[BIZTPOL] Románia

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 197
66 943
113
Igen, csak éppen két-három felé válik a cigány társadalom is, egyik része marad a maffiózót játszó, nem feltétlen sok gyerekkel, a munkakerülő sokgyerekes, és egy igen jelentős része, a láthatatlan nagy része, amelyik tanul, dolgozik, esetleg már épp vegyes házasságban él. Amelyik érettségizik, vagy szakmát szerez, még ha át is vannak rugdosva a vizsgán, akkor sem fog 14 évesen szülni, meg 10 gyereket vállalni a nyomorba, mert már egy olyan közeg, barátok veszik körül, akiktől nem csak azt az életet látja.


Azért a cigányokkal elég komoly szintű a probléma ezt mind tudjuk. A láthatatlan része amiről beszélsz valóban láthatatlan, néha találkozik az ember egy-egy egyedével, viszont ezt nem kellene mindet ajnározni, mert itt is megoszlanak és jelentős részük nem vált le arról, hogy cigányság yeah. Ami értelmiségnek tekinthető, legyen az politikai, civil-szociális rétegük, az javarészt nem érted, meg értem, meg az erdélyi magyarság megmaradásáért dolgozik, hanem hogy még nagyobb sápot tudjon kiharapni a közösből a saját népe számára a közösből. Nem az általad is említett maffiózó és a szociális potyázó rétegből került elő az autonómiájuk gondolata. Viszont mivel az említett két réteg pusztán azért mert ezek is cigányok, őket veszik számításba mint megmondóembereket, általánosnak tekinthető, hogy mindannyian képviselni is fogják ezt. A láthatatlanok pedig, a normális emberi, szociális, érzelmi töltetű, igényű tagjaik viszont már javarészt nem sorolhatóak hozzájuk, kisebb az érzékenységük az irányukba, ahogyan a nem cigány életvezetés miatt azok javarészt ki is rekesztik önmaguk közül. Tehát amit cigánynak nevezhetünk ma, az megfogalmazta a saját nemzeti alapvetését Magyarország további darabolása által, és ennek egyrészt lehet az ideológiai alapja a korábbi darabolás levezénylőinek ígérete a káoszért cserébe amit okozhatnak és én ezt tartom a gondolat megszülőjének, másrészt mivel kitermelődött nagynehezen nálunk, a pénzünkből, a tudásunkból, a türelmünkből az értelmiségük, ez önjáróvá is válhat.

Mivel az autonóm tartományok gondolata már megszületett, ahol katasztrofálisra fordulhat a demográfia felfoghatatlanul rövid idő alatt a javukra, egyértelműen fejlődik is köztük. A primitív tagjait a népességüknek egyértelműen tervezetten tudják használni, ezt tapasztalhattuk a körükben elszaporodó rasszistázás tekintetében, a magyarellenesség napi szintű megjelenésében. Rohadt magyarok, öld a rohadt magyart, mindennaposan hagyja már el a szájukat Magyarországon, szóban, fészbúkon az írási képességeik szintjén. És ami nagyon nem mellékes, hogy egy kisebb háborús veszteséget okoztak már nekünk az elmúlt évtizedekben utcán lekéselt fiatalokkal, a házaikban legyilkolt megkínzott öregjeinkkel, a leépített, elpusztított településekkel. Ha mész az utcán és szembejön hat magyar fiatal srác, vagy hat német, vagy hat norvég, vagy hat horvát, nem fogsz feszülni, mert azonos a kultúrális viselkedés szintje amiből olvasható a lelkiállapotuk(persze időnként ebből is lehet nem várt esemény, de elhanyagolható esetben), ellenben ha jön szembe hat cigány, már a mozgáskultúra amit képviselnek fenyegetést sugároz, a hírük, a tudat, hogy többen vannak, tehát csordaszellemben közelednek és megvetnek, mert magyar vagy a hazádban, nem sok jót jósol. Akkora esélye van, hogy belédkötnek, akarnak valamit, vagy csak aláznának, mint hogy nem teszik meg, de ez attól is függ, hogy milyen a környezet.

