Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 881
22 272
113

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
Biomérnök vagyok, tanultam vakcinagyártási technológiákat. Van némi fogalmam arról, hogyan is működik egy vírus, hogyan képes megfertőzni.
Ha szeretnéd és vevő vagy egy értelmes diskurzusra, akkor szívesen írok róla egy hosszabb posztot. :)
Ezt arra írtam , hogy a neten/fórumokon (google támogatással) bárki lehet megmondó ember . Régiesen "Messziről jött ember azt mond amit akar !" .

Kevesen vagyunk akik felvállaljuk civil mivoltunkat -ha olvasod a fórumot már én is többet írtam a civil életemről mint kellett volna - .

Amúgy szívesen olvasom a ténylegesen hozzáértők véleményét mint a gugli huszárokét !
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Néhány józan ésszel előre látható tény:

  • a világ lakosságának nyolcvan százaléka tartósan oltatlan marad.
  • a koronavírus járvány évi két hullámban átmegy a világon innentől minden évben.
  • a jelenlegi oltások ismeretlen ideig adnak védettséget. Pár év vagy pár hónap, nem tudjuk. Majd most kiderül az elsőgenerációs oltásokból!
  • új oltásokat ígénylő, drasztikusan különböző mutációk akár évente is előállhatnak.
  • hogy a járvány egyszer véget ér az csak az ostoba vagy hazug politikusok szánalmas szlogenje, aminek semmi valóságalapja nincs.

Ebből adódóan csak a folyamatosan ismétlődő, általános és kötelező oltások rendszere fog megmenteni minket a társadalmi, egészségügyi, gazdasági és politikai katasztrófától vagy a kínai típusú rendőrállam kompromisszumok nélkül. E két lehetőségből az előbbi az ésszerű döntés!
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 026
66 477
113
091ce40c89aab305bb41975e05d88f51b52a9d22307cb915d6dd16ab6a4158e1.jpg
2ed3c2f0af047c23d7b6b535c1de512e14ebef673d072c13e44d2564a6ed1c76.png
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 685
90 777
113
Az elején a WHO hibás iránymutatást adott ki a maszkhasználatról, amit mi hülyén átvettünk.

Az alábbi ábra nemtom mennyire valós, de azt tegyük hozzá, hogy a Covid szigorú korlatozásokkal hozza ezt az eredményt. Korlátozás nélkül a vuhani és észak-olasz összeomlás lenne. Most ezt komolyan ki akarjuk próbálni?
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 503
54 442
113
https://index.hu/kulfold/2021/01/12/egyesult_kiralysag_halalozasok_ii_vilaghaboru/
"A második világháború óta nőtt meg annyival a halottak száma az Egyesült Királyságban, mint 2020-banírja a a BBC.
A portál szerint tavaly 697 ezren hunytak el a szigeteken, ami jelentős növekedést jelent az előző öt év 606 ezres átlagához képest.
MÉGHOZZÁ ANNYIRA, HOGY LEGUTÓBB 1940-BEN, A MÁSODIK VILÁGHÁBORÚ ELSŐ TELJES ÉVÉBEN NŐTT ILYEN MÉRTÉKBEN A HALOTTAK SZÁMA AZ ELŐZŐ ÉVEKHEZ KÉPEST.
A britek adatai szerint ezek közül mintegy a 2020-as halálozások közül mintegy 93000 eset kötődhet a koronavírushoz..."
Mennyi lakósa volt a UK-nek 1946-ban ès mennyi van most? :)
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 685
13 345
113
Érdekes --előrelátott-- balsejtelem látszik sajnos beigazolódni, az alábbi grafikonból látható módon, aminek hazai politikai vetülete is van(majd a végén térek ki erre), az egészségügyi/társadalmi lehetséges okok után.
Íme a grafikon, ami a fertőzötteken belüli halálozási arányt mutatja, a V4-ek vonatkozásában (+Ausztria):

coronavirus-data-explorer-2.png



Látható, hogy kiemelkedően rossz a hazai halálozási mutató, ami minden gusztustalan politikai belemagyarázás ellenére (amit most is kérek mellőzni !!! ) nem a hazai egészségügy állapotának tulajdonítható, hisz a hazai összeg sokszorosát költő Ausztria eredménye ezt nem tükrözi.
Képzeletbeli korrekcióra szorul a Szlovákiai kiemelkedően jó adat is, mert nálunk is voltak hozzászólások a --minden szándékosság nélkül, de eltérő, valamival lazább kategorizálást lehetővé tevő statisztikai kategorizálást alkalmaztak--.
Ennek ellenére is valószínűleg övék a legjobb érték.

