• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Török - Görög konfliktus

Sajnos nem lesz időm kipakolni egy postban cikkeket a konfliktusról, de teszek ide egy görög oldalra mutató linket, ahol a fontos hírekről szóló cikkeket folyamatosan posttolják. Gy minden fontos eseményről értesülhetünk, mert itt egészen biztosan linkelnek hozzá egy cikket ha valami fontos történik. Nyugodtan írja meg bárki helyettem ha egy érdekes cikket talál és szemlézi nekünk ide a lényegesebb infokat és képeket. Előre is köszönet ha valaki publikál belőlük.

A topics.gr oldala a folyamatosan frissülő cikkek linkjeivel (folyamatos szemlézés a görög sajtóban a témában megjelenő cikkekről)
https://www.topics.gr/diafora/oruc-reis/


Két cikket most én szemlézek de csak futólag.
Sajnos a cikk már nem elérhető, pedig csak három nappal ezelőtt. Talán túl sokat is írtak benne le, és stratégiai okokból levetették. Ennyi látszik mág belőle:

Oruc Reis: A körülbelül egy hónapja készenlétben lévő görög fegyveres erők taktikát követnek, amely felidegesítette a törököket. Pontosabban, a görög hajók folyamatosan változtatják helyzetüket az Égei-tengeren és a Földközi-tenger keleti részén,
Oruc Reis: A szárazföldi és tengeri öböl, amely rövidre zárta a törököket
Ennyi maradt a képből.
18770278.jpg


Egy másik cikk három nappal ezelőttről amiben , amit szintén levettek (levetettek), amin a szigetre érkező katonai őrség a görög himnuszt énekelte el. Ennyi maradt a cikkből és a videobol. Kár, pedig megnéztem volna ahogy a himnuszt eléneklik jó hangosan. :)

"A Kastelorizo őrségének emberei a szigeten történt leszállásuk során elénekelték a Himnuszt, és egészen Törökországig hallották őket! Kastelorizo-t Ankara vette célba az oceanográfiai Oruc Reisszel, a török..."
Kastelorizót "megrázta" a görög katonák himnusza (videó)
Ez a kis fénykép van még a cikkből ami megmaradt.
18768961.jpg


Kerestem egy másik cikket, aztán kiderült, tele van ezzel a hírrel az egész görög sajtó !!!:eek::D:D (ezt a törököknek :p:p ) Itt megnézhetitek ti is a keresésben ! (pld. google fordítóval) A google keresés:
Keresési eredmények
Internetes találatok
Az ominózus videohoz egy link:
Kastelorizo a görög katonák nemzeti himnuszából

Szóval egy másik video nélküli cikk után lőn csoda, és előkerült a video egy másik cikkben, megnézhettem ! :)
Kastelorizót megrázta a görög katonák himnusza! (Videó)
6-thumb-large_0.jpg



Hát egészen véletlenül máshol belefutottam egy fontos stratégiai hírbe !!! Még augusztus 31.-i !!! De jól mutatja a helyzet komolyságát.(ez most "gáz" ???)
Válasz török provokációra: Jön a francia "Charles de Gaulle" repülőgép-hordozó

35564-1068x642.jpg



Na most aztán tényleg befejezem a szemlézést. Szívesen olvasom ha más is feltúrja a netet a konfliktus fontos híreivel, mert azért vannak ilyenek.:rolleyes::D:D
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Még egy fontos cikk a mai nap végére, amiről ma már beszéltem. A törökök vezető pátjának első embere gyakorlatilag nyíltan kijelentette, hogy a háború görögország ellen csak idő kérdése. (lefordítom: szóval neki a háború görögország ellen "csak" "casus beli" kérdése csupán, amit még nem tud, mikor hozhatják össze !!!! Ja, fel kellett volna venni a törököket az EU-ba, beengedni hozzánk a török trójai falovat, tényleg okos döntés lett volna :rolleyes::cool: )
2020. szeptember 5., 14:31 Middle East Monitor
Törökország: A háború Görögországgal "csak idő kérdése"

