[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Név alapján rákerestem erre az állomásra. Nekem ezt dobta fel. Nem luxus, de nem is az a lepukkant kép, ami az összehasonlításban van.
Az összehasonlításnál egyébként valamilyen közel keleti írás van. Jó eséllyel valamilyen iráni propaganda terméket látunk. :)

Chambers_Street_%28Bway-7th%29_Platform.JPG

Vagy régebbi a fotó és azóta tatarozták, az is lehet.
 
  • Tetszik
Reactions: ghullaire

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 022
32 457
113
Aha, igen.
Annyi a különbség, hogy egy szabad államban ezt a képet meg lehet jelentetni, míg ha hasonló állapotú helyről tennél fel képet egy Irán vagy ÉKoreaszerű szörnyállamból, akkor a rendőrség megkeresne oszt mehetnél táborozni, vagy a meszes gödörbe.
Ne hülyüljünk már.

Hogy lenne a milliárdos amerikai elnök aki a milliárdos haverjait juttatja magas pozíciókhoz az elit tagja, Isten ments! Ezután persze meg jön a többi elmélet, és egyik őrültebb a másiknál. Az egyetemi marxismusról meg vadkomcsikról szóló narratíva is egy hatalmas faszság, komolyan tiszta mccarthyzmus. Erre szokták mondani, hogy "Gone off the deep end".
Szerintem keress segítséget, mert attól hogy odaírod, hogy ez csak egy "agymenés volt" ez még nem normális dolog.
Tudod lenne a globalizációnak meg a Bezosféle kőgazdag elitnek valid kritikája, de ezt az ilyen félőrült konteózéssal, zsidózással, komcsizással egyszerűen szarrá trollkodják a magadfajták.

Joe McCarthynak tulajdonképpen igaza volt, csak démonizálták. Pedig akkor valóban be voltak épülve a rendszerbe mindenütt a komcsik, a külügyminisztériumba éppúgy, mint Hollywoodba. Vagy a Manhattan-projektbe, jó pár évvel előre hozva Sztálin atombombához jutását. Az volt az igazi "Russia collusion", nem az, amivel Trumpékat vádolták (mondjuk ezt a minden mögött orosz beavatkozást felfedezni vélő hisztériát is hasonlították a mccarthyzmushoz)
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and ghullaire

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 219
67 137
113
Phenjan végső célja a nukleáris fegyverkezéssel nem más, mint, hogy fenntartsa a diktatúrát és megőrizze a jelenlegi vezetés irányító szerepét, ezért az Egyesült Államoknak rendeznie kellene kapcsolatait Észak-Koreával, és végleges békemegállapodást kellene aláírni, az 1950 és 1953 között vívott koreai háborút lezárandó - fogalmazott egy csütörtöki virtuális rendezvényen az Egyesült Államok korábbi tárgyalója. Joseph de Trani szerint nem életképes megoldás a kommunista rezsim elismerése atomhatalomként, mert az fegyverkezési versenyhez és instabilitáshoz vezetne a térségben. "Egy atomfegyverekkel felszerelt Észak-Korea arra ösztökél és bátorít majd másokat is, hogy felfegyverkezzenek. Legyen szó Dél-Koreáról, Japánról vagy Tajvanról. Más országok is atomfegyvert akarnak majd, függetlenül attól, hogy az Egyesült Államok tartósan elkötelezett a nukleáris elrettentés mellett a térségben" - fogalmazott a diplomata, aki szerint éppen ezért nem engedheti meg az Egyesült Államok, hogy Észak-Korea megtartsa atomfegyvereit. De Trani szerint az észak-koreai vezetés rendszerváltástól tart, és elrettentésként fejleszti nukleáris képességeit. Joseph de Trani 2006 és 2010 között a hírszerzési igazgató hivatalában dolgozott észak-koreai misszióirányítóként, 2003 és 2006 között pedig a külügyminisztérium különmegbízottja volt az Észak-Koreával folytatott, de végül megfeneklett, hatoldalú tárgyalásokon.

Kim Dzsong Un meglátogatta apja mauzóleumát Kim Dzsong Un észak-koreai vezető meglátogatta édesapja, Kim Dzsong Il mauzóleumát, hogy lerója kegyeletét előtte halála évfordulóján - jelentette az észak-koreai állami média csütörtökön. A Yonhap dél-koreai hírügynökség megjegyzi, hogy nem tudni pontosan, hogy mikor történt a látogatás, de a KCNA észak-koreai állami hírügynökség általában egy nappal később ad hírt a diktátor tevékenységéről. Kim Dzsong Il 2011-ben, kilenc évvel ezelőtt halt meg. "A teremben, ahol Kim Dzsong Il nyugszik, a legfőbb vezető mélyen meghajolt, leróva mély kegyeletét előtte, amiért egész életét forró szeretettel és elhivatottsággal az országnak és népének áldozta forradalmi élete utolsó pillanatáig" - írja a KCNA. Kim Dzsong Unt nagy hatalmú testvére, Kim Jo Dzsong, helyettese, Csong Rjong He és a Legfőbb Népi Gyűlés elnöke, Ri Pjonh Csol kísérte el. Az állami hírügynökség szerint megfogadták, hogy megóvják Kim eszméit, és "teljesítik nehéz kötelességüket a szocialista úgy újabb győzelméért vívott szent küzdelemben a Legfőbb Vezető irányítása alatt". Kim Dzsong Il bebalzsamozott földi maradványai a Kumszuszan Nap Palotában nyugszanak, ahol a kommunista diktatúrát megalapító Kim Ir Szen teste is található. A Kumszuszan Kim Ir Szen 1994-es haláláig hivatalos elnöki rezidencia volt, majd halála után fia, Kim Dzsong Il mauzóleummá alakíttatta.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/222077/

