Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
13879 fertőzött (+726)
306 kórházban (+19)
17 lélegeztetőgépen (+1)
9103 aktív eset (+709)
4130 gyógyult (+13)
646 elhunyt (+4)
557864 mintavétel (+8653)
28584 hatósági házi karanténban (+1916)
qazv5ff56olhew1ubtc5.png

8653 tesztből 726 "találat" ....... nem úgy néz ki,hogy javulna a helyzet sajnos.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
A mai megyei bontású azonosított fertőzöttek száma.

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG megyében mi történt tegnap óta ? Visszavittek egy tucat fertőzöttet Ukrajnába ? Vagy mi volt ? Ez most komolyan érdekel.
9350915_kesz.png
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
13879 fertőzött (+726)
306 kórházban (+19)
17 lélegeztetőgépen (+1)
9103 aktív eset (+709)
4130 gyógyult (+13)
646 elhunyt (+4)
557864 mintavétel (+8653)
28584 hatósági házi karanténban (+1916)
qazv5ff56olhew1ubtc5.png

Hamarosan 30 000 lesz a hatósági házi karanténosok száma !!! De mint látszik, ez sem mentett meg bennünket.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
Ez így elég vicces,
Itt egy nehezen mérhető probléma, amin tudósok (orvosok, epidemológusok statisztikusok) tömegei dolgoznak a földön, és nekiállsz otthon jósolni a karosszékből.

Asymptomatic coronavirus cases carry similar amounts of the virus
https://www.europeanscientist.com/en/public-health/asymptomatic-coronavirus-cases-carry-similar-amounts-of-the-virus/

Kapcsolódó ábra a "A koronavírus: Alap tánclépések, amelyeket mindenki el tud sajátítani" írásból:

0_P9HziGEd6KE3BqxU-1024x601.png

Na, jó ez az ábra!
Lényegében - már ha igaz - alátámasztja, amire ki akartam lyukadni. Azaz, hogy aki jó immunválasszal rendelkezik, az alig adhatja tovább, vagyis nagyjából olyan szoros kontakttal, amiket említettem, csókolózás, közös evőeszköz stb.
..
Nekem egyébként érthetetlen, hogy a preszimptomatikus állapot, hogyan lehetne fertőzőbb, mint ahol van tünet. Nekem ez nem gömbölyű. Hiszen ilyenkor csak az igen szoros kontakt képes terjeszteni, hiszen nem köhög, tüsszög, nem fogdos taknyos-zsebkendős kézzel felületet ugye.
És az sem világos, hogy ezen állapot és az alacsony fertőzőképességű tünetmentes hordozói státusz között akkor mi a különbség?
Pusztán az immunválasz megléte vagy hiánya?
..
Kevesellem a környezeti eredetű megfertőződés arányát is, mert ha jól emlékszem folyamatosan a kézmosás fontosságát hangsúlyozták tavasszal, és hogy milyen gyakran nyúlunk a szánkhoz, szemünkhöz, arcunkhoz öntudatlanul.
..
Mindegy, elhiszem, hogy nagyjából stimmt az ábra, csak furcsák ezek a dolgok nekem...
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 792
113
Indonézia
Unortodox módszerek, de tetszik:)
Aki nem hord maszkot, sírásó lesz
https://index.hu/kulfold/2020/09/14/indonezia_koronavirus_maszk_buntetes_siraso/
Új törvény lépett életbe Indonéziában, Kelet-Jáva egyik körzetében: aki nem hord maszkot, büntetést kap, arra ítélik, hogy a koronavírusban elhunyt áldozatok sírját.

A helyi elöljáró, Suyono azt mondta, az egész kelet-jávai körzet, Cerne területre csak három sírásó dolgozik, ezért találta ki, hogy hasznosítja a szabálysértőket.

A törvény lehetővé teszi, hogy akik a koronavírus miatt elrendelt szigorításokat nem tartják be, azok pénzbírságot fizessenek vagy közmunkával dolgozzák
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113

Az eszem megáll. Na ez a jellemző sok emberre, egyedül (virtuálisan) meghal. Nincs egy értelmes szórakozása, hobbija, szóval belül üres és sivár az ilyen ember. A külsőségek (szerepjátszás, rongyrázás, felszínes élet) és a folyamatos kommersz inger áradat tartja életben, enélkül egy élő halott. Egy normális embernél ilyenek nem fordulnak elő, csak az ilyen típusúaknál. Ja, és unalmukban meg amúgy is állandóan megy a kuruzslás és variálás - A SEMMIÉRT ! :) Ha nekem 10 életet kiosztanának 1000 évre, akkor sem tudnék unatkozni. Ezek meg egy életbe is bele tudnak halni mert "unatkoznak"... :D:D
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
Figyelj, NÁLUNK tűzzel vassal irtották kórházi kezelésekkel / karanténozták a SARS-CoV-2 !!! Izoláltak mindenkit, akit csak elértek, az EÜ dolgozókat is mindennel védték !! Erre jöttök mindig azzal, hogy "de csak milyen kevés beteg volt"... A többieket még megértem, mert az észbeli képességeik nem teszik lehetővé hogy megértsék a lényeget, de nálad nincs ilyen probléma. Gondolkodj már ezeken is picit.

