O:cool:

Biztos baromira lényegtelen összetevő Magyarország etnikai háttere egy Románia lerohanására tett fikciózásban.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 223
67 138
113
E

Ennek szerintem nézzél utána hogy már Trianonkor hogy nézett ki a lakosság összetétele.Azt manapság mivan arrol már ne is beszéljünk.Ha etnikai alapon lett volna a határ meghúzva Erdélyt illetően már 100 éve is csak egy kis részét tudtuk volna megtartani...Nézzél utána hogy mivolt akkor,és hogy mivan most.Már akkor csak Hargita,Kovászna Meg Maros megyékben volt magyar többség,iletve egynéhány városban mint pl Kolozsvár,de ezeket a területeket mélyen körülöleli a román többségű területek. Már 100 éve.. Manapság meg..... Nézzél utána nyugodtan... Más kérdés hogy Trianon az csak egy előrehozott végjáték volt.Előbb utóbb úgyis felbomlott volna az ország.És azt a 3 megyét leszámítva ahol még mais többségben van a magyar hát nem sok mindenre tarthattunk volna igényt Erdélyből.
Nagy Magyarország katasztrófája nem Trianon,hanem az elbaszott magyar politika az előtte lévő több évszázadból. SOha nem tekintettek a kisebbségekre egyenrangúként,soha nem képviselhették magukat az országgyűlésben,mindig ellenezték a politikusok bármiféle autonomiát nekik.Nah ezért voltak a saját kissebbségeink mindig ellenünk a történelem folyamán.Ezeket a jogokat megkapták az osztrákoktól,ezért is harcolt a magyar a 48 as forradalomban nemcsak az osztrákok ellen hanem a horvátoktól a tótokon át a szerbekkel meg az erdélyi románokkal minden kisebbséggel ,mert azok kaptak az osztrákoktól autonómiát. Ha ezt mi adtuk volna meg nekik akkor együtt simán leverték volna az osztrákokat,de még az oroszokat is. SZokásos magyar idiotizmus. Mintha mi feljebbvalók lennénk mint bárki más.Azt az a helyzet hogy a magyarnál gusztustalanabb népséget soha nem láttam pedig éltem sok országban. Nah ezért nincs Nagy magyarország és ezért soha nem is lesz többet.


Hát az a helyzet, hogy ehhez amíg létezik magyar ember, lesz mindig szavunk ehhez. Az a helyzet, hogy a kunokkal a kezdeti bizalmatlanság után, a jászokkal meg alapjában véve nem voltak ilyen kérdések sem. Képesek lettek annak ellenére kisebbségek maradni(valójában ez azt jelenti, hogy önazonosak), hogy mellette a nemzetünk szerves részévé is váltak. Nem okozott nehézséget. Nem akarták darabokban képviselni a saját különálló érdekeiket, ahogy ti, mind aki résztvett minden kísérletben a darabolásra és aztán a darabolásban, mert tudták, hogy az érdekük az, hogy az országuk működjön, létezzen, nagy legyen. Ti mit képviseltetek volna a parlamentünkben? Opre Roma párt? Pár megyét leszakítanánk mi románok, nem azért, mert különállni akarunk és szétbasznánk az ország egységét, de közben azért tartsatok már el? Vagy mi a faszról beszélsz? Mit képviseltetek volna? Mert az a helyzet, hogy a románnál gusztustalanabb népet még nem láttunk. Te is tudod mik vagytok. :D
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 786
25 338
113
E