Tehát összességében a némiképp nálunk is túltolt tolerancia(durván ha az öregezőkre nézünk, nagyanyáink, nagyapáink az áldozatok) és a végtelen beleborított pénz hatására kialakult az elvárt cigány szellemiség, ami nemzetiségi pártképviseletben azonnal a területi integritásunk és a szuverenitásunk ellenében fogalmazta meg a programját. Ez a baloldal pátyolgató és a jogokat kötelezettség nélkül a javukra író programjával együtt szülte meg köztük annak az gyakran elhangzó tételnek a kimondását, hogy ők építették fel az országot a hárború után. Tudjuk, hogy a javukat csak akkor telepítették be a táboraikból többnyire kimondottan a magyar egység megszakítására a magyarok közé, de primitív legendákban ez terjed. Voltak és vannak dolgozó rétegek köztük, de ha valaha jártál volna a mindennap robotoló cigányság körében mondjuk Nógrád-megyében ahol nekem volt szerencsém, akkor tudnád, hogy ez a mentalitásukon semmit sem változtat, csak az anyagi helyzetükön. Szemetelés, csak már nem feltétlenül a közvetlen környezetükbe, hanem valahol egyéb helyen kibaszva, derékmagasságban letarolt ellopott erdők, fenyegetés, erőszak ugyanúgy.

Országos szinten tehát fel tudnak mutatni egy réteget ami pártokhoz tapadva a saját hasznát lesi, egy értelmiséget, aminek kis része normális magyar emberi célokat és életvitelt képviselve láthatatlan, nagy része abnormális(a mi szemszögünkből) célokat fogalmazott meg az ellenünkben, egy maffiavonalat az évtizedek óta a környezetünkben garázdálkodó és mégis szabadon cselekvő tagjaikból nagyban és kicsiben, egy dolgozó de változatlanul saját mentalitású réteget és az igazi tudatlan, akarattalan szociális potyautasokat. Nekem van egy olyan érzésem, ismerve az egyes megyékben a településeken egyre növekvő sűrűségüket, hogy már bőven átlépték a másfél milliós számot is akár. Ha pedig veszünk egy családot belőlük, aki a tipikus cigányos nyomorból származik és a szociális hálón keresztül a minimális kötelezettségeinek tesz eleget ebben a tekintetben kizárólag azért, hogy a hálóban maradhasson, akkor bárhogy is nézzük, lehet, hogy csak két lány megy "svájcba", a harmadik folytatja ugyanezt az életmódot és szaporaságot, az egyik fiú meghal fiatalon, a másik kettő drogos maffiásat játszós lesz, a negyedik kiszakad mert elviszik a gyámtól érkezettek...
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 197
66 943
113
Azért a cigányokkal elég komoly szintű a probléma ezt mind tudjuk. A láthatatlan része amiről beszélsz valóban láthatatlan, néha találkozik az ember egy-egy egyedével, viszont ezt nem kellene mindet ajnározni, mert itt is megoszlanak és jelentős részük nem vált le arról, hogy cigányság yeah. Ami értelmiségnek tekinthető, legyen az politikai, civil-szociális rétegük, az javarészt nem érted, meg értem, meg az erdélyi magyarság megmaradásáért dolgozik, hanem hogy még nagyobb sápot tudjon kiharapni a közösből a saját népe számára a közösből. Nem az általad is említett maffiózó és a szociális potyázó rétegből került elő az autonómiájuk gondolata. Viszont mivel az említett két réteg pusztán azért mert ezek is cigányok, őket veszik számításba mint megmondóembereket, általánosnak tekinthető, hogy mindannyian képviselni is fogják ezt. A láthatatlanok pedig, a normális emberi, szociális, érzelmi töltetű, igényű tagjaik viszont már javarészt nem sorolhatóak hozzájuk, kisebb az érzékenységük az irányukba, ahogyan a nem cigány életvezetés miatt azok javarészt ki is rekesztik önmaguk közül. Tehát amit cigánynak nevezhetünk ma, az megfogalmazta a saját nemzeti alapvetését Magyarország további darabolása által, és ennek egyrészt lehet az ideológiai alapja a korábbi darabolás levezénylőinek ígérete a káoszért cserébe amit okozhatnak és én ezt tartom a gondolat megszülőjének, másrészt mivel kitermelődött nagynehezen nálunk, a pénzünkből, a tudásunkból, a türelmünkből az értelmiségük, ez önjáróvá is válhat.

