Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Mivel ugyanaz a módszer volt nyáron és most, ezért összevethető. Sőt azóta tünet nélkülieket is tesztelnek már. Azaz javulni kellett volna az aránynak.

Nem ismerjük a torzítási faktort...
Hiába azonos a módszer, a "merítés" napról-napra változhat!
Nagyon fontos lenne tudni azok arányát, akik tünetekkel jelentkeztek ezekből a háziorvosuknál.
Mert ebben a tünetmentes gyerekekből mindenki ott van.
Nincs meredek emelkedés a kórházi ellátásra szorulók számában. És ez jó!
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 607
14 563
113
Szerintetek az ősszel lesz olyan, mint a tavasszal, hogy egy csomó cég ideiglenesen pár hétre leáll?
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 868
91 386
113
Szerintetek az ősszel lesz olyan, mint a tavasszal, hogy egy csomó cég ideiglenesen pár hétre leáll?
Ez ugye a külföldtől is függ. Ha Izrael után más ország is csinál 2-4 hetes lockdownt, akkor az exportra termelő cégek leállhatnak.
Franciao. nagyon rezeg 15-16.000 új fertőzött naponta.

Itthoni döntés esetén sztem csak egyedi esetekben zárnak be, ha vhol tömeges fertőzés lesz. Az ember fogy el vagy a céget kell kitakarítani.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 942
82 722
113
120167116_10216217811427471_8751023909755678289_n.jpg
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 091
113
"A mai tájékoztatás szerint mindez rendelkezésre áll, és bár vannak „lezsírozott” járványkórház-kapacitásaink is, ezek megnyitása most még nem szükséges. A számok valószínűleg emelkedni fognak, és valamikor ezeket is meg kell nyitnunk, de egyelőre biztonságos tartalékkal rendelkezünk."
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...sagos-korhazi-tartalekkal-rendelkezunk-450346

Lezsírozott mentőkapacitás is van a rengeteg átszállításhoz?
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 607
14 563
113
Ez ugye a külföldtől is függ. Ha Izrael után más ország is csinál 2-4 hetes lockdownt, akkor az exportra termelő cégek leállhatnak.
Franciao. nagyon rezeg 15-16.000 új fertőzött naponta.

Itthoni döntés esetén sztem csak egyedi esetekben zárnak be, ha vhol tömeges fertőzés lesz. Az ember fogy el vagy a céget kell kitakarítani.

Tavasszal is főleg multicégek itteni egységei álltak le vagy a kereslet megcsappanása vagy a szállítási lánc megakadása miatt.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Nincs egységes protokoll, a tesztelési gyakorlat kaotikus, a karanténkötelezettség megállapítása pedig következetlen – ilyen körülmények között zajlik az őszi tanév első hónapja számos magyar iskolában. A pedagógusok nem értik, velük miért nem törődik senki, a szakszervezet pedig sötét jövőt vizionál, ha nem lesz változás a szabályozásban.
Ami az iskolákban történik, sokkal inkább emberkísérlet, mint a szuperkupadöntő

Az szegedi Pharmacoidea Kft. kutatói Európa legnagyobb gyógyszerfejlesztési programjában, az Innovatív Gyógyszer Kezdeményezésben (Innovative Medicines Initiative) vesznek részt. Felfedezésük lényege, hogy a koronavírus sejtfelszíni kötődésekor a már feltérképezett sejtfelszíni kötőhely, az ACE2 (angiotenzin konvertáló enzim) mellett a sejtfelszíni cukrozott fehérjékkel is kapcsolatba kerül, és ez elősegíti a vírus bejutását a sejtbe.
Koronavírus: a fertőzés új módját fedezték fel

Hamarosan India lesz a koronavírus által legsúlyosabban érintett ország. Szeptember 25-ig az országban 5,8 millió koronavírusos fertőzöttet (ezzel a másodikak Amerika mögött) és 92 ezer halottat (ezen a listán harmadikak, még Brazília is előzi őket) regisztráltak. De szemben Amerikával és Brazíliával, Indiában folyamatosan romlik a helyzet, és az ezt megelőző héten mind új fertőzöttben (604 000), mind halottban (7900) messze ők vezették a világranglistát. Míg az első egymillió indiai fertőzöttet 170 nap alatt regisztrálták, a legutóbbi millióhoz már csak 11 nap kellett, így teljesen reális a feltételezés, hogy az ország hamarosan a listák élére kerül.
India a legnagyobb koronavírus-katasztrófa felé halad

