[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

szommark

Active Member
2016. szeptember 21.
98
126
33
Az amerikai cégek nem nőhettek nagyra amerikai állami támogatás nélkül! Ráadásul teljesen egybefolytak a titkosszolgálatókkal. Hasonlóan a kínai modellhez! Nem tudom melyik az eredeti? S valóban jogilag pedig nem vonhatók felelőségre semmiért. A jog, a társadalom és a törvények fölött állnak.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Ez egy tévhit, de szerencsére köze nincs a joghoz. Jó lenne már elfelejteni ezt a hamis érvelést.
A Twitter nem egy zárt platform, ezért nem tilthat ki senkit sem politikai (vagy mondvacsinált) indokkal. A cégeknek nincsenek olyan jogai mint az állampolgároknak. Egy kocsmáros sem mondhatja azt, hogy nem szolgál ki valakit mert demokrata vagy republikánus és nem mondhatja meg, hogy miről beszélgethetnek a vendégek, stb.
Az ingyenesség sem magyarázat. Egyrészt mert ez lényegtelen részlet, másrészt pedig nem is igaz, mert az adataival fizet a szolgáltatásért a felhasználó. Nézd csak meg milyen gazdagok ezek az "ingyenes" közösségi platformok.

"Egy kocsmáros sem mondhatja azt, hogy nem szolgál ki valakit mert demokrata vagy republikánus és nem mondhatja meg, hogy miről beszélgethetnek a vendégek, stb."

Bizony. Nagyon jó a hasonlat. Sőt, pont a demek hisztiznének legjobban, ha a kocsmáros (vagy cukrász) nem szolgálna ki valakit bőrszín, vagy LMBTQ hovatartozás miatt. Pedig a kocsmáros és a cukrász is magáncég!!! Mégse tehetik meg!
 

szommark

Active Member
2016. szeptember 21.
98
126
33
"Egy kocsmáros sem mondhatja azt, hogy nem szolgál ki valakit mert demokrata vagy republikánus és nem mondhatja meg, hogy miről beszélgethetnek a vendégek, stb."

Bizony. Nagyon jó a hasonlat. Sőt, pont a demek hisztiznének legjobban, ha a kocsmáros (vagy cukrász) nem szolgálna ki valakit bőrszín, vagy LMBTQ hovatartozás miatt. Pedig a kocsmáros és a cukrász is magáncég!!! Mégse tehetik meg!
Haubagoi. Mi a véleményed a helyzetelemzésemről?

 
T

Törölt tag 2361

Guest
Az erőszakra buzdítás értelmezés kérdése. Nem buzdított arra, hogy törjenek be a Capitoliumba. Ezt később el is ítélte. Most olyan indokokkal tiltották le, hogy az volt erőszakra buzdítás többek között, hogy azt tweetelte, hogy nem lesz ott a beiktatáson 20-án.
de buzditott, dierkt a beszedeben amit tartott a betores elott, en is pocshuszar is beideztuk ide.

a twitter figyelmeztette ha folytasa akor kitiljtjak.

es valahogy, nem tom hogy, senki sem emliti hogy tegnap 2 twitje volt, az egyik az hogy nem lesz ott jan 20.
de a masik?

azt nemtudjatok emliteni? ha nem tetszik nem is beszelunk rola vagy mi?

es a masodik twitt miat lett kivagva mert folytatta ahol abbahagyta a figyelmeztesre le nem szarva.
 
  • Tetszik
Reactions: pöcshuszár

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Ezek szerint téged még nem tiltottak ki erről a fórumról? :)
@Mackensen , nem lehet hogy csak próbából, demonstratíve egy pár órára megmutatnád a moderátorok lehetőségeit? :D

De nem is politikai alapon tiltották ki, hanem mert sorozatosan erőszakra buzdított. Ráadásul eredménnyel!

