[HUN] KF41 Lynx / Hiúz

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Harci fecske

Active Member
2020. augusztus 18.
57
121
33
LYNX%20KF41-Joint%20Fire.jpg
Ezek voltak már? https://www.czdefence.com/article/lynx-kf41-modular-ifv-for-full-spectrum-of-operations
Repair.jpg
LYNX%20KF41-Mortar%20Camo.jpg
 

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 761
17 817
113
Beülnék állásinterjúztatni, amikor majd a mérnökeket keresik. Hirtelen sok önéletrajzban lesznek olyan fantasztikus tudások, mint "jártasság a nagyszilárdságú acélokban" meg "alapos gyártástechnikai ismeretek egyedi járművázak gyártásában"..
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
akinek alacsony a vérnyomása vagy csak könnyed humorra vágyik.:D
"Hozzáértő "vélemények a Lynx-ről(kommentekre értem)
https://m.magyarnarancs.hu/belpol/218-harckocsit-vesz-a-honvedseg-133044

Az egyik kommentnek azért van valóságalapja, hiszen a németek felé az elmúlt 1-2 évben nagyon durva benyalások történtek és tényleg nem piszkálják már annyira Orbánt.Leo 2, helikopter, Lynx és még ki tudja mi lesz a jövőben.
Az persze megint egy másik kérdés, hogy alapvetően az ország sem jár olyan rosszul ezekkel a beruházásokkal, csak ezek amolyan multifunkciós beszerzések, mint a NASAMS.Mondjuk a haditechnika terén minden beruházás egyben politikai manőver is.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 892
18 278
113
de most már minden adott hozzá, hogy ugyanitt legyen gyártva a Boxer is.

Biztos vagyok benne, hogy így lesz. Tehát ha a tatai dandár eléri a hadműveleti képességet dandár szinten, akkor a debreceni következik, felfegyverzésben. Persze lehet előbb is. Boxerben biztos vagyok most már. Abban is hogy a torony azonos lesz a két harcjárművön. Így kell ezt. A csehek addig közbeszereztek, még kiénekeltük a sajtot a szájukból. :)
 
W

Wilson

Guest
Beülnék állásinterjúztatni, amikor majd a mérnökeket keresik. Hirtelen sok önéletrajzban lesznek olyan fantasztikus tudások, mint "jártasság a nagyszilárdságú acélokban" meg "alapos gyártástechnikai ismeretek egyedi járművázak gyártásában"..

Ja biztos lesz olyan is aki már a bölcsőben is Tigris tank makettel játszott és kököjszi és bobojsza helyett a Halál Ötven Óráját nézte.Az altatódala pedig egy V12-es Maybach HL 210 P45 benzinmotor hangja volt:)
 
  • Tetszik
Reactions: Venom85

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 881
22 272
113
Bakker. Ezt benéztem. Már volt...
Elkezdtem újraolvasni reggeltől a topikot és megjelentek olyan hozzászólások, ami reggel még két oldalfrissítés között nem volt ott. Pörgött a topik rendesen :)
Nem akartam szólni,...tudtam, hogy úgy is rájösz,...mert közismerten alapos vagy :)
 
K

kamm

Guest
"The contractual agreement, which has now been signed in Budapest, encompasses 218 Lynx KF41 infantry fighting vehicles and nine Buffalo armoured recovery vehicles. The contract includes additional products and services such as simulators, training and instruction, plus an initial supply of spare parts as well as maintenance support. The Lynx IFVs will be equipped with a manned 30mm Lance turret, likewise developed by Rheinmetall."
https://www.rheinmetall-defence.com...ic_relations/news/latest_news/index_24576.php

@kamm pls fordítsd :)

Van egy interjum egy ora mulva, arra keszulnom kell, de igy kutyafuttaban sajna emberes torony - wtfwtf?? -, ugy tunik 30mm - wtf? - es egy "helyi ceg" fizeti a teljes zalai beruhazast (nem vilagos a tulajdoni hanyad es a viszony ity, de RM lesz a gyarto kozosvallalat tobbsegi tulajdonosa.)
A 46 elso jarmu plusz 9 Buffalo muszaki mento 2023 elejen megerkezik.
Helyenkent kinosan bena az angoljuk, nem is ertem... mondjuk ebbol is az látszik, milyen kenyelmes poziciojuk van a piacukon.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 792
113
Az egyik kommentnek azért van valóságalapja, hiszen a németek felé az elmúlt 1-2 évben nagyon durva benyalások történtek és tényleg nem piszkálják már annyira Orbánt.Leo 2, helikopter, Lynx és még ki tudja mi lesz a jövőben.
Az persze megint egy másik kérdés, hogy alapvetően az ország sem jár olyan rosszul ezekkel a beruházásokkal, csak ezek amolyan multifunkciós beszerzések, mint a NASAMS.Mondjuk a haditechnika terén minden beruházás egyben politikai manőver is.
Vmit sztem tegyünk rendbe. A benyalás az, amikor a szlovákok vesznek 1 század F16-ost, aztán még a képzést sem tudják fizetni, kapkodnak, hogy most mi legyen.

Amikor újraépítünk egy nehézdandárt német alapokon. Cserében jön(nek) autógyár(ak, hátha még, ;)), idetelepül a legmodernebb hadiipari üzemek egyike, kutatás-fejlesztési portfolióval, nah az hosszú távú gazdasági, politikai, katonai szövetségkötés.
 
K

kamm

Guest
Kilenc darab műszaki jármű. A német pcgr.zlj-ben négy műszaki jármű van. A magyarnál nem tudom hogy van megoldva, de ez az első olyan szám ami konkrétan utalhat az átfegyverzett zászlóaljak mennyiségére. Az már biztos, hogy kilenc Büffel csak Tatára elég, a Bocskainál nem lesz lánctalpas technika. Ami szerintem még kérdés, hogy Tatán kettő vagy három zászlóalj lesz e!

Kiveve, hogy errol szo nincs, micsoda marhaság.
Ez mindössze arrol szol, hogy 2023-ig ezek befutnak - ez ugye az az év, amikorra a nehezdandart vallatuk a NATOnak.
A kozepes utana jön és egyértelmű, hogy Debrecenbe is megy legalabb két zl KF41HU plusz kerekesek.