A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

E videó szerint 3000 hely van SÖTT-seknek
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Nem lehet valami sikeres ez a program, ha "már több százan éltek ezzel a lehetőséggel". Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy az 1000-et se éri el a létszámuk :(

• Tetszik
Reactions: endre
Nem lehet valami sikeres ez a program, ha "már több százan éltek ezzel a lehetőséggel". Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy az 1000-et se éri el a létszámuk
Ha a következő hónapokban nem térdel le megint a gazdaság, akkor már nem is lesz feltöltve a 3000-es keret. Nincsen túl sok munka nélkül lófráló életerős ember a piacon. Ma annyian dolgoznak, mint amennyien az év elején dolgoztak:
https://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/fog/fog2008.html
mdcp6jwt1a3vam4xgmns.png

Hm, egy barátom az ÖTT után novemberben kezd Szolnokon, az MH. 2-nél (asszem Kecskeméti felméréssel kezd, vagy már túl van rajta)...és nem a pénzért. Neki tetszik (no nem a tartalékos élet).
Lehet hogy jó lenne ez a SÖTT rendszer a későbbiekben is. Részben a 6 hónap miatt is. (20 nap be kell látni édes kevés) Viszont nem is 140 nettóért. Kicsit ráhúzni a pályakezdőkre is. A fiatalokat már akit érdekel motiválni. Pl plusz felvételi pontokkal. Ingyenes nyelv vizsgákkal és így tovább..... vagy pl aki jelentkezni akkar későbbiekben zserződésesnek az inkább első körben ott húzzon le 3-6 hónapot. Ne akkor gondolja meg magát.

• Tetszik
Reactions: kaktusz
E videó szerint 3000 hely van SÖTT-seknek
Nem hiszem el, hogy egy interjúra nem lehet egy katonának tűnő embert kiválasztani. Tudom én vagyok a bunkó de akkor is.
Két személyes élmény az előző hónapból:
1. A héten bejött a kereskedésbe egy kb 50 év körüli tartalékos szkv., autót akart venni. Alig bírtam ki, hogy ne nevessek a figurán. Erre megszólal és a felső fogsora hiányzik... A sarki kocsmában különb embereket találni. Legalább két mérettel bővebb brit gyakorlóban, fején svájci sapkával. Tiszta Forgács Gábor kabaré.
2. Napi szinten látom a SÖTT képzést Békéscsabán. 1 hónap után azt sem tudják a reggeli sorakozón, hogy hol a helyük. Először még nevettem, de már sírni tudnék, hogy ennyire szerencsétleneket sikerül csak találni.

Nekem pont az nem tiszta, hogy ha egyszer már csak a trailer van a kocsin, akkor hogy kerül előre a forgózsámolyhoz! :)

Nem tudom valaszoltake mar neked, nem tudom vegigporgetni. En ugy tudom, ez ugy mukodik, hogy van egy tekero a treleren. Azzal kitekered a labakat magasra, hogy a "kampo" kiakadjon a kamion zsamolyabol. Aztan gondolom elforog az egesz, mig a "kampo" mar a vagon zsamolya folott van. neked meg mar csak vissza kell tekerni a labakat es beleul.

De ez talan OFF, bocs.

• Tetszik
Reactions: Bálint
Nem tudom valaszoltake mar neked, nem tudom vegigporgetni. En ugy tudom, ez ugy mukodik, hogy van egy tekero a treleren. Azzal kitekered a labakat magasra, hogy a "kampo" kiakadjon a kamion zsamolyabol. Aztan gondolom elforog az egesz, mig a "kampo" mar a vagon zsamolya folott van. neked meg mar csak vissza kell tekerni a labakat es beleul.

De ez talan OFF, bocs.
Az autós topicban vizuálisan is válaszolt @papi , amit ezúton is megköszönök.

Ez szép és jó, de tényleg ha egyezer jó benyomást akarunk kelteni akkor ezeket nem konzerválni kellene hanem a mindennapokban használni! Mert ez igy csak egy kirakat!
Ami most hasznalatba van kevlar konfliktus eseten kuka lenne egybol... /sajnos ez ilyen csak hazai gyartas melett lenne vala!ilyennszintenngazdasagos.... Exportra termelessel....

• Tetszik
Reactions: Venom85
Ami most hasznalatba van kevlar konfliktus eseten kuka lenne egybol... /sajnos ez ilyen csak hazai gyartas melett lenne vala!ilyennszintenngazdasagos.... Exportra termelessel....
Max ami lejártként van kint kiképzési anyagnak, az menne a kukába. Ami szabatos az biztos nem, kissé kurvára luxus lenne. (mondjuk a lejárt is jobb mint az acél attól függ milyen régi)