Mivel az autonóm tartományok gondolata már megszületett, ahol katasztrofálisra fordulhat a demográfia felfoghatatlanul rövid idő alatt a javukra, egyértelműen fejlődik is köztük. A primitív tagjait a népességüknek egyértelműen tervezetten tudják használni, ezt tapasztalhattuk a körükben elszaporodó rasszistázás tekintetében, a magyarellenesség napi szintű megjelenésében. Rohadt magyarok, öld a rohadt magyart, mindennaposan hagyja már el a szájukat Magyarországon, szóban, fészbúkon az írási képességeik szintjén. És ami nagyon nem mellékes, hogy egy kisebb háborús veszteséget okoztak már nekünk az elmúlt évtizedekben utcán lekéselt fiatalokkal, a házaikban legyilkolt megkínzott öregjeinkkel, a leépített, elpusztított településekkel. Ha mész az utcán és szembejön hat magyar fiatal srác, vagy hat német, vagy hat norvég, vagy hat horvát, nem fogsz feszülni, mert azonos a kultúrális viselkedés szintje amiből olvasható a lelkiállapotuk(persze időnként ebből is lehet nem várt esemény, de elhanyagolható esetben), ellenben ha jön szembe hat cigány, már a mozgáskultúra amit képviselnek fenyegetést sugároz, a hírük, a tudat, hogy többen vannak, tehát csordaszellemben közelednek és megvetnek, mert magyar vagy a hazádban, nem sok jót jósol. Akkora esélye van, hogy belédkötnek, akarnak valamit, vagy csak aláznának, mint hogy nem teszik meg, de ez attól is függ, hogy milyen a környezet.

Tehát összességében a némiképp nálunk is túltolt tolerancia(durván ha az öregezőkre nézünk, nagyanyáink, nagyapáink az áldozatok) és a végtelen beleborított pénz hatására kialakult az elvárt cigány szellemiség, ami nemzetiségi pártképviseletben azonnal a területi integritásunk és a szuverenitásunk ellenében fogalmazta meg a programját. Ez a baloldal pátyolgató és a jogokat kötelezettség nélkül a javukra író programjával együtt szülte meg köztük annak az gyakran elhangzó tételnek a kimondását, hogy ők építették fel az országot a hárború után. Tudjuk, hogy a javukat csak akkor telepítették be a táboraikból többnyire kimondottan a magyar egység megszakítására a magyarok közé, de primitív legendákban ez terjed. Voltak és vannak dolgozó rétegek köztük, de ha valaha jártál volna a mindennap robotoló cigányság körében mondjuk Nógrád-megyében ahol nekem volt szerencsém, akkor tudnád, hogy ez a mentalitásukon semmit sem változtat, csak az anyagi helyzetükön. Szemetelés, csak már nem feltétlenül a közvetlen környezetükbe, hanem valahol egyéb helyen kibaszva, derékmagasságban letarolt ellopott erdők, fenyegetés, erőszak ugyanúgy.

Országos szinten tehát fel tudnak mutatni egy réteget ami pártokhoz tapadva a saját hasznát lesi, egy értelmiséget, aminek kis része normális magyar emberi célokat és életvitelt képviselve láthatatlan, nagy része abnormális(a mi szemszögünkből) célokat fogalmazott meg az ellenünkben, egy maffiavonalat az évtizedek óta a környezetünkben garázdálkodó és mégis szabadon cselekvő tagjaikból nagyban és kicsiben, egy dolgozó de változatlanul saját mentalitású réteget és az igazi tudatlan, akarattalan szociális potyautasokat. Nekem van egy olyan érzésem, ismerve az egyes megyékben a településeken egyre növekvő sűrűségüket, hogy már bőven átlépték a másfél milliós számot is akár. Ha pedig veszünk egy családot belőlük, aki a tipikus cigányos nyomorból származik és a szociális hálón keresztül a minimális kötelezettségeinek tesz eleget ebben a tekintetben kizárólag azért, hogy a hálóban maradhasson, akkor bárhogy is nézzük, lehet, hogy csak két lány megy "svájcba", a harmadik folytatja ugyanezt az életmódot és szaporaságot, az egyik fiú meghal fiatalon, a másik kettő drogos maffiásat játszós lesz, a hatodik kiszakad mert elviszik a gyámtól érkezettek...


...és normális életet él(sokszor akkor sem megy), a hetedik mondjuk lány pedig intelligens eléggé és öntudatosnak születik és sikerül kilábalnia a visszahúzó erők ellenére és csodaszerűen megcsinálja a szinte lehetetlent, akkor lássuk mit is teremtett ez az egy család. A svájciak sok abortusszal lehet, hogy kiesnek a láncból, de esélyesen szaporodnak ők is, hajlamosabban a fogyatékossággal születő gyerekekre, az életmód híve, szaporodik, négy-hat-nyolc-tizet az élete valameddig tartó lefolyása alatt, a "maffiások" amellett, hogy esélyesen csökkentik a mi szaporulatunkat az esetleges áldozataikkal, szintén teherberaknak párat a népességükből, a normális ha sikerül neki, láthatatlan, a hetedik pedig vagy szintén a láthatatlanok sorát erősíti, vagy pedig nagyobb eséllyel a cigányságából fakadóan a cigányság problémáira keres megoldást, cigány szemléletből igyekszik értelmezni az életet. Így esélyesen egyetlen családjukból két generáció alatt, ha ismétlődik is a tendencia, mondjuk úgy húsz-harminc fővel lehet számolni a cigányság életformájából és a cigányság felvilágosulásából fakadó csoportot, ami egyrészt élősködő életmóddal és folyamatos bűnelkövetéssel erodál, másrészt nem képvisel semmit a mi világnézetünkből, ellenben tudatosan vagy ostobán, de hangosan képviseli a sajátját. Erre jut mondjuk ugyanezen két generáció alatt kettő-öt láthatatlan.