Nem nekem szólt a kérdés, de válaszolnék. A HTKA és a Twitter között az a különbség, hogy a Twitter közönsége akkora, hogy gyakorlatilag távközlési szolgáltatónak minősül (mint egy telefontársaság), a HTKA pedig nem ilyen.
 

szommark

Active Member
2016. szeptember 21.
98
126
33
Nem nekem szólt a kérdés, de válaszolnék. A HTKA és a Twitter között az a különbség, hogy a Twitter közönsége akkora, hogy gyakorlatilag távközlési szolgáltatónak minősül (mint egy telefontársaság), a HTKA pedig nem ilyen.
Haubagoi? Mi a véleményed a helyzetelemzésemről?





Bárhogy is alakulnak az események, annyit nyugodtan kijelenthetünk, hogy történelmi pillanatokat élünk. A világ társadalma és a nemzetközi világrend átalakulásának legforróbb perceit láthatjuk most, az átalakulás legintenzívebb fázisában vagyunk.

Belföld: a techcégek úgy tűnik megpróbálják átvenni a hatalmat... (Kínának is problémái vannak a techcégei megzabolázásával, bár ők úgy tűnik, hogy sikerrel jártak (Ma eltűnése). Ha lehet valamikor polgárháború Amerikában az ez a pillanat.... Ez, lehet hogy szükségszerű is, hiszen a túlfogyasztó Amerika középrétegek, bármennyire is az áldozatnak tűnnek, maguk a probléma. Az USA nem tud másként a Kínától való függőségén változtatni, ha csak nem radikálisan vissza nem vesz fogyasztásából. A katonai megoldás pedig, nagy eséllyel az emberi civilizáció végét jelenti.
Nógrádi említette az Iránnal való háborút is. Eszményi a pillanat, mert még rá lehet kenni az impkompetensként lefestett és végletekig démonizált Trumpra, a hazafias érzelmekre appelálva fel lehet gyorsítani a Kínától való elszakadást és Kínának is lehetőség egy legyengített Iránnak 'segíteni', hogy hatalmi szféráját növelje. Nagy kérdés, hogy az USA mindeközben egybe tudja-e tartani a Távol-Kelettől Kelet-Európáig terjedő birodalmát.
Mi jön? Polgárháború, háború, vagy Please proceed! Kérem haladjanak tovább, nincs itt semmi látnivaló! És egy lassú, hosszú, de egyre nyilvánvalóbb átalakulás közepén vagyunk, mindenfajta 'lángolás' nélkül!
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 061
1 653
113
gyerunk mar.
tramp basztassa a szavazoit fel a twitteren november ota es hazudik a csalasrol amirol mar csak o beszel (mindenki mas mar vagy regen abbahagyta, vagy a biro kipicsazta, vagy a birosagi per felelmeben megvaltoztatta a dumajat).

ha nem o lett volna kitiltottak volna elso nap.

forduljon fel most egesz vilag meg amerika mert egy ven trottyos nem lehet ami akar?
mert elvettek tolle a kedvenc penzszerzesi jatekat?
De mi azt innen honnan tudjuk, ki hazudik és miről? Hosszú oldalakon lett már átrágva ez az egész pro és kontra. Először is, neki épp elég pénze volt már az elnökség előtt is, őt nem nagyon kellett kitömni és lehet ez is volt az egyik probléma vele, a másik ami szintén írva volt és hihető, hogy a politika világában járatlan figura, egyesek szerint ezzel nyerte meg a választást is. Szintén szóba került, nem történt régen a BLM sem, hány embert szedett össze az FBI, hány fiók lett felfüggesztve a közösségi oldalakon az erőszak megakadályozása végett? Itt most olyan szemszög az általános, hogy veszélyes meg hülye meg mittudomén, de ahogy haubagoi írja, ember, az államok első emberéről beszélünk, amit most vele művelnek, az nem államellenes cselekmény? Kit akarna ő megtámadni? Kit támadott meg az elmúlt 4 évben? Nem hozott elég pénzt a konyhára, nem tudják irányítani ezért kicsinálják. S már a hivatalos időpontot se akarják megvárni, gyorsan el akarnak mindenkit tüntetni mielőtt tényleg kidurran a lufi a társadalomban, ennyi.
 

szommark

Active Member
2016. szeptember 21.
98
126
33
Nem nekem szólt a kérdés, de válaszolnék. A HTKA és a Twitter között az a különbség, hogy a Twitter közönsége akkora, hogy gyakorlatilag távközlési szolgáltatónak minősül (mint egy telefontársaság), a HTKA pedig nem ilyen.
Teljesen mindegy, hogy megtehetik-e vagy nem, mert már megtették. A kérdés inkább az, hogy mi jön most? Polgárháború, háború (Irán), Szép ÚJ Világ?)
 