Ennek szerintem nézzél utána hogy már Trianonkor hogy nézett ki a lakosság összetétele.Azt manapság mivan arrol már ne is beszéljünk.Ha etnikai alapon lett volna a határ meghúzva Erdélyt illetően már 100 éve is csak egy kis részét tudtuk volna megtartani...Nézzél utána hogy mivolt akkor,és hogy mivan most.Már akkor csak Hargita,Kovászna Meg Maros megyékben volt magyar többség,iletve egynéhány városban mint pl Kolozsvár,de ezeket a területeket mélyen körülöleli a román többségű területek. Már 100 éve.. Manapság meg..... Nézzél utána nyugodtan... Más kérdés hogy Trianon az csak egy előrehozott végjáték volt.Előbb utóbb úgyis felbomlott volna az ország.És azt a 3 megyét leszámítva ahol még mais többségben van a magyar hát nem sok mindenre tarthattunk volna igényt Erdélyből.
Nagy Magyarország katasztrófája nem Trianon,hanem az elbaszott magyar politika az előtte lévő több évszázadból. SOha nem tekintettek a kisebbségekre egyenrangúként,soha nem képviselhették magukat az országgyűlésben,mindig ellenezték a politikusok bármiféle autonomiát nekik.Nah ezért voltak a saját kissebbségeink mindig ellenünk a történelem folyamán.Ezeket a jogokat megkapták az osztrákoktól,ezért is harcolt a magyar a 48 as forradalomban nemcsak az osztrákok ellen hanem a horvátoktól a tótokon át a szerbekkel meg az erdélyi románokkal minden kisebbséggel ,mert azok kaptak az osztrákoktól autonómiát. Ha ezt mi adtuk volna meg nekik akkor együtt simán leverték volna az osztrákokat,de még az oroszokat is. SZokásos magyar idiotizmus. Mintha mi feljebbvalók lennénk mint bárki más.Azt az a helyzet hogy a magyarnál gusztustalanabb népséget soha nem láttam pedig éltem sok országban. Nah ezért nincs Nagy magyarország és ezért soha nem is lesz többet.

Te egy nagyon "okos" ember lehetsz!
Meg láthatóan nem szeretsz minket magyarokat!
De szerencsére, hogy mi lesz, meg hogy lesz majd, az nem rajtad, meg a hasonlókon áll vagy bukik!
 

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 550
4 704
113
E

Más kérdés hogy Trianon az csak egy előrehozott végjáték volt.Előbb utóbb úgyis felbomlott volna az ország. Azt az a helyzet hogy a magyarnál gusztustalanabb népséget soha nem láttam pedig éltem sok országban. Nah ezért nincs Nagy magyarország és ezért soha nem is lesz többet.
Ezért kár volt hazajönnöd fefe! :(
Az a baj hogy a többiben volt igazság, de ezért kár volt!
Tudod itt a legtöbbünk annyira gusztustalan népesség, hogy akár az életét is adná a hazájáért!
Ízlelgesd a szót, HAZA! Ha majd jelent valamit, lehet hogy közénk gusztustalan népek közé tartozol te is!:hadonaszos:
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113
A szerb muszlim szaporodási rátával még elvoltam, a cigány értelmiség autonómia törekvéseivel már picit meginogtam....
Biztosan a Románia topicba vagyunk? :mad:o_O:cool:
Annyiban mindenképp, hogy ha visszaolvasol az erdélyi cigányság arányaiból, mibenlétéből indult ki és annak részeként tárgyaltatott.

z, hogy megnőtt a számaránya a vegyes családoknak és az értelmesebb élet felé törekvőknek, egyrészt maga az elvégzett munka is alapja, ez így igaz, viszont közel sem akkor mint az gondolhatnánk. Legalább ugyanakkora részben egyszerűen a nagy számok törvénye működik. Mivel egyre többen vannak, egyre nagyobb számarányban lesznek ilyenek, viszont a másik oldal képviselőinek a tömege hatványozottan magasabb marad ugyailyen módon.
Ez az arányokon is múlik. Ezért sem egészséges dolog, hogy sokak vélt vagy valós boldogulásuk vagy más okokból kifolyólag mentek külföldre, Bp-re, vagy É-K Mo.-ra.