Ebből fakadóan a jövőbeli polgárháború tulajdonképpen meg van írva. Mégha a mi demográfiai mutatóink növekvő tendenciát is mutatnak amellett, hogy továbbra is ugyanilyen tevékenyen támogatjuk a fejlődésüket (ami nyilvánvalóan ostobaság a fenitek miatt), akkor is jelentős területek vannak, amik szinte elveszettnek tekinthetők drasztikus lépések nélkül. Míg egy cigány család bármilyen szociális szinten bármikor beköltözik egy tisztán magyarlakta településre és elkezdi azt vagy együttélni képesen de a saját képére is formálni (és itt kérdés, hogy a láthatatlanok, vagy a magyarellenes értelmiségük részéről van e szó), vagy teljes mértékig ellentétesen létezve vele a maga képére formálni ezzel elűzve a lakosokat, elértéktelenítve a települést magát. Fordított esetben ez viszont nincs így. Egy magyar kultúrális közegből származó családnak kellő intelligenciával nincs semmiféle lehetősége sem a beköltözésre, mert ha nem hasonul, akkor támadások érik, de esélyesen alapból is, viszont a gyermekei és saját és az értékei biztonsága érdekében meg sem fogja ezt a hülyeséget próbálni.

Ebből fakadóan demográfiailag nem tűnünk esélyesnek ezen harc megvívására békés eszközökkel. Erővel megtámogatva telepespolitikával persze menne, de a hagyományos törvényi közeg jelentette környeztben nem. És mivel ez szorosan kapcsolódik a tömegük növekedéséhez amiből a legnagyobb részük velünk szemben ellenséges állásponton van, a végkifejlettje polgárháború lesz, mert másképpen nem feloldható a tudatosan épített konfliktus. Amikor ez bekövetkezik, akkor nagyon fontos, hogy kinek lesz jobb PR-ja, kinek lesz hangosabb és nemzetközibb médiája, illetve, hogy a jelen magyar társadalom képes lesz-e mindeközben a környezetével szemben kellő erőt felmutatni, hogy belügye maradhassona dolog, illetve, hogy a területi integritása és szuverenitása külső fél ellenében se sérüljön.
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 265
113
A láthatatlanok pedig, a normális emberi, szociális, érzelmi töltetű, igényű tagjaik viszont már javarészt nem sorolhatóak hozzájuk, kisebb az érzékenységük az irányukba, ahogyan a nem cigány életvezetés miatt azok javarészt ki is rekesztik önmaguk közül. Tehát amit cigánynak nevezhetünk ma
Igen, de statisztikailag nem az a fő lényegi kérdése, hogy Te vagy én, vagy a többi cigány valakit cigánynak tart-e, hanem az önbevallásnál magát annak tartja e. Illetve annyiban igazad van, hogy lehet olyan olvasata a "ki a cigány" kérdésnek, hogy mondjuk a környezete annak tart-e valakit.

Én azt látom, -és ez szubjektív- hogy egyre több a "láthatatlan", csodát pedig nem kell várni, de úgy látom, a vidékünkön, hogy generációról generációra egyre több a vegyes házasság, egyre több a láthatatlan, a magyar kultúra szempontjából normális, a "kitört"; de nyilván ezek mivel nem a problémás család, ezért nem ez, hanem az a két-három, vagy több családos tömbben, gettókban élők, meg a "maffiózós" családok vannak szem előtt. Legalábbis nagyobb arányban, mint mondjuk azt 15-20 éve prognosztizálták.
A változáshoz az is kell, hogy milyen közeg, milyen arányok vannak, ahogy második részében írtad. Nyilván nem országos tendencia, de úgy látom, hogy van ilyen lehetőség, sőt, egyre nagyobb ez a lehetőség, de ezt nem adják ingyen, ezért dolgozni is kell(ne) a PR-on, de nem úgy, ahogy írod, hanem a cigányság felé. Az alja, a problémás rétegek meg valószínűleg még sokáig velünk lesznek, valahogy őket nem csábítja eléggé a német szociális háló.
 
