Társadalmi folyamatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.
G

Galthran

Guest
Csak legalâbb tudnânak focizni! Nem tudnak, kevès kivétellel.
én kosár fan vagyok, klubfocit ritkán nézek, inkább csak válogatott meccset. hát, az utóbbi időben nem vagyunk rosszak, rossi mester elég jól dirigálja őket

Pl. 2016-os adatok
ez csalóka mert abban az évben sztem pont bojkottáltak, szal fele annyi néző volt

amúgy ez regionális probléma, a volt varsói szerződés országaiban mindenütt pang a nézőszám néhány derbit kivéve(pl belgrádi), egyedül lengyelországban járnak rengetegen(lefelé a balkánon görögországban), de ott tényleg a harmad-negyedosztályban is sokan vannak, ez mutatja hogy a színvonalon kívül sok midnen más is számít, pl a lokálpatriotizmus, mentalitás.
meccsre járni, egy közösségbe tartozni sokkal többet jelent mint meccsnézés közben hotdogot zabálni vagy iylesmi :D

Én imádom a focit. Azonban a modern média segítségével, gyakorlatilag elérhető lenne, hogy egyáltalán ne legyen a meccseken néző. Persze erre át kell állni a nézőknek is. A közvetítés új tartalmakat hoz, hiszen a visszajátszások a sok kameraállás, akár lehívható statiksztikát stb. egészen mássá teszik a mérközést (ehhez akár okos apokkal még érdekesebbé tehetők a mérkőzések). A reklámok nagyobbak lehetnek, ezzel simán lehet kompenzálni, (a csapatoknál a büdzsében), hogy nincs a helyszínen néző. Sőt a jövőben nem kell ekkora stadionok sem készíteni.. Ez nem ördögtől való. Az autóversenyek szintén sok esetben élvezhetőbbek, mint a helyszínen. Eretken dolog, mert eddig a nézők, a hangulat stb. hozzátartozott a labdarugáshoz, de ezt lehet változtatni. A játékosok már alkalmazkodtak remek zárt kapus mérküzések is voltak több bajnokságban sőt válogatott meccseken is. Az összes csapatsportra érvényes ez. Ami elgondolkoztató, hogy ezzel pld. a szurkolói rendbontásokat, a felesleges atrocitásokat, provokációkat is anulálni lehetne. Gyakorlatilag egy letisztult sportélménnyé válnak a labdarugás, de más csapatsportok is.. Lehet anyázni, de gondolkodjatok el rajta...
ezt semmilyen appal nem tudod pótolni:



 

szarci1999

Well-Known Member
2020. augusztus 6.
431
479
63
http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/...meccse-ime-a-storck-korszak-nezettsegi-adatai
Most dobálózhatunk a hülyeséggel még sokáig egymásra, de mi lenne ha építően állnál hozzá a trollkodás helyett, végül is te láttál kivetnivalót abban, hogy a kormány kompenzálja az elesett bevételt a klubboknak....
Ami egy elég piti de annál emocionálisabb kérdés, mint kiderült itt sokunknak.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 439
120 967
113
  • Tetszik
Reactions: Crusader

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 078
10 239
113
De mert egy semmihez nem kötött, vagy hasonlított adat, vagy irreleváns dolgokhoz méri, így értelmezhetetlen. Gondoltam ez így tiszta mindenkinek első blikkre is.
Mi az hogy semmihez nem kötött?
Mennyi pénz árán mennyit nőtt az átlag nézőszám?
2900-ról 3500-ra, teljesen felesleges pénzkidobás volt.
 

szarci1999

Well-Known Member
2020. augusztus 6.
431
479
63
Az mondjuk nem trollkodás hogy kiemeli, hogy a nézőszámok eléggé alacsonyak.
De mondok egy példát:
-reál madrid: 65.000 átlag néző 200 mrd "forintból"
-fradi: 7800 atlag néző 10 mrd "forintból"
Mi az hogy semmihez nem kötött?
Mennyi pénz árán mennyit nőtt az átlag nézőszám?
2900-ról 3500-ra, teljesen felesleges pénzkidobás volt.
És nyilván önmagában ez a szám nem jelent semmit, hisz tv előtt is nézik sokan a meccseket.
Pláne, hogy indokként tekinteni ilyen adatokra arra vonatkozólag, hogy miért ne támogathatná a kormány a sportot, hát elég meredek....
Persze egyéni preferenciák vannak, ki ezt ki azt szereti, csak az megint civakodás, hogy azért ne kapjon senki sportoló pénzt, mert szarok.
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 078
10 239
113
De mondok egy példát:
-reál madrid: 65.000 átlag néző 200 mrd "forintból"
-fradi: 7800 atlag néző 10 mrd "forintból"

