[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 870
81 556
113
136075725_3728192917298739_5901981304466758190_n.jpg
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 606
46 469
113
Mi az ami felhatalmaz arra, hogy egy rám igazság szerint veszélyt nem jelentő személyt lelőjek?
Nem is a fegyvert használó hatósági személyre jelentett veszélyt, hanem akiket védett.
Nagyon valószínű, hogy a lövést leadó személy a Secret Service (USSS) ügynöke volt (nem egyenruhás volt).
Elvileg az épületben volt Pence, tehát minimum miatta a Secret Service-nek ott kellett lennie.
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Szerintem baromira túllihegitek ezt a gender dolgot.Közel sincs akkora jelentősége,mint amekkorát ti,nameg a média csinált belőle.Homokosok mindig is voltak,és lesznek.A spártai 300ak pl 150fiupár volt,Nagy Sándornak volt fiuszeretője,a francia Bourbon ház meg úgy került a trónre,hogy az utolsó Capet olyan buzi volt,hogy nem tudott gyereket csinálni.Genetikai hiba,ami létezik,de nem kell ekkora feneket csinálni neki.Akiben nincs meg a hajlandóság,a génhiba,azt nem lehet buzinak nevelni-egyszerűen a normális vonzódása lesz,mert jók a génjei.
Trump saját magának baxta el a dolgokat.Simán nyerhetett volna,ha nem akkora marha.
Persze hogy nincsen akkor jelentősége, viszont a propagandája akkora, mint ha az lenne.

Sokszor szoktam társaságban megkérdeni, mikor valamilyen formában a zsidók szóba kerülnek, hogy "szerinted mennyi zsidó él a földön?"
Általában azt a választ kapom, hogy 100millió, meg hasonlók, mikor mondom, hogy pont annyi ahány magyar vagy szingaléz, akkor rácsodálkoznak. Majd meg szoktam kérdezni, hogy tudsz-e valamit a szingalézokról, vagy az átlag amerikai mit tud a magyarokról?
Ezt nevezem felülreprezentáltságnak és ehhez tudnám hasonlítani.

És igen, engem zavar ez a gender propaganda őrület.
Normális embert nem érdekli, hogy ki mit csinál és azt kivel szeretni csinálni, de egy nyilvánvaló devianciának kampányt csinálni és az normálisnak hazudni, igenis zavar. Nem akarom, hogy a gyerekemet az iskolában ezzel tömjék, ismerkedjen meg vele ő maga és döntse el mit gondol róla, de ne próbálja meg átnevelni a gondolkodását egy olyan, aki a halála után pár évvel írmagja nélkül tűnik el a föld színéről és utódok hiányában rohadtul nem érdekli mi marad utána.
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 931
15 555
113
Nem is a fegyvert használó hatósági személyre jelentett veszélyt, hanem akiket védett.
Nagyon valószínű, hogy a lövést leadó személy a Secret Service (USSS) ügynöke volt (nem egyenruhás volt).
Elvileg az épületben volt Pence, tehát minimum miatta a Secret Service-nek ott kellett lennie.

Én is ezt pedzegettem. ;)
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 525
8 813
113
Nem is a fegyvert használó hatósági személyre jelentett veszélyt, hanem akiket védett.
Nagyon valószínű, hogy a lövést leadó személy a Secret Service (USSS) ügynöke volt (nem egyenruhás volt).
Elvileg az épületben volt Pence, tehát minimum miatta a Secret Service-nek ott kellett lennie.
Morálisan értettem, hiszen jogilag biztos van rá lehetősége.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 784
25 323
113
Szóval így kissé értelmetlen lenne elmozdítani Trumpot tekintve, hogy hamarosan leköszönő elnök lesz.

Egyáltalán nem az, ha van még ütőkártyája, amit kijátszhat!
Hol van most, Texasban?
A techóriások láthatóan tegnap megpuccsolták az országuk elnökét, és annak közvetlen környezetét is!
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 606
46 469
113
Na akkor a kényes szitukról pár szóban
Védesz valakit vagy valamit.
Közelít hozzád egy nem ismert személy.
Amit pár pillanat alatt felmérsz azok a következőek.
Milyen a mozgása. Milyen a ruházata. (Pl bakancs van e rajta vagy félcipő, edzőcipő. Zsebes nadrág, vászon nadrág, milyen dzseki, ing vagy kabát, esetleg sapka) Milyen a keze. Meg vannak e vastagodva a bütykei. El van e ütve az orra. Látszik e az arcán seb. Milyen a haja, milyenre van nyírva. Ha megszólal milyen a hangja. A hangjából leszűrve milyen a kedve, lelki állapota.
Persze ritkán van mindegyiknek a megfigyelésére egyszerre lehetőség, de attól még ezeket mind, mint ahogy írtam, pár pillanat alatt meg lehet állapítani.
És ezeknek a tudatában az ember a tapasztalata alapján hoz egy ítéletet a veszélyességet illetően.
Na most ha ez az hölgyemény nem tartozott az UFC élmezőnyéhez, és nem egy ismert kommandós kiképző tiszt, akkor miért is kellet lelőni?
És személy szerint berántottam volna, egy szempillantás alatt szépen alvóba teszem (nem hiszik el pedig igaz) aztán továbbra is állom a sarat.
És senki nem hal meg.
Persze lehet feltételezni a legrosszabbat, sőt rohadtul feszesen képben kell lenni, de a túlreagálás további problémákat szülhet.
Jelen esetben a faszi azért úszta meg a lincselést, mert egy jól védett helyen dekkolt.
Épp ezért nem kellett volna lelőnie csóri nőcit.
Mert semmi nem INDOKOLTA még ha a joga meg is volt hozzá.

