Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 922
13 143
113
Mennyire lehet hatékony?

"Roham indult bodorrózsa kivonatot is tartalmazó koronavírus gyógyszer darabjaiért a magyar patikákban. Rengetegen keresik a polifenolokat tartalmazó sprayket. Van ahol már most készlethiány lépett fel, megint máshol fennakadások vannak a kiszolgálásában."

https://www.penzcentrum.hu/vasarlas...patikakat-maris-keszlethiany-van.1105018.html

Kb. annyira, mint az összes többi csodaszer, ami ilyenkor előkerül. A gyártó és a forgalmazók bevételére és nyereségére nézve nagyon hatékony.

Talán nem véletlen, hogy egy magánklinika dobta be a hírt és nem azok a kutatók, akik ezrével tesztelik a potenciális vírus ellenes hatóanyagokat (például Jakab Ferencék). Az sem véletlen, hogy csak arra hivatkoznak, hogy sejttenyészetben gátolta a vírus szaporodást.
Ilyen hatású anyagból rengeteg van. A fokhagymának is van baktérium és vírus ellenes hatása. Az alkohol megfelelő koncentrációban helyileg frankón öli a kórokozókat, többek közt a COVID-ot is, ezért van 70% alkohol a kézfertőtlenítők túlnyomó részében. A legtöbb szerves savat tartalmazó növény leve, kivonata kellő koncentrációban pusztítja a vírusokat is. Ha a sejttenyészetet leöntöd citromlével, az is betesz a koronavírusnak. Csöpögtesd rá hagyma levét és csodát fogsz látni. Keverj hozzá erős paprikát, az is hatni fog. Vagy csak sózd meg alaposan!
De ez nem azt jelenti, hogy mindezen anyagok és növények a szervezet számára veszélytelen dózisban komoly terápiás hatékonyságot mutatnának. A háztartási sósav és a hipó meg aztán végképp atombiztos szer sejttenyészetre borítva, csak nagyon nem ajánlott belsőleg alkalmazni.
Találós kérdés: Ez az száj- és orrspray, ami legfeljebb helyileg, a nyálkahártyán hat, vajon milyen hatás tudna kifejteni a szövetekben, mélyen bent a szervezetben bulizó vírustenyészetre? Ezzel az erővel igyál meleg vizet (vagy teát, vagy bármilyen meleg folyadékot)! Az is lesöpri a nyálkahártyáról az ott lévő vírusokat a gyomorba, ahol a gyomorsav kivégzi azokat.

Egy ilyen vírus betegséget nem lehet érdemben gyógyítani étrend kiegészítőkkel, gyógynövényekkel, vitaminokkal (a C és D vitamin túladagolásával sem), kalap kúrával, citromos teával, erős pistával, gőzöléssel, illóolajokkal, gargalizálással, torokfertőtlenítővel, száj- és orrspray használatával, ráolvasással, népi vajákossággal, stb... Nem hogy a COVID-ot, de az influenzát, vagy a sima náthát se.
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Azt mondják Izraelben vége. Nos, nekem van rabbi ismerősöm aki viszont qurvára nem ezt mondja, és fogja a fejét kint, mert a vallásos zsidók továbbra is szarnak még a kézmosásra is, nemhogy a maszkviselésre és a katonáskodásra. Csak jogaik vannak. És az tényleg más kultúra. Ott kapd el a vírust úgy, hogy ne terjedjen tovább!
Ez finoman szólva pontatlan, Vallásos zsidó van ezerféle. A kipás tálibok-ultraortodoxok egy része az aki vallásra hivatkozva semmibe veszi a járványvédelmi előirásokat. Főleg saját településeiken- ahol átlag többen élnek egy háztartásban, mint az országos átlag. (Ld Bnei Brak és körzete. )Sajnos ez az egy rész pont elég, hogy fertőzésgócokként múködjenek, Sajnos hasonló a viselkedés a beduin törzsek egy részében is, és az arab területeken.. De a kulurális szokások pld a drúzoknál is nagyon erősek.
https://www.timesofisrael.com/mass-funeral-held-for-druze-leader-in-defiance-of-virus-restrictions/

Egyébként az intézkedéseknek hála a 1.8 százalékra esett a + tesztek aránya. illetve a mai napig a 313 000 megbetegedés, 400an intenzíven, 2500 haláleset.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 001
83 003
113
https://24.hu/kozelet/2020/10/31/koronavirus-gyori-korhaz-fertozottek-kozel-telthaz/

Arról is ír a posztjában, hogy a környező megyék kórházai beteltek, a mobil járványkórház közel telt házas, az intenzíves orvosok hívják egymást, hogy próbáljanak a betegeik számára valamelyik másik intenzíven helyet találni, mert ők már nem tudják hová tenni a beteget.