.Nézzél utána hogy mivolt akkor,és hogy mivan most.Már akkor csak Hargita,Kovászna Meg Maros megyékben volt magyar többség,iletve egynéhány városban mint pl Kolozsvár,de ezeket a területeket mélyen körülöleli a román többségű területek. Már 100 éve..
Persze, csak épp sem Arad, sem Temesvár, sem Nagyvárad nem volt román többségű, sem pedig az akkori környezete sem volt az, esetleg több nemzetiségű, de legtöbb esetben döntően nem román. Még Gyulafehérváron is éppen, hogy de többségben voltak a magyarok. Persze nem azt akarom mondani, hogy nem voltak tömb román vagy elrománosodott területek, vagy ne lett volna relatív sok román a nagyvárosok környékén 1900 környékén (a román többségű települések zömében kis településes vidékek voltak és simán románnak tekintettek szinte lakatlan területeket is).
Innen meg a többi álláspontod megdőlt.
 
  • Tetszik
Reactions: alfa74 and Pogány

erdifefe1

Active Member
2016. január 13.
246
220
43
Ezért kár volt hazajönnöd fefe! :(
Az a baj hogy a többiben volt igazság, de ezért kár volt!
Tudod itt a legtöbbünk annyira gusztustalan népesség, hogy akár az életét is adná a hazájáért!
Ízlelgesd a szót, HAZA! Ha majd jelent valamit, lehet hogy közénk gusztustalan népek közé tartozol te is!:hadonaszos:

Kérdés ki mit ért gusztustalan alatt.....Még egy ennyire széthúzó,másiknak örömmel keresztbetevő,más kárán boldogságot érző népség mint a magyar az nincs. És ezt úgy jelentem ki hogy nem csak a mi drága HAZÁNKBAN éltem hanem sokhelyen,de ilyent ami itt van nemtapasztaltam sehol. Evvel pedig szinte az összes külhoni honfitársunk egyetért. Nyilván ezt nektek nehéz lenyelni akik még csak a falu határát se hagyták el.De SAJNOS ez van.És tényleg sajnos.
 

erdifefe1

Active Member
2016. január 13.
246
220
43
Hát az a helyzet, hogy ehhez amíg létezik magyar ember, lesz mindig szavunk ehhez. Az a helyzet, hogy a kunokkal a kezdeti bizalmatlanság után, a jászokkal meg alapjában véve nem voltak ilyen kérdések sem. Képesek lettek annak ellenére kisebbségek maradni(valójában ez azt jelenti, hogy önazonosak), hogy mellette a nemzetünk szerves részévé is váltak. Nem okozott nehézséget. Nem akarták darabokban képviselni a saját különálló érdekeiket, ahogy ti, mind aki résztvett minden kísérletben a darabolásra és aztán a darabolásban, mert tudták, hogy az érdekük az, hogy az országuk működjön, létezzen, nagy legyen. Ti mit képviseltetek volna a parlamentünkben? Opre Roma párt? Pár megyét leszakítanánk mi románok, nem azért, mert különállni akarunk és szétbasznánk az ország egységét, de közben azért tartsatok már el? Vagy mi a faszról beszélsz? Mit képviseltetek volna? Mert az a helyzet, hogy a románnál gusztustalanabb népet még nem láttunk. Te is tudod mik vagytok. :D

Nah pont az ilyen hozzáállás miatt nincs Nagy Magyarország.Nem pedig Trianon miatt.Mindenki kussoljon el majd a magyarok eldöntik hogy milegyen.Jah csak ez kb olyan hogy már 100 éve is az ország kevesebb mint a fele volt magyar.De persze mindenkinek sarokba kell állni és majd a magyarok megmondják mi a frankó.No ebből lett elegük a kisebbségeinknek.Ebből a hozzáállásból amit itt te is leírsz.....De ez már nemhogy manapság nem működik,amikor minden kis különálló népesség saját hazát akar de ez már akkor sem működött 100-200 éve.Sajnos a magyarok ezt nem tudják felfogni.Ugyanez igaz Nagy Jugoszláviára is. Ott meg a szerbek csinálták ugyanezt.. Hát látjuk hogy hol tartanak manapság.
 

