[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 867
81 423
113
125337093_3515198788564546_5141534949613126476_o.jpg
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 867
81 423
113
Két cikk, hogy sokkal mélyebb a nyúl ürege mint ahogyan azt az ember fia hinné.
Marha jó lenne ha végre a libernyákok is bevennék a piros kapszulát, és ne a lázálmaikat vetítenék-visítanák a világba.
1; https://greatgameindia.com/us-milit...cVOmA6_BrAuC3llXnjqYLgnMzfY4GLGvNziJwssub3leM
és
2; Habár ez csak áttételesen, de azért világosan.

Semmi helyük a Kaukázusban, se a posztszovjet térség országaiban. A nőcske kicsit el van tájolódva...
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 042
32 499
113
Kinek nincs helye ott?

Gondolom arra érti, hogy az amerikaiaknak. Hát szahar ügy, hogy ezek a dezinformáló rohadt ruszkik ebbe is beleköptek. Szerintem a Nyugat arra játszott, hogy Karabah elvesztése után nem lesz akadálya Örményország nyugati integrációjának, így viszont az oroszoktól függ Karabah sorsa, ha az örmények "rosszul viselkednek", ki is vonulhatnak onnan ugyanolyan gyorsan, mint ahogy bementek. Pasinjan meg lett büntetve, már az életére is törtek állítólag már a korábbi kormány emberei, bár lelepleződött a puccs.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 042
32 499
113
Ez pedig addig tart, amíg a petrodollár.
Ha viszont a dollár megszűnik a No.1 devizának lenni, akkor lesz igazán izgalmas a szitu.

A petrodollár két fő fedezete az amerikai katonai hatalom és a szaúdiakkal való különleges kapcsolat, illetve a fejlett világ kormányai többségének kvázi vazallusi viszonya az amerika birodalmi központtal. Ahogy írta, ha összeomlik a petrodollár, ezen országok gazdasága is összeomlik. Kvázi az usa kezében van a világ pénznyomdája, ők szabályozzák végső soron az egész világban forgó pénzmennyiséget a FED-en keresztül. Persze más államok is nekiállhatnak csak úgy pénzt nyomtatni, de akkor úgy járnak, mint Zimbabwe legutóbb.
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
És mi lenne helyette?

Ha bukik a dollár, van 2 másik nagy valuta, és egy tucat közepes. Lesz helyette a távol keleten jüan, a világ nyugati felén euró, Japánban jen, Oroszországban rubel, a kisebb országok meg valamelyik nagyobb valutát fogják használni úgy mint ma a dollárt, csak nagyobb lesz a választék, meg más embléma lesz a sarokban.
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Gorka Sebestyén is felszólalt ma?
"Marching towards the Supreme Court, participants held signs that read “Stop the Steal,” “Make America Fair Again,” and “Trump 2020.” Before the start of the march, the crowd heard speeches from prominent Trump supporters including Rep. Louie Gohmert (R-Texas) and My Pillow founder Mike Lindell. Several other prominent figures including Rep. Paul Gosar (R-Ariz.) and former Trump advisor Sebastian Gorka were also on the speaking list."
https://www.theepochtimes.com/massi...-trump-demand-election-integrity_3578923.html
49257096.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: Avtomat

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 552
4 345
113
y0hgj6sidbz51.png

America in a nutshell
Craig Johnson, who had driven 14 hours from Florida, was giving out dollar bills featuring a photo of Melania Trump. “Isn’t she gorgeous?” he said to protesters walking by. “That’s my first lady.” “I want this nightmare to end,” he told the Guardian. “I haven’t slept much since the election because I’m sad that Donald Trump is not our president. He’s gonna be our president though.”
https://www.theguardian.com/us-news/2020/nov/15/million-maga-march-trump-supporters