[HUN] KF41 Lynx / Hiúz

Azért szerintem az RM sem lenen bánatos, ha a magyar fél átgondolva a dolgot 35mm-es változatra váltana.

A Gripen szerződést is megmódosítottuk.

Írták itt a fórumban, hogy a 35-ös torony két millió euróval többe kerül, hát az bizony 436 millió , kb 80 Boxer és valamivel több Patria. Persze én is jobban szeretném a 35-ös tornyot, csak egy kicsit hangosan gondolkodtam. Egy kérdésem lenne: a Mars 2-es rakétatüzérség vajon mit tud? Hatótávolság, ár, milyen rakétákkal üzemel és kb mennyibe kerül? A 35-ös toronyra visszatérve, lehet azért akarják rendszeresíteni a 30-as tornyot , hogy azért maradjon minőségi 8x8-ra is, gondolom én.

Írták itt a fórumban, hogy a 35-ös torony két millió euróval többe kerül, hát az bizony 436 millió , kb 80 Boxer és valamivel több Patria. Persze én is jobban szeretném a 35-ös tornyot, csak egy kicsit hangosan gondolkodtam. Egy kérdésem lenne: a Mars 2-es rakétatüzérség vajon mit tud? Hatótávolság, ár, milyen rakétákkal üzemel és kb mennyibe kerül? A 35-ös toronyra visszatérve, lehet azért akarják rendszeresíteni a 30-as tornyot , hogy azért maradjon minőségi 8x8-ra is, gondolom én.

Én úgy értettem, hogy a toronycsere lenne +2 millió Euró.

Az MBT+IFV lenne az "élcsapat", azt kell kimaxolni. A kerekesnél jó lenne szeritnem egy Fuchs 2 is.

Nem szeptember eleje az ausztrál szállítási határidő?
Azt tudom, hogy a Hanwha már leszállította a Redback-eket. Már a Lynxeknek is minimum úton kell lennie. Hacsak nem Ruszlánnal viszik.
Ha így lenne, már láttuk volna a képeket. Attól félek annyira sincs kész, hogy fényképezni lehessen. Akkor egy ausztrál gép előtt álltak volna, nem egy cseh festésű előtt. A kép augusztus 19-n készült.

Bár köztudottan Puma párti vagyok, de a kis desszant-téren kivül a másik dolog, ami sosem tetszett benne az az előre-hátra "billegése" menet közben a járműnek, gyakorlatilag hintáztatva a legénységet. Én tuti elhánytam volna magam benne,,,ezt pl. a Lynx-nél nem láttam soha.
A BMP is nagyon hintázott. De ha a sofőr figyelt, tudott úgy menni hogy kevésbé hintázzon. Az első hosszabb úton voltak páran akik összehányták a deszant teret. De hozzá lehet szokni.

Szerintem a gond az idő. A cseh tenderen szereplő torony és gépágyú van kéznél, ránézésre ez van gyártva a Boxerre. Ez már valóban kész, gyorsan mehet a magyar Lynxre. Csak így lehet gyorsan gyártásba vinni.

2 év alatt azért egy tornyot összeraknak, főleg, hogy maga az ágyú már kész van hozzá.

Az MBT+IFV lenne az "élcsapat", azt kell kimaxolni. A kerekesnél jó lenne szeritnem egy Fuchs 2 is.

Köszi, szerintem sem rossz járgány az a Fuchs. Egy kérésem lenne feléd/ felétek: nem találom a cseh fórumot,meg a román reakciót. Esetleg van-e valami infótok?
Köszönöm előre is! :D:D:D

Szerintem a gond az idő. A cseh tenderen szereplő torony és gépágyú van kéznél, ránézésre ez van gyártva a Boxerre. Ez már valóban kész, gyorsan mehet a magyar Lynxre. Csak így lehet gyorsan gyártásba vinni.

Egész konkrétan ez a lance 1 torony. Az is csak annyira vankészen higy ugyanazzal az ágyúval az orrában fele olyan eredményt ért el a cseh tender lövészet i tesztjein mint a puma

• Tetszik
Reactions: Firga bácsi

Na ezzel azt hiszem el is árultál mindent arról,hogy mennyire is érdemes komolyan venni a hozzászólásaidat... Jó lenne ebben a topicban a Lynx-el kapcsolatos infókat/híreket olvasni,nem pedig azt,hogy 1-2 ember totális hozzánemértéséről és tudatlanságáról tanúbizonyságot téve vagy 20 oldalt már telesírt a baromságaival. Ezekben a napokban került aláírásra a honvédség történetének valahavolt egyik legnagyobb haditechnikai fejlesztése,ráadásul itthoni gyártókapacitás kiépítésével,és az ehhez kapcsolódó hírek helyett pár ember agymenésével van telespammol-va az egész Lynx fórum. Személy szerint erre rohadtul nem vagyok kíváncsi...

• Tetszik
Reactions: DTheo and Blitz97
...