erdifefe1

Active Member
2016. január 13.
246
220
43
Ha nem Trianonkor hanem az utána lévő polgárháborúkban szakad szét az ország,mert az biztos hogy a kisebbségek előbb utóbb fegyvert ragadtak volna,mint ahogy történt Jugoszláviával,mi magyarok meg nyilván háborúztunk volna mndenkivel ahogy tették a Jugók is hogy egyben tartsák az országot.Nah ezekután annyival jobb lett volna a helyzet hogy A jelenlegi határainkon túl még egy néhány tíz kilométeres sáv tartozna az orszáághoz.Ennyiben több lenne ma Magyarország,de hogy se így se úgy nem lenne ma Nagy Magyarország az tuti.
Aki meg ezt vitatja attól megkkérdezem miért nincs Nagy Jugoszlávia.Hova lett Csehszlovákia.stb. Pedig azok még nagyjából teljesen ugyanazon szláv népek,nincs az a különbség mint a mi van a magyarok tótók horvátok stb között.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 223
67 138
113
Ha nem Trianonkor hanem az utána lévő polgárháborúkban szakad szét az ország,mert az biztos hogy a kisebbségek előbb utóbb fegyvert ragadtak volna,mint ahogy történt Jugoszláviával,mi magyarok meg nyilván háborúztunk volna mndenkivel ahogy tették a Jugók is hogy egyben tartsák az országot.Nah ezekután annyival jobb lett volna a helyzet hogy A jelenlegi határainkon túl még egy néhány tíz kilométeres sáv tartozna az orszáághoz.Ennyiben több lenne ma Magyarország,de hogy se így se úgy nem lenne ma Nagy Magyarország az tuti.
Aki meg ezt vitatja attól megkkérdezem miért nincs Nagy Jugoszlávia.Hova lett Csehszlovákia.stb. Pedig azok még nagyjából teljesen ugyanazon szláv népek,nincs az a különbség mint a mi van a magyarok tótók horvátok stb között.

Azt azért tudjuk, hogy 49-ben az oroszok kellettek hozzá, hogy ne mi nyerjünk.Akkor a támadásokért, a népírtásért kellő revánsot vettünk volna ezeken a népeken, így az általad imádott széttépésünk sem zajlott volna le ebben a formában, mértékben. Jó eséllyel nem betelepítések lettek volna a tömbjeinkbe, hanem kitelepítés a közelükből is. Nem imádatod tárgyain múlt a siker, de a jyílvánvalóan gusztustalanságtól bizonyosan mentes, hiszen micsoda csodálatos népek is, mohóságuk hozzájárult. Nem ők oldották meg maguknak, sírás is volt mikor egy nagy elszedett tőlük a rablott holmiból. De imádd csak őket, minden jobb lesz szerintem ha ezek után inkább kiköltözöl hozzájuk.I biztos iszonyatos neked, minek kínoznád magad.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 223
67 138
113
Ha nem Trianonkor hanem az utána lévő polgárháborúkban szakad szét az ország,mert az biztos hogy a kisebbségek előbb utóbb fegyvert ragadtak volna,mint ahogy történt Jugoszláviával,mi magyarok meg nyilván háborúztunk volna mndenkivel ahogy tették a Jugók is hogy egyben tartsák az országot.Nah ezekután annyival jobb lett volna a helyzet hogy A jelenlegi határainkon túl még egy néhány tíz kilométeres sáv tartozna az orszáághoz.Ennyiben több lenne ma Magyarország,de hogy se így se úgy nem lenne ma Nagy Magyarország az tuti.
Aki meg ezt vitatja attól megkkérdezem miért nincs Nagy Jugoszlávia.Hova lett Csehszlovákia.stb. Pedig azok még nagyjából teljesen ugyanazon szláv népek,nincs az a különbség mint a mi van a magyarok tótók horvátok stb között.

