Orosz szárazföldi erők és fegyverzetük

A T-72B, T-72BA, T-64 esetén szó volt róla. Azért írtam, mert talán nem mindenki van tisztában a generációkkal!!! Lehet hogy te sem?

Nincs értelme generációkkal foglalkozni amikor a fent említett harckocsikon az éjjelllátó még aktív módban is nevetséges látótávval rendelkezik.Egész egyszerűen annyira szarok,hogy 2020-ban de még 2000-ben is csak mint rossz viccet lehetett őket emlegetni.Persze becézgthetjük meg a fene se tudja mit leet csinálni de ez a tényen nem változtat.

• Tetszik
Reactions: endre and papi
Sosna-U-val ellátott T-72 tornya Ukrajnában.
YaBANWq2urWJSPk4HlKChG7eFbpdTt_K3x8ZIQgO0uU.jpg

47f3df213aaa58a215778cb9cfdfa5ef.jpg

T-90MSz
1b2f75073e2e7465751aa96e604d1b49.jpg

Nincs értelme generációkkal foglalkozni amikor a fent említett harckocsikon az éjjelllátó még aktív módban is nevetséges látótávval rendelkezik.Egész egyszerűen annyira szarok,hogy 2020-ban de még 2000-ben is csak mint rossz viccet lehetett őket emlegetni.Persze becézgthetjük meg a fene se tudja mit leet csinálni de ez a tényen nem változtat.
Ne terelj. Éjjellátókat nagyon is sok helyen alkalmaznak, 2020-ban is. De most már fejezzük be, nem ez volt a fősodrat.

Szép munka, de megint egy kis helyesbítés. A harckocsi személyzete: 3 fős - parancsnok, irányzó (nem lövész!), vezető. 4 fős - parancsnok, irányzó (nem lövész!), vezető és töltő kezelő.
Olyan, hogy észlelési rendszer, nincs! Felderítő, megfigyelő rendszer van.

Köszönöm,az a helyzet,hogy a cikkben a szerző több kifejezést is használ lövész.irányzó,ágyús mivel a lövészt használta a leggyakrabban én is azt vettem át de legközelebb magyarítom a dolgot:-)észlelési rendszer dettó:-).

Éjszakai harckocsi küzdelem
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ez biztosan nem éjszakai kép. A Sosna-U 2 üzemmódot tud, távcsövön keresztül nappali, termál pedig kijelzőn megjelenítve.
DBVI7abVYAAmIpu.jpg

Egyébként most tettem egy érdekes felfedezést, valaki aki nálam lényegesen jobban érti az oroszt megcáfolhatná egy szörnyű elméletemet.
Lehetséges az, hogy a Sosna használata előtt az optikáról manuálisan kell lecsavarozni a fedőlapot?
1056025000.jpg

1383770667_08.-zaschitnaya-kryshka-pricela-sosna-u.jpg

Ez biztosan nem éjszakai kép. A Sosna-U 2 üzemmódot tud, távcsövön keresztül nappali, termál pedig kijelzőn megjelenítve.
DBVI7abVYAAmIpu.jpg

Egyébként most tettem egy érdekes felfedezést, valaki aki nálam lényegesen jobban érti az oroszt megcáfolhatná egy szörnyű elméletemet.
Lehetséges az, hogy a Sosna használata előtt az optikáról manuálisan kell lecsavarozni a fedőlapot?
1056025000.jpg

1383770667_08.-zaschitnaya-kryshka-pricela-sosna-u.jpg

Igen,nem működtethető bentről.Ez az igazi kisstílű spórolás.Már a 70-es években is gáz volt akinek ilyen volt....

Remélem azt azért tudjátok, hogy már nem régi belarusz Sosna-U-t raknak az orosz tankokba.