20200820_2_43977196_57548328.jpg



Mondhatom szépen nézünk ki !!! És mindennek a tetejére kihátrálnak görögország mellől, pld Jens Stoltenberg Nato főtitkár, nem mond igazat a tárgyalásokról sem, a görög küldött határozottan cáfolta az állítását. Adják Erdogan alá a lovat, hátha még bástyának használhatják őket délkeleten. Csak erről szól a görögök elárulása, aki ki is vonultak a Nato tárgyalásokról-
 
  • Tetszik
Reactions: Horizon and Negan

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Erdogan: a török hadsereg az iszlám hadereje, ami nem elfoglal, hanem igazságot hoz.

Ááá... így már minden világos ! Ez lett volna az EU sorsa is, de szanaszét oszlott volna az egész amikor elkezdi az iszlámosítást. Így már világos az is, hogy a török szultán miért akar mindenfelé hódítani és terjeszkedni. (amíg csak én mondtam az ősszel, akkor bolond voltam, csesztettek érte (szír topic), most hogy bevallotta magától mi van ? Vagy csak én láttam át a szitán akkor ? :rolleyes::D Mee' Orbán haverja... amíg a helyzet nem alkalmas a leigázásunkra, onnantól egy pillanat alatt már csak a szolgája lenne) Ezek 500 év alatt sem változtak semmit. De a szultán a többi iszlám országot is leigázná, amint megteheti. A Nato tagságukat ezennel fel lehet függeszteni, amíg ez a góré a törököknél. És Putyin mit szól ehhez ? Azzal is szembemegy ha kell, ahogy az érdekei kívánják. A görögökkel meg tényleg tényleg háborúzni fognak, úgy hogy az EU most megmutathatja a foga fehérjét, színt kell vallaniuk. Ezek meg még a Nato-val együtt a törökök mellé álltak... Szégyen és gyalázat... (pontosan 1 éve szeptemberben még 60db atomtöltet kellett volna nekik az amiktól - most már mindenki tudja hogy mire - senki nem hitt nekem, pedig igazam volt) Erdogan kb. annyira megbízható mint mint egy 10m-es sósvizi bordáskrokodil vagy egy 12m-es anakonda, vagy egy víziló bika, vagy egy afrikai elefántbika. Ezekről sosem tudhatod, melyik pillanatban fognak támadni. Akár ok nélkül is. Erdogan most megoldotta 50 évre az EU felvételt az utódjainak is.

Ez most elmondta az igazat. Meg a pártfőnöke is. Mindenki jól vésse a fejébe kik ezek.
A líbiai helyzet valódi háttere

Valójában legalább két hónapja zárt ajtók mögött folynak a tárgyalások, amelyek célja csak egy: mit nyerünk mi ebből? Hogyan lehetne megállapodni abban, hogy ezt az országot érdekszférákra osszák fel. Nem hiába mondtam, amint a Líbiáról folytatott beszélgetés elindul, külső tényezőkről beszélünk . Törökország egyébként az egyetlen külső szereplő, amely teljes mértékben, semmit sem rejtegetve vesz részt a líbiai konfliktusban. Ugyanakkor megmutatja az európai államoknak, hogy Törökország befolyásos ország a Földközi-tenger egész területén.