De hogy egy egyszerű analógiával éljek, ha nem adok a csokimból mert én akarom elosztani, erre te elveszed és megszúrsz, akkor szerinted melyikünk a féreg? Ha látsz két embert verekedni, a megtámadott győzelemre áll, de te némi zsoldért segítesz megölni, akkor ki a féreg? Gondolom nehéz lesz az erkölcseiddel megérteni ezt, de hátha menni fog
 

Gyurma

Well-Known Member
2019. január 30.
949
1 665
93
Nah pont az ilyen hozzáállás miatt nincs Nagy Magyarország.Nem pedig Trianon miatt.Mindenki kussoljon el majd a magyarok eldöntik hogy milegyen.Jah csak ez kb olyan hogy már 100 éve is az ország kevesebb mint a fele volt magyar.De persze mindenkinek sarokba kell állni és majd a magyarok megmondják mi a frankó.No ebből lett elegük a kisebbségeinknek.Ebből a hozzáállásból amit itt te is leírsz.....De ez már nemhogy manapság nem működik,amikor minden kis különálló népesség saját hazát akar de ez már akkor sem működött 100-200 éve.Sajnos a magyarok ezt nem tudják felfogni.Ugyanez igaz Nagy Jugoszláviára is. Ott meg a szerbek csinálták ugyanezt.. Hát látjuk hogy hol tartanak manapság.
Egy elnyomott kisebbség nem szokott nővekedni létszámban. Valamint nem szoktak olyan országba sem letelepedni ahol elnyomják őket, csakis olyan helyre szoktak vándorolni, letelepedni ahol a megélhetésük biztosabb mint a szülöhazában. Figyeld meg milyen jól tükrözi az elcsatolt területeken élő magyar kisebbségek létszáma alakulását az elmúlt 100 évben és milyen jógfosztások történtek közben.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
E

Ennek szerintem nézzél utána hogy már Trianonkor hogy nézett ki a lakosság összetétele.Azt manapság mivan arrol már ne is beszéljünk.Ha etnikai alapon lett volna a határ meghúzva Erdélyt illetően már 100 éve is csak egy kis részét tudtuk volna megtartani...Nézzél utána hogy mivolt akkor,és hogy mivan most.Már akkor csak Hargita,Kovászna Meg Maros megyékben volt magyar többség,iletve egynéhány városban mint pl Kolozsvár,de ezeket a területeket mélyen körülöleli a román többségű területek. Már 100 éve.. Manapság meg..... Nézzél utána nyugodtan... Más kérdés hogy Trianon az csak egy előrehozott végjáték volt.Előbb utóbb úgyis felbomlott volna az ország.És azt a 3 megyét leszámítva ahol még mais többségben van a magyar hát nem sok mindenre tarthattunk volna igényt Erdélyből.
Nagy Magyarország katasztrófája nem Trianon,hanem az elbaszott magyar politika az előtte lévő több évszázadból. SOha nem tekintettek a kisebbségekre egyenrangúként,soha nem képviselhették magukat az országgyűlésben,mindig ellenezték a politikusok bármiféle autonomiát nekik.Nah ezért voltak a saját kissebbségeink mindig ellenünk a történelem folyamán.Ezeket a jogokat megkapták az osztrákoktól,ezért is harcolt a magyar a 48 as forradalomban nemcsak az osztrákok ellen hanem a horvátoktól a tótokon át a szerbekkel meg az erdélyi románokkal minden kisebbséggel ,mert azok kaptak az osztrákoktól autonómiát. Ha ezt mi adtuk volna meg nekik akkor együtt simán leverték volna az osztrákokat,de még az oroszokat is. SZokásos magyar idiotizmus. Mintha mi feljebbvalók lennénk mint bárki más.Azt az a helyzet hogy a magyarnál gusztustalanabb népséget soha nem láttam pedig éltem sok országban. Nah ezért nincs Nagy magyarország és ezért soha nem is lesz többet.

Kérdés ki mit ért gusztustalan alatt.....Még egy ennyire széthúzó,másiknak örömmel keresztbetevő,más kárán boldogságot érző népség mint a magyar az nincs. És ezt úgy jelentem ki hogy nem csak a mi drága HAZÁNKBAN éltem hanem sokhelyen,de ilyent ami itt van nemtapasztaltam sehol. Evvel pedig szinte az összes külhoni honfitársunk egyetért. Nyilván ezt nektek nehéz lenyelni akik még csak a falu határát se hagyták el.De SAJNOS ez van.És tényleg sajnos.