És nyilván önmagában ez a szám nem jelent semmit, hisz tv előtt is nézik sokan a meccseket.
Pláne, hogy indokként tekinteni ilyen adatokra arra vonatkozólag, hogy miért ne támogathatná a kormány a sportot, hát elég meredek....
Persze egyéni preferenciák vannak, ki ezt ki azt szereti, csak az megint civakodás, hogy azért ne kapjon senki sportoló pénzt, mert szarok.
Nyilván kapjon, szponzori pénzt!
A tévéhez nem kell stadion...
 

szarci1999

Well-Known Member
2020. augusztus 6.
431
479
63
Nyilván kapjon, szponzori pénzt!
A tévéhez nem kell stadion...
És a művészek is kapjanak az analógiád alapján szponzori pénzt és szerezzék be úgy, ahogy tudják?
Egyébként hol választod el a sportot a művészettől? Például a balettet melyik skatulyába raknád be? Vagy lehet mégis több a közös, mint a különbség a kettő között?
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 060
2 769
113
Hányan nézték az adott évben élő közvetítésben a kiállításokat? :D
Érted, hogy nem érted, hanem csak dobálózol üres szavakkal, mert érveid nincsenek és utálod a focit?
Hagyjátok már ezt a focis trollkodást, értjük nem szeretitek, fene a gusztusotok, más meg mást nem szeret.

Nem beszélni magyar nyelv? Az tény ma többen mennek múzeumba mint meccsre, ez van!
Várom az adataidat mekkora a nèzettsége a hazai meccseknek a tvben?
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 709
55 624
113
Sok témában visszaköszön a T-72 felujjitâs topik gondolatmenete. :)
Èrdemes sok pénzt ölni a magyar profi fociba? Túljut valaha is Champions League csoport fâzisân egy magyar csapat? Miert olyan kevés magyar jâtszik jó csapatokban, pl összehasonlitva horvátokkal...?
Miërt nem az uszâst, kenuzâdt, kajakozâst,öttusât stb. azaz a sikeres sportâgainkat tâmogatjuk jobban, hanem a reménytelen focit, ahol csak jó pénzt dobunk a rossz utân?
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 926
8 275
113
Lehet szeretni, nem szeretni, de a stadionokba nézés a múlté. Sokkal több néző nézi on-line a mérközéseket, sokkal többet fizetve, mint amennyit a stadionokan lévők elszórakoznak. Éppen ezért van, hogy lassan nem az a fontos, hogy mekkora a stadionod, hanem, hogy milyen a marketinget. Ja és veszel egy fekát, vagy arabot, vagy japán, kínait a csapatodba, és akkor rögtön több 100 millió nézővel, (előfizetővel, mezvásárolóval megnövekedett a büdzséd)...
Eklatáns példa a Dortmund, ahol 20 éve állandó telt ház van, de mégis jóval kisebb a marketingereje, mint sok kisebb stadionnal rendelkező klubnak, ahol több a TV-s pénz, ismertebb játékosok játszanak stb. Igaz ami igaz, hogy a stadionnak van atmoszférája... Azonban ez anulálódik, és más felé fog a sport mozogni. Ja aki kicsit tágabban nézi a klubbok életét, amit ma magyarországon tábornak mondanak mokusörsök, azok a faszba sincsenek már lassan nyugadton, mert helyette turisták mennek a nagyobb klubbok meccseire. Ja még annyi, hogy az ultrák, stb. kiszorulnak a stadionokból, mert kurva drágák a jegyek, és nem lehet ugrálni, piálni, meg stb. hanem ülnöd kell a széken.. Ugy írom le, mint aki már 7 éves kora óta Liverpool és Újpest drukker, és évtizednyi stadionba mászkálás van mögöttem, kettős rangadóktól stb. És kicsit a kemény mag, is (elnézést a fradi hivektől), de többször verekedtem az akkori túloldallal, akár az üllői úton, akár a Népstadionban :)
A labdarugás környezete mint a gazdasági egyik fajtája is változik, és egyre kisebb az a szegmens, amit ma stadionnak meg az ott szurkolónak hivnak. Akár bevétel, akár nézőszám stb. tekintetében..
A kis számú néző a magyar stadionokban is (még fidesz fradinál is) szinte marginális költség, a TAO pénzek, a reklám bevételek, szponzori pénzek között.. Egyébként nem kéne a játékosok alapból is kérdéses fizetését segiteni az államnak (mivel azok adóelkerüllés miatt, sem igazi pénzek, gyakorlatilag gazdasági táraságok, gazdasági társaságoknak fizetnek, és millió szolgáltatásért..) amennyivel kisebb a nézőkből a bevétel, annyival kellett volna a közvetítési díjakat növelni, ez a tv-zók néző esetében még 100 ft sem lett volna nézőnként..
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 078
10 239
113
És a művészek is kapjanak az analógiád alapján szponzori pénzt és szerezzék be úgy, ahogy tudják?
Egyébként hol választod el a sportot a művészettől? Például a balettet melyik skatulyába raknád be? Vagy lehet mégis több a közös, mint a különbség a kettő között?
Hát egy balettművész és egy focista fízetése között van egy kurva nagy eltérés, és negyven évesen jellemzően mind tropa a szakmájához. Csak az egyik havi bére pár százezer, a másiké pármillió.
 

