[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113
Az a baj hogy a demokraták többsége nem a bidenre szavazott hanem a trump ellen. Nekik mindegy volt alapon ment a dolog mert szerintük bárki jobb mint az orange man.
Beiktatni be fogják csak egy két év után le lesz váltva erre hispanic black south east asian (meg mikor mi jön jól) kamalára.
De ház ez van, kár hogy nem a bernie nyerte a jelöltséget de ő túlságosan balos ahhoz hogy a lobbisták mögé álljanak.
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 095
10 283
113
Nyelvbotlások:
-Nem tudja, hogy hány éve politizál (szerinte 180)
-Nem emlékszik rá, hogy milyen posztért is indult.
-Nem emlékezett arra, hogy hogyan hívják az ellenfelét (folyamatosan George-ozta, még a mellette ülő felesége is folyamatosan mondta neki, hogy az nem George, de csak folytatta)
-Nem tudta, hogy hogy hívják a saját rokonát, akit a halott fia nevén szólított, holott egy nőről volt szó, akinek aztán a harmadik próbálkozásra se találta el a nevét (bár legalább női névvel próbálkozott)
-Folyamatosan molesztál nyilvánosan lányokat (itt konkrétan kislányokról beszélek) és felnőtt nőket is!! Jól láthatóan nem kérnek belőle, de azért csak oda-oda bujkált, stb.
-Kampánygyűléseken elfelejtette, hogy hol is van éppen, meg a mondat közepén azt is, hogy mit akart mondani.Na nem megállt, hanem inkább egy másik mondat végével fejezte be.
-Amikor kérdezhettek tőle az újságírók, akkor előre le kellett adni a kérdéseket és amikor összekavarodott, akkor rossz választ olvasott fel, mert kihagyott egy kérdést.Már eleve azért kellett leadni is a kérdéseket, mert a saját emberei sem bíztak benne, hogy képes lesz válaszolni.Nos, még felolvasva se jött össze.

Tényleg csak a trumpisták szerint beteg....


Azt áruld el nekem, hogy ez a nyilvánvalóan elmebeteg hogyan fog majd nemzetközi szinten tárgyalni, ha azt se tudja hol van, miért van ott, kivel tárgyal vagy ő maga kicsoda.
Feltéve, de nem megengedve, ha le kellene ülnie olyan rutinos tárgyalókkal szemben, mint Putyin, Hszi, vagy akár Erdogán, hány másodperc alatt ennék meg keresztbe??? Ott nincs súgógép!
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 555
4 356
113
Nyelvbotlások:
-Nem tudja, hogy hány éve politizál (szerinte 180)
Ezt az egyértelmű viccet nem felfogni csak két dologra vallhat - akaratos fel nem fogásra, vagy autizmusra. Olyan mint a dugó a városban: A normális ember felfogja, hogy rohadt sok autó van, az autista meg azt hiszi, hogy egy lakótelep méretű parafa dugóról van szó.
Ha azt mondta volna, hogy ezer éve van a szenátusban, akkor is szajkóznátok, hogy "Sleepy Joe kajak azt hitte ott volt II. Harold udvarában!!"?
A felsorolás többi része jóval validabb.

Azt áruld el nekem, hogy ez a nyilvánvalóan elmebeteg hogyan fog majd nemzetközi szinten tárgyalni, ha azt se tudja hol van, miért van ott, kivel tárgyal vagy ő maga kicsoda.
Valahogy fog, meglátjuk hogy.
Mondjuk ha annyira szenilis meg fogyi lenne, Trumpnak nem kellett volna vele felmosni a padlót az elnökjelölti viták alatt?
 
  • Tetszik
Reactions: jOkA

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 525
15 067
113
Most már zihermindegy, ki lesz az elnök. Az USA tekintélye a béka segge alatt. Komolyan tárgyalni senkivel sem fognak tudni, hacsak nem úgy, hogy helyben lesz két flottacsoport. Azonnali háborús fenyegetés nélkül az USA külpolitikája meg fog bénulni. Azt hiszem, abban megegyezhet mindkét oldal, hogy ilyen trehány, antidemokratikus választást még Észak-Koreában sem rendeztek. Ezek után Biden, mint a demokrácia élharcosa? Nevetséges, de inkább tragikus...
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 788
25 343
113
Trumpnak nem kellett volna vele felmosni a padlót az elnökjelölti viták alatt?

