A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
7 958
22 843
113
Nem lehet valami sikeres ez a program, ha "már több százan éltek ezzel a lehetőséggel". Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy az 1000-et se éri el a létszámuk
Ha a következő hónapokban nem térdel le megint a gazdaság, akkor már nem is lesz feltöltve a 3000-es keret. Nincsen túl sok munka nélkül lófráló életerős ember a piacon. Ma annyian dolgoznak, mint amennyien az év elején dolgoztak:
https://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/fog/fog2008.html
mdcp6jwt1a3vam4xgmns.png

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 577
8 440
113
Hm, egy barátom az ÖTT után novemberben kezd Szolnokon, az MH. 2-nél (asszem Kecskeméti felméréssel kezd, vagy már túl van rajta)...és nem a pénzért. Neki tetszik (no nem a tartalékos élet).
Lehet hogy jó lenne ez a SÖTT rendszer a későbbiekben is. Részben a 6 hónap miatt is. (20 nap be kell látni édes kevés) Viszont nem is 140 nettóért. Kicsit ráhúzni a pályakezdőkre is. A fiatalokat már akit érdekel motiválni. Pl plusz felvételi pontokkal. Ingyenes nyelv vizsgákkal és így tovább..... vagy pl aki jelentkezni akkar későbbiekben zserződésesnek az inkább első körben ott húzzon le 3-6 hónapot. Ne akkor gondolja meg magát.

• Tetszik
Reactions: kaktusz

therob

Well-Known Member
2012. december 26.
925
256
63
E videó szerint 3000 hely van SÖTT-seknek
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Nem hiszem el, hogy egy interjúra nem lehet egy katonának tűnő embert kiválasztani. Tudom én vagyok a bunkó de akkor is.
Két személyes élmény az előző hónapból:
1. A héten bejött a kereskedésbe egy kb 50 év körüli tartalékos szkv., autót akart venni. Alig bírtam ki, hogy ne nevessek a figurán. Erre megszólal és a felső fogsora hiányzik... A sarki kocsmában különb embereket találni. Legalább két mérettel bővebb brit gyakorlóban, fején svájci sapkával. Tiszta Forgács Gábor kabaré.
2. Napi szinten látom a SÖTT képzést Békéscsabán. 1 hónap után azt sem tudják a reggeli sorakozón, hogy hol a helyük. Először még nevettem, de már sírni tudnék, hogy ennyire szerencsétleneket sikerül csak találni.

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 211
2 713
113
Nekem pont az nem tiszta, hogy ha egyszer már csak a trailer van a kocsin, akkor hogy kerül előre a forgózsámolyhoz! :)

Nem tudom valaszoltake mar neked, nem tudom vegigporgetni. En ugy tudom, ez ugy mukodik, hogy van egy tekero a treleren. Azzal kitekered a labakat magasra, hogy a "kampo" kiakadjon a kamion zsamolyabol. Aztan gondolom elforog az egesz, mig a "kampo" mar a vagon zsamolya folott van. neked meg mar csak vissza kell tekerni a labakat es beleul.

De ez talan OFF, bocs.

• Tetszik
Reactions: Bálint

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 889
47 330
113
Nem tudom valaszoltake mar neked, nem tudom vegigporgetni. En ugy tudom, ez ugy mukodik, hogy van egy tekero a treleren. Azzal kitekered a labakat magasra, hogy a "kampo" kiakadjon a kamion zsamolyabol. Aztan gondolom elforog az egesz, mig a "kampo" mar a vagon zsamolya folott van. neked meg mar csak vissza kell tekerni a labakat es beleul.

De ez talan OFF, bocs.
Az autós topicban vizuálisan is válaszolt @papi , amit ezúton is megköszönök.

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
10 525
35 819
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
Ez szép és jó, de tényleg ha egyezer jó benyomást akarunk kelteni akkor ezeket nem konzerválni kellene hanem a mindennapokban használni! Mert ez igy csak egy kirakat!
Ami most hasznalatba van kevlar konfliktus eseten kuka lenne egybol... /sajnos ez ilyen csak hazai gyartas melett lenne vala!ilyennszintenngazdasagos.... Exportra termelessel....

• Tetszik
Reactions: Venom85

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 579
132 671
113
Ami most hasznalatba van kevlar konfliktus eseten kuka lenne egybol... /sajnos ez ilyen csak hazai gyartas melett lenne vala!ilyennszintenngazdasagos.... Exportra termelessel....
Max ami lejártként van kint kiképzési anyagnak, az menne a kukába. Ami szabatos az biztos nem, kissé kurvára luxus lenne. (mondjuk a lejárt is jobb mint az acél attól függ milyen régi)

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 301
113
Max ami lejártként van kint kiképzési anyagnak, az menne a kukába. Ami szabatos az biztos nem, kissé kurvára luxus lenne. (mondjuk a lejárt is jobb mint az acél attól függ milyen régi)
Igen csak amit kinyomsz csapathoz ugye annak elobb lejar a szavideje. Bontott csomagolas miatt..

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
30 579
132 671
113
En ugy tudom ugyan az a helyzet mint a vedobetetek esetebe. Bontott csomagolas x ido utan hatasfok romolhat. /nemtudom ennek mennyi ertelme van ha igy van./ de lehet van valami bevizsgalas amivel ranyomjak az oket...
8-10 évig szabatosak gyártástól számítva. (utána is jó még kb 5-6 ig de tovább már veszít a védelmi szintből)