  • Tetszik
Reactions: Tiria and milagro

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 999
32 362
113
Amit most Trump csinált,azért igazság szerint biróság elött kéne felelnie.
És Trump magának baxta el a dolgot.Gettócsürhe randalirozása után simán hátradölve nyerhetett volna-ha nem olyan önhitt beképzelt öntörványű egoista barom.
Meglehet,legalizálják a már ott élő bevándorlókat.Lehet,állami rangot kap Puerto Rico.De ettől miért lenne demokrata egypártrendszer?USA bevándorló ország.A bent élő illegális bevándorlók nem kapnak segélyt,lakást,ingyen ellátást.Munkábol tartják fent magukat.Egy részük bűnözésből,de a döntő többség (kényszerűenfekete) munkábol.Az USA nem a segélyezési rendszeréröl hires,oda dolgozni akarnak menni az emberek.Meg pont a jogbiztonságért,a normális civilizált életért.Aki meg kemény munkával emelkedik ki a latin-amerikai nyomorbol,az nem fogja jó szemmel nézni a lébecoló segélypatkányt.(Sebők Ferenc,a népzenegyűjtő,táncház mozgalom oszlopos tagja-francia származású)
Az USA nem egy túlközpontositott monolit bolsevik államszervezet.Többszintűen nagyon erős önkormányzatiság van.Az a vidéki amerika,amire végül is az amcsi rendszer anno készült,és máig jol működik,szinte teljesen független a szövetségi kormánytol mindennapi életében.Polgármester,seriff,helyi ügyész,békebiró mind vállasztott hivatalnok,helyi emberek.Saját helyi adóbevételböl működik,nem a "föni" jókedvétől függ.És mivel a helyi adóbevételektöl függ,érdekelt a jol és törvényesen működő helyi gazdaságban.Nemegyszer,és volt hogy hetekre bezárt a szövetségi állam,és ez állami/megyei/helyi szinten az emberek életét nem igazán befolyásolta-legalábbis ilyen rövid távon.
Vagyis anno több amcsi szavazott Clinton mamára mint Trumpra-csak a vállasztási rendszer torzitó hatása miatt került Trump az elnöki székbe.
Továbbra is ugy gondolom,hogy vissza kéne térni a liberalizmus eredeti elveihez.Az Isten adta egyéni alapjogok,de a közösségi jogok nem járnak autómatikusan.Azokat ki kell érdemelni.Munkával,adófizetéssel,törvénytisztelettel-nincsen jog kötelezettség és felelőségvállalás nélkül.