A mi legrosszabb értékünk pedig a korábbi hazai évtizedek "legvidámabb barakk" munkaidő utáni építésének köszönhető.
Erről a társadalmi, családi, egyéni pihenési idő rovására történő ön-kizsákmányolásról a józanabb szociológiai tanulmányokban már korábban is sötét jövőképet rajzoltak. Olyat, mint ami most történik.

A (köz-)gazdasági eredmények következménye látszik
- az elhízás,
- egészségtelen életmód,
- magas stressz szint,
- alkoholfogyasztási statisztikákon,
ahol rendre a többi ország előtt vagyunk.

A kockázati tényezők összeadódtak!

Ennek a jelenségnek a kezelése nem népszerű politikai feladat, mert a rossz hír hozója sosem népszerű, százalékokat veszít.

Ezeket a politikai lehetőségeket a külföldi kibicek pedig "semmi sem drága" alapon ki is használják, így blokkolva gyakorlatilag a hatékony korrekció lehetőségét. A szocializmus évtizedei gyakorlatilag felszámolták az ilyen korrekcióra képes többgenerációs családi modellt és a korábbi ilyen hibajavító célú társadalmi mechanizmusokat.

A Polgári Körök nevű kezdeményezés építhette volna újjá ezeket a formákat, de a modern életmód csábításai, médiazaja és politikai érdekek zűrzavar elnyomta ezt.

A korábbi --anyagilag előnyös-- évtizedek önkizsákmányolása nem lett egyéni és családi és közösségi szinten kompenzálva!
A politikai kockázat miatt az ehhez szükséges tájékoztatás minden jelentős politikai erő részéről elmaradt(a jelentéktelen politikai erőknek nem volt ilyen kockázata, de ehhez nem is volt elég média-súlya).


Ez a kockázati tényezők összeadódása után az arányos halálozási adatok duplájában jelenik meg.




"Köreimnek" ez a véleménye. Mivel nekem is, összegeztem, megosztottam.
 
  • Hűha
Reactions: tomcat1
S

Shektor11

Guest

A grafikonhoz hozzátenném még Bayer Zsolt cikkét:
"jó, ha tudjuk, hogy – ismétlem – a koronavírusban elhunytként nyilvántartott 10 325 ember mindössze körülbelül három százaléka, 307 olyan, akinek nem volt vagy nem ismert más betegsége, így teljes egészében a vírus áldozatának tekinthető."
 

gafzhu

Well-Known Member
2019. június 15.
4 506
10 088
113
"jó, ha tudjuk, hogy – ismétlem – a koronavírusban elhunytként nyilvántartott 10 325 ember mindössze körülbelül három százaléka, 307 olyan, akinek nem volt vagy nem ismert más betegsége, így teljes egészében a vírus áldozatának tekinthető."
Remek. Ha belehalnék a COVID-ba, én sem lennék igazi áldozata mert vagy 2 alapbetegséget is fel lehetne sorolni.
 

Árpicsek

Well-Known Member
2016. október 7.
2 762
11 960
113
Ezt arra írtam , hogy a neten/fórumokon (google támogatással) bárki lehet megmondó ember . Régiesen "Messziről jött ember azt mond amit akar !" .

Kevesen vagyunk akik felvállaljuk civil mivoltunkat -ha olvasod a fórumot már én is többet írtam a civil életemről mint kellett volna - .

Amúgy szívesen olvasom a ténylegesen hozzáértők véleményét mint a gugli huszárokét !
Üdv!
Egy biológus hölgy írásait tudnám ajánlani a témában. Laikusok számára is érthető: https://m.facebook.com/profile.php?id=109792307327740&ref=content_filter
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
W

Wilson

Guest
"jó, ha tudjuk, hogy – ismétlem – a koronavírusban elhunytként nyilvántartott 10 325 ember mindössze körülbelül három százaléka, 307 olyan, akinek nem volt vagy nem ismert más betegsége, így teljes egészében a vírus áldozatának tekinthető."

Már elnézést ez hülyeség mivel ha nincs ez a vírus akkor jó eséllyel még ezek az emberek élhettek volna csak jött ez a vírus és tragikus módon ezek az emberek idő előtt meghaltak,tehát ezeket az embereket mind a 10325 embert a vírus ölte meg.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
344352 fertőzött (+696)
5005 kórházban (-60)
356 lélegeztetőgépen (-11)
123647 aktív eset (-5312)
209852 gyógyult (+5880)
10853 elhunyt (+128)
2860814 mintavétel (+8223)
25532 hatósági házi karanténban (+3553)
7a32ebcac53044b1b0ca0b4d80478422.png
345710 fertőzött (+1358)
4870 kórházban (-135)
339 lélegeztetőgépen (-17)
119309 aktív eset (-4338)
215453 gyógyult (+5601)
10948 elhunyt (+95)
2879364 mintavétel (+18550)
25856 hatósági házi karanténban (+324)
598adff5f7e7e25f6b98d05c3bfba313.png