  • Tetszik
Reactions: milagro

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 197
66 943
113
Igen, de statisztikailag nem az a fő lényegi kérdése, hogy Te vagy én, vagy a többi cigány valakit cigánynak tart-e, hanem az önbevallásnál magát annak tartja e. Illetve annyiban igazad van, hogy lehet olyan olvasata a "ki a cigány" kérdésnek, hogy mondjuk a környezete annak tart-e valakit.

Én azt látom, -és ez szubjektív- hogy egyre több a "láthatatlan", csodát pedig nem kell várni, de úgy látom, a vidékünkön, hogy generációról generációra egyre több a vegyes házasság, egyre több a láthatatlan, a magyar kultúra szempontjából normális, a "kitört"; de nyilván ezek mivel nem a problémás család, ezért nem ez, hanem az a két-három, vagy több családos tömbben, gettókban élők, meg a "maffiózós" családok vannak szem előtt. Legalábbis nagyobb arányban, mint mondjuk azt 15-20 éve prognosztizálták.
A változáshoz az is kell, hogy milyen közeg, milyen arányok vannak, ahogy második részében írtad. Nyilván nem országos tendencia, de úgy látom, hogy van ilyen lehetőség, sőt, egyre nagyobb ez a lehetőség, de ezt nem adják ingyen, ezért dolgozni is kell(ne) a PR-on, de nem úgy, ahogy írod, hanem a cigányság felé. Az alja, a problémás rétegek meg valószínűleg még sokáig velünk lesznek, valahogy őket nem csábítja eléggé a német szociális háló.

Ezzel annyiban szembeszállnék, hogy a magas munkanélküliséggel és szociálisan hátrányos helyzetben levő(ez a népességen is múlik, ahol megszapaorodtak témánk képviselői) megyékben az önazonosság, tehát nemzetiségi bevallás nagy arányban nem tükrözi a valóságot. Tekintve, hogy mondjuk Nógrádban jelentős a szlovák szórvány is, akár egész települések magja tartja magát annak, és ebből fakadóan nemzetiségi önkormányzattal is rendelkezik, többletbevételhez juttathatja a települést kellő mennyiségű nemzetiségi taggal. Ebből fakadóan összetartóbb jellegű kistelepülések halmaiban pusztán azért, hogy az önkormányzat nagyobb összeggel gazdálkodhasson, lebeszélt alapokon lesznek egyes emberek szlovákok, cigányok, hogy megalapozottan tudjanak fenntartani kettős, hármas költségvetésű gazdálkodást.

Az, hogy megnőtt a számaránya a vegyes családoknak és az értelmesebb élet felé törekvőknek, egyrészt maga az elvégzett munka is alapja, ez így igaz, viszont közel sem akkor mint az gondolhatnánk. Legalább ugyanakkora részben egyszerűen a nagy számok törvénye működik. Mivel egyre többen vannak, egyre nagyobb számarányban lesznek ilyenek, viszont a másik oldal képviselőinek a tömege hatványozottan magasabb marad ugyailyen módon.
 
  • Tetszik
Reactions: phaidros

erdifefe1

Active Member
2016. január 13.
246
220
43
E
Az általad lekezelt "kis" rész, kb a teljes Párciumot (Arad, Szatmár, Nagyvárad), Szilágyság (abban Zilah városát) nagy részét, Kalótaszeg vidékét Kolozsvár központtal, székelyföldet Marosvásárhellyel, Csíkszeredával, Udvarhellyel és Sepsiszentgyörgyel és a Bánságot Temesvárral. Azaz "csak" egy Északerdély méretű részecskét jelentett volna ami nálunk marad (kb 40-45%-át az elvett területeknek). Érted te miről beszélsz?
Ennek szerintem nézzél utána hogy már Trianonkor hogy nézett ki a lakosság összetétele.Azt manapság mivan arrol már ne is beszéljünk.Ha etnikai alapon lett volna a határ meghúzva Erdélyt illetően már 100 éve is csak egy kis részét tudtuk volna megtartani...Nézzél utána hogy mivolt akkor,és hogy mivan most.Már akkor csak Hargita,Kovászna Meg Maros megyékben volt magyar többség,iletve egynéhány városban mint pl Kolozsvár,de ezeket a területeket mélyen körülöleli a román többségű területek. Már 100 éve.. Manapság meg..... Nézzél utána nyugodtan... Más kérdés hogy Trianon az csak egy előrehozott végjáték volt.Előbb utóbb úgyis felbomlott volna az ország.És azt a 3 megyét leszámítva ahol még mais többségben van a magyar hát nem sok mindenre tarthattunk volna igényt Erdélyből.
Nagy Magyarország katasztrófája nem Trianon,hanem az elbaszott magyar politika az előtte lévő több évszázadból. SOha nem tekintettek a kisebbségekre egyenrangúként,soha nem képviselhették magukat az országgyűlésben,mindig ellenezték a politikusok bármiféle autonomiát nekik.Nah ezért voltak a saját kissebbségeink mindig ellenünk a történelem folyamán.Ezeket a jogokat megkapták az osztrákoktól,ezért is harcolt a magyar a 48 as forradalomban nemcsak az osztrákok ellen hanem a horvátoktól a tótokon át a szerbekkel meg az erdélyi románokkal minden kisebbséggel ,mert azok kaptak az osztrákoktól autonómiát. Ha ezt mi adtuk volna meg nekik akkor együtt simán leverték volna az osztrákokat,de még az oroszokat is. SZokásos magyar idiotizmus. Mintha mi feljebbvalók lennénk mint bárki más.Azt az a helyzet hogy a magyarnál gusztustalanabb népséget soha nem láttam pedig éltem sok országban. Nah ezért nincs Nagy magyarország és ezért soha nem is lesz többet.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 197
66 943
113
A szerb muszlim szaporodási rátával még elvoltam, a cigány értelmiség autonómia törekvéseivel már picit meginogtam....

