Az, aki a narirendszerrel kapcsolatban nem képes megállapítani a maffiarendszerben történő országkifosztás tényét (ennek eredőjeként pedig a tagok és szimpatizánsok kvázi együttműködést/elfogadását), annak vagy az értelmi képességei hiányosak, vagy olyan szinten fanatikus, hogy ahhoz képest azt SS tisztjei is egy csapat hitetlennek számítottak.
Ahogy el van ismerve a rendszer sok eredménye (az oldal tematikáját figyelembe véve a példa legyen a haderőfejlesztés, de sok más is van, érdemek tudomásul véve), úgy el kell ismerni a teljesen nyílvánvaló, maffiarendszerű működést is. Amiben nincs semmi meglepő, mert nem ismerek olyan politikai rendszert a bolygón, ami ne lenne velejéig korrupt. Csak jobb a PR-ja.
Ennélfogva a szememben bármiféle politikusnak/pártnak hinni és követni, nem figyelembe venni, hogy mi is valójában az, amit tesz (hatalommal való visszaélés, eszetlen gazdagodás, stb...), az simán csak debilség. Persze értem ennek okát - az ember vágyik egy igazi vezetőre, ki nem? Követnék én is bárkit, ha az kiérdemelé, legyen az király, hadvezér, bármi - de ne haragudj, olyan vezető nincs ma se itt, sem máshol a világon, aki ezt megérdemelné. Mert a vezető réteg a jelenlegi rendszerben is a legkorruptabb, hiszen nem a jó lelkű, tenni akaró, hanem a törtető, letapsó jut előre, így vezető pozícióba. A vezető így a legroszabb traitekkel rendelkező lesz, mert azon jellemhalmaz visz el a pozícióig a leghatékonyabban.
Így bármiféle (főleg ekkora, tévedhetetlenséget bemesélő) áhitatot akármelyik politikai párt iránt egyszerűen akkora hülyeségnek tekintek, mint a szektásokat vagy a vallási fanatikusokat.
Kedves Angelsoul.... Ha kritikádat nekem szántad... elfogadom. SOHA nem állítottam, hogy bármiben is igazam van, sokakkal ellentétben. Az én hozzászólásaim az ÉN gondolataimat tükrözik. Persze, lehet vele nem egyetérteni, lehet kulturáltan vitatni. Nem vagyunk egyformák. Te is elmondod a véleményed, most pl., hogy én debil vagyok. Legyen. A politikusok IS emberek. Az emberek között pedig vannak jól és rosszak.
Tehát: attól, hogy valaki lop, csal, hazudik, másokat sérteget, attól csak szarember lesz. Az általa képviselt ideológia (esetemben a konzervatív jobb oldal) azonban nem.