Ez a régi Amerika szép lassan eltűnik, nem most kezdődött persze. Ami jön, az a technofeudalizmus, ahol Zuckerberg és társai az igazi irányítók, ők lesznek a kvázi állam, az állampolgárok élete egyre inkább áttolódik az internet virtuális világába (a járványnak köszönhetően ez felgyorsult), illetve megállna anélkül, ebben a virtuális világban pedig a kultúrmarxizmuson nevelkedett személyek a seriffek, és nem választotta őket senki, a facebook, twitter stb. jelölte ki őket. De persze mivel a kultúrmarxisták aránytalanul túlreprezentáltak ezekben a terekben, sokkal több időt töltenek a közösségi médiában, tolják egymást és mobbingolják ki azokat, akik nekik nem tetsző nézeteket mernek vallani, még egy részben "szervesen kinőtt" online közösségben is nagy valószínűséggel átveszik a hatalmat, mint a zárt fb-csoportok, a Reddit stb. Vegyük pl. a HTKA-t! Ez egy speciális eset, a magyar nyelvű, haditechnika iránt érdeklődő szubkultúrában a "libsik" vannak erős kisebbségben (de az ilyen tematikájú facebook-csoportokban már ennek ellenére sikerült felülkerekedniük (van pl. egy bizonyos csoport, ahol Zsohár asszonyság és pár neki simpelő admin viszi a prímet régóta, semmi gond vele persze, csak példának említem a jelenségre, mindenhol kialakul egyfajta "hivemind", ahogy a redditen elnevezték a csoportgondolkodás diktatúráját, amely enyhébb formában még csak a jutalmazó lájkok és büntető diszlájkok tömegében nyilvánul meg, aztán jönnek az egyre hosszabb és drákóibb szabályzatok, egyre többet önkényeskedő moderátorok, majd a site adminok önkényeskedése, amikor komplett sok ezres vagy még nagyobb létszámú csoportokat/alredditeket/topikokat törölnek egyik napról a másikra stb.) A HTKA egy kicsi és nem túl széles körben ismert közösség, így itt viszonylag toleráns a légkör, úgy értve, hogy ha a "ballib" helyek szokásai uralkodnának, akkor páran már itt ki lettetek volna bannolva, persze már megtörtént párszor a múltban egyes, a sulykot elvetőkkel. Ez a jelenség nem "oldalhoz" kötött, egyszerűen elkezdik a közösségek kivetni magukból azokat, akik belerondítanak a véleménybuborékukba. A neten a többség safe space-ben akar lenni. Az a baj, hogy a legnagyobb hatalmú "liberális" techcézárok is errefelé tolódnak, "közösségük" is ezt követeli tőlük. Lásd a facebook és a twitter esetét, mi itt felháborodunk a cenzúrájukon, az ellenoldal szerint ez még mindig kevés és későn jött, ők már régóta követelik minden általuk önkényesen tűrhetetlennek nyilvánított hang elhallgattatását az online térben. Így aztán a kitiltottak, kiutáltak részben az alternatív platformokra emigrálnak, ahol persze mivel szinte csak ők vannak, az ún. "normálisok" maradtak ott, ahonnan őket elzavarták, ennek megfelelőek a dolgok. A szabadság ezen értelmezése (a szolgáltatónak joga van eldönteni, hogy kidob-e téged pusztán pofa alapján) ehhez vezet, egyre élesebb megosztottsághoz, virtuális törzsi háborúkhoz. Az establishment pedig úgy fogja konszolidálni ezt a helyzetet, hogy addig terrorizálja az alternatív platformokat, amíg azok meg nem szűnnek, vagy legalábbis "láthatatlanná" nem válnak a többség számára.
 
T

Törölt tag 2361

Guest
de nagy okoskodas van a twitterol.

amikor regisztralsz vhova, ott van egy legalabb fel oldalas szoveg amit ki kell pipazni hogy egyetertesz vele ha folytatni akarod.
ebbe szovegbe van az is h kitilthatnak ha nem felelsz meg vmiek kovetelmenybe amibe beleegyeztel hogy nem fogod csinalni.

tramp beleegyezet es megszegte, kivagtak.

ennyi az egesz, az o akarata volt.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
de nagy okoskodas van a twitterol.

amikor regisztralsz vhova, ott van egy legalabb fel oldalas szoveg amit ki kell pipazni hogy egyetertesz vele ha folytatni akarod.
ebbe szovegbe van az is h kitilthatnak ha nem felelsz meg vmiek kovetelmenybe amibe beleegyeztel hogy nem fogod csinalni.

tramp beleegyezet es megszegte, kivagtak.

ennyi az egesz, az o akarata volt.

nem egyezhetsz bele olyanba, ami törvényellenes! hiába pipáltatnak ki veled egy 200 oldalas szerződést, amikor beregisztrálsz valahova, nem egyezel bele azzal sem olyanba, ami törvényellenes, mert szerződés törvényt nem írhat felül!
 