Biztosan a Románia topicba vagyunk? :mad:o_O:cool:

Biztos baromira lényegtelen összetevő Magyarország etnikai háttere egy Románia lerohanására tett fikciózásban.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 197
66 943
113
E

Ennek szerintem nézzél utána hogy már Trianonkor hogy nézett ki a lakosság összetétele.Azt manapság mivan arrol már ne is beszéljünk.Ha etnikai alapon lett volna a határ meghúzva Erdélyt illetően már 100 éve is csak egy kis részét tudtuk volna megtartani...Nézzél utána hogy mivolt akkor,és hogy mivan most.Már akkor csak Hargita,Kovászna Meg Maros megyékben volt magyar többség,iletve egynéhány városban mint pl Kolozsvár,de ezeket a területeket mélyen körülöleli a román többségű területek. Már 100 éve.. Manapság meg..... Nézzél utána nyugodtan... Más kérdés hogy Trianon az csak egy előrehozott végjáték volt.Előbb utóbb úgyis felbomlott volna az ország.És azt a 3 megyét leszámítva ahol még mais többségben van a magyar hát nem sok mindenre tarthattunk volna igényt Erdélyből.
Nagy Magyarország katasztrófája nem Trianon,hanem az elbaszott magyar politika az előtte lévő több évszázadból. SOha nem tekintettek a kisebbségekre egyenrangúként,soha nem képviselhették magukat az országgyűlésben,mindig ellenezték a politikusok bármiféle autonomiát nekik.Nah ezért voltak a saját kissebbségeink mindig ellenünk a történelem folyamán.Ezeket a jogokat megkapták az osztrákoktól,ezért is harcolt a magyar a 48 as forradalomban nemcsak az osztrákok ellen hanem a horvátoktól a tótokon át a szerbekkel meg az erdélyi románokkal minden kisebbséggel ,mert azok kaptak az osztrákoktól autonómiát. Ha ezt mi adtuk volna meg nekik akkor együtt simán leverték volna az osztrákokat,de még az oroszokat is. SZokásos magyar idiotizmus. Mintha mi feljebbvalók lennénk mint bárki más.Azt az a helyzet hogy a magyarnál gusztustalanabb népséget soha nem láttam pedig éltem sok országban. Nah ezért nincs Nagy magyarország és ezért soha nem is lesz többet.


Hát az a helyzet, hogy ehhez amíg létezik magyar ember, lesz mindig szavunk ehhez. Az a helyzet, hogy a kunokkal a kezdeti bizalmatlanság után, a jászokkal meg alapjában véve nem voltak ilyen kérdések sem. Képesek lettek annak ellenére kisebbségek maradni(valójában ez azt jelenti, hogy önazonosak), hogy mellette a nemzetünk szerves részévé is váltak. Nem okozott nehézséget. Nem akarták darabokban képviselni a saját különálló érdekeiket, ahogy ti, mind aki résztvett minden kísérletben a darabolásra és aztán a darabolásban, mert tudták, hogy az érdekük az, hogy az országuk működjön, létezzen, nagy legyen. Ti mit képviseltetek volna a parlamentünkben? Opre Roma párt? Pár megyét leszakítanánk mi románok, nem azért, mert különállni akarunk és szétbasznánk az ország egységét, de közben azért tartsatok már el? Vagy mi a faszról beszélsz? Mit képviseltetek volna? Mert az a helyzet, hogy a románnál gusztustalanabb népet még nem láttunk. Te is tudod mik vagytok. :D
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 366
113
E