De az ott Amerika. Ott másképp állnak az emberek az ilyesmihez.
Lelke rajta.
Azt nem látod be, hogy ha egyszer oda Ő bejutott, akkor mentek volna többen is. Ha az ügynöknek parancsa van arra, hogy x méteren belülre élő ember nem juthat, akkor az 10/10-szer fogja lepuffantani az ablakon behatolni próbálót. Legyen az akár bárki is.
Én nagyon komoly problémának látom ám, hogy az emberek nem nagyon figyelnek a rendfenntartó erők figyelmeztetéseire, tiltásaira, utasításaira.
Ez már itthon is fellelhető jelenség. Az USA-ban meg egyenesen tendencia.
Nem értem azokat a "négereket" (nem rasszizmusból írom így, hanem mert a BLM mozgalom rájuk hegyezi ki a dolgot), aki elkezdenek arcoskodni a kibiztosított fegyverrel felé közeledőkkel. Azt nem látják meg, hogy az életüket ilyenkor nem a mozgalom (legyen az BLM, Trumpizmus, f@szomtudja) menti meg, max. az a nyomorult rendőr, ha éppen lazább napja volt.
Ez (mármint az ellenállás) különösen akkor nem okos dolog, ha esetleg tényleg vaj van a fülünk mögött.
Az meg különösen nem tanácsos, ha a saját külön bejáratú lő-, szúró-, vágó-, tompa fegyverünkel hadonászunk, vagy kapirgálunk utána...
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 382
31 768
113
Nem nyerhetett, hiába kapott második legtöbb szavazatot a történelemben, az első Biden lett. A demokraták felismerték a helyzetet a levélszavazásban, Trump mondogatta is, hogy "csalni fognak a levélszavazatokkal", de hiába, nem tehetett semmit ellene. Technikailag legális volt a dolog, legalábbis a bíróságok nem találtak meggyőzőnek semmi kifogást.

Persze ha nincs a SARS-CoV és a BLM-Antifa zavargássorozat, akkor valószínű, hogy győzött volna, hiába nevezte ki a komplett mainstream média (mínusz Fox News) és a celebvilág Hitler második eljövetelének. Így meg a demokraták a billegő államokban megszervezték a "szavazólap-aratást" hála a levélszavazás tömegessé válásának.
Elöre várható volt,hogy jóval több lesz a demokrata párti levélszavazat,mint a republikánus.Nincs ebben semmi extra.
Voltak problémás dolgok,de a biróságok érvényesnek találták a szavazásokat,ahol nem,megismételtették-lásd a tegnapi szenátorvállasztást.
Jakérem,ott valóban független a biróság a "főni"-től-a törvény alapján itélkezik.Még a republikánus többségű Legfelső Biróság is.
Megismétlem.Trump simán megnyerhette volna ezt a vállasztást,ha nem akkora marha,amekkora.Gettócsürhe randalirozása az ő malmára hajtotta a vizet,és tulajdonképpen nem is volt rossz elnök.De volt akkora marha,hogy az ordinálé kihanemén? stillusával,önfejüségével nagyobbra növelje az ellene szavazók táborát,mint a reá szavazókét.Amit meg most csinált,azzal mindenki elött elásta magát,aki kicsit is józanul tud gondolkodni
 
  • Tetszik
Reactions: Bleroka and Wilson

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 606
46 469
113
Morálisan értettem, hiszen jogilag biztos van rá lehetősége.
Egy USSS ügynöknek 0 lehetősége van moralizálni. Ha a bezárkózott védett személynek nem volt menekülési útvonala (ha lett volna, akkor már nem lett volna ott), akkor az a betört üvegű ajtó lesz a végső védvonal. És a saját nagyanyját is le kellett volna lőnie, ha éppen az áll az ajtóban.
 
W

Wilson

Guest
Egyáltalán nem az, ha van még ütőkártyája, amit kijátszhat!
Hol van most, Texasban?
A techóriások láthatóan tegnap megpuccsolták az országuk elnökét, és annak közvetlen környezetét is!