  • Tetszik
Reactions: svajcibeka

szommark

Active Member
2016. szeptember 21.
98
126
33
Ez a régi Amerika szép lassan eltűnik, nem most kezdődött persze. Ami jön, az a technofeudalizmus, ahol Zuckerberg és társai az igazi irányítók, ők lesznek a kvázi állam, az állampolgárok élete egyre inkább áttolódik az internet virtuális világába (a járványnak köszönhetően ez felgyorsult), illetve megállna anélkül, ebben a virtuális világban pedig a kultúrmarxizmuson nevelkedett személyek a seriffek, és nem választotta őket senki, a facebook, twitter stb. jelölte ki őket. De persze mivel a kultúrmarxisták aránytalanul túlreprezentáltak ezekben a terekben, sokkal több időt töltenek a közösségi médiában, tolják egymást és mobbingolják ki azokat, akik nekik nem tetsző nézeteket mernek vallani, még egy részben "szervesen kinőtt" online közösségben is nagy valószínűséggel átveszik a hatalmat, mint a zárt fb-csoportok, a Reddit stb. Vegyük pl. a HTKA-t! Ez egy speciális eset, a magyar nyelvű, haditechnika iránt érdeklődő szubkultúrában a "libsik" vannak erős kisebbségben (de az ilyen tematikájú facebook-csoportokban már ennek ellenére sikerült felülkerekedniük (van pl. egy bizonyos csoport, ahol Zsohár asszonyság és pár neki simpelő admin viszi a prímet régóta, semmi gond vele persze, csak példának említem a jelenségre, mindenhol kialakul egyfajta "hivemind", ahogy a redditen elnevezték a csoportgondolkodás diktatúráját, amely enyhébb formában még csak a jutalmazó lájkok és büntető diszlájkok tömegében nyilvánul meg, aztán jönnek az egyre hosszabb és drákóibb szabályzatok, egyre többet önkényeskedő moderátorok, majd a site adminok önkényeskedése, amikor komplett sok ezres vagy még nagyobb létszámú csoportokat/alredditeket/topikokat törölnek egyik napról a másikra stb.) A HTKA egy kicsi és nem túl széles körben ismert közösség, így itt viszonylag toleráns a légkör, úgy értve, hogy ha a "ballib" helyek szokásai uralkodnának, akkor páran már itt ki lettetek volna bannolva, persze már megtörtént párszor a múltban egyes, a sulykot elvetőkkel. Ez a jelenség nem "oldalhoz" kötött, egyszerűen elkezdik a közösségek kivetni magukból azokat, akik belerondítanak a véleménybuborékukba. A neten a többség safe space-ben akar lenni. Az a baj, hogy a legnagyobb hatalmú "liberális" techcézárok is errefelé tolódnak, "közösségük" is ezt követeli tőlük. Lásd a facebook és a twitter esetét, mi itt felháborodunk a cenzúrájukon, az ellenoldal szerint ez még mindig kevés és későn jött, ők már régóta követelik minden általuk önkényesen tűrhetetlennek nyilvánított hang elhallgattatását az online térben. Így aztán a kitiltottak, kiutáltak részben az alternatív platformokra emigrálnak, ahol persze mivel szinte csak ők vannak, az ún. "normálisok" maradtak ott, ahonnan őket elzavarták, ennek megfelelőek a dolgok. A szabadság ezen értelmezése (a szolgáltatónak joga van eldönteni, hogy kidob-e téged pusztán pofa alapján) ehhez vezet, egyre élesebb megosztottsághoz, virtuális törzsi háborúkhoz. Az establishment pedig úgy fogja konszolidálni ezt a helyzetet, hogy addig terrorizálja az alternatív platformokat, amíg azok meg nem szűnnek, vagy legalábbis "láthatatlanná" nem válnak a többség számára.
Egyfajta burkolt cenzúra már itt is van vagy csak egy bug lenne? Nálatok is később frissitik az épp beszélt témák között a biztonságpolitikai témák hozzászólásait, így néha fel sem kerülnek a nyitólapra?
 