Ennek szerintem nézzél utána hogy már Trianonkor hogy nézett ki a lakosság összetétele.Azt manapság mivan arrol már ne is beszéljünk.Ha etnikai alapon lett volna a határ meghúzva Erdélyt illetően már 100 éve is csak egy kis részét tudtuk volna megtartani...Nézzél utána hogy mivolt akkor,és hogy mivan most.Már akkor csak Hargita,Kovászna Meg Maros megyékben volt magyar többség,iletve egynéhány városban mint pl Kolozsvár,de ezeket a területeket mélyen körülöleli a román többségű területek. Már 100 éve.. Manapság meg..... Nézzél utána nyugodtan... Más kérdés hogy Trianon az csak egy előrehozott végjáték volt.Előbb utóbb úgyis felbomlott volna az ország.És azt a 3 megyét leszámítva ahol még mais többségben van a magyar hát nem sok mindenre tarthattunk volna igényt Erdélyből.
Nagy Magyarország katasztrófája nem Trianon,hanem az elbaszott magyar politika az előtte lévő több évszázadból. SOha nem tekintettek a kisebbségekre egyenrangúként,soha nem képviselhették magukat az országgyűlésben,mindig ellenezték a politikusok bármiféle autonomiát nekik.Nah ezért voltak a saját kissebbségeink mindig ellenünk a történelem folyamán.Ezeket a jogokat megkapták az osztrákoktól,ezért is harcolt a magyar a 48 as forradalomban nemcsak az osztrákok ellen hanem a horvátoktól a tótokon át a szerbekkel meg az erdélyi románokkal minden kisebbséggel ,mert azok kaptak az osztrákoktól autonómiát. Ha ezt mi adtuk volna meg nekik akkor együtt simán leverték volna az osztrákokat,de még az oroszokat is. SZokásos magyar idiotizmus. Mintha mi feljebbvalók lennénk mint bárki más.Azt az a helyzet hogy a magyarnál gusztustalanabb népséget soha nem láttam pedig éltem sok országban. Nah ezért nincs Nagy magyarország és ezért soha nem is lesz többet.

Te egy nagyon "okos" ember lehetsz!
Meg láthatóan nem szeretsz minket magyarokat!
De szerencsére, hogy mi lesz, meg hogy lesz majd, az nem rajtad, meg a hasonlókon áll vagy bukik!
 

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 550
4 705
113
E

Más kérdés hogy Trianon az csak egy előrehozott végjáték volt.Előbb utóbb úgyis felbomlott volna az ország. Azt az a helyzet hogy a magyarnál gusztustalanabb népséget soha nem láttam pedig éltem sok országban. Nah ezért nincs Nagy magyarország és ezért soha nem is lesz többet.
Ezért kár volt hazajönnöd fefe! :(
Az a baj hogy a többiben volt igazság, de ezért kár volt!
Tudod itt a legtöbbünk annyira gusztustalan népesség, hogy akár az életét is adná a hazájáért!
Ízlelgesd a szót, HAZA! Ha majd jelent valamit, lehet hogy közénk gusztustalan népek közé tartozol te is!:hadonaszos:
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 265
113
A szerb muszlim szaporodási rátával még elvoltam, a cigány értelmiség autonómia törekvéseivel már picit meginogtam....
Biztosan a Románia topicba vagyunk? :mad:o_O:cool:
Annyiban mindenképp, hogy ha visszaolvasol az erdélyi cigányság arányaiból, mibenlétéből indult ki és annak részeként tárgyaltatott.

z, hogy megnőtt a számaránya a vegyes családoknak és az értelmesebb élet felé törekvőknek, egyrészt maga az elvégzett munka is alapja, ez így igaz, viszont közel sem akkor mint az gondolhatnánk. Legalább ugyanakkora részben egyszerűen a nagy számok törvénye működik. Mivel egyre többen vannak, egyre nagyobb számarányban lesznek ilyenek, viszont a másik oldal képviselőinek a tömege hatványozottan magasabb marad ugyailyen módon.
Ez az arányokon is múlik. Ezért sem egészséges dolog, hogy sokak vélt vagy valós boldogulásuk vagy más okokból kifolyólag mentek külföldre, Bp-re, vagy É-K Mo.-ra.

.Nézzél utána hogy mivolt akkor,és hogy mivan most.Már akkor csak Hargita,Kovászna Meg Maros megyékben volt magyar többség,iletve egynéhány városban mint pl Kolozsvár,de ezeket a területeket mélyen körülöleli a román többségű területek. Már 100 éve..
Persze, csak épp sem Arad, sem Temesvár, sem Nagyvárad nem volt román többségű, sem pedig az akkori környezete sem volt az, esetleg több nemzetiségű, de legtöbb esetben döntően nem román. Még Gyulafehérváron is éppen, hogy de többségben voltak a magyarok. Persze nem azt akarom mondani, hogy nem voltak tömb román vagy elrománosodott területek, vagy ne lett volna relatív sok román a nagyvárosok környékén 1900 környékén (a román többségű települések zömében kis településes vidékek voltak és simán románnak tekintettek szinte lakatlan területeket is).
Innen meg a többi álláspontod megdőlt.
 