Lehetséges járványgócként vette figyelőlistára Nagy-Britannia Londont, miután jelentősen megugrott az esetszám a szigetországban.
Az országban 6000-ről 9200-ra, Londonban pedig 620-emelkedett az új fertőzések napi száma. London potenciális járványgócként való figyelőlistára vétele felerősítheti a főváros lezárástól félők aggodalmait – írja a Bloomberg. Ez esetben a nem egy háztartásban élők találkozásait és a nem létszükségleti cikkeket árusító boltok nyitvatartását korlátoznák.
Koronavírus: súlyosbodik a helyzet Londonban, figyelőlistára vették a fővárost

950 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 23 077 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 12 beteg, köztük a legfiatalabb egy 47 éves férfi, így az elhunytak száma 730 főre emelkedett - közölte a kormányzati portál.
Koronavírus Magyarországon: nagyon csúnyák a szombat reggeli adatok
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 701
28 128
113
A novoszibirszki Vektor virológiai intézet vezető munkatársa szerint a súlyosabb lefolyású (oroszul a "nem könnyű" kifejezés szerepel, nem tudom a pontos magyar terminológiáját) COVID fertőzések esetén az immunrendszer bizonyos sajátosságai mellett kialakulhat egész életre szóló immunitás a vírussal szemben. A könnyű és tünetmentes eseteknél a szerzett immunitás szintjétől függően szükséges a védőoltás, a súlyosabb eseteknél viszont valószínűleg nem.

A Vektor vakcinájáról: a beadást követő 14. napon kezdődik meg az antitestek termelése, de a teljes védettség a második adag után jön létre. A két oltás közt 21 napnak kell eltelnie és minimum fél éves védettséget biztosít. A Vektor kétfajta vakcinát tervez a polgári forgalomba helyezni, melyek a jelenleg folyó hat kutatás közül a legígéretesebbek. A korábban említett novoszibirszki EpiVacCorona bejegyzése várhatóan október 15-ig lezárul.

https://ria.ru/20200926/koronavirus-1577809693.html
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 942
82 722
113

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Komoly gyakorlati haszna lehet annak a két kutatásnak, amelyek különböző irányból, de ugyanarra az eredményre jutottak: a COVID-betegség súlyos lefolyásában nagy szerepet játszhat az immunrendszer molekuláris védvonalát alkotó I. típusú interferonok hiánya. Fontos részeredmény, hogy a hibás immunműködéssel rendelkező páciensek 94 százaléka férfi volt.
REJTETT IMMUNGYENGESÉGET FEDEZTEK FEL A SÚLYOS COVID-BETEGEK 14 SZÁZALÉKÁNÁL
 
  • Tetszik
Reactions: blogen

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Nézd a volt feleségemnek 20 éve volt egy komolyabb tüdőgyulladása. Kórházban is volt vele pár napig. Majdnem egy fél évbe telt utánna mire úgy ahogy visszanyerte teljesen az erejét. Alig 22 évesen. Szerintem te soha az életben nem feküdtél kórhazban, baleset vagy egyébb betegséggel kapcsolatban. Nem vited a gyerekedet 38-39 (40) fokkos lázzal az ügyeletre. És így tovább...... Tudod egy csak simma jelentéktelen influenza is okozhat jó pár álmatlan éjszakát.
Ismered azt a közmondast hogy senki hülye idiotizmusa miatt nincs kedvem megdöglenni. Meg azt amíg te öreg "haldoklosz" addig kapacítást köttöl le máshonnét, ahol lehetne még mentenni.