T

Törölt tag 2361

Guest
De mi azt innen honnan tudjuk, ki hazudik és miről? Hosszú oldalakon lett már átrágva ez az egész pro és kontra. Először is, neki épp elég pénze volt már az elnökség előtt is, őt nem nagyon kellett kitömni és lehet ez is volt az egyik probléma vele, a másik ami szintén írva volt és hihető, hogy a politika világában járatlan figura, egyesek szerint ezzel nyerte meg a választást is. Szintén szóba került, nem történt régen a BLM sem, hány embert szedett össze az FBI, hány fiók lett felfüggesztve a közösségi oldalakon az erőszak megakadályozása végett? Itt most olyan szemszög az általános, hogy veszélyes meg hülye meg mittudomén, de ahogy haubagoi írja, ember, az államok első emberéről beszélünk, amit most vele művelnek, az nem államellenes cselekmény? Kit akarna ő megtámadni? Kit támadott meg az elmúlt 4 évben? Nem hozott elég pénzt a konyhára, nem tudják irányítani ezért kicsinálják. S már a hivatalos időpontot se akarják megvárni, gyorsan el akarnak mindenkit tüntetni mielőtt tényleg kidurran a lufi a társadalomban, ennyi.
tramp azert gyozot mert a allamokban ahol nincs donto dem vagy rep szavazo az emberek nem akartak khilarit.
ha a republikanusok kitettek volna egy soprunyelet az is gyozot volna.

most meg forditva, tramp kibaszta a biztositekot soknal, es sokan ellene szavaztak.
a demeknel is lett volna most egy soprunyel biden helyet (mindegy mi csak ne khilary ujbol, vagy ocasio cortez, vagy az a fiatal feltorekvu buznyak) akor az nyert volna.
 
T

Törölt tag 2361

Guest
nem egyezhetsz bele olyanba, ami törvényellenes! hiába pipáltatnak ki veled egy 200 oldalas szerződést, amikor beregisztrálsz valahova, nem egyezel bele azzal sem olyanba, ami törvényellenes, mert szerződés törvényt nem írhat felül!

akor nem pipazod ki es elmesz mas platformra.

de okoskodunk ma.

mi volt itt torvenyelenes? basztata a nepet es kitiltottak, o az amerikai elnok? hat ki nem szarja le.
ha biden szarakszik ugyan ugy, akor is azt mondanam, ott is basszak ki.
 
  • Tetszik
Reactions: pöcshuszár

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 469
46 380
113
Miért röhej, hogy kiválasztotta a Twittert? Máskor meg azt mondjátok, hogy haladj a korral! TV-n, rádión már nem tudná úgy elérni a népet, mint 50 évvel ezelőtt lehetett.
Te miről beszélsz? Orbán gondolom véletlenül standup-ol minden pénteken "hajnalban" a Kossuth rádióban. Szerintem azért, nem a hallgatottság a szempont.
De az ottani interúját mindenhol átveszik.
Miért gondolják sokan, hogy az a lényeg, hogy hol mondod, mint hogy inkább az a lényeg, hogy KI mondja és MIT?
Putyint, vagy Merkelt láttad a Twitteren, vagy Facebookon politizálni (primer csatornaként)?
Trump egy ripacs. Vagy inkább egy dizőz, akinek az élete a figyelem, és a közönség.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Te miről beszélsz? Orbán gondolom véletlenül standup-ol minden pénteken "hajnalban" a Kossuth rádióban. Szerintem azért, nem a hallgatottság a szempont.
De az ottani interúját mindenhol átveszik.
Miért gondolják sokan, hogy az a lényeg, hogy hol mondod, mint hogy inkább az a lényeg, hogy KI mondja és MIT?
Putyint, vagy Merkelt láttad a Twitteren, vagy Facebookon politizálni (primer csatornaként)?
Trump egy ripacs. Vagy inkább egy dizőz, akinek az élete a figyelem, és a közönség.

Arról cica, hogy Orbán is rájött arra, hogy a Facebook törli a párttársainak hozzászólásait, ezért kénytelenek létrehozni egy alternatív FB-ot, ha el akarják érni a népet a választásokra. Rájöttek, hogy nekik sem elég a Kossuth rádió, mert valahogy a FB-ot többen olvassák. És nem az a lényeg, hogy hol mondod, de fontos, hogy hol mondod, mert ettől függ, hogy hány embert érsz el a mondanivalóddal.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 469
46 380
113
Nem nekem szólt a kérdés, de válaszolnék. A HTKA és a Twitter között az a különbség, hogy a Twitter közönsége akkora, hogy gyakorlatilag távközlési szolgáltatónak minősül (mint egy telefontársaság), a HTKA pedig nem ilyen.
Ezt hol álmodtad? Azt gondolod, hogy külön törvény van a Twitterre? o_O