A kipusztításra és kiirtásra számtalan az emberre halálos fenyegetést jelentő állatnál találsz példákat, de így van ez a himlőkkel, kanyaróval, egyéb súlyos betegségekkel is. Te sem "véletlenül" kaptál születésedtől 12-féle kötelező védőoltást !!! Azért hogy megmenekülj ezek elől és a gyerekeid is épségben születhessenek, ne nyomorékon vagy halva. Próbálj már egy kicsit gondolkodni

Azért ilyen alacsony nálunk a fertőzöttek szintje, mert tűzzel vassal irtották, próbálták féken tartani. (a lakosság 2/3-ának leoltásáig kell ezt végezni) Más országokban is szerették volna, de ott nem sikerült, lett is nyomorék meg halott bőven. (azt most hagyjuk hogy itt most cseszték el, telni is fognak emiatt majd a kórházi ágyak)

Szóval kiirtásra van bőven példa, például a veszélyes vadállatok esetében. Oroszlán, tigris, medve, farkas, mind volt bőven európa területén, de az ember főként a veszélyességük miatt mindet kiirtotta anno. De irtják folyamatosan a rovarkártevőket is, a termés megvédése miatt. Nem jól csinálják most, de egyenlőre nem lehet beszüntetni a most használt technológiákat, mert éhen-halnánk. Leginkább a városokban. Ezt a nyomorult vírust sem lehet most szabadon engedni, mert nincsenek ellene még fegyvereink. Ezért próbálják tűzzel-vassal irtani minden mással !!! Ezért nem ment még nálunk az egekbe a fertőzésszám. Ezt vésd be a fejedbe.

Szerintem a válaszod kicsit elcsúszott, mert amire reagálsz az nem a transzparenciát hiányoló felvetésemre reagál! Én is likvidálnám a koronavírust ezt elhiheted. Jobb lenne tisztán látni, hogy mettől meddig tömegpszichózis, és honnantól nem az!
..
Nálad is becsülöm az optimizmust, akárcsak @zeal esetében, de ne zárjuk ki, hogy ez egy biológiai fegyver, amit bevetettek ellenünk! És akkor gubancos a dolog!
..
Senki nem teszi fel a kérdést, hogy mi a helyzet Kínában, mi van velük? (142! aktív eset jelenleg)
Hol van a pekingi új hullám, ami még júniusban volt a hírekben?
Mindent eltussolnak, vagy ennyivel jobbak több tízmilliós metropoliszokkal?
Vagy van ellenszer nekik?
..
608K_na_2020_09_15.jpg
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Nálad is becsülöm az optimizmust, akárcsak @zeal esetében, de ne zárjuk ki, hogy ez egy biológiai fegyver, amit bevetettek ellenünk! És akkor gubancos a dolog!
..
Senki nem teszi fel a kérdést, hogy mi a helyzet Kínában, mi van velük? (142! aktív eset jelenleg)
Hol van a pekingi új hullám, ami még júniusban volt a hírekben?
Mindent eltussolnak, vagy ennyivel jobbak több tízmilliós metropoliszokkal?
Vagy van ellenszer nekik?
Elhatárolódom a félig tele pohártól! :hadonaszos:
Én már régóta furcsán nézek Kínára:
Nem akartam összevetni az európai országokkal. De nagyon kilóg a többi jól nevelt ázsiai ország közül is.
xruav287bxdpikdsm1ti.png

x0m1cqi8pao42qidj6hu.png

rucbwq6dmeddko7gxrdq.png
 
  • Tetszik
Reactions: bartinieffektus

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 295
10 524
113
Szerintem a válaszod kicsit elcsúszott, mert amire reagálsz az nem a transzparenciát hiányoló felvetésemre reagál! Én is likvidálnám a koronavírust ezt elhiheted. Jobb lenne tisztán látni, hogy mettől meddig tömegpszichózis, és honnantól nem az!
..
Nálad is becsülöm az optimizmust, akárcsak @zeal esetében, de ne zárjuk ki, hogy ez egy biológiai fegyver, amit bevetettek ellenünk! És akkor gubancos a dolog!
..
Senki nem teszi fel a kérdést, hogy mi a helyzet Kínában, mi van velük? (142! aktív eset jelenleg)
Hol van a pekingi új hullám, ami még júniusban volt a hírekben?
Mindent eltussolnak, vagy ennyivel jobbak több tízmilliós metropoliszokkal?
Vagy van ellenszer nekik?
..
608K_na_2020_09_15.jpg

Kínában valószínű, hogy szépítik az adatokat, de azt is tudni lehet, hogy ott már százezer szám oltják az embereket a saját fejlesztésű oltásokkal, plusz ott amikor egy városban megjelent 10 körüli beteg, azonnal karanténba vágták az egész várost és leteszteltek mindenkit. Így meg lehet fogni a dolgot, de a világ nagyobbik részén ezt nem tudják megtenni.
 