Csakhogy Donald Trump dzsentlemen.
És nem is volt erre szükség, látva hogy mögötte arénányi tömegek állnak, Joe Biden dadogására meg a kutya se volt kíváncsi.
..
Newt Gingrich korábbi kongresszusi elnök úgy nyilatkozott egyébként pár órája, hogy minél több adat áll rendelkezésre a szavazási anomáliákról, annál inkább úgy tűnik, hogy kétszáz éve nem látott csalásnak lehettünk szemtanúi! Egészen pontosan 1824-re utalt, amikor is John Quincy Adams és Henry Clay elcsalták Andrew Jackson győzelmét.
..
"Az állami törvényhozásoknak újraszámlálást kell követelni, hogy azonosítsák és kizárják az esetleges illegális szavazatokat, avagy teljesen érvényteleníteni kell ezeket választási eredményeket. A bíróságoknak továbbá meg kell akadályozniuk a további bizonyítékok megsemmisítését, hogy Pennsylvania népe - és az ország többi része - pontosan fel tudja mérni a jogsértések következményeit."
https://www.theepochtimes.com/newt-...st-presidential-theft-since-1824_3597280.html
 
  • Tetszik
Reactions: KoviUbi

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 788
25 343
113
Nem a konkret tagrol beszelek. Ha valaki elhagyja Magyarorszagot, az ne okoskodjon tovabb magyarul.

Túl szigorú vagy. A kalandvágy ott van az emberben, pláne amikor fiatalabb.
Egyébként a távolság, honvágy nagyon jó mester. Ismerek olyat, akiből "hazafit nevelt" a világlátás. Ellőte azt se tudta, mi az a nemzeti érzés.
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 555
4 356
113
Csakhogy Donald Trump dzsentlemen.
d4e63e94c4190c7a47e21feeec99e7fc.gif
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 788
25 343
113

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 788
25 343
113
Donald Trump elnöknek esze ágában sincs visszavonulót fújnia, ragaszkodik a vizsgálatokhoz!
..
"Ez teljes csalás, ezeket a választásokat elcsalták" - jelentette ki.
Az elnök megismételte azt a kijelentését is, miszerint a demokrata jelöltnek, Joe Bidennek be kell majd bizonyítania, hogy szavazatai törvényesek voltak.
Hozzátette: szükség van egy olyan Legfelsőbb Bíróságra, amely hajlandó igazán nagy döntést hozni.
https://www.oann.com/president-trump-not-going-to-change-mind-on-election-fraud/
..
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Joe Biden megsérült, miközben a kutyájával játszott a kertben.
Bokaficam. Állítólag.

Mennyi az Odds kamala harrisra?
Ha valami nagyon nagy akkor gyorsan kell pár dollárral tenni rá, mert könnyen lehet meghal egy lépcsőzős közben biden, és akkor sokat lehet nyerni. Pár dollárt megérhet.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz
W

Wilson

Guest
Donald Trump elnöknek esze ágában sincs visszavonulót fújnia, ragaszkodik a vizsgálatokhoz!
..
"Ez teljes csalás, ezeket a választásokat elcsalták" - jelentette ki.
Az elnök megismételte azt a kijelentését is, miszerint a demokrata jelöltnek, Joe Bidennek be kell majd bizonyítania, hogy szavazatai törvényesek voltak.
Hozzátette: szükség van egy olyan Legfelsőbb Bíróságra, amely hajlandó igazán nagy döntést hozni.
https://www.oann.com/president-trump-not-going-to-change-mind-on-election-fraud/
..

Ez most komoly Trump meghülyült?Én úgy tudom még a messzi USA-n is annak kell bizonyítani és bizonyítékokat bemutatni aki vádol.Komolyan kíváncsi vagyok,hogy Trump mit talál ki legközelebb:)
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 788
25 343
113
  • Tetszik
Reactions: zeal
W

Wilson

Guest
Nem. Csak biztos az igazában.
A héten szerintem sok minden kiderül.

Én őszintén kíváncsi leszek azokra az állítólagos bizonyítékokra amelyek megállnak a bíróság előtt,azt a kijelentését pedig felettébb humorosnak tartom amely szerint
"szükség van egy olyan Legfelsőbb Bíróságra amely hajlandó igazán nagy döntést hozni",
mivel a Legfelsőbb Bíróságban a republikánusok vannak többségben:)
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 039
54 141
113
Most már zihermindegy, ki lesz az elnök. Az USA tekintélye a béka segge alatt. Komolyan tárgyalni senkivel sem fognak tudni, hacsak nem úgy, hogy helyben lesz két flottacsoport. Azonnali háborús fenyegetés nélkül az USA külpolitikája meg fog bénulni. Azt hiszem, abban megegyezhet mindkét oldal, hogy ilyen trehány, antidemokratikus választást még Észak-Koreában sem rendeztek. Ezek után Biden, mint a demokrácia élharcosa? Nevetséges, de inkább tragikus...



Miért bénulna meg?
Átküldik gyuribát a nagy vízen,az zárt ajtók mögött tollba mondja a kottát az eu vezetőinek,azok meg haptákba vágják magukat,és végrehajtják,ennyike.