Időzítet gépágyú lőszerek

R

rejsz felügyelő

Guest
35mm AHEAD metszet.
ADC2019_Gallery_A-8.jpg

Nagyon jó az AHEAD is. Gyakorlatilag ez, vagy ehhez nagyon hasonló technika lesz a megoldás szerintem a sok kicsi apró filléres célra.
A sok kicsi apró cél esetén a legnagyobb probléma az észlelésük, amiről nem tudjuk hogy ott van, az ellen elég nehéz védekezni.

A sok kicsi apró cél esetén a legnagyobb probléma az észlelésük, amiről nem tudjuk hogy ott van, az ellen elég nehéz védekezni.
Én sejteni vélem hogy mire gondolt, Otomatic szintű nagy malacra, nem 35mm-es lőszerre, amiben igazából a robbanótöltet csak a repeszek irányítására szolgál szinte.
Azon a lőtávon ahol egy 35mm-es lőszer érdemben le tudja küzdeni a célokat, szerintem a radarok ma már megoldják ezt a feladatot megbízhatóan.

• Tetszik
Reactions: ghostrider
Az egy kivetőtöltet, de alig gyorsít az előre formázott tungsten repeszeken! Minimális méretű.

Ahead+%28ABM%29+KETF+Projectile+Concept+Outline.jpg

35mm-air-burst-munition-kinetic-energy-time-fuze-abm-ketf-layout-l.jpg

35mm_Oerlikon_gun_systems_and_Ahead_ammunition_002.jpg
Miért kellene nagy töltet?
Ha túl nagy töltetet használsz, akkor a szóráskúp akkorára nyílik, hogy túl ritkává válik a repeszfelhő.
Az AHEAD lőszernél nem maga robbanással pusztít, hanem a repeszek mozgási energiájával. Ezt a mozgási energiát nem a kivetőtöltet robbanásával nyeri, hanem az ágyúból való kilövésnél.

• Tetszik
Reactions: fip7
Miért kellene nagy töltet?
Ha túl nagy töltetet használsz, akkor a szóráskúp akkorára nyílik, hogy túl ritkává válik a repeszfelhő.
Az AHEAD lőszernél nem maga robbanással pusztít, hanem a repeszek mozgási energiájával. Ezt a mozgási energiát nem a kivetőtöltet robbanásával nyeri, hanem az ágyúból való kilövésnél.

Tudom, de szerintem előnyösebb, ha több célra is használható a lőszer. Az AHEAD légi célon kívül másra mérsékelten eredményes.
Ellenben pl. az Orbital ATK 30x173 PABM-T, a híres videón:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Az egy kivetőtöltet, de alig gyorsít az előre formázott tungsten repeszeken! Minimális méretű.
Nem a mérete volt a kérdéses, hanem hogy van vagy nincs benne töltet. És ha kicsi is, de van. ;) Nem kell nagyobb mert a kilövés miatt eleve van sebessége, ráadásul a wolfram-repeszek még csúzliból kilőve is csúnya dolgokra lennének képesek ha belerepül egy repülőgép ... :eek::(