Én tényleg tisztelem a kitartásodat de Trumpnak a tegnapi események után tényleg és végleg legördült a függöny.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 784
25 323
113
hires trump suporter

Aha!
:)
..
Én holnap meg kiállok dobolni, hogy 'biden suporter' (sic) lehessek!
Nézd, ha nem vetted észre a koreográfiát a tegnapi nap eseményeiben és a Capitolium ostromát spontán dolognak látod, hát lásd annak! :)
..
(Bostoni teadélután megvan? Arrafelé az ilyen akciózásnak régi divatja van...)
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 525
8 813
113
Azt nem látod be, hogy ha egyszer oda Ő bejutott, akkor mentek volna többen is. Ha az ügynöknek parancsa van arra, hogy x méteren belülre élő ember nem juthat, akkor az 10/10-szer fogja lepuffantani az ablakon behatolni próbálót. Legyen az akár bárki is.
Én nagyon komoly problémának látom ám, hogy az emberek nem nagyon figyelnek a rendfenntartó erők figyelmeztetéseire, tiltásaira, utasításaira.
Ez már itthon is fellelhető jelenség. Az USA-ban meg egyenesen tendencia.
Nem értem azokat a "négereket" (nem rasszizmusból írom így, hanem mert a BLM mozgalom rájuk hegyezi ki a dolgot), aki elkezdenek arcoskodni a kibiztosított fegyverrel felé közeledőkkel. Azt nem látják meg, hogy az életüket ilyenkor nem a mozgalom (legyen az BLM, Trumpizmus, f@szomtudja) menti meg, max. az a nyomorult rendőr, ha éppen lazább napja volt.
Ez (mármint az ellenállás) különösen akkor nem okos dolog, ha esetleg tényleg vaj van a fülünk mögött.
Az meg különösen nem tanácsos, ha a saját külön bejáratú lő-, szúró-, vágó-, tompa fegyverünkel hadonászunk, vagy kapirgálunk utána...
1. Nem tudjuk milyen parancsa van/volt, ez csak feltételezés. Lehet erőltetni, hogy de de, de attól még az eredeti angol nyelvű parancsot illetve szabályzatot nem olvastam.
2. "az emberek nem nagyon figyelnek a rendfenntartó erők figyelmeztetéseire, tiltásaira, utasításaira." Ez általánosítás, habár akár igaz is lehet, de minden ilyen eset egyedi, ahogy a körülmények sem azonosak.
3. a BLM sehogy nem jön ebbe a szituba.
4. A lő-, szúró-, vágó-, tompa fegyver tényleg veszélyes tud lenni, de jelen esetben erről szó sem volt.

Ami történ az az, egy barikád mögött jól védett helyen álló erre kiképzett specialista, egy szűk helyen átmászó nőnek más megoldását nem találta mint hogy agyonlövi.

Hagy ne legyek már én a rosszfiú mert én speciel nem így oldottam volna meg, mert nem értek veletek egyet! ;-)

Még akkor is ha papírom van róla, hogy megtehetem, hogy lelövöm.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 479
17 975
113
Egyáltalán nem az, ha van még ütőkártyája, amit kijátszhat!
Hol van most, Texasban?
A techóriások láthatóan tegnap megpuccsolták az országuk elnökét, és annak közvetlen környezetét is!
Csakhogy nincs neki. Hogy egy klasszikust idézzek: "Nektek már nincs ütőképes lapotok, ami maradt azzal meg kitörölhetitek a seggeteket" (bocsánat :) ) Amúgy az mindent elmond, hogy ugyebár maga Trump jelentette be, hogy zökkenőmentesen át fogja adni a hatalmat, ergo beletörődőt a vereségbe. Ez van.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Húsz éve még azt hittük, hogy a történelem a demokrácia felé halad, de most visszavonulóban van Magyarországon és Törökországban. A jó ég tudja, Oroszországban is.
– mondta Angus King független szenátor az amerikai törvényhozás felsőházában azután, hogy Trump-párti tüntetők megrohamozták és betörtek a Capitoliumba.

Ez aztán a csúcs, éppen háborog az ország, de megtalálta a problémát.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 784
25 323
113
Húsz éve még azt hittük, hogy a történelem a demokrácia felé halad, de most visszavonulóban van Magyarországon és Törökországban. A jó ég tudja, Oroszországban is.
– mondta Angus King független szenátor az amerikai törvényhozás felsőházában azután, hogy Trump-párti tüntetők megrohamozták és betörtek a Capitoliumba.

Ez aztán a csúcs, éppen háborog az ország, de megtalálta a problémát.

Élőben hallottam! :(
Mondta azok után, ami 2020. november 3. óta ott folyik! :D