R
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
https://forum.htka.hu/threads/oerlikon-skyguard.860/page-5#post-726287Most néztem egy jó kis animációt az AHEAD lőszerről.
Most nem értelek. Nem láttam a te posztodat. Esetleg zavar itt?
Egyértelműen. AHEAD technológiával, de szerintem ez 100%.Vajon a csöves légvédelmi tüzérség újra a reneszánszát fogj élni némi ráncfelvarrással?
![]()
![]()
![]()
![]()
A páncélos ezredben
![]()
Szerintem az AHEAD nem fog annyira beválni mint azok a technológiák amelyek robbanószert is használnak.Egyértelműen. AHEAD technológiával, de szerintem ez 100%.
Nagyon jó az AHEAD is. Gyakorlatilag ez, vagy ehhez nagyon hasonló technika lesz a megoldás szerintem a sok kicsi apró filléres célra.Szerintem az AHEAD nem fog annyira beválni mint azok a technológiák amelyek robbanószert is használnak.
ööö....Én úgy tudom az AHEAD robbanó lövedék.Szerintem az AHEAD nem fog annyira beválni mint azok a technológiák amelyek robbanószert is használnak.
Azt AHEAD-lőszerben (legalábbis az Oerlikon 35mm-esében) is van robbanótöltet, nem marékból szórja ki az irányított repeszeit.Szerintem az AHEAD nem fog annyira beválni mint azok a technológiák amelyek robbanószert is használnak.
A sok kicsi apró cél esetén a legnagyobb probléma az észlelésük, amiről nem tudjuk hogy ott van, az ellen elég nehéz védekezni.Nagyon jó az AHEAD is. Gyakorlatilag ez, vagy ehhez nagyon hasonló technika lesz a megoldás szerintem a sok kicsi apró filléres célra.
Én sejteni vélem hogy mire gondolt, Otomatic szintű nagy malacra, nem 35mm-es lőszerre, amiben igazából a robbanótöltet csak a repeszek irányítására szolgál szinte.A sok kicsi apró cél esetén a legnagyobb probléma az észlelésük, amiről nem tudjuk hogy ott van, az ellen elég nehéz védekezni.
ööö....Én úgy tudom az AHEAD robbanó lövedék.![]()
Az egy kivetőtöltet, de alig gyorsít az előre formázott tungsten repeszeken! Minimális méretű.Azt AHEAD-lőszerben (legalábbis az Oerlikon 35mm-esében) is van robbanótöltet, nem marékból szórja ki az irányított repeszeit.
Miért kellene nagy töltet?Az egy kivetőtöltet, de alig gyorsít az előre formázott tungsten repeszeken! Minimális méretű.
![]()
![]()
![]()
Miért kellene nagy töltet?
Ha túl nagy töltetet használsz, akkor a szóráskúp akkorára nyílik, hogy túl ritkává válik a repeszfelhő.
Az AHEAD lőszernél nem maga robbanással pusztít, hanem a repeszek mozgási energiájával. Ezt a mozgási energiát nem a kivetőtöltet robbanásával nyeri, hanem az ágyúból való kilövésnél.
... Az AHEAD légi célon kívül másra nem használható.
Hmm... ez némileg árnyalja a képet.
Nem a mérete volt a kérdéses, hanem hogy van vagy nincs benne töltet. És ha kicsi is, de van.Az egy kivetőtöltet, de alig gyorsít az előre formázott tungsten repeszeken! Minimális méretű.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..