Csak jelzem volt tüdőgyuszim így pontosan tudom mit jelent és átéltem a megerősödés időszakát is meg azt is amikor 5 lépés kifárasztott . Voltam kórházba is igaz csak baleset miatt . Sőt voltam 2x komoly influenzás is amikor feküdtem mint fácán a tálcán . De csak kérdem ismerve a korábban leírt számokat szerinted kik vannak többen akiket ilyen-olyan indokkal a Covid számlájára írtak vagy azok akiket az ágyfelszabadítás miatt hazaküldtek , nem fogadtak , nem kezeltek megfelelően és a betegségükből kifolyólag meghaltak (erről sosem lesz statisztika ) ? Ha a saját tapasztalatomból indulok ki ( nem halt meg körülöttem senki a Covid miatt de az ismerősök ismerősei között se míg az említett okok miatt 7 ismerősöm/ismerőse lett oda köztük az egyik erdész mentorom is ) akkor kb min 1:7-hez az arány , csak róluk nem szólnak a hírek és a statisztikáikkal se rémisztgetnek ! Szörnyű dolog az elmúlás és szörnyű elveszíteni azt akit szeretünk , imádott édesapám halálát még mindig emésztem . De van az emberi létnek olyan formája is amikor a halál megváltás és megkönnyebbülés mindenkinek , van jó pár rémisztő példa az életembe pl az anyósom -nyugodjon békében- akit az orvosa túladagolt szteroiddal a tüdő fibrózisát kezelve , bement saját lábán 2 hét múlva lebénulva kiadták hordágyon , hogy nem tudnak vele mit kezdeni . Nyaktól lefele lebénult de a tudata épp maradt és óriási fejfájás gyötörte amire nem hatott semmilyen gyógyszer , na neki megváltás volt a halál mint azoknak a szerencsétleneknek akiket darab árúként kezelnek az idős otthonok elfekvőiben ! Tehát ismerem a mondást igen senki idiotizmusa miatt nincs kedvem megdögleni de ugyan úgy nincs kedvem senki idiotizmusa miatt egy bedöntött gazdaságú országban tengődni ! Kezeljünk mindent a helyén és a komolyságának megfelelően !
 

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 726
3 828
113
Ha a saját tapasztalatomból indulok ki ( nem halt meg körülöttem senki a Covid miatt de az ismerősök ismerősei között se
Ez csak annyit jelent, hogy szinte nincs még ismerősöd sem. Nem ,hogy rokonod akinek tudsz a hogylétéről.:( Csak a basztatás kedvéért! Nem unod még a marginalizálását a covid vírusnak? Üdvözlettel, jó és boldog, betegségektől mentes hosszú életet!
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Nem kizárt, hogy az olyan gyógyszeróriások, mint a Sanofi vagy a Merck annak ellenére lesznek a vakcinagyártó-verseny nyertesei, hogy viszonylag későn szálltak be a küzdelembe. A szakértők szerint ugyanis akkora tapasztalatuk van már az oltások fejlesztésében, tesztelésében és gyártásában, hogy hónapokon belül ledolgozhatják a hátrányt, melyet késlekedésük okozott. Arról, hogy hogy állnak a nagy gyártók a versenyben, a Statnews készített összeállítást.
Nem biztos, hogy a leggyorsabban elkészülő koronavírus-vakcina lesz a legjobb
 
T

Törölt tag 2361

Guest

oszinten mondva..

tele van a net ilyenekel mint te...

nem letezik a virus..mindenki tokhulye...

aztan meg men a vinyogas hogy beteg vagyok es segitseeeeeg, nem akarok meghalni..

itt egy nagyon jo pelda az ilyesmire..
https://www.theguardian.com/world/2020/jul/13/30-year-old-dies-covid-party-texas


ha en dontenek, az ilyenek mint te, nem kapnanak lelegeztetogepet, sajat magatoknak keresitek a bajt sajat hulyesegivel..hat akor fogadjatok el a kovetkezmenyeket is.
de az nem is lenne baj, csinaljon mindenki az eletivel amit akar, hanem a baj hogy ilyen hozzallassal, a tobbi komoly ember eletet is veszelybe sodorjatok.
es ez mar komoly gond.

az ilyeneknek max jarna aszpirin meg 2 het karanten...jol van na..lenne naponta egy kis tea is, meg szaraz kenyer...csak mert joszivu vagyok.

hogy mi lesz utanna...


ki nem s zarja le...mert te is meg a tobbi hozzad hasonlo is le nem szarja a masikat, es a tenyt hogy az emberek ettol meghalnak.

tudod, nem csak te letezel (meg a tobbi laposfoldos meg stb hivo) ezen a kurva foldon, es letezik valami amit ugy hivjak hogy feleloseg, amit ebbe az elfuseralt, "demokraciaba" mindenki elfelejt mert csak azt tudja kiabalni hogy o szerinte neki milyen joga van, es hogy kb mindenki azt csinalhatja amit epp az esze kiad.


EcXL1hQUV1xOPsBlaHP7RvwereiIm6mWGnVK-EkZEco.png



If-titanic-sank-today-meme-3323.png