Nah pont az ilyen hozzáállás miatt nincs Nagy Magyarország.Nem pedig Trianon miatt.Mindenki kussoljon el majd a magyarok eldöntik hogy milegyen.Jah csak ez kb olyan hogy már 100 éve is az ország kevesebb mint a fele volt magyar.De persze mindenkinek sarokba kell állni és majd a magyarok megmondják mi a frankó.No ebből lett elegük a kisebbségeinknek.Ebből a hozzáállásból amit itt te is leírsz.....De ez már nemhogy manapság nem működik,amikor minden kis különálló népesség saját hazát akar de ez már akkor sem működött 100-200 éve.Sajnos a magyarok ezt nem tudják felfogni.Ugyanez igaz Nagy Jugoszláviára is. Ott meg a szerbek csinálták ugyanezt.. Hát látjuk hogy hol tartanak manapság.

Csak nem egy provokátort tisztelhetünk az úrban? Én nem vagyok egy "magyarkodó" ember, de hogy ön sem az az biztos. Avagy saját magát (is) idiótázza le? Úgy egyébként ezt a hangnemet szerintem itt be lehetne fejezni. Meg ezt a töménytelen sok baromságot is ajánlatos lenne.

Első körben kicsit tanuljon meg tapasztaljon (akár az olyan "semmirenemvaló" dolgokat is mint történelem). Szakadjon ki a falujából/kis millőjéből és járjon országot-világot. Közben persze ne csak nézzen - hanem lásson is.

Ebben az esetben kb. azonnal leesne, hogy mekkora baromság ez a "elbaszott magyar politika az előtte lévő több évszázadból". Meg, hogy pont mi "nem tekintettek a kisebbségekre egyenrangúként"? Pfff - hát nézzen már körül egy kicsit a környéken meg mondjuk akár Nyugat-Európában. Az elmúlt ezer évben kb. egyedül nálunk voltak a kisebbségeknek törvényekben is garantált jogai. Mindenhol máshol "tűzzel, vassal, vérrel" irtották Őket meg elüldözték. Akár kicsiben - akár nagyban. Most csak egy "profán" példa a Holocaust is "nyugati" találmány volt. Meg sok minden más is. Nézzen már utána, hogy hogy születtek ott nyugaton a nemzetállamok? Ugye ott volt olyan is, hogy az eggyel korábbi századforulón franciahonban az emberek több, mint a fele még második nyelvként sem beszélte a franciát. Aztán hogyan lettek belőlük azok? Hát nem úgy, hogy egy pezsgő mellett leültek, azt jól megdumálták, hogy miért ne ... A környező népek/nemzetek kisebbségpolitikája megvan? Mondjuk 80-100 évvel ez előtt - meg akár most? Benes-dekrétumostul meg egyéb kollektív bűnösségesestül? Ez ám a követendő példa. Gratulálok.

Amúgy nem mellesleg a Habsburg -ok semmilyen jogot nem adtak senkinek - ők maximum egymásnak uszítottak népeket (akár ennek segítségével). Szintén úgy egyébként még 100 éve sem, ha valóban népesség alapján történő felosztás lett volna, akkor nem "max. 10 km -es sáv" maradt volna. Kb. a második bécsi döntés lett volna úgy-ahogy igazságos. Hogy a Székelyföld meg a Partium között volt néhány román? Gyanítom jobb dolguk lett volna, mint a mostani romániai magyaroknak. Talán még a mostani román kisebbségnek is jobb a dolga van itt, mint az romániai románságé kb. ...
 

erdifefe1

Active Member
2016. január 13.
246
220
43
De hogy egy egyszerű analógiával éljek, ha nem adok a csokimból mert én akarom elosztani, erre te elveszed és megszúrsz, akkor szerinted melyikünk a féreg? Ha látsz két embert verekedni, a megtámadott győzelemre áll, de te némi zsoldért segítesz megölni, akkor ki a féreg? Gondolom nehéz lesz az erkölcseiddel megérteni ezt, de hátha menni fog