  • Tetszik
Reactions: alfa74 and Pogány

erdifefe1

Active Member
2016. január 13.
246
220
43
Ezért kár volt hazajönnöd fefe! :(
Az a baj hogy a többiben volt igazság, de ezért kár volt!
Tudod itt a legtöbbünk annyira gusztustalan népesség, hogy akár az életét is adná a hazájáért!
Ízlelgesd a szót, HAZA! Ha majd jelent valamit, lehet hogy közénk gusztustalan népek közé tartozol te is!:hadonaszos:

Kérdés ki mit ért gusztustalan alatt.....Még egy ennyire széthúzó,másiknak örömmel keresztbetevő,más kárán boldogságot érző népség mint a magyar az nincs. És ezt úgy jelentem ki hogy nem csak a mi drága HAZÁNKBAN éltem hanem sokhelyen,de ilyent ami itt van nemtapasztaltam sehol. Evvel pedig szinte az összes külhoni honfitársunk egyetért. Nyilván ezt nektek nehéz lenyelni akik még csak a falu határát se hagyták el.De SAJNOS ez van.És tényleg sajnos.
 

erdifefe1

Active Member
2016. január 13.
246
220
43
Hát az a helyzet, hogy ehhez amíg létezik magyar ember, lesz mindig szavunk ehhez. Az a helyzet, hogy a kunokkal a kezdeti bizalmatlanság után, a jászokkal meg alapjában véve nem voltak ilyen kérdések sem. Képesek lettek annak ellenére kisebbségek maradni(valójában ez azt jelenti, hogy önazonosak), hogy mellette a nemzetünk szerves részévé is váltak. Nem okozott nehézséget. Nem akarták darabokban képviselni a saját különálló érdekeiket, ahogy ti, mind aki résztvett minden kísérletben a darabolásra és aztán a darabolásban, mert tudták, hogy az érdekük az, hogy az országuk működjön, létezzen, nagy legyen. Ti mit képviseltetek volna a parlamentünkben? Opre Roma párt? Pár megyét leszakítanánk mi románok, nem azért, mert különállni akarunk és szétbasznánk az ország egységét, de közben azért tartsatok már el? Vagy mi a faszról beszélsz? Mit képviseltetek volna? Mert az a helyzet, hogy a románnál gusztustalanabb népet még nem láttunk. Te is tudod mik vagytok. :D

Nah pont az ilyen hozzáállás miatt nincs Nagy Magyarország.Nem pedig Trianon miatt.Mindenki kussoljon el majd a magyarok eldöntik hogy milegyen.Jah csak ez kb olyan hogy már 100 éve is az ország kevesebb mint a fele volt magyar.De persze mindenkinek sarokba kell állni és majd a magyarok megmondják mi a frankó.No ebből lett elegük a kisebbségeinknek.Ebből a hozzáállásból amit itt te is leírsz.....De ez már nemhogy manapság nem működik,amikor minden kis különálló népesség saját hazát akar de ez már akkor sem működött 100-200 éve.Sajnos a magyarok ezt nem tudják felfogni.Ugyanez igaz Nagy Jugoszláviára is. Ott meg a szerbek csinálták ugyanezt.. Hát látjuk hogy hol tartanak manapság.
 

erdifefe1

Active Member
2016. január 13.
246
220
43
Ha nem Trianonkor hanem az utána lévő polgárháborúkban szakad szét az ország,mert az biztos hogy a kisebbségek előbb utóbb fegyvert ragadtak volna,mint ahogy történt Jugoszláviával,mi magyarok meg nyilván háborúztunk volna mndenkivel ahogy tették a Jugók is hogy egyben tartsák az országot.Nah ezekután annyival jobb lett volna a helyzet hogy A jelenlegi határainkon túl még egy néhány tíz kilométeres sáv tartozna az orszáághoz.Ennyiben több lenne ma Magyarország,de hogy se így se úgy nem lenne ma Nagy Magyarország az tuti.
Aki meg ezt vitatja attól megkkérdezem miért nincs Nagy Jugoszlávia.Hova lett Csehszlovákia.stb. Pedig azok még nagyjából teljesen ugyanazon szláv népek,nincs az a különbség mint a mi van a magyarok tótók horvátok stb között.