Ahogy erre egyszer valaki kérdezte, ha nem ismerik el a gravitációt, akkor lebegnek? :D
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 922
13 144
113
Aha, igen.
Annyi a különbség, hogy egy szabad államban ezt a képet meg lehet jelentetni, míg ha hasonló állapotú helyről tennél fel képet egy Irán vagy ÉKoreaszerű szörnyállamból, akkor a rendőrség megkeresne oszt mehetnél táborozni, vagy a meszes gödörbe.
Ne hülyüljünk már.

Még jó hogy egy eldobott cigi csikk= 20 év javító nevelő munkatábor , kettő már kivégzés ! LOL

Imádom, hogy egyesek milyen tökéletesen tudják, hogy Észak-Koreában mikor miért visznek el valakit táborozni, meszes gödörbe, 20 évre, vagy lángszóróval, légvédelmi gépágyúval kivégezni a családjával együtt. Nyilván nektek külön jelentik, részletesen dokumentálva az összes esetet, amikor valakiért eljön a fekete autó Észak-Koreában.

Csak csendben és halkan jegyzem meg, hogy az eldobott cigi csikkért Szingapúrban jár a legsúlyosabb büntetés a világon, de az sem 20 év:
https://www.origo.hu/utazas/20150122-negymillio-forintos-birsag-a-csikkek-eldobasaert.html
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 552
4 345
113
Imádom, hogy egyesek milyen tökéletesen tudják, hogy Észak-Koreában mikor miért visznek el valakit táborozni, meszes gödörbe, 20 évre, vagy lángszóróval, légvédelmi gépágyúval kivégezni a családjával együtt. Nyilván nektek külön jelentik, részletesen dokumentálva az összes esetet, amikor valakiért eljön a fekete autó Észak-Koreában.
Gondolom te is pontosan tudod, hisz a dicső vezér médiája megmondja, hogy a demokratikus Kóreában nincs szemetelő, de még szemét se!
Amúgy tudjuk mi lett Otto Warmbier-el, és ő turistaként emelt el egy plakátot. Ha valami rendes elvtárs eldobja a csikket azért tényleg lehet hogy 23mm-es sorozat jár. :)
 
T

Törölt tag 008

Guest
Gondolom te is pontosan tudod, hisz a dicső vezér médiája megmondja, hogy a demokratikus Kóreában nincs szemetelő, de még szemét se!
Amúgy tudjuk mi lett Otto Warmbier-el, és ő turistaként emelt el egy plakátot. Ha valami rendes elvtárs eldobja a csikket azért tényleg lehet hogy 23mm-es sorozat jár. :)
Mintha franciaországba vagy USAba nem öltek volna meg az utcán embert a rendőrök vagy csürhe egy politikai véleménynyilvánításért, nem is beszélve a holland, angol és svéd bebörtönzöttekről akiket elvittek egy tweet miatt.

Ma már senkinek sincs joga beszólni Észak-Koreának, mert morálisan senki sem áll fölötte. Sajnos.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 681
55 456
113
Nem erröl van szó, hanem arról, hogy ott az egyik legocsmânyabb rendszer uralkodik ezen a Földön.
De sajnos csak kevés orszâgnak van meg az erkölcsi alapja arra, hogy morâlis szempontból kritizâlja a duci fiatalembert.
Azoknak pedig legkevèsbé, akik rendszetint ekèzik.
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU
T

Törölt tag 2361

Guest
Te milyen rendszerrel védted volna meg a lehetséges szintig a szuverenitásodat?

ha oszinten belegondolunk az esemenyekbe ami az koreai haboru utan tortentek, senkinek sem volt soha semilyen erdeke hogy megtamadja oket. ha volt is valami lovoldozes, altalaban ok kezdtek.
a eszak koreai szuverenitas nincs veszelybe, meg nem is vot.

az hogy a dagi familia millitarizmussal meg totalis elnyomassal akarja okorkre megtartani a hatalmat, az mar mas tema. az amcsi, nyugat ojropa, del korea, japan stb max jo kifogasnak jok, az is csak azert hogy a nepet basztassak meg iljezgessek veluk..

minden orszagnak a vilagon ugy kell a eszak korea terulete, azzal a nyomorban levo lakosagal egyutt mint a tevenek meg 5 pup a hatan.
 
T

Törölt tag 008

Guest
minden orszagnak a vilagon ugy kell a eszak korea terulete, azzal a nyomorban levo lakosagal egyutt mint a tevenek meg 5 pup a hatan.
A lakosság nem is, de az amcsik bejelentkeztek a 6 trilliárd USD értékű ásványkincsre meg a bankrendszerre.
Nem is lett aláírva a béke, pedig a toll már majdnem a papíron volt.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány
T

Törölt tag 2361

Guest
A lakosság nem is, de az amcsik bejelentkeztek a 6 trilliárd USD értékű ásványkincsre meg a bankrendszerre.
Nem is lett aláírva a béke, pedig a toll már majdnem a papíron volt.
csilliard $$$ asvanykincs nem kicsit kamu?
ha annyi lenne naluk, gazdag orszag volnanak.
de semmi olyat nem latunk.