Egyértelműen. AHEAD technológiával, de szerintem ez 100%.Vajon a csöves légvédelmi tüzérség újra a reneszánszát fogj élni némi ráncfelvarrással?
A páncélos ezredben
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Egyértelműen. AHEAD technológiával, de szerintem ez 100%.Vajon a csöves légvédelmi tüzérség újra a reneszánszát fogj élni némi ráncfelvarrással?
A páncélos ezredben
Szerintem az AHEAD nem fog annyira beválni mint azok a technológiák amelyek robbanószert is használnak.Egyértelműen. AHEAD technológiával, de szerintem ez 100%.
Nagyon jó az AHEAD is. Gyakorlatilag ez, vagy ehhez nagyon hasonló technika lesz a megoldás szerintem a sok kicsi apró filléres célra.Szerintem az AHEAD nem fog annyira beválni mint azok a technológiák amelyek robbanószert is használnak.
ööö....Én úgy tudom az AHEAD robbanó lövedék.Szerintem az AHEAD nem fog annyira beválni mint azok a technológiák amelyek robbanószert is használnak.
Azt AHEAD-lőszerben (legalábbis az Oerlikon 35mm-esében) is van robbanótöltet, nem marékból szórja ki az irányított repeszeit.Szerintem az AHEAD nem fog annyira beválni mint azok a technológiák amelyek robbanószert is használnak.
A sok kicsi apró cél esetén a legnagyobb probléma az észlelésük, amiről nem tudjuk hogy ott van, az ellen elég nehéz védekezni.Nagyon jó az AHEAD is. Gyakorlatilag ez, vagy ehhez nagyon hasonló technika lesz a megoldás szerintem a sok kicsi apró filléres célra.
Én sejteni vélem hogy mire gondolt, Otomatic szintű nagy malacra, nem 35mm-es lőszerre, amiben igazából a robbanótöltet csak a repeszek irányítására szolgál szinte.A sok kicsi apró cél esetén a legnagyobb probléma az észlelésük, amiről nem tudjuk hogy ott van, az ellen elég nehéz védekezni.
ööö....Én úgy tudom az AHEAD robbanó lövedék.
Az egy kivetőtöltet, de alig gyorsít az előre formázott tungsten repeszeken! Minimális méretű.Azt AHEAD-lőszerben (legalábbis az Oerlikon 35mm-esében) is van robbanótöltet, nem marékból szórja ki az irányított repeszeit.
Miért kellene nagy töltet?Az egy kivetőtöltet, de alig gyorsít az előre formázott tungsten repeszeken! Minimális méretű.
Miért kellene nagy töltet?
Ha túl nagy töltetet használsz, akkor a szóráskúp akkorára nyílik, hogy túl ritkává válik a repeszfelhő.
Az AHEAD lőszernél nem maga robbanással pusztít, hanem a repeszek mozgási energiájával. Ezt a mozgási energiát nem a kivetőtöltet robbanásával nyeri, hanem az ágyúból való kilövésnél.
... Az AHEAD légi célon kívül másra nem használható.
Hmm... ez némileg árnyalja a képet.
Nem a mérete volt a kérdéses, hanem hogy van vagy nincs benne töltet. És ha kicsi is, de van. Nem kell nagyobb mert a kilövés miatt eleve van sebessége, ráadásul a wolfram-repeszek még csúzliból kilőve is csúnya dolgokra lennének képesek ha belerepül egy repülőgép ...Az egy kivetőtöltet, de alig gyorsít az előre formázott tungsten repeszeken! Minimális méretű.
Sikerült megtalálnod a kákán a csomótNem a mérete volt a kérdéses, hanem hogy van vagy nincs benne töltet. És ha kicsi is, de van. Nem kell nagyobb mert a kilövés miatt eleve van sebessége, ráadásul a wolfram-repeszek még csúzliból kilőve is csúnya dolgokra lennének képesek ha belerepül egy repülőgép ...
Nem, nekem azt a töltetet sikerült megtalálnom amiről más úgy tudta hogy nincs is. A többiről nem állok vitában senkivel.Sikerült megtalálnod a kákán a csomót
????Sikerült megtalálnod a kákán a csomót
Az a kis töltet semmin nem változtat. Az én problémám az, hogy az AHEAD a röppálya nagyságával arányosan veszít a hatékonyságából. Puha célokat felszakít a wolfram-karbid (amúgy ez is kérdéses, mert a 35mm-es kaphat csak 3 grammos repeszeket, a két 30mm-es típus csak 1,4 grammosakat) felhő, de mi a helyzet a tüzérségi gránátokkal? Biztos elműködnek az AHEAD-tól? Akkor is, ha nem csapódó gyújtó van bennük, hanem pl. időzítettek? Vastag, ellenálló bőre van ám ezeknek a malacoknak. Ma már nagyon fontosnak látom, hogy a csapatlégvédelem a tüzérséggel szemben is hatékonyan nyújtson védelmet, amelyhez fontos lenne, hogy a gépágyú lövedékei a teljes lőtávon ugyanazt a pusztító erőt tudják nyújtani.
Pl.
Bofors 40mm 3P
57mm
Én sem mondtam, hogy az ellen készült volna.????
Soha senki nem mondta, hogy tüzérségi gránátok ellen készült az AHEAD lőszeres AAA rendszer...
Reménytelen nagy területen. 2 km távolságon túl kb. u.a a probléma lenne, mint az ABM rakétáknál. És mivel a tüzérség üteg alapon működik. 1 perc alatt lead 4-6 db jármű vagy 30 lövést. Azt te le nem lövöd, legfeljebb megritkítanád. Ehhez már nem 35 mm-es löveg kell, hanem 76 mm és jóval komolyabb rendszer.Én sem mondtam, hogy az ellen készült volna.
Azt, hogy jó lenne ellenük AAA védelem, na azt igen.
Igen, igen! Innentől lesz a dolog érdekes. Ha az AAA jármű le tudja adni az IFV-nek a céladatokat a saját radarja alapján, akkor azok is be tudnak szállni. Ehhez mindenképp kell ugye a programozott lőszer minden IFV-re. Külön lőszert rendszeresíteni logisztikailag kevésbé előnyös, és itt rá is világítottunk arra, miért lenne a gyakorlatban jobban használható az AHEAD helyett valami más, pl. az MK310 vagy a Bofors 3P. IFV szerepkörben megállják a helyüket? Meg. Légvédelemként? Valószínűleg az MK310 is elég repeszt produkál, szóval feltételezhetjük. Az AHEAD IFV szerepkörben mit tudna? Ezt a képet árnyalják a többiek által berakott források, szóval passz, ki kellene próbálni...Reménytelen nagy területen. 2 km távolságon túl kb. u.a a probléma lenne, mint az ABM rakétáknál. És mivel a tüzérség üteg alapon működik. 1 perc alatt lead 4-6 db jármű vagy 30 lövést. Azt te le nem lövöd, legfeljebb megritkítanád. Ehhez már nem 35 mm-es löveg kell, hanem 76 mm és jóval komolyabb rendszer.