Egy háziorvos DK-s baseball sapkával a fején
https://888.hu/piszkostizenketto/egy-haziorvos-dk-s-baseball-sapkaval-a-fejen-4280822/
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 895
91 492
113
Azért vannak bizonyos szabályok, amiket be kell tartani. Mekkora felháborodás lenne már, ha valóban több súlyos mellékhatást okozna a Szputnyik, hogy hogyan merték ezt engedélyezni, mikor nem volt megfelelően bevizsgálva.
Hát ebben a vészhelyzetben ezt a rizikót a nemzeti kormányok felelősségi körében hagyhatnák, kben üzleti szaga lesz az ügynek.

Más. Nézve a szlovák híreket és a tesztelést nekem elsőre sikeresnek tűnik. Gratulálok Matovicnak! A aapasztalatokat lenyúlni és Magyarországon is meg kellene csinálni. Persze önkéntes alapon, ne legyen parasztlázadás, de sztem mképpen lenne haszna. Aki tesztel kapjon vmi kedvezményt! A szlovák karanténbüntetés, aki nem tesztel 10 nap fogda, sztem visszatetsző lesz. De az alapötlet ötlet kiváló!
 
  • Tetszik
Reactions: BJani and tindalos

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 091
113
Hát ebben a vészhelyzetben ezt a rizikót a nemzeti kormányok felelősségi körében hagyhatnák, kben üzleti szaga lesz az ügynek.

Más. Nézve a szlovák híreket és a tesztelést nekem elsőre sikeresnek tűnik. Gratulálok Matovicnak! A aapasztalatokat lenyúlni és Magyarországon is meg kellene csinálni. Persze önkéntes alapon, ne legyen parasztlázadás, de sztem mképpen lenne haszna. Aki tesztel kapjon vmi kedvezményt! A szlovák karanténbüntetés, aki nem tesztel 10 nap fogda, sztem visszatetsző lesz. De az alapötlet ötlet kiváló!

Vegyük úgy, hogy 10 nap lockdown, kivéve annak, aki negatív.

A védőoltás kicsit bonyolult kérdés. Egészséges embernek adják, hogy ne legyen beteg. Ha árt, akkor az baj.
Ha egy gyógyszer kevesebbet árt, mint használ, az már nyereség.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
"Lassan nem lesz más, mint halálhörgés és siralom" - aggasztó bejegyzést tett közzé egy Győr-Moson-Sopron megyei háziorvos
https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/koronavirus-gyor/6p7x4x9


Azért az , hogy Blikk meg faszbúk eléggé kétes kombó ! Az az orvos (ha igaz , hogy orvos ) mit akar elérni egy ilyen poszttal ? Szvsz semmi értelme egy ilyen hangulatkeltésnek ! Akik ott dolgoznak azok nem buziskodnak ilyen posztokkal hanem teszik a dolgukat ! !

Egy dolog azért már régen megütötte a fülemet ez a lélegeztető gép , az ismerősi körömben volt aki majd 70 évesként áttétes rákkal élte át a Covidot 4 hét lélegeztetős harccal és már otthon van . De nem ez a jellemző , viszont van az úgynevezett "VASTÜDŐS" lélegeztetés amikor a tüdő véráramába juttatnak gépileg oxigént így biztosítva a szervezet számára , közben pihentetve a tüdőt ami 4-6 nap alatt így helyre is jön . Ha ezeket tudják akkor miért teszik illetve nem teszik amit tenniük kéne ?
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 091
113
Azért az , hogy Blikk meg faszbúk eléggé kétes kombó ! Az az orvos (ha igaz , hogy orvos ) mit akar elérni egy ilyen poszttal ? Szvsz semmi értelme egy ilyen hangulatkeltésnek ! Akik ott dolgoznak azok nem buziskodnak ilyen posztokkal hanem teszik a dolgukat ! !