szarci1999

Well-Known Member
2020. augusztus 6.
431
479
63
Nem beszélni magyar nyelv? Az tény ma többen mennek múzeumba mint meccsre, ez van!
Várom az adataidat mekkora a nèzettsége a hazai meccseknek a tvben?
Köszönöm a személyes megjegyzést.
Ajánlom figyelmedbe a téma követését, mielőtt benyögöd a marhaságaidat.
Azért leírom, hogy mi a szitu, ha esetleg mégis követted volna, csak szövegértelmezési problémáid vannak.
Fel lett hozva, hogy olyan alapon kapnak a focisták is bértámogatást, mint például a színészek, múzeumok, állatkert, stb.
Erre jön válaszként, hogy akkor hasonlítsuk az almát a körtéhez és lássuk ki mennyire "érdemli meg".
Egy, jogállam van, nem lehet figyelembe venni, hogy ki mennyire érdemli meg, vagy mit hányan szeretnek, pláne hogy sokan szeretik a focit, ha ezzel vitatkozol, akkor tényleg hülye vagy.
De mivan, ha az almát úgy hasonlítjuk a körtéhez, ahogy a szennymédiumok, amiket olvasol, hisz látszik nem szokták?
Mekkora volt a maximális látogató száma egy múzeumnak 90perc alatt?
Hányan nézték élő közvetítésbe a múzeumi kiállítást?
Ha heti 1x lenne fél évig kiállítás egy évben, lenne e akkora látogató szám, mint a meccseken?
Mi lenne, ha országok topcsapatai nézőszámát és költségvetését hasonlítanánk a magyar top csapatéhoz? (erre nem érkezett eddig se reakció :( )
Hány egyéb (nem foci) népszerű sportmérkőzés tudja hozni, 1 db fradi meccs nézőszámát?
Melyik színházi előadáson voltak annyian, mint egy teltházas Groupama meccsen?

De ha építő jellegel állnál hozzá, akkor linkelek neked pár érdekességet:
-http://www.csakfoci.hu/magyar-foci/nb-i/magyar-nezoszamok-7-eve-nem-jartak-ennyien-az-nb-i-be-mint-iden-a-legnezettebb-meccsek
-http://coffein.cafecommunications.hu/2019/01/2018-as-ev-nezettsegi-versenyet-a-foci-vb-nyerte/ (7.5 millió néző...)
 