Wilson !!! Most már világos, miért írtam én a múltkor, hogy a törökben nem lehet megbízni ? Semennyire ! Kiemeltem az idézetben a lényeget. Nekem mindegy milyen ártatlannak jónak festi le Erdogant és a bandáját a fickó, abból egy betű sem igaz !!! Ez a valódi arcuk amit most látsz, amikor nyilatkozgattak a hadüzenetekről, a majdan győztes háborújukról (ha elkezdik) Ez az igazi valóság. A görögök meg ismerik őket ősidők óta, azért nem is bíznak bennük soha. Mürkül meg majd felveszi őket az EU-ba... :rolleyes::eek::eek: (annál is van egy kis "defekt" a fejben, nem irányíthatna nagypolitikát, mert nem ért hozzá :eek: de itthon is van min elgondolkodni, mennyire kellenek szoros kapcsolatok velük - jóban lenni, kereskedni, aztán a többi csak olyan gesztus legyen időnként - de lakni nem kéne velük együtt az EU-ban)
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 675
34 557
113
Az oroszok meg csak röhögnek a markukba, hogy a NATO tagok egymásnak esnek és szó szerint ölik egymást.
Miért haverkodunk mi a törökökkel? Több oka is lehet, egyrészt a balkánon majdnem a közvetlen szomszédban, értem ezalatt Bosznia Hercegovinát és Koszovót nagyon erős a török befolyás, másrészről Qatar, a törökök nagy haverja iszonyat pénzeket fektet-het be Magyarországon valószínűleg a törökök is itt vannak már üzletileg. Harmadrészt mi nagyon dörgölőzünk ehhez a törökök által szervezett Turkic Councilhoz, még csak megfigyelői státusban de haladunk a teljes tagság felé. Másrészt ennek a török magyar "barátságnak" vannak történelmi hagyományai lásd Bocskai, Thököly, Rákóczi, még az Első Világháborúban is egy oldalon harcoltunk.
Személy szerint én nem szívellem üket, Erdogán újjá akarja éleszteni az Ottomán birodalmat, ennek pedig mi is elszenvedő alanyai voltunk 150 évig, és az ország színe virága elesett a velük való csaták folyamán, rabszolgasorba hurcolták fiainkat és lányainkat és az elrabolt fiúkből janicsárokat neveltek akik kiváló harcosokként jöttek vissza és küzdöttek a magyarok ellen.
Amennyiben kitör a háború az EU és Törökország között mi valyon melyik oldalon állunk?
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Szerintem nem állítja be őket jónak csupán csak megállapítja,hogy egyedül a törökök azok akiknek világosak a szándékaik a térségben:).
Ezek szerint elmondta a líbiaiknak, hogy csak a nagy oszmán birodalom egy tartománya lesznek majd ? Akik fizethetik az adót olajban is a szultánnak, és kötelezettségük van janicsárokat is adni a nagy oszmán seregbe ?? "csupán csak megállapítja,hogy egyedül a törökök azok akiknek világosak a szándékaik a térségben:) "... Tényleg elmondta nekik az igazat, mi vár majd rájuk ??? Mivel kell kifizetni a szultánovics mostani "szolgáltatásait ???? :rolleyes::D:D:D:D:D:cool: Én nem hiszem ezt el ! Simlisek a törökök is, SŐŐŐT MÉG JOBBAN mint a többiek !!! :D:D:D Szóval a líbiai csávót Erdogán szultán "erősen bevitte az erdőbe", vagy ha úgy jobban tetszik "megvezette mint egy vakot", és a szerencsétlen nem látja a fától az erdőt !!! :)
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 025
66 477
113
"Kártérítést" követel Izrael az Egyesült Államoktól, mert utóbbi F-35-ös vadászbombázókat szándékozik eladni az Egyesült Arab Emírségeknek, amellyel Izrael meg pont nem is olyan rég, augusztus közepén vette fel a diplomáciai kapcsolatot.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/217636/
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Még két hét, és ha addig nem születik megoldás a török-görög szembenállásra, a törökök nem teljesítik a hónap elején meghirdetett uniós ultimátumot, a szankciókról fognak dönteni az uniós csúcstalálkozón. Ebben a hírben is szerepel, hogy az EU-ban folyamatosan terítéken van a kérdés, napi szinten is foglalkoznak vele. A legutolsó összefoglalóm óta én nem monitoroztam a kérdést a közel-keleti a görög és a török sajtóban. Fegyverhasználat nem volt, komolyabb atrocitás sem lehetett, mert szerintem akkor már hallottunk volna róla.
Uniós vezetőkkel tárgyalt ma este Orbán Viktor - MTI