  • Tetszik
Reactions: enzo and Leonidas

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Szerintem a válaszod kicsit elcsúszott, mert amire reagálsz az nem a transzparenciát hiányoló felvetésemre reagál! Én is likvidálnám a koronavírust ezt elhiheted. Jobb lenne tisztán látni, hogy mettől meddig tömegpszichózis, és honnantól nem az!
..
Nálad is becsülöm az optimizmust, akárcsak @zeal esetében, de ne zárjuk ki, hogy ez egy biológiai fegyver, amit bevetettek ellenünk! És akkor gubancos a dolog!
..
Senki nem teszi fel a kérdést, hogy mi a helyzet Kínában, mi van velük? (142! aktív eset jelenleg)
Hol van a pekingi új hullám, ami még júniusban volt a hírekben?
Mindent eltussolnak, vagy ennyivel jobbak több tízmilliós metropoliszokkal?
Vagy van ellenszer nekik?
..
608K_na_2020_09_15.jpg
Kínában sokkal keményebben kezelték a járványt mint itt. Ott nem lehetséges az emberi jogokra hivatkozva őrültködni mint európában vagy amerikában, mert lenyomnak mint a bélyeget. Ezt ott a társadalomra veszélyes fegyvernek tartják, nem úgy mint itt, és aki nem tartja be a szabályokat azt lecsukják. Nincs könyörület, megmagyarázás. Nálunk meglehetett csinálni a koronavírusellenesek konferenciáját, ott már a szervezési kísérletért is lecsukták volna Dr, Gödényt és elvtársait, nem hogy a megvalósításért. Az egy egészen más világ mint itt.

"Nálad is becsülöm az optimizmust, akárcsak @zeal esetében"

Nekem "optimizmus" ?? Bízni a most is serényen "irányító" de ugyanakkor ostoba politikusokban ??? Te összekeversz engem valakivel ! :D:D:D

A szakemberekben bízok, a hatásos vakcinák kifejlesztésében. De már elmondtam, hogy nálunk (szerintem) nem fogják tudni megfékezni a pandémiát, és csurig fognak telni a kórházak, úgy kb. október végére. Talán még a karácsony is a járvány dühöngése közepette telik majd el, az újévvel együtt. Hát ez nem egy "optimista hozzáállás", az biztos. :D:D:p A kommersz emberekben NEEM BÍZOM ! Még benned is sokkal jobban bízom mint azokban ! :D:D:p

"Transzparenciát" meg ne is várjál azoktól, akik állandóan hazudoznak, mert ez meg utópia. :) Nem lehetséges. A világ szerintem nem jobb és nem rosszabb mint korábban előtte volt, csak most a szélsőségek miatt bele lehetett látni egy rakás résztvevő kártyájába, a lapjaiba, akik részesei a nagy világ kártyajátéknak, ami a hatalomról és a pénzről szól. Ez a nagy játék mindig erről szólt, és erről is fog szólni a jövőben is. Ezektől te soha ne várjál "transzparenciát":D:D:p:cool: Ahogy az elefánttól sem várhatod azt hogy repülni fog, bármilyen szépen ígérgeti neked. Csak illúzió, a megtévesztésedről szól. Nincs semmi új elem, mindig így működött a világ. Mondjuk én korábban is láttam ezeket, nekem nem okozott meglepetést ez a sok megbukás ami történt. Most talán kevesebben néznek hülyének, mert korábban hiába mondtam igazat, egyszerűen nem hittek nekem. Most már egy rakás disznóság kiderülése után jobban elhiszik. Úgy röviden ennyi.
 
  • Tetszik
Reactions: enzo and monster

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 295
10 524
113
Kínában valószínű, hogy szépítik az adatokat, de azt is tudni lehet, hogy ott már százezer szám oltják az embereket a saját fejlesztésű oltásokkal, plusz ott amikor egy városban megjelent 10 körüli beteg, azonnal karanténba vágták az egész várost és leteszteltek mindenkit. Így meg lehet fogni a dolgot, de a világ nagyobbik részén ezt nem tudják megtenni.

Na, csak hogy mindjárt alá is támasszák, amit írtam, egy friss hír:
https://24.hu/kulfold/2020/09/15/kina-koronavirus-vesztegzar/

Ezért nincs Kínában járvány. 2 (kettő!) fertőzött bevándorló miatt az egész várost karantén alá vették és letesztelnek mindenkit.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 561
113
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 088
113
Kb másfél hetente jönnek ilyen cikkek a járvány kitörése óta. Nem mondom, hogy nem lehet igaz, csak mire eljutnak addig, hogy ebből sikeres hatóanyag legyen az nem egy hónap és szerintem mire ebből kézzel foghatól ellenszer lesz, addigra a védőoltás is meglesz.

És mikor kiderül a gyógyszer ára, akkor mindenki heveny nehézlégzést fog kapni... :)
Egyébként ez a "vérplazmaterápia" finomítása.