szarci1999

Well-Known Member
2020. augusztus 6.
431
479
63
Lehet szeretni, nem szeretni, de a stadionokba nézés a múlté. Sokkal több néző nézi on-line a mérközéseket, sokkal többet fizetve, mint amennyit a stadionokan lévők elszórakoznak. Éppen ezért van, hogy lassan nem az a fontos, hogy mekkora a stadionod, hanem, hogy milyen a marketinget. Ja és veszel egy fekát, vagy arabot, vagy japán, kínait a csapatodba, és akkor rögtön több 100 millió nézővel, (előfizetővel, mezvásárolóval megnövekedett a büdzséd)...
Eklatáns példa a Dortmund, ahol 20 éve állandó telt ház van, de mégis jóval kisebb a marketingereje, mint sok kisebb stadionnal rendelkező klubnak, ahol több a TV-s pénz, ismertebb játékosok játszanak stb. Igaz ami igaz, hogy a stadionnak van atmoszférája... Azonban ez anulálódik, és más felé fog a sport mozogni. Ja aki kicsit tágabban nézi a klubbok életét, amit ma magyarországon tábornak mondanak mokusörsök, azok a faszba sincsenek már lassan nyugadton, mert helyette turisták mennek a nagyobb klubbok meccseire. Ja még annyi, hogy az ultrák, stb. kiszorulnak a stadionokból, mert kurva drágák a jegyek, és nem lehet ugrálni, piálni, meg stb. hanem ülnöd kell a széken.. Ugy írom le, mint aki már 7 éves kora óta Liverpool és Újpest drukker, és évtizednyi stadionba mászkálás van mögöttem, kettős rangadóktól stb. És kicsit a kemény mag, is (elnézést a fradi hivektől), de többször verekedtem az akkori túloldallal, akár az üllői úton, akár a Népstadionban :)
A labdarugás környezete mint a gazdasági egyik fajtája is változik, és egyre kisebb az a szegmens, amit ma stadionnak meg az ott szurkolónak hivnak. Akár bevétel, akár nézőszám stb. tekintetében..
A kis számú néző a magyar stadionokban is (még fidesz fradinál is) szinte marginális költség, a TAO pénzek, a reklám bevételek, szponzori pénzek között.. Egyébként nem kéne a játékosok alapból is kérdéses fizetését segiteni az államnak (mivel azok adóelkerüllés miatt, sem igazi pénzek, gyakorlatilag gazdasági táraságok, gazdasági társaságoknak fizetnek, és millió szolgáltatásért..) amennyivel kisebb a nézőkből a bevétel, annyival kellett volna a közvetítési díjakat növelni, ez a tv-zók néző esetében még 100 ft sem lett volna nézőnként..
Nagyrészt egyet értek, viszont a fradi éves költségvetése kb 10 mrd forint, idén a jegyek miatt bukik kb 2,5 mrd forintot, marginális?
És tudom a klubok nagy részének a költségvetésében észre se venni a jegybevételeket, viszont van másik oldal is és ez nem magyar sajátosság.
 

szarci1999

Well-Known Member
2020. augusztus 6.
431
479
63
Nem beszélni magyar nyelv? Az tény ma többen mennek múzeumba mint meccsre, ez van!
Várom az adataidat mekkora a nèzettsége a hazai meccseknek a tvben?
Tessék egy fradi meccs mozgat meg annyi embert, mint egy évben a leglátogatottabb múzeum.

Szerdán a Ferencvárosi TC – Juventus Bajnokok Ligája-csoportmérkőzést 624 375 néző (élőben, vendégnézőként vagy időeltolásos nézéssel) látta az M4 Sporton. A tévénézők 16,3%-a választotta ezt a találkozót, amellyel a csatorna piacvezető volt a mérkőzés ideje alatt. Az m4sport.hu és mediaklikk.hu oldalakon is kiemelkedő nézettséget generált a mérkőzés, 70 184-en követték online.

Nyilván nem így van én is tudom, de ha almát a körtéhez hasonlítunk, akkor ki lehet hozni preferencia szerint érvekkel mindkettőt győztesnek....
 
  • Tetszik
Reactions: Halfdan

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 078
10 239
113
Nagyrészt egyet értek, viszont a fradi éves költségvetése kb 10 mrd forint, idén a jegyek miatt bukik kb 2,5 mrd forintot, marginális?
És tudom a klubok nagy részének a költségvetésében észre se venni a jegybevételeket, viszont van másik oldal is és ez nem magyar sajátosság.
Abból bukik ami a plusz jegyárbevétele lett volna Bl miatt, egyetlen (állami) szponzorról sem hallani hogy kifarolt volna mögüle.
De a magyar foci nem csak a fradika.
 
Status
Not open for further replies.