Bele is ülnél a Fuchs -ba vagy csak "előzékenyen" másokat ültetnél bele? No meg minek az nekünk? Van nekünk pont ilyen képességekkel harcjárművünk - BTR a becsületes neve. Még némi tapasztalat is van az üzemeltetésében ...

Azt azért vegyük figyelembe, hogy az operatív állományt szépen fel is fogja szívni a 44(+12) Leo 2, 24 PzH-2000, a 218 Lynx meg a kebabosok meg ami jön még meg a műszakiak és mindezek kiszolgálói stb. ...

Továbbá nem vagyunk "multicsiliárdosok", hogy ilyen Fuchs -okat meg egyéb "milleniumi" (ezeréves) lekoszlott fosokkal szórakozzunk. Se pénz, se ember, se logisztika, se alkatrész se semmi stb. stb.

Tanuljunk már mások hibájából legalább. Mint pl. a jordánok Challenger-1 biznisze is milyen jó volt ... Giga csilliárdért nulla alkatrésszel és supporttal utána ráköltve még csilliárdot és pár évre rá már mozogni se bír egyikse kb. ...

Na ezzel azt hiszem el is árultál mindent arról,hogy mennyire is érdemes komolyan venni a hozzászólásaidat... Jó lenne ebben a topicban a Lynx-el kapcsolatos infókat/híreket olvasni,nem pedig azt,hogy 1-2 ember totális hozzánemértéséről és tudatlanságáról tanúbizonyságot téve vagy 20 oldalt már telesírt a baromságaival. Ezekben a napokban került aláírásra a honvédség történetének valahavolt egyik legnagyobb haditechnikai fejlesztése,ráadásul itthoni gyártókapacitás kiépítésével,és az ehhez kapcsolódó hírek helyett pár ember agymenésével van telespammol-va az egész Lynx fórum. Személy szerint erre rohadtul nem vagyok kíváncsi...
Igazából a felvetése jogos, mert előnyösebb lett volna hosszabb távon a nagyobb kaliberű gépágyú, viszont költségesebb is. Vannak érvek mindkettő mellett Pro és kontra.

Igazából a felvetése jogos, mert előnyösebb lett volna hosszabb távon a nagyobb kaliberű gépágyú, viszont költségesebb is. Vannak érvek mindkettő mellett Pro és kontra.
Nyilván,én ezt egy pillanatig nem is tagadom! De jelenleg még szinte sehol nem zajlott le a kaliberválltás,még sok benne a bizonytalanság,de nyilván,a jövőt ez jelenti majd. Illetve látni kell azt is,hogy a mostani 218 db Lynx is minimum 3-4 különböző konfigurációban fog készülni. Én is remélem,hogy a jövőben lesz majd nagyobb kaliberű gá-val szerelt verzió nálunk is. Viszont az,hogy többen úgy csinálnak,hogy a jelenlegi felállás szetint 30mm-es gá-val szerelt Lynx egy használhatatlan sz@r kupac lenne,és 20-30 oldal óta sírják vele tele a fórumot,az már nagyon unalmas.

Most hogy túl vagyunk a kezdeti eufórián, elmondhatjuk hogy az új eszközök beszerzésének a kommunikációja még mindig elégtelen? A gyárról és a gyártásról most megtudtunk néhány dolgot, de magáról az eszközről megint semmit...

És szerinted ez véletlen műve, vagy a következménye valaminek?

Bele is ülnél a Fuchs -ba vagy csak "előzékenyen" másokat ültetnél bele? No meg minek az nekünk? Van nekünk pont ilyen képességekkel harcjárművünk - BTR a becsületes neve. Még némi tapasztalat is van az üzemeltetésében ...

Azt azért vegyük figyelembe, hogy az operatív állományt szépen fel is fogja szívni a 44(+12) Leo 2, 24 PzH-2000, a 218 Lynx meg a kebabosok meg ami jön még meg a műszakiak és mindezek kiszolgálói stb. ...

Továbbá nem vagyunk "multicsiliárdosok", hogy ilyen Fuchs -okat meg egyéb "milleniumi" (ezeréves) lekoszlott fosokkal szórakozzunk. Se pénz, se ember, se logisztika, se alkatrész se semmi stb. stb.

Tanuljunk már mások hibájából legalább. Mint pl. a jordánok Challenger-1 biznisze is milyen jó volt ... Giga csilliárdért nulla alkatrésszel és supporttal utána ráköltve még csilliárdot és pár évre rá már mozogni se bír egyikse kb. ...
És esetleg a pasi 6x6-os. vagy patria.

Persze hogy nem. Ez a vevő döntése volt. De most fizettünk 2 mrd EUR t. Meg fizessünk rá? Ezt előbb kellett volna végiggondolni.

A legnagyobb vicc valahol az, hogy a bejelentések előtt kb. az volt a fórumon a konszenzus, hogy a XXi. században az IFV (minimum) 35mm-es ágyúval van, RC tornyos és van rajta APS...
namost a mi lynx-ünkön egyik sincsen