Egy dolog azért már régen megütötte a fülemet ez a lélegeztető gép , az ismerősi körömben volt aki majd 70 évesként áttétes rákkal élte át a Covidot 4 hét lélegeztetős harccal és már otthon van . De nem ez a jellemző , viszont van az úgynevezett "VASTÜDŐS" lélegeztetés amikor a tüdő véráramába juttatnak gépileg oxigént így biztosítva a szervezet számára , közben pihentetve a tüdőt ami 4-6 nap alatt így helyre is jön . Ha ezeket tudják akkor miért teszik illetve nem teszik amit tenniük kéne ?

Lélegeztetőgépeket vettek, nem ECMO-okat (Extrakorporalis mebrán oxigenizátor, A "Vastüdő" az egészen más). Ez utóbbiból szerintem nincs sok és nincs sok helyen. És kevesen értenek hozzá.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal and tonyo

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 419
25 002
113
Kb. annyira, mint az összes többi csodaszer, ami ilyenkor előkerül. A gyártó és a forgalmazók bevételére és nyereségére nézve nagyon hatékony.

Talán nem véletlen, hogy egy magánklinika dobta be a hírt és nem azok a kutatók, akik ezrével tesztelik a potenciális vírus ellenes hatóanyagokat (például Jakab Ferencék). Az sem véletlen, hogy csak arra hivatkoznak, hogy sejttenyészetben gátolta a vírus szaporodást.
Ilyen hatású anyagból rengeteg van. A fokhagymának is van baktérium és vírus ellenes hatása. Az alkohol megfelelő koncentrációban helyileg frankón öli a kórokozókat, többek közt a COVID-ot is, ezért van 70% alkohol a kézfertőtlenítők túlnyomó részében. A legtöbb szerves savat tartalmazó növény leve, kivonata kellő koncentrációban pusztítja a vírusokat is. Ha a sejttenyészetet leöntöd citromlével, az is betesz a koronavírusnak. Csöpögtesd rá hagyma levét és csodát fogsz látni. Keverj hozzá erős paprikát, az is hatni fog. Vagy csak sózd meg alaposan!
De ez nem azt jelenti, hogy mindezen anyagok és növények a szervezet számára veszélytelen dózisban komoly terápiás hatékonyságot mutatnának. A háztartási sósav és a hipó meg aztán végképp atombiztos szer sejttenyészetre borítva, csak nagyon nem ajánlott belsőleg alkalmazni.
Találós kérdés: Ez az száj- és orrspray, ami legfeljebb helyileg, a nyálkahártyán hat, vajon milyen hatás tudna kifejteni a szövetekben, mélyen bent a szervezetben bulizó vírustenyészetre? Ezzel az erővel igyál meleg vizet (vagy teát, vagy bármilyen meleg folyadékot)! Az is lesöpri a nyálkahártyáról az ott lévő vírusokat a gyomorba, ahol a gyomorsav kivégzi azokat.

Egy ilyen vírus betegséget nem lehet érdemben gyógyítani étrend kiegészítőkkel, gyógynövényekkel, vitaminokkal (a C és D vitamin túladagolásával sem), kalap kúrával, citromos teával, erős pistával, gőzöléssel, illóolajokkal, gargalizálással, torokfertőtlenítővel, száj- és orrspray használatával, ráolvasással, népi vajákossággal, stb... Nem hogy a COVID-ot, de az influenzát, vagy a sima náthát se.
Köszi a választ. Jól leírtad, hasonlóra gondoltam én is.
Marad a bor. :D
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 013
32 419
113
Lélegeztetőgépeket vettek, nem ECMO-okat (Extrakorporalis mebrán oxigenizátor, A "Vastüdő" az egészen más). Ez utóbbiból szerintem nincs sok és nincs sok helyen. És kevesen értenek hozzá.

Csodát az sem tud tenni, legalábbis ezt írják az indiaiak:

ECMO therapy shows no benefits; 4/15 patients critical, rest rest have died in Bengaluru

Persze magánklinikák próbálkoztak vele, az indiai állami egészségügynek nincs ilyenre kapacitása.