Mégegyszer leírom,pont az ilyen hozzáállás miatt nincs Nagy Magyarország.Csak az a baj hogy a száraz tényeken nemtudsz túlnézni.Azt látod hogy szétdarabolták Magyarországot és ennyi. Nézz a dolgok mögé és keresd a miérteket. Okosabb leszel.Egy világháborún volt túl a föld, tudták a nagyhatalmak vezetői is,nyugodtan nézz utána,levelezéseikből kiderül meglehet keresni,hogy tudták hogy nincs más megoldás mint szétdarabolni az országot és mindenki kap valamit azt legyen vele boldog,így próbálták elkerülni azokat a polgárháborúkat amik előbb utóbb kitörtek volna,és akkor nyilván belekeveredik egy csomó ország megint,nah ennek elejét vették a feldarabolással.
Ahogy te hozzáállsz az az hogy minden kissebbség kussoljon el majd a magyarok megmondják a frankót.Ha Nagy Magyarország lakosságának összességében lett volna 10-20% kisebbsége teljesen igazad van,kussoljanak el.Csak azt nem veszed figyelembe hogy már 100 éve is azok a kisebbségek összességében az ország lakosságának az 54% át adták..Erdélynek Trianonkor már a 60% a román volt.Horvátország 99% a Horvát,szlovákiának 60% a tót stb..Nah ezt hagyod figyelmen kívűl.A kisebbségben lévő magyarok akraták megmondani mindenkinek mi a frankó. Hát ebből nem kértek a többiek.Meglepődsz ezen?

Csak hogy válaszoljak az analógiádra,ha te mint családfentartó veszel egy csokit,és a háztartásodban rajtad kívűl lakik még 5 ember,és te úgydöntesz hogy dögöljenek éhen mert megtartod magadnak,és ők kinyírnak a csokiért,nah akkor szerintem ne csodálkozz hogy megtették.Nah akkor ki a geci? Te aki egy geci mert nem adtál nekik belőle hogy mindenkinek jó legyen,vagy ők mert nem akartak így élni.Ha megosztottad volna a csokidat a másik 5 emberrel akkor nem basztak volna hátba. Ezrn gondolkodj el.... Minden csak nézőpont kérdése........ÉS pont hogy ezért baszták hátba mindig a magyarokat a kisebbségek akik többségben voltak.Mert Ha a magyar egyenrangúként tekintett volna rájuk akkor még mindig Magyarországon nyaralhatnánk az Adriai tengeren.......Okoska.... A magadfajta hülye hozzáállás miatt van ez ma ami.Attól hogy nem veszed figyelembe hogy a 13 millió magyaron kívűl van ott még 15 millió egyéb népség,hát akor ne csodálkozzunk hogy ez van ma ami.
 

erdifefe1

Active Member
2016. január 13.
246
220
43
Azt azért tudjuk, hogy 49-ben az oroszok kellettek hozzá, hogy ne mi nyerjünk.Akkor a támadásokért, a népírtásért kellő revánsot vettünk volna ezeken a népeken, így az általad imádott széttépésünk sem zajlott volna le ebben a formában, mértékben. Jó eséllyel nem betelepítések lettek volna a tömbjeinkbe, hanem kitelepítés a közelükből is. Nem imádatod tárgyain múlt a siker, de a jyílvánvalóan gusztustalanságtól bizonyosan mentes, hiszen micsoda csodálatos népek is, mohóságuk hozzájárult. Nem ők oldották meg maguknak, sírás is volt mikor egy nagy elszedett tőlük a rablott holmiból. De imádd csak őket, minden jobb lesz szerintem ha ezek után inkább kiköltözöl hozzájuk.I biztos iszonyatos neked, minek kínoznád magad.

Ha nem elnyomottakként kezeltük volna a kisebbségeket,hanem egyenrangú polgártársakként,akkor nem ellenünk lettek volna hanem velünk.És akkor nem csak majdnem,hanem tutira nyertünk volna.Teccik érteni.Minden csak nézőpont kérdése, de ezt a hülye majd a magyaarok megmondják mi a frankó hozzáálást már 150 éve se díjazták...Ez látom nem jut el az agyadig hogy a magyar nem felsőbbrendű senkihez mérten sem.Viszont igaz ugyanez. Amit te képviselsz az az iylen Hitleri hozzáállás.Felsőbbrendűség. Ez nem működött már akkor sem. Se máshol mint pl Jugoszlávia ahol meg a Szerbek gondolták hogy ők a Janik.... Azt szartak mindenki másra csak ők is azt felejtették el hogy rajtuk kívűl volt még ott horvát meg szlovén stb..
Hülyén gondolkodsz.Tessék mindenkit egyenrangúnak tekinteni.ALL LIVES MATTER. A magyar nem felsőbbrendű senkihez képest,és senki nem az a magyarokhoz képest.Csak ez drága honfitársain agyáig ez nem jutott el.
Amugy had kérdezzem meg hány éves vagy?
 

erdifefe1

Active Member
2016. január 13.
246
220
43
Csak nem egy provokátort tisztelhetünk az úrban? Én nem vagyok egy "magyarkodó" ember, de hogy ön sem az az biztos. Avagy saját magát (is) idiótázza le? Úgy egyébként ezt a hangnemet szerintem itt be lehetne fejezni. Meg ezt a töménytelen sok baromságot is ajánlatos lenne.

Első körben kicsit tanuljon meg tapasztaljon (akár az olyan "semmirenemvaló" dolgokat is mint történelem). Szakadjon ki a falujából/kis millőjéből és járjon országot-világot. Közben persze ne csak nézzen - hanem lásson is.

Ebben az esetben kb. azonnal leesne, hogy mekkora baromság ez a "elbaszott magyar politika az előtte lévő több évszázadból". Meg, hogy pont mi "nem tekintettek a kisebbségekre egyenrangúként"? Pfff - hát nézzen már körül egy kicsit a környéken meg mondjuk akár Nyugat-Európában. Az elmúlt ezer évben kb. egyedül nálunk voltak a kisebbségeknek törvényekben is garantált jogai. Mindenhol máshol "tűzzel, vassal, vérrel" irtották Őket meg elüldözték. Akár kicsiben - akár nagyban. Most csak egy "profán" példa a Holocaust is "nyugati" találmány volt. Meg sok minden más is. Nézzen már utána, hogy hogy születtek ott nyugaton a nemzetállamok? Ugye ott volt olyan is, hogy az eggyel korábbi századforulón franciahonban az emberek több, mint a fele még második nyelvként sem beszélte a franciát. Aztán hogyan lettek belőlük azok? Hát nem úgy, hogy egy pezsgő mellett leültek, azt jól megdumálták, hogy miért ne ... A környező népek/nemzetek kisebbségpolitikája megvan? Mondjuk 80-100 évvel ez előtt - meg akár most? Benes-dekrétumostul meg egyéb kollektív bűnösségesestül? Ez ám a követendő példa. Gratulálok.

Amúgy nem mellesleg a Habsburg -ok semmilyen jogot nem adtak senkinek - ők maximum egymásnak uszítottak népeket (akár ennek segítségével). Szintén úgy egyébként még 100 éve sem, ha valóban népesség alapján történő felosztás lett volna, akkor nem "max. 10 km -es sáv" maradt volna. Kb. a második bécsi döntés lett volna úgy-ahogy igazságos. Hogy a Székelyföld meg a Partium között volt néhány román? Gyanítom jobb dolguk lett volna, mint a mostani romániai magyaroknak. Talán még a mostani román kisebbségnek is jobb a dolga van itt, mint az romániai románságé kb. ...

Te valahogy nagyon elvagy tévedve..... Pont hogy az osztrákok adtak jogokat a kisebbségeknek amit a magyarok tűzzel vassal tiportak. Ennek nézzél szépen utána.
Amit meg említesz hogy mit csináltak a drága nyugaton a kisebbségekkel,nah pont azt csinálták a magyarok is.